Şimdi Ara

Nikon Coolpix S2 : en küçük dijital kamera yarışında Sony T7'ye yeni rakip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nikon Coolpix serisi makinaları ile düşük ve orta seviyedeki fotoğraf meraklılarının ihtiyaçlarını görecek çok seçenekli bir ürün yelpazesi ile piyasada bulunuyor. Nikon, Coolpix 5700, 8400, 8800 gibi modellerle orta ve üst seviye kullanıcılara hitap ederken, S serisi ve 2200, 4200 gibi makinalarla daha çok bas çek tarzı resimler çeken ve fazla ayar ile uğraşmak istemeyen kullanıcıları hedeflemekte.

    Nikon Coolpix S2, firmanın fotoğraf konusunda fazla deneyimi olmayan ve taşınabilirlik, hafiflik ve kolay kullanıma, el ile ayarlanan ileri fonksiyonlardan daha fazla önem veren kullanıcılar için ürettiği ve Sony'nin DSC-T7'sine rakip diyebileceğimiz bir fotoğraf makinası. 91.9 x 59 x 22 mm (Sony DSC-T7 92 x 60 x 15 mm) ölçülerinde olan ürün T7'ye göre daha kalın fakat yükseklik olarak biraz daha düşük bir kasaya sahip. S2 nin pilsiz ve hafıza kartı olmadanki ağırlığı ise T7 ye göre biraz daha fazla, tam olarak 140 gram, T7'nin ağırlığı ise 134 gram. Alüminyum kasa, Nikon'un splash-proof ismini verdiği ve ürünü su damlalarının etkilerinden koruyan bir yapıya sahip. Splash-proof, tam bir su geçirmezlik olmasada yağmurlu bir havada iç rahatlığıyla ürünü kullanmanız için yeterli oluyor.

    Nikon Coolpix S2, küçük yapısına rağmen resim çekerken veya resmi çektikten sonra kullanıcıların işlerini oldukça kolaylaştıracak ve en fazla başarımı almalarını sağlayacak özellikler içeriyor. D-Lighting fonksiyonu, çekilen bir resmin otomatik olarka karanlık noktalarının aydınlatılmasına ve ya fazla ışık gelmiş noktaların normale döndürülmesinde kullanıcılara yardımcı olurken Face-priority AF, resim çekileceği sırada çekilecek alandaki insan suratlarını ayırt ederek kameranın o noktalara odaklanmasını sağlıyor. Bu sayede portre tarzı fotoğraflarda en yüksek sonuç kullanıcı nın herhangi birşey yapmasına gerek kalmadan sağlanmış oluyor.

    Yerleşik Red-Eye Fix, özelliği ise çekilen fotoğrafta eğer kırmızı göz etkisi oluştuysa kayıt esnasında fotoğraf üzerinde otomatik olarak bu etkiyi gidererek resmi o şekilde kaydetmenizi sağlıyor. Blur Warning özelliği ise eğer çekilen fotoğrafta el titremesi nedeni ile bir bulanıklık oluştuysa sizi uyararak anı kaybetmeden tekrar fotoğraf çekmenizi sağlıyor. Böylece kötü süprizlerle karşılaşmıyorsunuz.

    3x optik yakınlaştırmalı 35 - 105 mm Nikor EDlens kullanan Coolpix S2, aynı Sony DSC-T serisi makinalarda olduğu gibi optik yakınlaştırma için lensin ileri doğru açılmasına gerek duymuyor ve dışa herhangi bir hareketli parça çıkmadan kasa içerisinde 3x optik yakınlaştırma sağlayabiliyor. 5.1 mega piksel çözünürlükte fotoğraflar çekebilen makina 2.5'' büyüklüğünde 110,000 piksel bir LCD ekrana sahip. Ürünün incelemesi yapan sitelerde ekranın oldukça parlak ve net olduğundan söz edilmiş.

    S2'i resim çözünürlükleri olarak 2592 x 1944, 2048 x 1536, 1024 x 768 ve 640 x 480 formatlarını seçenek olarak kullanıcıya sunuyor. Video kaydı içinse 640 x 480 / 15 fps, 320 x 240 / 15 fps, 160 x 120 / 15 fps formatları kullanıcıya sunulanlar arasında. S2, Sony'nin T7'sine göre video kayıt özellikleri bakımından biraz zayıf kalıyor. Her iki makinada sesli olarak hafıza dolana kadar sınırsız kayıt yeteneklerine sahip olsalarda S2 saniyede en fazla 15 kare yakalayabiliyor. T7'de ise bu değer 30 kare. Bir video kaydında saniyede yakalanan görüntü ne kadar fazla olursa görüntüde hareket eden cisimler hem daha yumuşuk hareket ederler hemde hareketlerdeki ayrıntı daha fazla yakalanmış olur. Ürün 12MB dahili hafıza ile geliyor ve istenirse ek SD kartlarla bellek arttırılabiliyor. 12MB günlük kullanımda işinizi görmeyecek kadar az bir bellek boyutu fakat ürünün SD kart olmadanda kullanılabiliyor olması güzel.

    Nikon Coolpix S2, kullanıcıya ile ile focus yapma olanağı sunmuyor. Focus ayarları makina taafından otomatik olarak yapılıyor. Karanlık ortamlarda makina yeterli ışık alamadığından yanlış netleme yapabiliyor ve bu tip durumlarda kullanıcının netlemeyi el ile ayarlayamaması kötü bir durum. Beyaz ışık ayarlarında ise kullanıcya yine bir seçenek sunulmamış makina beyaz ayarlarınıda otomatik olarak kendisi yapıyor.

    Yerleşik bir flaş a sahip olan S2 de, kırmızı göz önleyici flaş, otomatik flaş, flaş açık gibi seçenekler kullanıcıya sunulmuş. Ürün beraberinde gelen EN-EL8şarjlı pillerle 190 poz resim çekebilmekte. Ve COOL-STATION MV-12, masa üstü şarj ünitesi sayesinde pilleri içerisinde de şarj edebilmekte. Coolpix S2, masa üstü şarj ünitesi sayesinde televizyonada bağlanabilmekte. Resim kalitesi olarak inceleme sitelerinde ortalama değerler alan Coolpix S2, bir fotoğraf makinasında el ile ayardan fazla taşınabilirlik, hafiflik ve kullanım kolaylığına önem verenler için gerçekten oldukça iyi bir ürün. Yurtdışında 370$ ile 450$ arasında satılan ürün Sony'nin T7 sine rakip olabilecek nitelikte.

    Kameranın daha ayrıntılı özellikleri için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.








  • Güzel makineymis. fakat bu ufak tefek ürünler cok pahali oluyorlar yahu :)
  • T7 zaten ağır bu daha da ağır pek tutulmaz herhalde ama özellik açısından bayağı iyiymiş
  • şimdi 140 gram ağır mı oluo. bide kıyasladığın şey 134 gram. hakkaten 6 gramlık aradaki farkı anlayabiliomusun. anlıosan helal olsun dielim ne dielim.

    nese I think nikon ruless abi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yoqum147

    şimdi 140 gram ağır mı oluo. bide kıyasladığın şey 134 gram. hakkaten 6 gramlık aradaki farkı anlayabiliomusun. anlıosan helal olsun dielim ne dielim.

    nese I think nikon ruless abi.

    Tabi benim ölçüm kıstaslarım kendime göreydi. Sony U20 kullanırken Canon SD20 ve Sony P150 ve T7 yi karşılaştırdığımda Sonyler ağır gelmişti.
    Bu arada cihazın Amerika fiyatı 396 USD den başlıyor




  • bu fotoğrafçılık sektöründe 5 mp zaten artık moda gibi birşey oldu yani öyle değilmi zaten adam bi bakıyo
    şöyle etrafına o kadar çok 5 mp lik makine varki anlatamam inanın ya ama şu son zamanlarda firmaların ultra ince tasarım`a kafayı takmalarıda enteresan galiba hedef kitlenin ihtiyaçları konusundamı bu ürünleri
    çıkartma gereği duyuyolar yoksa başka nedenlerdenmidir bilinmez müşterilerin memnuniyetinide ön planda tutuyolar bence herhalde herkes taşınabilir ve hafif olmalıki herryere makinemi götürebileyim o yaşadığım anları hemen ölümsüzleştireyim istiyor.işte firmaların bu ultra ince tasarımdaki ürünlerine örnek verecek olursak konicaminoltanın ultra ince tasarım olarak adlandırdığı x serisi fotoğraf makineleri x-31 ve x-g modeli 3.2 mp,x-50,ve x-60 modelleride 5mp olarak üretilmişti hatırlıyosanız sonra samsung`un 4mp`lik DIGIMAX U-CA401 modeli ve 5 mp`lik DIGIMAX i5 modeli sonyninde ultra ince tasarım katagorisinin başlangıç modeli
    5 mplik çözünürlüğüyle t33 idi daha sonra bunu t3 ve t7 modelleri izledi buna karşılık nikonda boş durmadı ve
    bu katagoriye 5 mp`lik çözünürlüğü ve bünyesinde birçok fonksiyonlarıyla dikkat çeken s1 ve s2 modelleriyle başarılı bir giriş yaptı he birde panasonicik bu katagoriye bir modelle giriş yapma kararı aldı ama panasonic firmasının bu ultra ince diye adlandırılan dijital fotoğraf makinesi pekkte4 ilgi gördü diyemeyiz açıkçası modelin adını unuttum ama o modelde güzel




  • televizyon gibi görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.