Şimdi Ara

Canon EOS 450D Çizik LCD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    konuları "çizik lcd" terimiyle arattım ama bulamadım.
    emanet 450d'nin tüm dikkatlere rağmen LCD'sinde küçük br çizik var ve tam ortasında.
    LCD camında değişim ya da onarım mümkün müdür?
    ankarada yardımcı olabilecek neresi vardır?
    şimdiden teşekkürler...

• lcd ekranı değiştirsen dünyanın parası tutar
    lcd çizikleri birazda olsa giderebilen kimyasallar mevcut onları teknosa gibi mağazalara sorun belki vardır
    http://www.hizlial.com/CEP-TELEFONU/CEP-TELEFON-AKSESUARLARI/DISPLEX-EKRAN-CIZIK-GIDERICI_02.060.9063.0001.HTM
  • tam olarak emin değilim ancak; telefonlarda olduğu gibi; fotoğraf makinaların lcdlerinin üzerinde koruyucu plastik 1-2mm kalınlığında bir plastik plaka bulunur.. bu plaka değiştirebilir sanırım.. ben daha önce bu tür bir sorunla karşılaşmadığım için tam olarak bilemiyorum benimki sadece bir tahmin.. eğer bu dediğim doğruysa ki öyle olması gerek; lcd'nin değişmesine gerek yok sadece üstteki plastik plaka değiştirebilirsiniz.. tabi bunun da fiyatı biraz pahalı olacaktır.. sorununuzu canon erkayalara bildirirseniz en azından bahsettiğim şey mümkün mü? fiyatı nedir? öğrenebilirsiniz..

@sugarboy'un belirttiği yöntem de bir seçenek ancak bu tür çizik gidericiler ekranların üzerinde bulunan bahsettiğim tabakayı inceltir, yani bir nevi biraz eritir de diyebiliriz.. bu nedenle pek sağlıklı bir yöntem olduğunu söyleyemem.. zira incelen tabakayla doğru orantılı olarak lcd darbelere karşı daha da hassaslaşır.. buda en ufak bir darbede lcdnin yok yere kırılmasına sebep olabilir..

• Makinenin fonksiyonelligini etkiliyor mu?

Bir 450D parasina yakin daha servis ucreti ile yaptirabilirsiniz belki, ama ne kadar deger, sonucta elinizdeki makine sergilemek icin degil -umarim-, tadini cikarmaya bakin.
  • lcd çizik gidericiler o bölgedeki pürüzü incelterek mi yoksa dolgu yaparak mı gideriyor bilemiyorum ama inceltme dediğiniz şey zaten o kadar az olacaktır ki lcd ekranın kırılması mümkün değildir bence... yalnız bu ürünü kullanırken çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim... hatta önce bir kırık cam üzerine sürüp sonucunu görün ona göre kullanın
  • Emanet mal olması sizin canınızı daha çok sıkmış sanırım. LCD değişimi pahalıdır diye düşünüyorum.

Fakat bundan sonra koruma yapmak isterseniz Kızılayda PSP lerin ekranına görekoruyucu film satılıyor, arkadaşım Nikon D40 için kullanmış ve gayet iyi olmuştu. Cihazın sahibi ile konuşuarak çizik için birşey yapamayabilirsiniz belki ama koruyucu film çekebilirsiniz.
  • yorumlar için teşekkürler.
    erkayalar ile görüştüm dün. çizilen kısım koruyucu cam. lcd de sorun yok.
    koruyucu cam da 115 TL imiş. biraz tuzluymuş. fonksiyonelliği etkilemiyor ama emanet olması can sıkıcı tabi. çizik giderici konusunu bir araştırayım.
  • 115 lira mı onun yerine sahibine 50 lira ver çiziği görmez bile
  • erkayalar kazığı neyse en azından dediğim doğruymuş.. lcd değiştirilmesi gerekmiyormuş
  • çizik giderici ile yarım saatlik uğraştan sonra çizik gitti. ancak makine açıldığında lcd aydınlanınca o kısımda eski cep telefonu ekranı gibi hafif bir parlama var.
    bu kadarına da şükür diyorum.
    yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.