Şimdi Ara

notebook ekran kartı upgrade (resimli anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
26.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acer 5520g kullanıcısıyım. Üzerinde gelen gforce 8400 mg ekran kartı yetmeyince araştırdım ekran kartı değişebiliyormuş. Değiştirdiğim zamanda MXM-II tipindeki benim için en uygun ekran kartı ati mobility HD 3650 idi. Ve ebay'den Taiwanlı bir firmadan satın aldım, 8 gün içinde Çinden kapıma kadar geldi.
    Kaynak olarak kullandığım site:www.mxm-upgrade.com
    Takacağınız ekran kartını edinmiş olduğunuzu varsayarak anlatıma geçiyorum.
    Öncelikle ekran kartınızı takmaya başlamadan önce; sonrasında format atılacağı için önceki işletim sisteminizi bir güzel yedekleyin.
    Yedekleme bittikten sonra laptopu kapatın, fişini, pilini çıkartın. İçini açmaya başlamadan önce; üzerinizdeki statik elektriğin bilgisayar parçalarına zarar verme olasılığı olduğundan balkon demiri, kalorifer gibi statik elektriği alacak malzemelere elinizi temas ettirin. (önlemimizi alalımda.)

resimde görmüş olduğunuz kırmızı ile işaretli deliklerindeki vidaları tornavida yardımıyla söküp, kapağı çıkartıyoruz. Kapağı çıkartmaya çalışırken mavi ile gösterilen yerden başlayıp çentiklerden kurtarıyoruz.
    Kapağı söktükten sonra aşağıdaki gibi görünüm bizi bekliyor olacak.
    Yeşil ile işaretli olan bölgede ekran kartımız mevcut. Mavi ile işaretli bölgede ise işlemcimiz.

Ekran kartına ulaşabilmek için önce fanı sökmemiz gerekiyor. Sonra işlemciye giden soğutucu paneli, daha sonra da ekran kartını soğutan paneli çıkartmalıyız.
    Vidaları sökmeye başlamadan önce sarı ile işaretli yerde bulunan fana güç sağlayan soketi nazikçe çıkaralım. Fanı sökebilmek için kırmızı ile işaretli 3 vidayı sökelim.( dikkat edin vidalar araya düşmesin.) Şimdi fanımızı çıkartabiliriz.

Fanı çıkardıktan sonra sıra geldi işlemcinin ısı yutucu panelini çıkartmaya.
    Kırmızı ile işaretli dört vidayı söküyoruz. Vidaları sökerken gıcırdama sesi gelecek, endişe etmeyin vidaların altındaki yaylardan geliyor o ses.

Vidaları söktükten sonra ısı yutucuyu çıkartıyoruz. Mavi ile işaretli bölgeye takılabilir ileri geri oynatarak çıkartabiliriz. Plakayı çıkarttıktan sonra işlemcinin üzerine dokunmayalım. Soğutucu krem zarar görebilir. Aynı yöntemle ekran kartının ısı yutucusunun vidalarını söktükten sonra
    yerinden çıkartalım.

İşte bilgisayarın tüm soğutucularının çıkmış hali. Sıra geldi ekran kartını çıkartmaya. Ekran kartını tutan kırmızı işaretli iki vidayıda sökünce ekran kartımız çıkmaya hazır olacak.

Vidaları söktükten sonra önce yukarı doğru eğip daha sonra kendinize çekerek ekran kartını çıkartıyoruz.
    Şimdi geldi yeni ekran kartını takmaya, önce ekran kartının entegreleri ve gpusu üzerine ısı alan yapıştırmaları yapıştırmamız gerekiyor. Alt kısımlarınını da unutmadan herbirini yapıştırıyoruz.
    Yapışkanların iki yuzunde de etiket vardır ikisinide çıkaralım.

Yeni ekran kartımızı soketler oturacak şekilde dikkatlice takıyoruz. Önce eğik duracaktır, önceki ekran kartından çıkan vidaları yeni ekran kartını anakarta montelemek için kullanıyoruz. Vidalama işi bittikten sonra anakarta oturmuş olacaktır.
    Ekran kartının ısı yutucu plakayı özenle takıyoruz. Vidalıyoruz. Sonra işlemcinin ısı yutucusunu takıyoruz, vidalıyoruz. Fanı oturtup vidalıyoruz, güç soketini yerleştiriyoruz. Kapağıda açtığımız gibi kapatıp, vidaladıktan sonra hazırız.
    Her aşamayı düzgün biçimde yaptıysak eski işletim sistemi buyuk ihtimal açılacaktır ama ekran kartının driverı değişik olduğundan çok düşük çözünürlüklü bir ekran bizi bekliyor olacak.
    Yeni bir işletim sistemi kurmamız gerekiyor.

Önceki ekran kartı 8400un oyun performans vista puanı 3.7 civarı iken HD 3650 nin puanı 6.2 oldu.
    Başkada ölçüm yapma fırsatı bulamadım.
    Laptop altı soğutucusu kullandığımdan ısı problemiylede karşılaşmadım.
    Yazımı eleştirirseniz sevinirim.
    Okuyan herkese teşekkürler.

Bu yazı tamamiyle bilgi amaçlıdır. Kullanıcıların uygulamasında çıkacak aksaklıklarda hiç bir şekilde mesuliyet kabul edilmemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEaMpRaEn -- 27 Ağustos 2009; 18:31:44 >

• Wauw Başarılı bir çalışma olmuş dostum yeni ekran kartın hayırlı olsun paylaşım için teşekkürler işine yarar birilerinin mutlaka
  • ekran kartını default bios olarak mı aldın peki? yoksa acer'a uyan bios mu yüklüydü?
  • cidden güzel bi paylaşım olmuş tebrikler
  • @bluesnight acere uyan bios yukluydu.
    başka laptoplar için mxm kart arıyorsanız ebay araştırmasında yardımcı olabilirim.
  • Bu işlem size kaç $ maloldu? Kargo bedeli ne kadar? Ayrıca kart size ne kadar sürede ulaştı?
    Bunları merak ediyorum.
    Ayrıca bence hd 4650 veya 9600m gt alsaydınız alacağınız performans muazzam olurdu.
  • kart ı nerden temın ettıgınız yerın lınk ini verırmısınız son olarak bu ıs sıze ne kadara mal oldu
  • @Quattro_tr Hd3650 9600m den kesinlikle daha performansli bir kart, hd4650 mobility aldigim zaman piyasada varmiydi bilmiyorum. 30 temmuzda ebayden acik arttitma yoluyla sifir olarak aldim. 8 agustosta elimdeydi. 102$ a karti aldim, 12$ kargo ucreti 3$ da sigortali gonderilmesi icin toplam 118$ a maloldu. kapima kadar geldi.
  • Süper çalışma. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Hayırlı olsun. Yeni ekran kartınızla bol eğlenceli günler.
  • kart ddr2 mi ddr3 mü
  • kart özellikleri
    Brand: ATI

Model: HD 3650 / M86-M

Bios version: ATI, Acer, HP, GateWay

GPU P/N: 216-0683013

Memory Size: 512MB (8pcs DDR2 32M x 16)

Type: MXM-II (73mm x 78mm)

Condition: New & Unused
  • Güzel bir fiyat. Hiç yoktan iyidir. Forumdaki biri 300 liraya satıyordu 3650 yi Siz sıfır olarak daha ucuza mal etmişsiniz.
  • Paylaşım için teşekkürler forumda son zamanlarda ağırlıklı olarak ekonomik konuları açılmasından hayıflanırken teknik bir konu olarak resimli olması çok güzel oldu.
    Güle güle kullan...
  • Paylaşım için teşekkürler. Yararlı bir konu. Yeni ekran kartın da hayırlı olsun
  • Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. eBAY dan alışveriş konusunda hepimizin tereddütleri var. Acaba aldığım kişi güvenilir mi, acaba gümrüğe takılır mı gibi. Ayrıca bir kaç soru sormak istiyorum.Daha yükek performansta bir ekran kartı Acer 5520G ye uyar mı? Sizin satın aldığınız ATI 3650 ekran kartının vista puanlaması kaç ve laptopta kaç derece sıcaklıkta çalışıyor? Son olarak satın aldığınız kişinin linkini verirseniz bizi çok memnun edersiniz şimdiden teşekkürler.
  • tebrikler.3650 nin vista puanı da bayağı iyimiş.güle güle kullan kardeş...
  • 8 günde gelmesi de güzel kimden aldın.
  • gerçekten güzel bir çalışma olmuş aynı laptopdan kullanmaktayım. ucuza mal etmişsiniz güle güle kullanın
    yanlız sizden ricam kartı aldığınız yeri yazarsanız yada pm atarsanız çok sevinirim.
    iyi günler
  • satıcının %100 psitive feedbacki vardı. Bulunması zor, güvenilir, hızlı. Reklam yapar gibi oldu.
    Şu an başka bir ekran kartı satmıyor. satıcının linkihttp://myworld.ebay.com/slkbid2769/
    benzer ürünler için:http://shop.ebay.com/sis.html?_kw=ATI+HD3650+HD+3650+DDR2+512MB+M86+MXM+II+Vedio+VGA+Card&_fis=0&_id=250473545246&_sibeleafcat=74957

diğer ekran kartı aramalarını "mxm model" şeklinde aratırsanız doğru sonuca ulaşırsınız. örnek: mxm hd 3650

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEaMpRaEn -- 28 Ağustos 2009; 13:18:49 >

• GPU-Z ve 3D Mark testi koyabilirmisiniz. Sanırım aldığınız kart DDR-2
    Bide sıcaklık durumu çok iyi olur gerçi 3650 nvidia 8400'e göre daha serin bir kart
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.