Şimdi Ara

SIRFIII çip GPS için firmware güncellemesi + SIFII desteği (sirf instanfix II)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gündür kullandığım ve memnun kaldığım firmwareyi sizinle paylaşmak istedim.
    XDA forumlarından HTC için düzenlenmiş bir firmwareyi kendi cihazıma (Asus P750) uyguladım ve başarılı oldum. Tahminimce SIRFIII çipli çoğu cihazda çalışır.
    Orjinal firmware versiyonu GSW3.2.... (isteyen olursa upload ederim. Belki P535çilerin işine yarar)
    Yeni firmware versyon GSW3.5... Buradan indir
    Klasik hatırlatmalar. Firmware güncelleme riskli iştir, cihazınınızın orjinal firmwaresini bir kenarda bulundurun, yedekleyin. En azından radio 'un yeniden yüklenmesi gerekebilir.

GPS çipi cihazdan bağımsız olduğu için sadece ilgili programı çalıştırmak yetiyor. Komple radio firmware updateye gerek kalmadı.
    Kullandığım cihazın gps fw, radio rom updatenin içinde ayrı bir klasörde çıkıyor.
    Benim cihazın GPS updatesi için üç dosya ile yapılıyor.
    Bilgiler GPS_CONF.txt
    Güncelleme programı GPSFWUpdate.exe,
    Firmware GSW3.2.5_3.3.01.06-ADS-SDK001P1.00-20071009-NMEA57600_S_EE-LX.s

Netten idirdiğim GSW3.5 firmware de ise htcgpsupdate.exe, htcfirmware.s dosyaları vardı. firmware.s dosyalarının boyutları arasında 1 mb kadar fark gördüm (3.2.fw 1,4 mb, 3.5 ise 1,5mb) . Sonu .s ile biten firmwarelerin SIRFIII çipleri için genel bir firmware olduğunu ve benimkine de uyabileceğini düşündüm. Çünkü GSW3.5 fw rastladığım yerlerden birinde Siemens bir cihaza uygulandığından bahsediliyordu.Sizin de boyut konusuna dikkat etmenizi öneririm. 1-2 mb belki farketmez ama daha büyük boyutlar farkedebilir.

Cihaza uyarlama.
    Kendi cihazıma uygulamak için firmwarenin ismini GSW3.5.0_3.5.00.00P2-00.s olarak değiştirdim, GPS_conf.txt dosyasının içindekileri sildim File:GSW3.5.0_3.5.00.00P2-00.s
    Version:GSW3.5.0_3.5.00.00P2-00 satırlarını ekledim.

Bu üç dosyayı GPS_CONF.txt GPSFWUpdate.exe ve GSW3.5.0_3.5.00.00P2-00.s dosyalarını sd kartta GPS isimli bir klasöre kopyaladım. GPSFWUpdate.exe yi çalıştırdım, önce firmwareyi kontrol etti sonrada yükledi. 1 dk bile sürmedi. Bittikten sonra GPSnin fabrika ayarlarına dönmesi için PDAyı kapatıp bataryayı çıkarttım ve bir kaç dakika bekleyip tekrar taktım.

Update ile gelenler.
    Anladığım kadarıyla firmwarede bazı geliştirmeler yapılmış ve şuan NEXT PNAlarda kullanılan saniyeler içinde bağlantı diye lanse edilen SIFII desteği verilmiş. WAAS ve EGNOS desteği de verilmiş olabilir. Forumlarda gördüğüm kadarıyla SIFII özelliği A-GPS ye gerek kalmadan uydulardan indirdiği bilgiler ile uydu konumlarını hesaplamak ve daha çabuk bağlanmak için bir dosya oluşturuyor. Yalnız bu dosyanın oluşturulabilmesi için iki ayar şart.
    1- Programlar uygun portu kullanacak. Benim cihazda GPS çipi ile COM2 (sw) ve COM5 (hw) ile bağlantı kurulabiliyor. Denemelerim sonucu COM2 ile bu dosyanın oluştuğunu gördüm.
    2- Baud hızı 4800 veya 9600 olmalı daha yüksek hızda dosya oluşmuyor.

Oluşan dosyanın ismi ephdata.clm. Cihazın ana dizininde oluşuyor. Üç gün geçerli olan bu dosya ilk bağlantıda ne kadar doğru bilgilerle oluşursa sonraki bağlantılarda o kadar çabuk sağlanıyor. Bu yüzden
    GPS üç gün içinde kullanılmazsa dosya geçersiz oluyor. (SIFI ile gelen A-GPS ile indirilen ephemeris.ee dosyası 1 hafta geçerli. Tabi güncel ise. Çünkü Asus 2008 den kalma dosyayı download ettiriyor.)

Özellikle diğer Asus kullanıcıların tecrübelerini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 8 Eylül 2009; 0:31:25 >

• çok teşekkürler.deneyip sonuçları yazcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.