Şimdi Ara

AMD tek çekirdekli Athlon II 160U işlemcisini son çeyrekte duyuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Eylül ayı ile birlikte Athlon II serisi altında hazırladığı çift, üç ve dört çekirdekli yeni işlemci modellerini kullanıma sunacak olan AMD, yıl sonu için tek çekirdekli yeni bir model hazırlıyor. Elimize ulaşan bilgilere göre firma, 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Athlon II 160U modelini yıl sona ermeden endüstrinin beğenisine sunmayı planlıyor.


    Tek çekirdekli tasarıma sahip olan ve yukarıda da belirttiğimiz gibi 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Athlon II 160U modeli 1.8GHz'de görev yapacak ve 1MB seviye 2 (L2) bellek kapasitesi ile gelecek. Isıl güç tasarımının 20 Watt olacağı belirtilen yeni işlemcinin Soket AM3 formunda olacağı ve 1066MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunacağı da gelen bilgiler arasında.


    65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Sparta çekirdeğini kullanan 22 Watt TDP'li Athlon 2850e  (1.8GHz) ve Athlon 2650e (1.6GHz) modellerinin yerini alması bekelnen Athlon II 160U modelinin son çeyrekte yani Ekim-Kasım-Aralık döneminde lanse edilmesi ve özellikle nettop sistemlerde kullanılması beklenirken, fiyatı ise henüz açıklanmadı.








  • Ofisler için ucuz yollu iyi bir sistem,yapılır ve az güç sarfiyatı ile 7/24 saat download yapanlar içinde biçilmiş kaftan
  • quote:

    Tek çekirdekli tasarıma sahip olan ve yukarıda da belirttiğimiz gibi 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Athlon II 160U modeli 1.8GHz'de görev yapacak ve 1MB seviye 2 (L2) bellek kapasitesi ile gelecek. Isıl güç tasarımının 20 Watt olacağı belirtilen yeni işlemcinin Soket AM3 formunda olacağı ve 1066MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunacağı da gelen bilgiler arasında.


    ofis,net,dl,HTPC uygulamaların hepsine gider çok mantıklı bir çözüm olur bu işlemci


    bir de 20vat ve 45nm olması nedeniyle alıp zevkine oc denemesi de yapılabilir
  • bu ne perhiz bu ne lahana turşusu athlon 2 ler geliyor bu işlemciyi kim ne yapsın illa amd alıyım diyen yeni athlonlardan alır 45 w +2 ghz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 30 Ağustos 2009; 13:00:21 >
  • sadtneverdie
    30.08.2009 Saat: 12:58
    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu athlon 2 ler geliyor bu işlemciyi kim ne yapsın illa amd alıyım diyen yeni athlonlardan alır 45 w +2 ghz


    nerenle yazıyı okuyorsun atlon 2 zaten bahsettigi işlemci



    AMD, yıl sonu için tek çekirdekli yeni bir model hazırlıyor. Elimize ulaşan bilgilere göre firma, 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Athlon II 160U modelini yıl sona ermeden endüstrinin beğenisine sunmayı planlıyor.
  • ucuz olursa yedek yada download pc olarak kullanılır
  • ben x2 ve x4 lerden söz ediyorum bu bildiğimiz sempron işte adının athlon olması birşey ifade etmiyor. senin için zor olacaktır ama az kafa yorarsan neden bahsettiğimi anlarsın. en yavaş x2 atlonla arasında 1100 mhz var peki kaç para fiyat farkı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 30 Ağustos 2009; 14:08:05 >
  • Neden ? Tek çekirdekli amd işlemcilerin hepsi sempron mu ? Amd athlon ayrı sempron ayrı , ayrıca benim çift çekirdekle işim olmayacaksa neden alayım ki ? 20 watt mis gibi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    ben x2 ve x4 lerden söz ediyorum bu bildiğimiz sempron işte adının athlon olması birşey ifade etmiyor. senin için zor olacaktır ama az kafa yorarsan neden bahsettiğimi anlarsın. en yavaş x2 atlonla arasında 1100 mhz var peki kaç para fiyat farkı var?

    mantığı şu... kendine sadece bir download bilgisayarı kuracaksın veya sadece internet-ofis(ms ofis) işlerinde kullanacağın bir sistem yapacaksın veya güçlü onboard destekli (mesela 785g) bir anakart ile video vs izlemek için güzel bir htpc yapacaksın... bu işlemci bu işler için rahatlıkla alınabilir... 20 watt'lık daha ne?!?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 30 Ağustos 2009; 15:07:12 >
  • Ya nettoplar için demiş ii okuyun.
  • onalrın demesi önemli değil kim nettop a ddr3 bellek takacak? yada kim download pc ye ddr3 takacak ?
  • Esasen ddr2 800 destekliyorlar.ddr3 1066 diye çıkabileceği son değer belirtilmiş..Çift kanal kontrolcüye sahip olması zamanla ucuzlayan ddr3lerin tercih edilebileceği anlamına gelir.Kaç kişide yerine geçeceği athloan 2650e yada 2850e var zaten..Bunları daha çok hazır sistemler için..
  • Ya sadtneverdie

    Download yapacak olan adam 2 veya 4 çekirdeği ne yapsın. Üstelik DDR3 ü ne yapacak ta takacak demişsin.

    DDR3 , DDR2 den daha ucuz ve çok daha az güç harcıyor. Yeter artık şu işlemciye bir kulp takma. Download PC için az güç tüketimi için DDR3 ve 20 Watt en iyi çözüm.

    Yani anlayacağım tek çekirdekli işlemciye DDR3 ü performans için değil 1.5 volt ram takmak için koyuyorlar. Hatta şimdi DDR3 lerin Energy Efficientleri çıktı. 1.35 V harcıyorlar. Al sana ısınmayan sessiz , elektrik idaresine ortak etmeyen sistem...
  • DDR3 DDR2 den ucuz hea



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 6 Eylül 2009; 11:30:33 >
  • Şu nettop tarzı cihazlarda AMD pazar payını arttırırsa çok iyi olacak. Entegre grafik gözümlerinde İntelden platform olarak daha iyi sonuçlar veriyor.
    20W TDP ile 10 saat üzeri kullanım süresi iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SK1P60! RequeM

    DDR3 DDR2 den ucuz hea


    daha az elektrik harcaması demek uzun vadede daha ekonomik olması demektir
  • quote:

    SK1P60! RequeM

    DDR3 DDR2 den ucuz hea


    Ne oldu dostum zoruna mı gitti. Beni herkes bilir bilgisayar sektöründe 10 yıldır varım ve bir sürü Distribütör firmada çalışmışımdır ve halen çalışmaktayım da. Bugüne kadar da kimseye de yalan falan söylemedim.

    Madem meraklıysan DDR3 e bana gel sana 38$ dan 2 Gb 1333Mhz vereyim..
    Şu ramlere yeni zam gelmeden önce DDR3 , DDR2 den de ucuzdu.

    Ama ramler yurtdışında DDR2 den daha ucuz. Bizde ise yeni teknoloji pahalıdır diye yeni şeyleri yüksek fiyattan satılmak istendiği için siz o fiyatları göremiyorsunuz o ayrı.




  • 3 senedir izmirde büyük bir bilgisayar firmasında staj yapmaktayım az çok piyasayı biliyorum 38$ satıcağınız ram ne marka abuk sabuk markası olan piyasada tanınmayan ürünlerimi satıcaksınız yoksa markasını söylede bilelim bari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 7 Eylül 2009; 11:15:28 >
  • Dostum ben anlatamadım herhalde. Ben burada satış yapmak için DDR3, DDR2 den daha ucuz demedim. Olay iyice ticarete döndü. Haa soracak olursan elimde 31$dan aldığım 2Gb Kingston DDR3 1333 ler var ama kalkıp 100$ a yükselen RAM leri ben şimdi 30$ lara satacak değilim. Ben örnek gösterdim. Satış fiyatı falan vermişliğim yok.. Fiyat istemeyin.

    3 Sene staj nasıl bir stajmış ki? Normalde staj 2 yıl sürmüyor mu ?

    Bu arada Ram in markasının bir önemi yoktur. Çıplak ram çıplak ramdir. Sadece özel soğutuculu olan ve voltaja karşı test edilmiş olan ve belirli voltajlara karşı garanti verilen ve daha düşük CAS Latencylerde çalışan ramlar haricinde hepsi aynıdır.

    Bunun sebebi de ram çipini üreten firmadır. Gider bana bahsettiğiniz o markasız ramlerden alırsınız. Ama üzerinde de Abudik Gubidik isim yazıyordur. Ama esasında ram'in çipleri Micron D9GCT dir. O ram bence dünyanın en iyi remidir.

    Hatta yaşadım. 2 sene önce DDR2 Ram almaya gittim. Adata 4Gb 800+ Extreme Edition vardı. Birde OCZ Reaper vardı. Ben param yetmediği için Reaper alamadım. Ama aldığım ADatalar 1300Mhzlere çıktı. Hatta 1 yıl boyunca 1054Mhz de CAS 4-4-4-5 olarak kullandım. Yani bu ram sektöründe neyin ne olacağı belli olmaz. Siz gider dünyadaki en yavaş marka olan standart Kingston alırsınız. Ben gider oem alırım. Ve bütün oem ramler Kingstonlardan daha hızlı çalışır. Hatta belki çipleri bile aynıdır. Siz gider Kingston diye fazla para verirsiniz. Bana kalırsa Kinston şu anda piyasadaki en kötü Ram.

    Tabi bu söylediklerime belki pek inanmayacaksınız. Ama şunu da söyleyeyim:
    Türkiyeye OCZ Rami ilk ben getirdim. Daha doğrusu OCZ markasını ben seçtim. Ve bugüne kadar da Corsair, OCZ gibi Ramlarin Türkiye Distribütörlerinde çalıştım. Ramlar hakkında çok fazla bilgim var. Hatta Türkiyede ilk üretilen Rami ben test ettim. Bu yüzden söylediklerim inanın boş şeyler değiller.

    NOT: Evde Crucial BallistiX Tracer LED kullanıyorum.




  • Çıraklık okuluna gittiğim için staj 3 yıl oluyormuş liseyide açıktan okuyorum.Kingston kaliteli ramler listesinde en dandiği en iyileri ise bana göre corsair ve mushkın ocz nin adı son zamanlarda uyumsuzluk problemleri ile iyice anılmaya başladı.Markasız oem ramler genelde daha fazla arıza çıkartıyor.Her gün onlarca makina geliyor teknik servise arızalı çoğundada ya ram ya psu yada hdd arızalı oluyor.Ramlerin başını hı-level ve diğer oem ramler çekiyor arıza çıkarma konusunda kingston da fazla problem çıkmıyor corsair vs. markalarda bir çok ram satıldı hiç biri geri dönmedi sorunsuzca çalışıyor 30 dolarlık ile 60 dolarlık ramin kalitesi aynı olmaz chipleri aynı olsa bile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.