Şimdi Ara

Nvidia'nın GeForce 210 modeli Ekim ayında kullanıma sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 65nm, 55nm ve 40nm üretim teknolojilerine rakibi AMD-ATi'den sonra geçiş yapabilen Nvidia, dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı GeForce 200 serisi mobil grafik çözümlerinden sonra masaüstü sistemler için hazırladığı grafik kartlarında da 40nm üretim teknolojisini yaygın olarak kullanmaya başlıyor. Her ne kadar firma OEM üreticileri için 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan bazı modelleri için çalışmalarına başlamış olsa da Uzakdoğu kaynaklı bazı haberlere göre son kullanıcıların beğenisine sunulacak 40nm ekran kartlarının, Windows 7 lansmanından önce Ekim ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor.


    Hem Nvidia hem de Nvidia tarafından hazırlanan grafik işlem üniteleri için hacimli üretim yapan Tayvan merkezli TSMC firmasının 40nm için verimlilik sorunlarını aşmaya başlaması ile birlikte 40nm çözümlerine hız veren Nvidia'nın Ekim ayında kullanıma sunacağı ilk model GeForce 210 olacak gibi görünüyor. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GT218 GPU'sunun güç vereceği GeForce 210 modelinin giriş seviyesine konumlandırılması beklenirken üretici tercihine göre GDDR2 veya GDDR3 bellekler ile donatılabileceği ayrıca DirectX 10.1 ve Shader Model 4.1 desteği sunacağı da gelen haberler arasında.


    Nvidia'nın yine 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve güncel GPU mimarisini temel alan GeForce GT230 çözümünün ve yeni nesil GT300 GPU'sunun ise son çeyrekte lanse edilebileceği belirtilirken isimlendirme noktasında GTX, GT ve G gibi uzantıları kaldırarak sadece GeForce + model numarası (GeForce 210 gibi) kullanacağı da bildirilmekte.








  • Allah Allah, GT300'ün piyasaya sürülmesi ertelendikçe erteleniliyor, onun yerine piyasaya GT218 GPU'lu kartlar sürülüyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu =S
  • Ekim ayında yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. ati 9700 pro efsanesinden sonra bir kaç ati kartı kullansamda pek bir tat alamadım. Hep nvidia driver ve performans olarak bana daha iyi geldi. Ancak nvidia nedense hızlı olmasına rağmen bu son zamanlarda teknolojiyi geriden takip eder oldu. Buda benim sinirimi bouzuyor.
  • g92b gpusunun 40nm sini dx11 desteklisini yapsınlar ortalık yıkılır gene
  • dx10 da atinin başına gelen simdi nvidia nin başinami geliyor yoksa. 6 ay sonra cikar gt300
  • yeni isimlendirme sonrası ilk ürünler
  • Hani nvidia artık 200 serisi ekran kartı üretmiyordu ? GTX 275 serisi son üretim olacaktı Ah Nvidia ah milleti nasıl kazıklayabiliriz bunun çabasındalar...
  • Ne alakası var dostum her malın bir alıcısı olduğunu düşündüğümüzde tüm ürünleri 40nm'ye geçirmek doğru bir hareket Ati'de aynı şeyi yapıcak 40nm 320, 640 ve 800 paralel işlemcili yeni modellerde üreticek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Ağustos 2009; 17:36:47 >
  • G92b forever
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.