Şimdi Ara

[Deleted]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
13.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Sakıncası yoksa nereden ve nasıl getirttin? Bunun devamı mümkünmüdür? Şimdiden teşekkürler.
  • 2.000 km de bir yag degisimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

hayirli olsun, ama her 2.000km´de bir Yag degisimi biraz sacma degilmi ??? Volkswagen Yag degisimini ilk 10.000´de tavsiye ediyor daha sonraki 30.000km´de !!!!

Saygilar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ben devamlı olarak her an temin edebileceğim bir yağı kullanmayı tercih ederim.
    O sebepten dolayı yurt dışından getirtmektenden vazgeçtim.
    30000 km bakımında paşa paşa mobil 1 esp formula 5W-30 alıp gideceğim servise.
    Castrolde bu kafa ile giderse daha çok kullanıcı mobile geçecek.
  • Planta çok iyi bir girişimde bulunmuşsun. Ben bu kadar çok ayrıntıya giremem çünkü uğraşamam. Motor çalışıyor mu? Çalışıyor. Bakım için araç yetkilis servise gidiyor mu? Gidiyor.

Servise götürürüm arabayı, yağı ve filtresini değiştirirler. İsterlerse Ona Yağı koysunlar, dönüp bakmam bile. Motorun başına birşey gelir ve bu gelen şey yağdan ve/veya filtreden kaynaklanıyorsa ve ben bunu tespit edersem yağ kapağını kaldırır, bakım faturasını içine sokar ve servise öyle giderim, iş emrini açmalarını dahi beklemeden de arabayı bırakır, işe giderim ya da Cumartesi girmişsem eve giderim.

İş eğer elzem bir hal almışsa mutlaka başka üreticilerin yağı vardır, ya da gider MOBIL 1 alırım, 200 C'de bile yanmayan tek motor yağı. Ya da Helix alırım, veya Castrol Edge alır, içine 1 kutu da ROM kaydırıcı dökerim, ama onu yapamacağımı sanmam. En azından sonuna kadar mücadele ederim. Servis yağına güveniyorsa, fıçı ya da Castrol Edge/SLX artık neyse, benim de servise güvenmem esastır benim için. Gerisi Şam'da kaysı.

Selamlar,

Taner Göde

• Yağın litresi kaça geldi?..

Mobil 1 de kalitesiz yağ değil. Sonuçta VW nin 504 00 standardını sağlıyorsa ben gerisine bakmam.. İlla Castrol kullanacağım dersem de servisde 5W-30 un SLX longlife versiyonu var.

Audi Almanyada mobil 1 e geçiş yaptı Castrolden bu arada.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen 2000kmde bir yağ mı değiştiriyosun?? sentetik yağ 10.000-15.000 km arası değiştirilir.
    öyle sadece bu yağ olacak diye birşey yok.üretici der ki ACEA A3 API SL CF vs özelliklerini karşılayan herhangi bir koyabilirsin. bu standardı karşılayan mobil elf castrol shell bp olabilir.

sentetik yağları 10.000 kmnin altında değiştirmek çok çok çok gereksizdir hiçbir fayda da sağlamaz. dandik 20w50 mineral yağlar bile 5.000 km kullanılabiliyor.yanlış bilgi vermeyin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Yağın litresi kaça geldi?..

Mobil 1 de kalitesiz yağ değil. Sonuçta VW nin 504 00 standardını sağlıyorsa ben gerisine bakmam.. İlla Castrol kullanacağım dersem de servisde 5W-30 un SLX longlife versiyonu var.

slx long life III 504 normunu karşılıyor ama edge ile arada ne farkı var tam bilmiyorum........mobil dediğiniz gibi kalitesiz bir yağ değil, fakat castrol gibi motora performans sağlamıyor.....

Dünyada hemen hemen bütün spor ve performanslı araçlarda Mobil 1 kullanılır.Ferrari,Lamborghini,AstonMartin vs..Sanırım motor yağlarıyla ilgili bilgin yok.

2.000 km'de bir yağ değiştirmenin hiçbir mantığı yoktur.Turbo şarjlı araçlar için iklim şartlarına uygun bir tam sentetik yağ gayet yeterlidir ve Castrol Edge'in Mobil 1 karşısında hiçbir üstünlüğü yoktur, direk tüccar mantığıyla yazmışsın.

Türkiye koşullarında yağ değişimi gereksinimi en erken 5.000 km olabilir ve genellikle 10.000km civarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desci -- 5 Eylül 2009; 3:26:37 >

• bide bu yağdan vazgeçmeyin mobile sığınmayın, ben size getirtirim ticari olmak kaydıyla diyor
  • ya ben bu konudan hiçbirşey anlamadım araç 8.000 km de yağ gelene kadar neden kullanmadın ee 15.000 de değilmi tsi motorun yağ değişimi
    ikincisi neden 2000 km de bir yağ değiştiriyorsun.
    heralde bende bi tuhaflık var ben sırf 1.6 tdi ın yağ değişimi 10.000 km de bir 15.000 km değil diye tsi alacaktım da sonra yakıt ekonomik olsun diye tdi aldım.
    ee niye her 2000 km de bir yağ değişimi oluyor tamam motoru bakımlı tutun ama bu bence abartı olmuş

bu arada bir dipnot bi arkadaşım sıfır km 3.20 dizel aldı yüz kere sorduk servis ısrarla ilk yağ değişimi 30.000 km diyor bu bmw servisi hangi yağı kullanıyor
  • arkadaş biraz pimpirlkli olduğu için 2.000kmdebir yağ değiştiriyor.hiç gerenk yok
  • 2 bin km bir yağ değişmi mi En pimpirikli kişiler bile 5 bin de bir değiştirirler arkadaş aşmış olayı
  • Servisler yanlış yağ koyuyorsa neden aracın içindeki orjinal yağı erkenden değiştirip yanlış yağ koydurduğunuzu anlamadım

Exxon Mobil dünyada birçok yağ üreticisine baz yağ sağlayan, dünyanın en iyi yağ üreticilerinden biridir ve birçok egzotik aracın fabrika dolum yağıdır. Castrol ile aralarında bariz bir fark olacağını sanmıyorum, öyle ki performans konusunda yarı sentetikten tam sentetik yağa geçildiğinde bile hissedilir fark olmuyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Yağın litresi kaça geldi?..

slx long life III 504 normunu karşılıyor ama edge ile arada ne farkı var tam bilmiyorum........mobil dediğiniz gibi kalitesiz bir yağ değil, fakat castrol gibi motora performans sağlamıyor.....

hocam motora sağladığı fazladan bir kaç beygir mi önemli yoksa motoru ne kadar koruduğu mu?

benim abimde almanya'da yaşıyor. 2008 model porsche'si var, yetkili porsche servisinde mobil 1 koyuyorlar ve motordada mobil 1 amblemi var. bütün porscheler mobil 1 kullanır.

ve abimin anlattığına göre şu an piyasadaki tek gerçek sentetik yağ mobil 1 miş. castrol'un almanya dışında ürettiği yağlar mineral yağların çeşitli proseslerden geçirilip sentetik yağ haline getirilmesinden oluşuyormuş.
    sadece ve sadece almanya üretimi castrol edge yağlar tam sentetikmiş

not: bu arada almanya'da porsche'nin yağı 30binde bir değiştiriliyor. 3000-5000 de bir yağ değiştirmek çevreye çok zararlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi
    3000-5000 de bir yağ değiştirmek çevreye çok zararlı.

Çoğumuzun aklına bile gelmeyen işin bir de bu boyutu var tabi
  • quote:

evet arkadaşlar forumda haftalardır temini sıkıntı olan ve TSI motorlar için hayati önem taşıyan 5W30 CASTROL EDGE temin ettim......1 aydır arabayı yürütmedim bu yağ gelene kadar........siz siz olun arkadaşlar yanlış yağ ile km yapacağınıza hiç sürmeyin arabayı daha iyi.......
    benim aracım daha 8 bin kmde değil ve bu 4. yağ değişimim olacak......ama artık 5w30 edge kullandığımı bildiğim için 5000 km kadar kullanacağım bu yağı ve sonrasında yine 5w30 castrol edge temin edeceğim......resimleri ekliyorum...

Çok gereksiz bir işlem olmus ,bu kadar az kilometrede yağ değişimi olmamalı en kötü mineral yağlar bile 5000 km de değiştirilirken sentetik yağ için bu kadar az km de yağ değişimi yanlış.Avrupda 25.000 km de değisiyorsa bizde de 15.000km de değissin fazla kurunuya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONATAA -- 30 Eylül 2009; 11:59:58 >

• Dostum yağ kıtlığı mı var da taaaa Alamanyalardan yağ getirttinbizim arabalarımzın motorunda kullanılanlar ayçiçek yağı değilki
  • Madem okadar seviosun arabanı :) Motul 300V 5w-30 getirseydin kendine :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

2 bin km bir yağ değişmi mi En pimpirikli kişiler bile 5 bin de bir değiştirirler arkadaş aşmış olayı

7 ila 10 bin km ve bir yıl zaman mukayesesi uyguluyorum bende.2000 çok ilginç

vede her zaman 1 numaralı yağı kullanıyorum adamlar formula 1 aracında kullanıyor daha ötesi yok benim için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.