Şimdi Ara

ATi Radeon HD 5850 ve 5870 modellerinin özellikleri detaylandı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartları için artık geri sayım başladı. Bu konuda ilk adımı atacak isim olan AMD-ATi, 10 Eylül'de yapacağı lansman ile yeni nesil grafik kartlarının üzerindeki örtüyü kaldıracak. Firmanın 40nm üretim teknolojisiyle hazırladığı RV870 GPU'sunun kullanılacağı performans serisi yeni modeller için henüz resmi özellikler açıklanmış olmasa da yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. AMD-ATi''den iş ortaklarına ulaştırıldığı belirtilen yeni bir bilgiye göre, RV870 GPU'sunun güç vereceği Cypress kod adlı yeni nesil ekran kartları, Radeon HD 5800 serisi olarak lanse edilecekler.

İlk etapta Radeon HD 5850 ve 5870 modellerinden oluşacağı belirtilen seri kapsamındaki yeni modellerde 1GB GDDR5 bellek kullanılacağı, DirectX 11, OpenGL 3.1, ATi Stream GPGPU, Avivo HD ve ATi Eyefinity teknolojilerine destek verileceği belirtiliyor. Hızlandırılmış Video Dönüştürme, Crossfire X ve PowerPlay teknolojilerine de sahip olacak Radeon HD 5800 serisi yeni nesil çözümlerde ayrıca geliştirilmiş güç yönetimi, çoklu çıkış opsiyonu olarak DVI, HDMI ve DisplayPort ara birimlerine destek gibi detaylara da yer verileceği bildirilirken temel teknik detaylar ise henüz ifade edilmiş değil.

PCIe 2.0 spesifikasyonuyla uyumlu olan Radeon HD 5800 serisi yeni nesil ekran kartları için üzeirnde durulan temel yeniliklerden birisi Eyefinit teknolojisi. Gelen bilgilere göre kullanıcılar bu teknoloji ile tek kart ile 3 adet monitörü aynı anda kullanabilecekler ki özellikle tasarımcılar ve finans gibi spesifik iş kolları için bu özelliğin ciddi avantaj kazandırabileceği üzerinde duruluyor.

Radeon HD 5800 kapsamında kullanıma sunulacak Radeon HD 5850 ve 5870 modellerinin Eylül ayında lanse edileceği, hacimli satışın ise Ekim ayını bulabileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

• Güzel haber eline sağlık fx57 ;)

Fiyat konusunda yine bir bilgi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 24 Ağustos 2009; 13:36:55 >
    Belki benim kağıt param bir şekilde döne dolaşa senin cebine girmiştir...
    Bülent ORTAÇGİL
  • Bende sevindim performansıyla ilgili bilgilermi var diye ama genel bilgilermiş.
    Amd Ryzen9 5900x (DARK X127), MSI B550 Gaming Edge Wifi, Gskill 32GB DDR4 3600mhz CL16, SAPPHIRE NITRO+ RX 6900 XT SE, GIGABYTE M32U 4K 144hz, PNY CS3040 2TB, Samsung 970 Evo Plus 500 GB, Corsair 780T White, EVGA Supernova 1300w G2, Adata XPG Summoner Red switch, Asus Rog Pugio II.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

5870 hız olarak GTX 285 OC edition'lara % 30 fark atarsa ve fiyatı 300dolar seviyesinde olursa bu kart ortalığı yıkar.

4890 zaten gtx285'e yakın hatta bazı durumlarda eşit performans verebilirken böyle bir tahminde bulunmak biraz abes olmuş... %30 daha hızlı olacağı zaten garanti, garanti olmayan şey %80 hızlı olması
  • neresi detaylandı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nvidia ne alemde acaba .Bu karti almadan once nvidianin yeni kartlarini beklemek lazim.
    AMD Fx 8320 @4GHZ | Gigabyte 990Xa Ud3 | Xfx 6850 Çift Fan | Samsung 1TB SATA2 7200RPM | Samsung 320GB SATA2 7200RPM | Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600MGHZ | Samsung 19" SyncMaster 932NW | Xilence 800 Watt Pusu | Lg Dvd Rw Yazıcı | Avermedia Analog Tv Kartı | Minton 5+1 Ses Sistemi | 2XCooler Master 120MM Mavi Led Kasa Fanı | Microsoft Wireless Klavye ve Mause | Asus Vento TA9A1 Kasa |
  • SPU,ROP,TMU?

ATI işi çok iyi biliyor.Son ana kadar gizemi koruyup milleti meraklandıracak.

ATI'den gelen tek ele alınır bilgiler güç tüketimi hakkında.HD5870 için 2x 75watt 6 pin konnektörleri yeterli olacakmış.

Yani 150 watt+ Pci-express yuvasının verebildiği 85 watt=235 max eder.Yani H48xx serisinden aman aman yüksek değerler değil.

HD5850 de o halde 180-190 watt civarı olur.

NVIDIA'nın yolda olan güç canavarına nazaran çok iyi değerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 24 Ağustos 2009; 13:44:06 >

quote:

Orijinalden alıntı: komagene

neresi detaylandı?

isimleri.
  • Özellikleri bi tek ben mi göremedim
  • @Absolute, uzun zamandır iddia edilen özellikler şu şekilde: 1600SP, 256-bit, 80 TMU, 32 ROP
  • quote:

4890 zaten gtx285'e yakın hatta bazı durumlarda eşit performans verebilirken böyle bir tahminde bulunmak biraz abes olmuş... %30 daha hızlı olacağı zaten garanti, garanti olmayan şey %80 hızlı olması

Tiestorn kardeş iyi oku istersen ben GTX285 OCli modellerine %30 fark atar dedim. GTX285 HD 4890dan %10-15daha hızlı. OC modeli ise
    %20hızlı. Bende bunun üzerine %30 fark yaparsa dedim ki bu da %50farka işaret ediyor.

%80 fark olursa zaten Nvidia'yı zor günler bekliyor!

Orijinalden alıntı: fx57

@Absolute, uzun zamandır iddia edilen özellikler şu şekilde: 1600SP, 256-bit, 80 TMU, 32 ROP

Bu özelliklere ilaveten gpu saat hızı yine 1ghz'de çalışabilecek şeklinde olursa güçlü bir gpu olmasının yanında GT300'lere daha iyi rakip olucaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ağustos 2009; 14:23:00 >

Orijinalden alıntı: fx57

@Absolute, uzun zamandır iddia edilen özellikler şu şekilde: 1600SP, 256-bit, 80 TMU, 32 ROP

Eğer 256-bit 4ghz olursa rami (tahmini 1GB olur zaten), bu kart tek başına 4870X2'yi geçemez diye düşünüyorum. Saat hızlarını uçurmaları pek mümkün gelmiyor bana. 5870in Ram genişliğini, ROP ve SP gücünü düşünürsek performansı 4870 512MB CrossFire civarı birşey oluyor, zaten teknik özellikleri aynı neredeyse.

4870X2 teknik özellikleri:

quote:

Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri:
    # Bellek : 2048MB GDDR5
    # Chipset : HD 4870 / RV770

# Steam İşlemcisi: 2 x 800
    # Bellek veriyolu : 2 x 256bit
    # Transistör Sayısı : 2 x 965 Milyon

Geriye sadece DX11 kalıyor. Bakalım DX10'dan bir farkı olacakmı... Tessellation, Ray Tracing falan herşey var diye biliyorum DX10'da da.

• Saat hızları yüksek olmasa bile 4870X2'yi çok rahat geride bırakır hele CF desteği zayıf olan oyunlarda bu fark daha bariz olacaktır. X2 demek herşey 2 katına çıkıyor anlamına gelmez tek 1600sp'li bir gpu iki tane 800sp'li gpu'dan performanslı çalışır ve her gpu kendi belleğini kullanır bu yüzden 1gb tek gpu için gayet normal bir rakkam ve çift gpu'da her ne kadar minimum seviye olsada Micro Stuttering olduğu unutulmamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ağustos 2009; 14:42:19 >

Orijinalden alıntı: VaLoUr

Saat hızları yüksek olmasa bile 4870X2'yi çok rahat geride bırakır X2 demek herşey 2 katına çıkıyor anlamına gelmez tek 1600sp'li bir gpu iki tane 800sp'li gpu'dan performanslı çalışır ve her gpu kendi belleğini kullanır bu yüzden 1gb tek gpu için gayet normal bir rakkam ve çift gpu'da her ne kadar minimum seviye olsada Micro Stuttering olduğu unutulmamalıdır.

2 GPU ve Ramlerine %100 yüklenecek seviyede yüklenebilirseniz ortaya çıkıyor. 2560x1920 çözünürlük, AA 16X, AF 16X olunca Crysis'te MS yapıyor haklısınız, başka CF destekli bir oyunda görmedim daha MS. FPS düşüyor 10-15 civarına tamam, ancak MS olmuyor. Son sürücülerle CF performansındada oldukça performans artışı olduğunu göze alırsanız, 5870'in bu teknik özelliklerle, 4870X2 yi geçmesinin oldukça zor olduğuna inanıyorum.

quote:

ramleri 4ghz'den yüksek olacaktır, muhtemelen 5-6ghz dolaylarında...

4870X2 stock olarak 3.6ghz x 2 (256bit x 2) olarak çalışıyor. 4ghz civarı görüyor ramler stabil olarak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.