Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dunsparce


    quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    3 Yıllık inş müh. olarak şöyle söyleyeyim.

    Tabiri caizse patron şirtketlerinde daha hızlı yükselirsiniz ve maaşınız nispeten daha iyi olur. Aslında kendinizi iyide geliştirme fırsatı bulursunuz. Ben 2 bin tl ile 2 sene önce başladığım işte şimdi 3250 alıyorum. Yaptığım işten memnunum. Sağolsun patron bu süreçde yüksek lisans derslerine gitmemede müsade etti, şuanda oda tez aşamasında.

    Peki kurumsal olarak nitelendirdiğimzi firmalarda durum ne derseniz, inşaat sektöründe heleki projeceilikte durum iç açıcı değil, kolinde vs 1500 tl 2000 tl teklif edilir.

    İnşaat için konuşuyorum, Şantiyede daha hızlı maaşı yükseltirsiniz, projecilikte daha yavaş. Bu tamamen karakter meselesi, kimisi şantiyeyi iyi yönetir, sever bu alanda devam eder. Kimisi benim gibi projeciliği tercih eder. O yüzden şurda maaş daha iyi diye atıyorum projecilik yaa şantiyecilik yapmayın, mutlaka bir yönünüz daha kuvvetlidir.

    Son olarak inşaatçılara sesleniyorumkli, para geoteknikte var

    Geoteknik diye 2 yıllık bir bölüm var o nasıl

    sanırım mezun olunca tekniker olunuyor. Saha çalışmalarında görev alınabilinir. Ama çalışma alanı tabi biraz kısıtlı olur, etüt ve kazık ankraj imalat şantiyelerinde çalışılır. Tahmin edioyurmki puanları baya düşüktür. İşletme ekonomi okumaktansa daha mantıklı.

    Zaten 3 4 yerde var dediginiz gibi puanlar çok düşük banada bir inşaat mühendisi abi tavsiye etmişti bu bölümü bende geçen sene araştırdım dedim daha yeni bir bölüm biraz daha zaman geçsin öyle şimdi iş güvenliği okuyorum bu sene bitti bakalım seneye ne okuyacagiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsteyene kendini yetiştirene ve mesleğini sevene her türlü işte var maaş da. Bu iş üniye falan da bakmıyor. Kendi bilgi becerine, kendini geliştirmene ve özgüvene bakıyor. Ama sen daha hiç tecrüben yokken iş beğenmemezlik maaş beğenmemezlik yaparsan sen ne okursan oku işsiz kalırsın zaten. İlk bir kaç yıl zorluk çekeceksin ki sonra keyfini süresin. Kendi sektörümde inşaat ta her zaman iş var ama para beğenmemezlik çok.
  • Meslek lisesi öğretmeni yazdığım, onlar normal öğretmenlerden biraz daha fazla alıyor, ek ders olayı da biraz daha iyi normal öğretmenlere göre.
  • Dediğiniz kısmen doğru ama kısmen hatalı..

    Socar CEO 'su ben üniversiteli başvurularını çöpe atıyorum diyor.

    Boşu boşuna insanları üniversite hayaliyle kandırmayın diyor açık açık.

    Ülke olarak son derece etiketçi ve şekilciyiz, diplomalı üniversite mezunları sürüsüyle gelişeceğimizi zannediyoruz.

    Okumuş insanlar olabilirler ama geçerli meslek sahibi olmakla eşdeğer değil bu.

    yada Türkiye'nin sanayicilerinin ve üretim tesislerinin aradığı şeyler değil bunlar işte.

    Maalesef siyasetçiler (bugünkü iktidarı yada başkasını ayırmıyorum.) herkesi diploma sahibi yaparak ülkenin kalkınmasını sağlayacağımızı düşünüyoruz, maalesef ortaya çıkacak olan ve çıkan sonuç : yüzbinlerce diplomalı işsiz olacaktır.



    @R_DeNiro




  • Merhaba Arkadaşlar ;

    Ben Elektrik Otomasyon Bakım Mühendisi Olarak İyi bir holdingte çalışııyorum . Sabancı holding ten teklif geldi aksarayda kurulan bridgeston fabrikası için teklif geldi . Tanıdığınız mühendis varmı kocaeli izmit fabrikasında ya da çalışma şartları nasıl . firma hakkında bilgisi olan varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC DC

    Ben Polonya'da 2. en iyi teknik okulunda Computer Science okuyorum, İngilizce C1 seviyesinde, bir de Polonya'nın dili olan Lehçe var. Vaktim olursa Rusça'ya da merak salabilirim . 2.5 seneye okul bitecek çok merak ediyorum acaba Türkiye'de bir iş bulabilecek miyim? Para, burs bulursam İngiltere'de master yapma planım var orası ayrı

    GELME GELME GELMEEEE (sermayen var ve iş kurcaksan gel. yoksa GELME)
  • Benim sizlere birkaç sorum olacak makine mühendisliğinin özelde ve devlette maaşları ne kadar dil bilen birisi ortalama bir üniversite mezunu deneyimi olmayan bir kişi ilk girdiği zaman ve ondan 5 yıl sonra ne kadar alır.son olarak sizce en mantıklı mühendislik hangisi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • budden kullanıcısına yanıt
    Bu ayaklı sarı alet ne işe yarıyor yıllardır merak ediyorum. Bir ara inşaata gidip birine sormayı bile düşündüm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokata kullanıcısına yanıt
    Abiniz şu an napıyor acaba, nerde ne kadara çalışıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahane94

    Bu ayaklı sarı alet ne işe yarıyor yıllardır merak ediyorum. Bir ara inşaata gidip birine sormayı bile düşündüm

    Ona Total Station denir. Arazide koordinatlı alım veya bir projenin uygulamasını yaparsın.

    Elde taşınan antenli aletleri de görmüşsündür belki, o da GPS, totalin daha pratiği tabi çekmediği yerde yine total kullanmak gerekiyor.

    https://eksisozluk.com/total-station--312154
  • budden kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mamarink

    quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

    Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

    O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

    Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar

    Durum ne paşam,yapabildin mi dediklerini?

    Yaptım paşam, sağol.

    Foruma artık fazla girmiyorum kusura bakmayın arkadaşlar.

    Okul bittikten sonra ABD'ye yerleştim, 3 yıldır enerji sektöründe rezervuar jeofiziği bölümünde çalışıyorum. Eşim de dünyanın en büyük petrol servis firmasında endüstri mühendisi, sondaj ve üretim ile alakalı bölümlerde çalışıyor.

    Şimdi gayet açık olacağım. Hakaret olarak algılayan algılar umrumda değil, gerçekleri söyleyeceğim.. Bir ton lüzumsuz adamdan özel mesajlar, hakaretler yedim vs. Bu alttaki paragrafı okuyun, orada iki kategori olacak. "İnsan" veya "Hıyar".

    Bizim ülkemizin zaten çivisi çıkmış. İster mühendis ol, ister doktor ol, avukat ol, istersen de sokağın kenarındaki b*k ol, hiç bi işe yaramaz. Haaa ama milletvekili mi tanıyorsun, ya da yandaşçı zengin olmuş amcan mı var o zaman işi götürürsün aynen devam. Kısacası aklı başında olan zaten bu çökmüş sistemden dışarı çıkmak için elinden geleni yapar ve bunu başarmış olan tanıdığım bir ton insan var. Malesef kanımız bozuk, bir işi doğru düzgün yapamayız. Genelde forumlarda takılan insanımız entel, açık görüşlü, bir nebze eğitimli insanlar. Ha ülkenin gerisi nasıl? Hıyar. O yüzden bir şeyi değiştiremezsiniz. Benim tavsiyem şu kısa hayatta kendinizi kurtarmaya bakın. Arada forumda da hıyarlar çıkıyor tabi çıkmaması imkansız. Eğer hıyarsanız burdan sonrasını okumayın çünkü zaten kafanız almaz o seviyeye gelemezsiniz. Kafası belli bi düzeyin üstünde çalışan insan zaten koyun gibi yaşamaz.

    Şimdi gelelim asıl konuya. Mühendislik ve bilimin ne kadar önemli olduğunu anlamak için ülkemizin dışına ve gelişmiş olan batı ülkelerine bakacaksınız. Kendini ne kadar geliştirirsen, o kadar değerli olursun böyle yerlerde. Ha ama tabi ki istediğin kadar okula git, hayata öküzün trene baktığı gibi bakarsan yine bir yere gelemezsin. Araştırmacı olacaksın, tuttuğunu koparan bir tip olacaksın, cesur olacaksın. Bunlar malesef desteklenmekten çok Türkiye'de törpülenen karakter özellikleri. Herkesi koyuna çeviriyorlar.

    Mühendisler ve bilim adamları gelişmiş ülkelerdeki en değerli insanlar ve dünyaya katkıları inanılmaz derecede. Venüs'e uydu gönderen, aya ayak basan, hepinizin düğmelere basarak foruma yazı yazdığı makineleri yapan adamlar kim? Tüccar mı? Hayır hepsi kafası çalışan bilim adamları. Mesleğiniz ne olursa olsun, ne kadar başarılı olacağınız tamamen kendinizi geliştirmenizle alakalı. Her zaman dediğim gibi, yabancı dilinizi çok ileri düzeylere getirin, araştırmacı ve açık görüşlü olun önünüze bir sürü fırsat zaten çıkacaktır.

    Bir çok özel mesaj aldım. Lütfen "Ben şurda şunu okuyorum sizce ne yapayım" diye mesaj atmayın. Malesef böyle sorulara yardımcı olamam. Daha detaylı sorularınız varsa lütfen çekinmeyin mesaj atın.

    Burada ünlü bir deyim vardır. Haters gonna hate. Domatesleri atmaya devam edin Umarım bir kaç arkadaşa en azından yardımcı olurum.

    Saygılar.




  • ***CoNDoR*** kullanıcısına yanıt
    Maalesef insanları küçümsemek maksatlı söylemişsiniz hıyar sözünü ama bu modeller oldukça Türkiye'nin sorunları bitmez, tükenmez.

    Şimdi bu modeldeki vatandaşları nasıl uyandırırsınız derin cahillik uykularından ? Bilmem bence imkansız kadar zor.







  • beyler şartlar kötü, iş yok, mühendisler hak ettigini alamıyor, sektör ölü, ihracat azalıyor, sanayi küçülüyor, fabrikayı kapatıp boş bırakanlar çok, var olanı da kaybediyoruz artık.boşuna ugrasmayın, yırtınmayın çok çile çekeceksiniz, agır şartlarda ya calısacaksınız ya daişsiz kalacaksınız.bana sorarsanız en iyisi ya ünide kalın bi şekil akademisyen olun ya da devlette çalışın.
  • ***CoNDoR*** kullanıcısına yanıt
    Bakınız yazınızdaki milletvekili yakınlığıyla ilgili yoruma örnek :

  • derebeyi01 kullanıcısına yanıt
    Milletvekili oğlu olamadıysanız şansınıza küsün

    Bu arada devlette çalışın diyorsunuz ya, Kpss'ye girenlerin kaçta kaçı atanıyor haberiniz var mı ? %10 maks.tır

    Akademisyenlikte yine arkada birilerinin olmasını gerektirir.

    En güzeli çiftlik kurun kendi ihtiyaçlarını yetiştirin fazlasını da satın..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 27 Eylül 2015; 15:57:29 >
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neymiş Türkiye de mühendise iş yokmuş elini sallasan mühendise çarpıyormuş vs. Sen gittin boğaziçinden itüden ytüden mezun oldun, okulu okurken de kendini geliştirmek için çalışmalar yaptın ama sana iş yok. YOK BÖYLE BİRŞEY. Ya bunları yazan adam özel üniversitede parayla okumuş yada 200 puanla girmiş mühendislik okumuş adam normaldir iş olmaması. Eğer düzgün bir yerden mezun olursan ve de okurken de kendini geliştirirsen herşey olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıldız makinadayım bende.Hakkımızda hayırlısı.Ortalık pek tekin görünmüyor.
  • toplam özel sektörde 7 aylık tecrübem var . bu süre zarfında 3 kez şirket değiştirdim.
    aldığım maaş net 3400 tl konaklama ve yemek şirket karşılıyor. haftasonu tatil. 5 gün çalışma saatleri 8-18
    ilk girdiğim şirket ismi bana referans oldu otomotiv deviydi... girdiğim tüm şirketler cv mi bulup beni aradı.
    hayırlısı diyelim..
    orta range Anadolu üniversitelerinden makine mühendisiyim İngilizcem çok iyi.
    şirketler tecrübeli eleman bulamıyor. bulsada yüksek fiyat istiyorlar...
    minimum 2 yıl tecrübeli İngilizcesi iyi bir mühendis 4 binden aşağı alıyorsa o işi değiştirsin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 21 Mart 2016; 21:33:58 >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.