Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chuck billy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable


    quote:

    Orijinalden alıntı: chuck billy


    quote:

    Orijinalden alıntı: erkanboyaci

    Arkadaslar, benim söyleyeceklerim Makina Müh. arkadaslara. 6 senedir bu meslegi yapıyorum ve mezun arkadaslarımla beraber etrafımda farklı sektörlerde, farklı mevkilerde calısan bircok meslekdasımız var. Forumda dikkatimi ceken birsey, maaslar hakkında cok fazla yorum yapılmıs ama bircogu gercegi yansıtmıyor. Istanbulda calıstıgım icin bu sehirdeki bazı maaslar ve bu maaslara etken unsurları yazmaya calısayım

    yeni mezunlar- giris 800-1000 tl - sıradan bir üniversite-yabancı dil yok-bilgisayar eh iste
    yeni mezunlar - giris 1000-1200 tl - iyi bir üniversite - yabancı dil iyi - bilgisayar iyi
    yeni mezunlar - giris 1200-1500 tl - cok iyi bir üniversite (itü,odtü vs)- yabancı dil cok iyi- bilgisayar cok iyi
    yeni mezunlar - 1500 - 2000 tl - cok iyi bir üniversite (itü,odtü vs) + master - yabancı dil cok iyi + 2. dil - bilgisayar cok iyi

    evet, üzgünüm ama agzınızla kus tutsanız özel sektörde 2000 tl üstünde bir ücretle bir ise girmeniz imkansız gibi birsey. Simdi bazı arkadaslar, olur mu ya falanca 3000 tl yok bilmemkim 5000 USD kazanıyormus diyeceklerdir. bunu eger yüzdeye vuracak olursanız 1/1000 bile olmayacaktır. Sözüm bu meslegi sececek olan arkadaslara, sansınıza güvenerek bu maaslara is bulursam diyerek okuyacaksanız bosuna kasmayın, gercekten okuması da zor, meslegi icra etmesi de zor bir meslektir Makina Müh.

    ayrıca ilk 2 sene de patronun sizi test edecegi yıllardır ve bu 2 sene boyunca iyi bir maas artısı beklememeniz yerinde olacaktır. Cevremden örnek vermem gerekirse 2 sene sonunda alacagınız maaslar yukarıdaki kriterlere paralel olarak

    tecrübe 2 sene- maas 1000-1200 tl - sıradan bir üniversite-yabancı dil yok-bilgisayar eh iste (biraz gelisir herhalde 2 senede)
    tecrübe 2 sene- maas 1200-1500 tl- iyi bir üniversite - yabancı dil iyi - bilgisayar iyi
    tecrübe 2 sene- maas 1500-2000 tl - cok iyi bir üniversite (itü,odtü vs)- yabancı dil cok iyi- bilgisayar cok iyi
    tecrübe 2 sene- maas 2000-2500 tl - cok iyi bir üniversite (itü,odtü vs) + master - yabancı dil cok iyi + 2. dil - bilgisayar cok iyi

    Tecrübelerimize göre patronlar 2-5 sene arasında calıstırdıgı mühendislerden aldıgı verime göre, gelecekteki yönetici adaylarını belirliyorlar. Yani kisisel gelisiminizin ve firmada kazanarak is icin kullandıgınız tecrübelerin, 5 seneden sonra size nakit olarak dönmesini istiyorsanız bu 5 seneyi kendinize tecrübe kazanacagınız ve kendinizi gelistirmeniz gereken uzun bir staj dönemi olark kabul etmenizde fayda var.

    gelelim 5 sene üstüne; eger bu kadar patron ve müdür kaprislerine sabredip, kendinizi gelistirip yönetici adayı konumuna geldiyseniz yırttınız demektir. En azından 1-2 sene sef konumunda idare edersiniz ve sonra da müdürlük koltuguna kurulup, güzel maasınızın her ay hesabınıza yatmasını beklersiniz. neden mi böyle yazdım, cünkü müdür oldugunuzda sizin altınıza yıllar boyunca sizin yaptıgınız isleri yapacak olan yeni elemanlar verilir ve siz sadece bilgi birikiminizi kullanarak onları yönlendirirsiniz de ondan.

    maaslara gelince;

    tecrübe 5 sene - maas 1800-2000 tl - sıradan bir üniversite-yabancı dil yok-bilgisayar orta (genelde imalat sektörü icin gecerli bir ücret aralıgı)
    tecrübe 5 sene - maas 2000-2500 tl- iyi bir üniversite - yabancı dil iyi - bilgisayar iyi
    tecrübe 5 sene - maas 2500-3000 tl - cok iyi bir üniversite (itü,odtü vs)- yabancı dil cok iyi- bilgisayar cok iyi
    tecrübe 5 sene - maas 3000-4000 tl - cok iyi bir üniversite (itü,odtü vs) + master - yabancı dil cok iyi + 2. dil - bilgisayar cok iyi

    bu 5 sene sonrasında her sene icin ortalama 200 tl eklerseniz ortalama maasları bulabilirsiniz.

    Bu bilgiler ortalama sansa sahip arkadasların orta ölcekli kobilerde calısacakları varsayımına dayandırılırsa ne kadar gercekci oldukları anlasılacaktır.

    amma cok yazmıssın sen ne alıyosun diyen arkadasları da bilgilendireyim, su anda firmamda ihraca müdürü olarak görev yapıyorum

    *6 sene tecrübe ( 2 sene imalat- 2 sene Ar-Ge - 2 Sene ticari iliskiler departmanı)
    *sakarya üni. makina müh. lisans egitimi
    * iyi derecede ingilizce
    *bilgisayar iyi

    net maas simdilik 2.250 tl (artı yıllık satıs primi) yaklasık 2750-3000 tlye denk geliyor

    umarım merak edilen konulara yardımım olmustur, saygılar




    güzel bir yorum fakat tamamiyle katıldığımı soyleyemem.. canlı orneğim var hocamın asistanı çok fazla tecrübesi yoktu hocam pirelliye gonderdi çalışsın tecrübe kazansın diye 2600 ile başladı ki bu başlangıç ücreti yani hocamın ayarlamasıyla bir alakası yoktu kim giderse gitsin bu maaşla başlıyor.. bir diğer ornek abimin arkadaşı brisa'da çalışıyor başlangıç maaşı yine 2800 hatta kendisi beni çağırıyor mezun olunca gel maaş çok iyi diye .. bir başka ornek tüpraş.. makine mühendisini 3500 liradan başlatıyor.. bunları uydurmuyorum yanlış anlaşılmasın hepsi gördüğüm bildiğim insanlar ve bunlar başlangıç ücretleri.. benim burada asıl değinmek istediğim sağlığa zarar ve tecrübe ilişkisi.. pirelli ve brisa gibi firmalarda lastik üretiliyor kimyasallar söz konusu dolayısıyla ister istemez sağlığınıza olumsuz etkisi oluyor o yüzden ücretler yüksek.. tüpraşta da maaş yüksek çünkü sorumluluk çok fazla.. atıyorum tüpraşa kaynak mühendisi olarak girerseniz atacağınız bir imza bile dünyalar kadar kıymetli oluyor çünkü orada bir kaynağın hatalı olması bırakın insanı toplumun bile hayatını etkileyebilir

    Al işte hala aynı durum devam ediyor hocamın asistani?Ya biriniz çıkın da BEN girdim şuraya şu kadar çalıştım şu kadar para aldım diyin be!


    arkadaşım iyimisin? hocam ben yanında çalışıyorken kendisini işe soktu kendi geldi dedi heveslenelim hırs yapalım diye maaşı 2600 diye mezun olalım bizi de pirelliye gonderecek adam yardoç olmuş bitarafından element mi uyduracak yazıyı okumadın heralde hepsi birebir tanıdığım insanlar gayipten uydurmuyoruz burada

    Doğru olabilir de olmayabilir de benim sinirlendiğim nokta DH'de sürekli böyle konular açılıyor ama herkes halamın oğlu teyzemin kızı vs. gibi diğer şahısların durumlarını anlatıyor birinin çıkıpta adam gibi açıklama yaparak maaşını yazdığını duymadım...Açıkcası herkesin mesajından farklı olmayınca seninkisi, onlarınki gibi inandırıcı gelmedi bana da kusura bakma...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengiztınaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

    Jeoloji ve Jeofizik işinde de çok deli paralar dönüyor. Şu mühendislik çok kazanır demek saçmalık. Her sektörde donanımlı adam çok ii paralar kazanır.

    TPAO'da çalışan sağlam mühendisler 8-10 bin lira maaş alıyor bilginize. Tamamen kendinizi yetiştirmenizle alakalı..

    Büyük petrol şirketlerinde (Shell, BP, Chevron, Exxon, Aramco ...) sismik gemide çalışan tecrübeli abiler 15 bin $ maaş alıyorlar. Azımsanacak bir rakam değil. Jeoloji/Jeofizikçi bunlar. Bu iki dalı da aklında bulundur. Petrol sektöründe hiç bir makinacının ya da inşaatçının kazanamayacağı paralar var. Adamlar bir sondaja milyar dolar harcıyorlar, ve 3-5 sondaj açabiliyorlar aynı anda. Adamlar bu kadar parayı bi anda dökebiliyorsa cirosunu vs tahmin edin artık.

    Çamur mühendisi diye bi dal bile var. Sondaj kulelerinde kuyuya basılan sıvı üzerine yoğunlaşmış adamlar. Dört sene bunun eğitimini alıyor. Petrol sektörüne atılmayı düşünebilirsin kesinlikle (merakın varsa tabii). Türkiye'de tüm mesleklerde hakettiğin parayı alamazsın onu da aklından çıkarma Türkiye'de iyi para kazanan meslekler: dolandırıcılık, hortumculuk, eşkiyalık, mafyadır. Alnının teriyle hayatını lüks düzeyde yaşayan, son model BMW, Mercedes alan insan sayısı çok azdır. Sokakta yüzlerce 200-500bin TL arası araç görüyorm her gün. Yüzlerce mi Koç, Sabancı var bu ülkede? Hangi paralarla alınıyor bunlar?

    Mühendislik falan boş iş bizim ülkede Boşver çakallık yap, mayfa ol, banka dolandırıp milletvekili ol dokunulmazlık var köşe olursun sonra hepsinin yaptığı gibi yurtdışına kaçarsın.

    İşi siyasete döktük iyi mi ceza puanı almayalım şimdi

    durumu çok iyi özetlemişsin katılıyorum


    Katılıyorum.jeo Mühendisliği okuyorum puan olarak düşük bir bölüm ama kendini geliştirirsen çok deli para var.Ben bu bölümü Türkiyede okunacak 5 okuldan biri olan Kocaeli Üni.de okuyorum.

    Kuzenimin zorlamasıyla girmiştim.Kendisi 1250 tl ile başlamıştı.hacettepe mezunudur kendi.Şimdi 3 sene oldu bir zemin etüdü-sondaj şirketinde 2800 tl para alıyor.iyi derecede İngilizcesi var.

    Bir laf var Mühendisin alıcağı parayı bölümü değil.kalitesi belirler.. diye

    Çok doğru İyi okul olucak ama siz boş olduktan sonra gerisi hikaye..

    Bakalım ben pek kendi işimi yapma taraftarı değilim aslında çok uygun şartlarımda var ama..Daha çok yöneticilik pozisyonu yada buna uygun pozisyonlar düşünüyorum.

    Hayırlısı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerzavatçı -- 17 Mart 2010; 2:15:20 >




  • evet herkes sallamış gelelim gerçeklere..


    abim odtü endsütri mezunu. iktisat yandalı var. 3.49 gibi bir diploma notu ile mezun ki vay ki vay. geçen sene mezun oldu bu sene gene odtü endüstride master yapıyor. aselsan'da işe girdi. 2300tl maaş+ 3 ayda bir çift maaş alıyor şimdilik. girerken diploma notuna önem verdiler belirtmeden geçmiyim. zaten sadece bilkent ve odtü mezunu eleman alıyor aselsan. geçmiş tecrübesi yok dediğim gibi ilk işi. ingilizcesi çok iyi, bilgisayar'ı da fena değil.

    iş şartları çok iyi. askerlik istemediler, master'a hafta içi iki gün öğleden önce izin verdiler. kıyafet vs serbest. gerçekten çok iyi ortamı var aselsanın.

    ben de bu sene bilkent iktisat dan mezun oluyorum hayırlısı bakalım.kendi tecrübelerimi de aktarırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokata -- 17 Mart 2010; 2:36:46 >




  • arkadaşlar vereceğim örnek gerçek olup bir siteden alıntıdır..
    bu kadar çok yorum yapılan mühendis maaşlarına birde ben katkıda bulunmak istedim inşaat müh 3.snf öğrencisiyim.
    örnekte verilen mühendislerin sıfatları yeni mezun olandan kaç yıllık tecrübe sahibi olduğuna göre yükselerek değişir ((saha müh. kontrol müh. denetçi müh şantiye şefi, proje müd. vs.)) bu değişkenlikler yetkili olduğun sorumluluk sahibi olduğun işlerin toplam m2 sinin çokluğu ile doğru orantılı olarak değişir...

    İnşaat Mühendisi Maaş Bilgisi

    Belediye657 ye tabi mühendisler encümenin kararıyla belirlenen maaşı alır. Bu yüzden ücret aralıkları belediyelerce değişkenlik göstermektedir. Taban ve tavan uygulaması yapılır. Bu günümüz şartlarında 1500-2300TL

    Askeriye'de Teknik Hizmetler (TH.) Biriminde sivil memur inşaat mühendisi 1150TL, evli ve çocuklu personel 2300 TL

    Gayrimenkul Eksperi (SPK lisanslı) 3.000TL

    Gayrimenkul Eks. Yardımcıları 1.000-1500TL
    Devlet Memuru 4B'ye tabi (1/4 ) 2.170TL

    (DSİ, İl Özel İdare, Karayolları, Bayındırlık İl Müdürlükleri, İller Bankası vb. devlet kurumlarında mühendis maaşı, hepsinde aynıdır denilemez, ufak değişiklikler gösterir. Doğu tazminatı, medeni durum, çocuk sayısı, arazi ücreti, kıdem derecesi gibi etkenlerle brüt ücret 2400TL yi geçebilir.)

    Yapı Denetim kanunu uygulanan illerde Şantiye Şefi; Bazı mühendis arkadaşlar İnşaat başına tek sefer için 250TL'ye imza atıp piyasayı maalesef ayaklar altına düşürdüler. Sözleşmelerinde kabul edilen net ücret 1350TL/Ay brüt ücret 1650TL/Ay

    Taahhüt Firmalarında (Tecrübe ve işin proje büyüklüğüne göre) Saha Mühendisi 1.250-3.000TL, Kesin Hesap 1.750-3.500TL, Şantiye Şefi 2.000-4.500TL, Proje Müdürü 4.000-7.000TL
    Yapı Denetim Firmalarında;
    Kontrol elemanı inşaat mühendisi 750-1700TL
    Kontrol elemanı elektrik mühendisi 1250-1500TL
    Kontrol elemanı makina mühendisi 900-1350TL
    Proje Denetçisi inşaat mühendisi 1000-1500TL
    Yapı Denetçisi inşaat mühendisi 700-1300TL
    Yapı Denetçisi elektrik mühendisi 1500TL
    Yapı Denetçisi makina mühendisi 800-1200TL
    Denetçi Mimar 1000-1500TL
    Sekreter: Askari ücret
    Evrak Takip: 550-700TL
    Ruhsat: 700-1000TL
    Hakediş Evrakları Elemanı: 800TL

    Gerçek Örnekler:

    1. Antalya Hafif Raylı Sistem Projesi (2008 yılı)
    Alt Yapı Taahhüt Firması;
    Taşeron Firma: Saha Mühendisi 1.250 ve 1.750TL, Şantiye Şefi 2.500TL
    Ana Firma: Formen 1.000TL, İnşaat Teknikeri 1.500TL, Saha Mühendisi 3.000TL, Şantiye Şefi 5.000, Proje Müdürü 7.000TL
    Müşavir Firma: Saha Mühendisi 3.500TL

    2. Antalya Belek Adam&Eva Oteli projesi saha mühendisleri 2.250TL, çizim teknik personeli 1.750TL, Kesin Hesap 3.500TL, Şantiye Şefi 5.000TL, Proje Müdürü 7.000TL (2006 yılı)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baloonist

    20bin maaş mı olur


    yıllık 70 binden fazla vermezler kimseye bu ülkede

    eminmisin?? kıvanç tatlıtuğ bölüm başına 30bin tl alıyor ve lise mezunu.. burdaki abilerimiz kardeşlerimiz afedersin bi taraflarını yırtıp.20yıl okul okuyolar aldıkları maaş 2.500tl.türkiyenin en iyi teknik üniversitesi olan odtüyü bitirip yine odtüde master yapsanda sanmam aylık 20bin alacağını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snncbc -- 3 Nisan 2010; 13:49:47 >
  • Büyüklerimiz çok şanslılarmış diye düşünüyorum çünkü , babam endüstri meslek lisesi mezunu devletde çalışıyor aldığı maaş 2500 tl civarı Şimdi bizim üniversite mezunu mühendislerimiz alamıyor bu arayı.
  • Konuyu uplar.
    Bilgisayar mühendislerinin aldıkları maaş'ı beklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acuster

    Konuyu uplar.
    Bilgisayar mühendislerinin aldıkları maaş'ı beklerim.
  • bende konuyu uplar
    ve böle işin içine ederim kardeş ne iş anlamadım biri diyo mühendis olun zengin olun 10.000 dolar maaş alırsınız biri diyo mühendisim açım anlamadım ki ingilizcesi iyi olupta türkiye'de çalışcağıma yurt dışında çalışırım ingilizcesi iyi olanlar bunu akıl edemiyolarmı türkiyede 2 kurusa çalışıyolar buda ayrı konu
  • ne olursanız olun

    her zaman bir kazananlar vardır bir de kaybedenler

    kaybedenlerden olmayın bu size yeter

    gayri mühendis olmuşun veyahut tekniker

    uzun lafın kısası

    ne farkeder...

    (bende mühendis adayıyım bu topic bana bu şiiri yazdırdı)
  • muhendıslerın bazılarıda muhendıslık yerıne satın alma yapıyorlar
    bıraz ıncelersenız
    ınsaat sektorunde satın alma posızyonu ıcın ınsaat muhendısı
    elektronık sektorunde satın alma ıcın elektronık muhendısı
    arıyorlar ornekler cogalıp gıdıyor
    muhendıslere degısık posızyonlardada ıs cıkıyor boylelıkle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokata

    evet herkes sallamış gelelim gerçeklere..


    abim odtü endsütri mezunu. iktisat yandalı var. 3.49 gibi bir diploma notu ile mezun ki vay ki vay. geçen sene mezun oldu bu sene gene odtü endüstride master yapıyor. aselsan'da işe girdi. 2300tl maaş+ 3 ayda bir çift maaş alıyor şimdilik. girerken diploma notuna önem verdiler belirtmeden geçmiyim. zaten sadece bilkent ve odtü mezunu eleman alıyor aselsan. geçmiş tecrübesi yok dediğim gibi ilk işi. ingilizcesi çok iyi, bilgisayar'ı da fena değil.

    iş şartları çok iyi. askerlik istemediler, master'a hafta içi iki gün öğleden önce izin verdiler. kıyafet vs serbest. gerçekten çok iyi ortamı var aselsanın.

    ben de bu sene bilkent iktisat dan mezun oluyorum hayırlısı bakalım.kendi tecrübelerimi de aktarırım.



    sadece bilkent ve odtüden almıyor . :=)
    bir çok üniv. den alıyor...arkadaşlarım çalışıyor çünkü




  • En çok ben kazanacağım
  • Kafası olan yurtdışına çıkmalı diyen arkadaşlar, tamam yurtdışında daha çok imkân sağlanabiliyor belki. Bilmiyorum. Ancak gerçek şu ki yurtdışına çıkmak o kadar kolay değil. Onun için bile para lâzım. Artık bu devirde malesef şöyle bir gerçek var:

    Para parayı çekiyor.
  • kpss ye hazırlanıp KİT lere girmeye bakın. kpss mühendisleri kasmayacak bir sınavdır.

    herhangi bir üniversiteden mezun mühendis + kpds a seviyesinde ingilizce ile yeni başlayan biri 2700 e yakın maaş alır. İngilizce yoksa 2500 alır.

    ama 25 yıllık mühendis de en fazla 3000 alır.

    Kamu sektöründe tecrübenin pek önemi yok.
  • 1000tl den fazla kimseye vermiyorlar siz nerden yazıyorsunuz bunları. 2 senelik tecrübeden sonra en fazla 2000tl alırsın. İşte bu arada sektörü, yapcagın işi iyi belirlemek lazım.

    ya emekli olana kadar maaşlı sürünürsün yada sevdigin işte yeni şeyler başarır hayatını mutlu geçirirsin.
  • Sıradan bir üniversite mezunuyum (Hani herkes İTÜ-ODtü yazınca...)
    İyi derecede ingilizcem var.
    1 yıldır çalışma hayatındayım ve 1800 TL alıyorum.Yakın zamanda zam istemeyi düşünüyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaresiz -- 27 Mayıs 2010; 18:08:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaresiz

    Sıradan bir üniversite mezunuyum (Hani herkes İTÜ-ODtü yazınca...)
    İyi derecede ingilizcem var.
    1 yıldır çalışma hayatındayım ve 1800 TL alıyorum.Yakın zamanda zam istemeyi düşünüyorum :)

    Hangi üniversite hocam? Kaç ortalama ve? Hangi bölüm?
  • Ben patron olsam yeni mezuna 1000 liradan fazla vermem.Bu maaşa 100 tane mühendis başvurur.Tecrübeliye de çok para vermem.Zaten piyasa zibil gibi mühendis dolu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84

    Ben patron olsam yeni mezuna 1000 liradan fazla vermem.Bu maaşa 100 tane mühendis başvurur.Tecrübeliye de çok para vermem.Zaten piyasa zibil gibi mühendis dolu.


    iyi ki sen patron degilsin yoksa ülkenin hali nice olurdu
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.