Şimdi Ara

Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.291
Cevap
50
Favori
475.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim gibi havalı tüfek meraklısı olan yokmudur arkadaşlar

     Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!

     Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!


    havalı tüfekler hava basıncı, co2 ve elektrikli olarak 3 prensipte çalışır. en yaygın ve basit olanı, hava basınçlı pnomatik sistemli tüfeklerdir. hava basıncının bir kol yardımı ile mekanizma içinde bulunan tüpteki havayı sıkıştırması ile kurulur. tetiğin çekilmesi ile serbest kalan hava, namlu içerisinde şişe, şişte namluda bulunan pellet’e çarparak atışın yapılmasını sağlar. havalı tüfeklerin namlu açısından yekpare ve namludan kırma olarak iki çeşidi vardır. yekpare namlulu tüfekler, kırma olarak tabir edilen tüfeklere nazaran, enerji kaybını minimuma indirdiği için atıcısına daha güçlü atış imkanı sağlar. kırma namlulu tüfekler ise, yeni başlayan atıcılar için hem hafifliği hem de tüfeği tanıma açısından silah sahibine kendi çapında avantajlar sağlar. havalı tüfekler, ateşli tüfeklerin aksine tepme aktivitesini, geriye değil ileri doğru yapar. başka bir deyişle tüfek, atış sonrası kendini ileri çeker. bu sebepten dolayı dürbün monte edilen tüfeklerde, dürbün stoperi, ateşli tüfeklerin aksine dürbün ayaklarının arkasına sabitlenir. atış teknikleri açısından, hareket halinde tetiklenmesi tehlikeli sonuçlar doğurabilir. mümkün olduğunca sabit pozisyonda atış yapılmalıdır. sağ el baş parmağı kabza üstünde, işaret parmağı tetikte, diğer parmaklar kabza altında tutulur. sol kol, dirsekten bükülerek göğüs kafesinin tam ortasına sabit, sol elin avuç içi, tetik çemberinin üstüne oturacak şekilde silah gövdesinden tutularak kavranır. nefes ayarı yapıldıktan sonra temiz alanda atış yapılır. ülkemizde bu tüfeklerle av yapmak yasaktır. sadece hobi amaçlı kullanılabilir.

    havalı tüfek markaları :
    gamo : dünyanın en kaliteli ve güçlü havalı tüfeklerini üreten ispanyol asıllı firma. maxima ve hunter 890 modeli saniyede 305 metre gibi dünyanın en fantastik değerine sahiptir. ancak, en kullanışlı modeli, benimde sahip olduğum cf 30 modelidir. saniyede 290 metre değerine sahip, yekpare namlulu kullanışlı bir tüfektir.

    airforce : gamo ile birlikte, ek hava tüpü ile beraber, saniyede 305 metre değerine ulaşmış amerikan asıllı firmadır. tüfek tasarımları muhteşemdir. gamo’nun aksine daha çekici modelleri mevcuttur. dayanıklılık bakımından hassas olması sebebi ile, averajın altında nazik bir tüfektir.

    rws-diana, beeman, walther, crosman, daisy ve benzeri markalar genel olarak aynı değerlere sahiptir. saniyede 150-250 metre atış gücü olan ürünleri mevcuttur.

    ek parça mermi ve aksesuarlar:
    scope : havalı tüfek dürbünleri. genelde tüfeğin markası ile uyumlu olması, en bilinen kuraldır. ancak piyasada busnell, simmons gibi sadece havalı tüfekler için dürbün üreten firmalarda standart seçenekler sunabilir. 4-16x50 gibi değerlere sahip dürbünlerin yanı sıra quickshot olarak bilinen dürbünlerde mevcuttur.

    mounts: dürbün ayakları. atış sonrası oluşan tepme aktivitesinin, dürbün ayarını bozmaması için özel olarak bu tüfekle göre tasarlanmıştır. tüfek markasına uyumu açısından bkl firması bilinen en iyi üreticilerdendir.

    minitorch: tüfek feneri. havalı tüfeklerin kullanımını bozmayacak şekilde, gece avları için görüş sağlayan, hedef odaklı küçük fener.

    red dot : dürbünün yakın mesafelerde yetersiz kaldığı durumlarda kullanılan aparat. bildiğimiz laser pointer’ın tüfeğe takılanı.

    scope level : dürbün ayar aparatı. dürbünün üstünde ve sağında bulunan ayarlama vidalarının yanı sıra, dürbünün tüfeğe paralel olarak takılıp takılmadığını anlamamız için üzerinde cıva göstergesi bulunan malzeme. (bkz: dürbün ayarı)

    scopeeze : dürbün yastığı. uzun süre dürbünden bakılan durumlarda, rahat atış imkanı için dipçiğin üzerine takılan, deri veya tekstilden üretilmiş küçük yastık.

    muzzlebrake : susturucu. çok etkili olmasa da havalı tüfekten çıkan sesi, kontrollü olarak dağıtan hava taşı veya metalden yapılan susturucu.

    airgun case : havalı tüfeklerin taşınmasını için yapılan tüfek çantaları. deri ve tekstilin yanı sıra sert plastikten üretilen modelleri de mevcuttur.

    pellets : havalı tüfek saçmaları. 177, 22, 25 kalibre olmak üzere 3 kalibreden mevcuttur.
    piyasada 4.5, 5.5, 6.35 kalibre olarak bilinir. kurşundan yapılmış paraşüt olarak bilinen modellerin kullanım amaçlarına göre uçları düz, sivri, yuvarlak ve içeri doğru oyuk modelleri mevcuttur. paraşütlerden farklı olarak çelikten veya polietilenden üretilen round modelleri vardır. bunlar bildiğimiz av tüfeklerinde kullanılan çelik bilyelerdir.

    temizlik ve bakım:
    herhangi bir parçası sökülüp takılmadığı için yekpare halde temizlenir. ihtiyacınız olan malzemeler; havalı tüfek namlusuna uygun tüfek harbi ve havalı tüfek yağı ile birlikte kuru bir bezdir. mümkün oldukça sprey yağ kullanılmalıdır. ateşli silahlar gibi sökülüp takılan parçaları olmadığından, ulaşamadığınız yerlerin yağlı kalması için sprey yağ en iyi çözümdür. namlu içi, tüfek harbinin tel fırçası ile temizlendikten sonra, sprey yağ ile yağlanır. 10-15 dakika beklemede kaldıktan sonra, tüfek harbinin ucuna takılan kuru bir bez ile namlu içinde kalan fazla yağ alınır. tüfeğin el sürülen yerleri, hafifçe yağlı bir bez ile silinir ve kurumaya bırakılır. temizlik sonrası yapılan ilk atışta çok yüksek patlama sesi çıkar. bu sizi korkutmasın. ikinci atışta normale dönecektir.

    tamir:
    tüfeğin herhangi bir sebeple bozulması durumunda, tamiri sadece üretici firmanın belirlediği yetkili servisler tarafından yapılmalıdır. konusunda uzman olmayan kişiler tarafından açılması tehlikelidir. sonuç olarak ateşli silahlardan çok farklı bir yapı ve mekanizmaya sahiptir.

    günümüzde kaliteli markaların saniyede 300 metre atış hızına sahip modelleri vardır. özellikle yiv set’li olan modellerde yaklaşık 900-1000mt arası menziline binaen, 100 metre civarı etki mesafesi bulunur. burada etkiden kastım, canlı hedeflerde ağır yaralanma hatta ölümle sonuçlanan etkilerdir. zaten amerikan yasarlına göre, havalı tüfeklerin kullanım talimatının birinci maddesinde ‘’this is not a toy’’ yazılması zorunludur.

    (yazı alıntıdır)

    varsa eğer benim gibi havalı tüfek hobisi olan buraya tüfeklerının resımlerını ve görüşlerini eklerse sevinirim :)

    bu arada konuyu konu dışına açmak zorunda kaldım hobi bolümünde bu konuyu açacak bır secenek bulamadım kusura bakmayın.
  • bunlarda pelletler

     Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!


     Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!
  • yokmu yav hiç kullanan meraklısı olan?
  • Çok var forumda meraklısı gelirler şimdik merak etme
  • ben varım
  • dostum küçük güçlü silah olsa hemen alacam
    dandik çoğu

    iyileride çok pahalı tabancaların

    tüfek istemiyorum


    varmı bildiğin yer alabileceğim tabanca ? :
  • Ben kullanıyorum.Nolcak yani
  • 100 lira altında alabileceğim en iyi tüfek nedir? Profesyonel olmasına gerek yok. Kola kutusu falan delsin. Cama da bir şeyler yaparsa iyi olur.
  • hatsan mod 80,gamo ve daisy havalı tabancam var. pelletlerin altındaki resimde ucunda bilya gibi bişey olan saçmalar nedir.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga

    dostum küçük güçlü silah olsa hemen alacam
    dandik çoğu

    iyileride çok pahalı tabancaların

    tüfek istemiyorum


    varmı bildiğin yer alabileceğim tabanca ? :


    tabancadan anlamıyorm malesef ancak tüfek olarak cok guclu aletler var

    @R.I.P-Rest in Peace

    bişi olcagından demedım sadece deneyımlerını paylasırsın dıye umdum

    @şiirselterörist

    deneyımlerını tufegının markasını falan yazarsan daha once kullanmamıs arkadaslara yol gosterebılırsın

    @Infectus

    valla 100 lıraya zor bıraz kral marka falan bakabılırsın ama gercek tahrıbat ıstıyorsan gamoya falan bak derim

    @TIMERIDER

    bende kullanmadıgım ıcın o pelletten bılmıyorum maalesef bu arada gamonun modelı neydı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 22 Ağustos 2009; 18:38:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rising


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga

    dostum küçük güçlü silah olsa hemen alacam
    dandik çoğu

    iyileride çok pahalı tabancaların

    tüfek istemiyorum


    varmı bildiğin yer alabileceğim tabanca ? :


    tabancadan anlamıyorm malesef ancak tüfek olarak cok guclu aletler var

    @R.I.P-Rest in Peace

    bişi olcagından demedım sadece deneyımlerını paylasırsın dıye umdum

    @şiirselterörist

    deneyımlerını tufegının markasını falan yazarsan daha once kullanmamıs arkadaslara yol gosterebılırsın


    Tmm kardeş zaten amacım ortamı germek tartışma çıkartmak değil Merak ettiğin bişey varsa sor yardımcı olayım
  • @R.I.P-Rest in Peace

    yok kardes bende bırsey demedım zaten

    sadece paylasım yapalım kullandıgımız tüfeklerın ıyı ve kötü yanlarını yazalımkı alacak olanlara da yardımcı olalım dıye dusundum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rising

    @R.I.P-Rest in Peace

    yok kardes bende bırsey demedım zaten

    sadece paylasım yapalım kullandıgımız tüfeklerın ıyı ve kötü yanlarını yazalımkı alacak olanlara da yardımcı olalım dıye dusundum


    Şimdilik eğlenmek yada denemek için alıcaksan tüfek Torun mod101 var.Kendisi 100 tl şu aralar.5.5m pelet atıyor.Benim elimde var şuan.Hiç bir sorun yaşamadım.Dediğim gibi deneme amaçlı alıcaklar bu tüfeği alsın
  • yav kuş nasıl vuruyorsunuz hadı hemen ölse birssey demeyecegımde debelenıyorsa ölmüyorsa yazıktır tamam fare falan olurda kuşa yazıktır
  • Bu silahlar cokmu güçlüdür? Biri bacağıma sıksa falan deler mi? kanatır mı?
  • devlet vergi alacağım diye silahlandırıyor halkı.. sonra maganda kurşunuyla onlarca faili mechuller..

    dağdaki teröriste lanet okuyan insanlara sormak lazım şehirde kullanınca milliyetci, atatürkcü veya vatanını sevenmi oluyoruz.. terörist askere (askerinde elinde silah var) kurşun sıkarken bu magandalar masum insanları öldürüyor ve adı maganda da kalıyor..


    yazıklar olsun diyorum.. elimizden kalemin düşmemesi gerekirken silah düşmez oldu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImYourLife

    Bu silahlar cokmu güçlüdür? Biri bacağıma sıksa falan deler mi? kanatır mı?



    valla soyle diyeyim en ustteki stoeger x20 modelinin cıkıs hızı 1250 fps 310 ms bu demek oluyorki dandik bir ateşli silahın cıkıs hızına eşit ornek olarak verirsek içi tıka basa gazete dolu bır ayakkabı kutusunu arkalı onlu 25 mt den delebılıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue night

    devlet vergi alacağım diye silahlandırıyor halkı.. sonra maganda kurşunuyla onlarca faili mechuller..

    dağdaki teröriste lanet okuyan insanlara sormak lazım şehirde kullanınca milliyetci, atatürkcü veya vatanını sevenmi oluyoruz.. terörist askere (askerinde elinde silah var) kurşun sıkarken bu magandalar masum insanları öldürüyor ve adı maganda da kalıyor..


    yazıklar olsun diyorum.. elimizden kalemin düşmemesi gerekirken silah düşmez oldu..



    arkadaşım bu sılah degıl yanı bunla avlanmak yasak bu sadece hobı amaçlı kullanım için bır hedefe atarsın siseye atarsın o kadar basıt yanı savaşla falan alakası yok bunların turnuvaları bıle var

    ayrıyetten bu tüfeklerden vergi kesılmıyor sadece almak ıcın 18 yaşında olmak yeterlı ornek olarak sana bır resım yükleyeyım ne tur amaclarda kullanıldıgı hakkında fıkır edınırsın

     Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 22 Ağustos 2009; 19:08:51 >
  • upp daha meraklısı vardır heralde
  • içindeki mermi demirdenmİ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.