Şimdi Ara

Focus II Hakkında Bilmek, Öğrenmek İstediğiniz Herşey (Makyajsız+Makyajlı Kasa) (478. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.073
Cevap
29
Favori
1.972.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzye36

    ilker abi naptın yaw nerelere baktın ki gayet kolay ve üst sıralarda


    O şekilde değil, forum.donanimhaber.com adresine gir ve oradan bulmaya çalış, bak ne kadar karışık ve sen böyle bir sayfa olduğunu bildiğin için bulabilmen nispeten kolaylaşıyor. Yeni birinin bulması çok çok zor.
  • ben de bu opetin mazotlarına hiç güvenmiyorum.. benim babam tır söförü her geldgnde iki bidon mazot getiriyo fransadan shellden dolduruyo.. ve arabanın cekişinden sesine kadar türkiyedeki mazottan fark ediyo. hem içim rahat oluyo hem de baya bi kara da geciyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: boyaci1905

    ben de bu opetin mazotlarına hiç güvenmiyorum.. benim babam tır söförü her geldgnde iki bidon mazot getiriyo fransadan shellden dolduruyo.. ve arabanın cekişinden sesine kadar türkiyedeki mazottan fark ediyo. hem içim rahat oluyo hem de baya bi kara da geciyorum


    Babana söylesen bizede 2 bidon ayarlasa ne iyi olur ,o zevki bide biz yaşayalım
  • saolasın trial arkadasım ıcıme su serptın valla.dedıın gıbı yolun uzunluguna kısalıgına gore yakıt tuketımı cok degısıyor.bı ara cok suphelenmıstım acaba benım arabamı cok yakıyor dıye.
  • karde$ araban hayırLı oLsun bnm de izninle bi sorum oLcak connect glx lerin anahtarıdamı snn arabanın anahtarı gibi yardımcı olursam sewinirim şimdiden saoL
  • Eğer gerçekten fark çoksa o zaman bizim araçların vay haline çünkü yakıt şirketleri Türkiye 'de üç aşağı beş yukarı aynı kalitede, zaten bizim esnaf zihniyeti de ortadayken yapacak bir şey yok.........
    quote:

    Orjinalden alıntı: boyaci1905

    ben de bu opetin mazotlarına hiç güvenmiyorum.. benim babam tır söförü her geldgnde iki bidon mazot getiriyo fransadan shellden dolduruyo.. ve arabanın cekişinden sesine kadar türkiyedeki mazottan fark ediyo. hem içim rahat oluyo hem de baya bi kara da geciyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

    quote:

    Orjinalden alıntı: ozzye36

    ilker abi naptın yaw nerelere baktın ki gayet kolay ve üst sıralarda


    O şekilde değil, forum.donanimhaber.com adresine gir ve oradan bulmaya çalış, bak ne kadar karışık ve sen böyle bir sayfa olduğunu bildiğin için bulabilmen nispeten kolaylaşıyor. Yeni birinin bulması çok çok zor.

    ben şu şekilde giiyorum ki gayet rahat....
    1. forum.donanimhaber.com açılır
    2. aşşağılardan 'Markalar' açılır
    3. başlık bulunduktan sonra sondan bi önceki sayfaya tıklanır...
  • bakımdan sonra gelen anket için duğles gelin birlikte dolduralım dediler. gittik.
    halı paspas istedim olmaz dedi
    boya kouma istedim olmaz dedi
    hava filtresi istedim olmaz dedi
    park sensörü istedim olmaz dedi

    motor koruma ve rot balans ta anlaştık
  • Ben de kendi tuketim degerlerimi veriyim:
    Normalde okulun icinde yurttan bolume gidip geliyorum,ki odtuyu bilen bilir zirt pirt kasisten geciyosun. 2,5km git 2.5km gel. haftada 2 defa da tunaliya bahceliye gider gelirim 10 15km yaklasik. (Sehir icinde agresif kullanim)

    Yani sehir ici cok agir sartlarda kullanarak bu soguk gunlerde yaktigim yakit 9- 9.5lt/100km.

    Uzun yola ciktigimda(edirneliyim) 700km yol yapiyorum, ortalama yaktigim yakit 5lt/100km. (120ye sabitliyorum genelde hizi)

    Kisacasi kisa mesefalerde motor isinmadan kontak kapatilirsa fabrika degerlerini unutun, bu gayet normal. Hemen hemen ayni sartlarda golf4 kullanan arkadasim var benzinli 11ltnin altina dusemedi dikkatli kullanarak.

    Uzun yolda fabrika degerleri cok rahat yakalaniyor arkadaslar gonlunuzu ferah tutun, her zman benzinliye gore cok ekonomik araclarimiz.

    Bu arada arac focus2 tdci ghia hb 8500kmde.




  • Merhaba Arkadaşlar,

    2006 Model Yeni Focus TDCI Hatcbak aracım var. Biliyorsunuz bu modellerde mp3 yok. Bende şu açılan LCD ekranlı bir set takmak istiyorum ama
    aacın eski yerinde göze hoş gelecek şekilde takan bri yer var mı? Yani benim anladığım DIN 2 denen bir çerçeve takarak aynı yere kötü gözükmeden sistemi takabiliyorlar diye duydum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jumadeus

    gatol26,

    Tolga hoşgeldin. Bahsettiğin soruna benzer mi bilemiyorum, ama direksiyon pompasından gelip gelmediğini bilemediğim ve sürekli beni rahatsız eden bir sesi ben de duyuyorum. Daha çok sabahları soğukken 1-1,5 km. gittikten sonra sağa veya sola dönerken bu sesi yapıp daha sonra direksiyonu düz hale getirdiğimde bir müddet daha devam edip bitiveriyor.

    Ama bazen 30-35 km, daha fazla kullandıktan sonra da yavaşlayıp dönüş yaptığımda duymaya başladım. Sanki uyarı sinyali gibi sessiz ve derinden geliyor. Bir sürtünme sesine benziyor. Servise götürüp dinletmek için yola çıktığımızda sanki hiç bu sesi çıkarmıyomuş gibi sustu araç. E ne desinki adam da yapacak bişey yok deyip gönderdiler.

    Senin şikayetinden ben de huylandım yine iyisi mi servise götüreyim tekrardan.

    slm hosbulduk..vallaha sorunlarımız aynı sanırım bu ses beni deli etti....aynen direksiyon düz durdugunda kesiliyo saga sola oynatıncageliyor bakacaz bi servise götür sende bende tekrar götürecem bakalım ne cıkacak... bugün onun yüzünden ses sistemine ekleme yaptım şaka bi yana da bugün jbl anfi ve jbl 30cm bagaj bas taktırdım ve süper calıyor... sony teyple güzel uyum sagladı ama teybin orjinal anfi cıkışı yok dönüştürücü almanız lazım... güm gümm yanlız dikkat edin aracın içindeki ve dışındaki tüm vidalar bastan gevşeyebilir....




  • quote:

    motor koruma ve rot balans ta anlaştık


    Birşey koparmadan bırakmayacağını tahmin etmiştim.
  • bak egeliefe ilvtyt de bızım aracların degerlerıyle aynı cıkmıs.demekkı artık sunda hemfıkırız.cok kısa mesafelerde motor daha ısınmadıgı ıcın aracın bu kadar yakması cok normal.bırde bır sorum olacak.acaba benım dızel focus ıle ıstanbuldan bursa ya gıdıp gelsem ne kadarlık yakıt gıder.?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

    quote:

    Orjinalden alıntı: eup
    diğer bir sölemek istediğim ise kış lastiği takarken adam hidrojen mi hava mı dedi. Dedim hidrojenin farkı ne daha yoğun dedi. iyi bas dedik. hidrojen olunca tam olarak ne oluyor. ağırlık yapmıyo mu ?


    eup bir yanlışlık var galiba, hidrojenle lastik şişireleceğini sanmıyorum zira hidrojen yanıcı bir gaz. Lastik veya fren diskleri hidrojenin parlaması için yeterli ısıyı verebilir mi bilemiyorum ama sanırım senin bahsettiğin nitrojen (azot, atmosferin beşte birini oluşturan gaz). Nitrojenle lastik şişirildiğinde, lastiğin sıcaklık değişimlerinden hava kadar etkilenmediği belirtiliyor, yani soğuk havada lastikler inmez, ısındığında da daha şişik olmaz. Ayrıca oksijenin lastik yanaklarından sızma yaparak kaçabileceği ama nitrojenin kuru yapısından dolayı lastikle jant arasından sızamayacağı söyleniyor, doğruluğunu henüz araştıramadım ama bazı sektörlerde kullanıldığını biliyorum (örneğin havayolları), sanırım büyük hacimlerde etkili, araba lastiği kadar bir hacimde yararlı olup olamayacağını bilmiyorum.

    Düzeltme: Havanın %78'ini oluşturduğuna göre beşte dördünü oluşturmuş olur, düzeltip özür dilerim.


    özürler olsunnnnnnnn hidrojen yazmışım yaaaa nitrojen olacaktı ......... zaten sende hemen çakmışsın ona göre yazmışsın saolasın. bu arada ankarada dikkat ettim lastikçilerin önünden geçerken bi iki tanesi pankart asmış nitrojen gaz basılır die.




  • quote:

    benım dızel focus ıle ıstanbuldan bursa ya gıdıp gelsem ne kadarlık yakıt gıder.?


    Sorunun cevabını verebilmek için biraz daha bilgi lazım.
    Feribot(Ro-Ro veya hızlı feribot) kullanacak mısın?
    Bir de başlangıç ve bitiş semtlerin neler?(Mesela Avcılar'dan mı yola çıkacaksın Pendik'ten mi?Bursa'da gideceğin yer merkez mi?)
  • Arkadaşlar Autoshow bir ara Focus II TDCI'ı 100 bin km testine almıştı o test sonuçlandımı bilginiz varmı ben uzun süre iş nedeniyle takip edemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absinthe* -- 27 Kasım 2006; 19:35:10 >
  • HAYIR
  • Sanırım şimdilik Türkiye rekoru:

    Focus 1,6 TDCi 222 km/s

    http://www.youtube.com/watch?v=LKYcee7MWI8
  • ankara elazığ arası 850km ve crouse kontrolle hızımı 95 e sabitledim ve yakıt akışmetresini sıfırladım. vardığımda ankaraya 100km de3.8lt ortalama yaptım. sizcede süper degilmi aracın yakışı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

    Arkadaşlar daha önce hiç dikkat etmemiştim bu yüzden de farketmemiştim ama resmen bizim topici forum içinde öyle bir saklamışlar ki kendim bile bulmak da zorluk çektim kaldı ki ihtiyacı olan ya da görse yazmak isteyen bir kişinin bulmasına neredeyse imkan yok. Anca forumu anahtar kelimeyle aratacak vs. Ondan bir süredir sadece biz bize yazışıyoruz, yeni kullanıcı pek gelmiyor.


    ben bunu 2 ay kadar önce otomobil forumunun yapısı değişince yazmıştım kimseden destek/yorum gelmeyince herhalde benim algılamamla ilgili diye düşündüm. forum bence çok bölündü ve akıcılığını kaybetti. bunu bir tek burası için değil genel olarak düşünüyorum. o yüzden belki eskiden hergün ziyaret ederken son bir ayda 4-5 kez anca girdim ve ilk defa da yazdım, çünkü eskisi gibi zevk vermiyor. inşallah değiştirirler, ilk defa giren çok zor bulur.




  • 
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.