Şimdi Ara

GeForce 190.62 WHQL Çıktı; Nvidia'dan DirectX Compute desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını kullanıma sunacağı tarih henüz açıklanmayan ancak Windows 7 öncesinde 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve DirectX 10.1 desteği sunan GeForce 210 gibi yeni model veya modellerini duyuracak olan Nvidia, Microsoft'un endüstri tarafından merakla beklenen 7. jenerasyon yeni işletim sistemi için önemli bir sürücü güncellemesi yaptı. Firma tarafından yayınlanan 190.62 sürüm numaralı ve WHQL sertifikalı yeni GeForce sürücüsü ile birlikte Windows 7'nin DirectX 11 kapsamında öne çıkan DirectX Compute özelliğine destek veriliyor.


    alt="GeForce 190.62 WHQL Çıktı; Nvidia'dan DirectX Compute desteği"


    GeForce 190.62 sürücüsünün detaylarına geçmeden önce DirectX Compute özellikiğinden kısaca bahsetmekte fayda var. Windows 7 içerisinde entgre olarak gelecek bu özellik ile birlikte DirectX 10 ve üstü grafik işlem birimlerinin yüksek işlem gücü, GPGPU yani Çok Amaçlı GPU kullanımı kapsamında başta video düzenleme uygulamaları olmak üzere oyunların haricinde kalan pek çok uygulamada daha efektif bir şekilde kullanılması sağlanacak. Bir bakıma Nvidia'nın CUDA teknolojisine rakip te olan bu özellik Windows 7 ile birlikte geldiği için üreticiler tarafından doğrudan desteklenecek.


    Nvidia yaptığı açıklamalarında DirectX Compute özelliği ile birlikte Windows 7 altında GPU'nun daha etkin bir role sahip olacağını ifade ederken, özellikle video uygulamaları için Windows 7 ile birlikte %2 ila %20 arasında daha yüksek performans elde edebileceğini iddia ediyor. 22 Ekim'de lanse edilecek Windows 7 işletim sistemi için uyumlu sürücülerini bir süre önce yayınlamaya başlayan firma, GeForce 190.62 WHQL sürücüsü ile birlikte DirectX Compute desteğini de gündemine alarak yaklaşan lansman öncesinde Windows 7'nin öne çıkan yeniliklerini kullanıcılarına yansıtmayı hedefliyor.


    alt="GeForce 190.62 WHQL Çıktı; Nvidia'dan DirectX Compute desteği"


    Hem Windows Vista hem de Windows 7 uyumluluğuna sahip olan GeForce 190.62 WHQL sürücüsü, bazı güncellemelere sahip. Kuşkusuz en önemli özelliği farklı uygulamalar için GPU'ların kullanım yaygınlığını arttıracak DirectX Compute özelliği olan yeni sürücü, ayrıca iki popüler oyun için PhysX güncellemesi de içeriyor. Nvidia'dan yapılan açıklamaya göre Batman: Arkham Asylum ve Darkest of Days oyunları için PhysX optimizasyonuna da sahip olan GeForce 190.62 WHQL sürücüsü, PhysX yazılımını 9.09.0814 sürümüne yükseltirken çok sayıda güncellemeyi de berasberinde getiriyor.


    GeForce 6, 7, 8, 9, 100 ve 200 serisi ekran kartlarıyla ve ION serisi entegre grafik yongalarıyla uyumlu olan GeForce 190.62 WHQL sürücüsünün DirectX Compute özelliğinden yararlanmak isteyen kullanıcıların DirectX 10 desteği sunan, GeForce 8 serisi veya üstü ekran kartı kullanmaları gerekiyor. OpenGL 3.1 ve CUDA 2.3 desteği de sunan GeForce 190.62 WHQL sürücüsü ayrıca GeForce 190 serisi sürücü ailesi ile gelen diğer tüm yenilikleri de bünyesinde barındırıyor. 99MB'lık dosya boyutuna sahip GeForce 190.62 WHQL sürücüsünü buradan indirebilirsiniz.








  • şu an win 7 kullandıgım için benim adıma güzel bir haber.akşam indiririz artık.Nvidia nın bu geliştirmeleri çok sevindirici oluyor.Bir bakmışsın yazılımla kartın daha performanslı çalışıyo.Win 7 de HD filmlerde sanki daha kaliteli bir görüntü var gibi geliyor zaten göz aşinalığıma bakılırsa.Vista ve Xp ye nazaran..
  • son resimde 200mu+ installed ne demek
  • @DEATH71, 200 milyondan fazla GPU anlamına geliyor.
  • Oyunlar çıkmadan önce performans arttırımı bir nevi hazırlık olmuş Batman: Arkham Asylum'un demo'sunu oynamıştım güzel bir oyun. Unreal 3 motorunu kullanıyor grafikleride oldukça güzel DirectX 10 desteği olursa çıktığında Windows 7'de denemek lazım. Yine DirectX Compute desteği ile Windows 7'de gpu'ların video'lar için etkin kullanılması güzel gelişmeler diğer ugulamlardada bu artarsa CUDA ile gpu'nun gücünden yararlanmak kullanıcılara kolaylık sağlayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Ağustos 2009; 18:58:35 >
  • directx10 gpu ya da bu destek varsa bizim kartlar hemen çöp olmayacak demektir sevindim.
  • Arkadaşlar bana bir şey saçma geldi.
    Ekran kartımın (quadro fx1800) latest driverini bana 190.38 diye gösteriyor.
    Benim kartım directx10 destekliyor ve ayrıca video uygulamaları için bir profesyonel bir kart.
    Asıl bu kart için çok uygun olan performans attıran bu 190.62nin benimkisini içermemesi çok garip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacksmoke

    directx10 gpu ya da bu destek varsa bizim kartlar hemen çöp olmayacak demektir sevindim.

    Önce DirectX 9 çöp olsunda sonra sıra DirectX 10'a gelsin. DirectX 10'nun yok olmasına daha epeyce uzun bir zaman var yani endişelenecek bir durum yok ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Ağustos 2009; 18:56:59 >
  • Yani bu driver la bendeki 9600 gt de direct x11 destekleyecek mi ?
  • Öylesine Bakarsanız NVIDIA bu konuda çok Geç Kaldı Bile Bende ATI 4890 var ve Bunun WIN7 Driveri Çoktandır Sayfasında Var Ve Her Ay Güncelleniyorda !
  • Yani bu driver la bendeki 9600 gt de direct x11 destekleyecek mi ?

    Hayır Senin Ekran Kartın DX10 Olduğu İçin İşletim Sistemin Onun DX10 Faydalarını Sana Sonuna Kadar Suniyo Ama Ekran Kartın DX11 Olsaydı Olurdu ! ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peaceonearth

    Öylesine Bakarsanız NVIDIA bu konuda çok Geç Kaldı Bile Bende ATI 4890 var ve Bunun WIN7 Driveri Çoktandır Sayfasında Var Ve Her Ay Güncelleniyorda !


    nVidia'nın da Win 7 sürücüleri uzun zamandır mevcut (ki mevcut olmadan önce de, Vista sürücüleri kullanılabiliyordu).

    Burada bahsedilen şey o değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ağustos 2009; 14:25:17 >
  • pek bır performans goremedım
  • @blacksmoke senin kartının uygulamalara özel sürücüleri var daha ne yapsın adamlar ?
  • herzamanki palavralar gene, yok şu oyunda şöyle artış yok bunda şu kadar performans artışı olucak hepsi hikaye nvidianın uydurması hiç bi değişiklik olmuyor her sürücü çıktığında böyle deniyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkayzer

    herzamanki palavralar gene, yok şu oyunda şöyle artış yok bunda şu kadar performans artışı olucak hepsi hikaye nvidianın uydurması hiç bi değişiklik olmuyor her sürücü çıktığında böyle deniyor


    neye göre söylüyorsun bunu? biraz araştırda ondan sonra bunlar uydurma vs diye laf at.
  • Hata var Prince of Persia Warrior Within, Prince of Persia The Sands of Time 190.62 çalışmıyor
  • @ ZİEDRİTCH



    quadro kartlar ap ayrı bir seri. nvdia hiç bir zaman normal kartları ile aynı sürücü vermedi. onlara ayrı sürücü yazıyor nvidia sınıf farkı oldugu için. senin kartının listede olmaması normal.
  • Ben mi göremiyorum yoksa Nvidia'nın sitesinden kaldırıldı mı bahsi geçen sürücü?
    Edit:9 serisini seçince gözükmüyormuş şimdi farkettim.Açıklamada 9 serisini destekliyor diyor ama neden sadece 200 serisinden download ettiriyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_tr -- 22 Ağustos 2009; 17:16:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkayzer

    herzamanki palavralar gene, yok şu oyunda şöyle artış yok bunda şu kadar performans artışı olucak hepsi hikaye nvidianın uydurması hiç bi değişiklik olmuyor her sürücü çıktığında böyle deniyor

    oruç kafana vurdu heralde dostum senin???????????????
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.