Şimdi Ara

Mühendis Maaşları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mühendis maaşlarını paylaşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 20 Eylül 2017; 22:00:31 >



  • 1.si kardeşim Türkiye'de birçok sanayi kuruluşu var sen hepsini mi gözlemledin?
    2.si kalkıp 15.000'e girmekten bahsetmişsin sonrada mühendisler kendini kursta geliştirir bide işte farklı olur demişsin ee 15.000 olan adam bunu sınavda yapıyor tezgahın başında metalden harikalar yaratmıyor.
    3.sü üniversitelerin sıralamasını %90'ı hayatında üniversite görmemiş öğrenciler belirler.Üniversitelerin kalitesi karşısında duran barlardan,denize uzaklığından değil içinde bulunan hocalardan,yazılardan oluşur.

    Ülkede 2020'ye kadar kendi arabamızı üreticez kendi silahımızı üreticez deniyor bunları doktorlar mı yapacak?Mühendisliğin üstüne leke attırmam ben kardeşim sektörden 3-5 laf duyup milletede sallamayın buralarda.Şu anda inşaat mühendisliği hızla yükselişte devlet her bulduğu yere ev yapıyor inşaat mühendislerine ilgi çok fazla derecede arttı.Tekstil mühendisliği 2000'lerin başında tıptan fazla puanla alırdı.Üniversite puanına göre bana meslek ahlakı çekmeye çalışan adama cahil derim ben.
    la ben mühendislik 2. sınıf halimle gidip mühendis odalarında toplantılara katılıyom belki çevre yaparız da mezun oldunca yardımcı olan çıkar diye hayatı kös kös oturup ders çalışmak sandıysanız bu yaşınıza kadar hayata biraz geç kalmışsınız aga. ukalalık yapmış gibi oluyorum ama işin doğrusu bu. türkiyede işe girmek istiyorsan en önemli şey torpildir.
    Yaptım paşam, sağol.

    Foruma artık fazla girmiyorum kusura bakmayın arkadaşlar.

    Okul bittikten sonra ABD'ye yerleştim, 3 yıldır enerji sektöründe rezervuar jeofiziği bölümünde çalışıyorum. Eşim de dünyanın en büyük petrol servis firmasında endüstri mühendisi, sondaj ve üretim ile alakalı bölümlerde çalışıyor.

    Şimdi gayet açık olacağım. Hakaret olarak algılayan algılar umrumda değil, gerçekleri söyleyeceğim.. Bir ton lüzumsuz adamdan özel mesajlar, hakaretler yedim vs. Bu alttaki paragrafı okuyun, orada iki kategori olacak. "İnsan" veya "Hıyar".

    Bizim ülkemizin zaten çivisi çıkmış. İster mühendis ol, ister doktor ol, avukat ol, istersen de sokağın kenarındaki b*k ol, hiç bi işe yaramaz. Haaa ama milletvekili mi tanıyorsun, ya da yandaşçı zengin olmuş amcan mı var o zaman işi götürürsün aynen devam. Kısacası aklı başında olan zaten bu çökmüş sistemden dışarı çıkmak için elinden geleni yapar ve bunu başarmış olan tanıdığım bir ton insan var. Malesef kanımız bozuk, bir işi doğru düzgün yapamayız. Genelde forumlarda takılan insanımız entel, açık görüşlü, bir nebze eğitimli insanlar. Ha ülkenin gerisi nasıl? Hıyar. O yüzden bir şeyi değiştiremezsiniz. Benim tavsiyem şu kısa hayatta kendinizi kurtarmaya bakın. Arada forumda da hıyarlar çıkıyor tabi çıkmaması imkansız. Eğer hıyarsanız burdan sonrasını okumayın çünkü zaten kafanız almaz o seviyeye gelemezsiniz. Kafası belli bi düzeyin üstünde çalışan insan zaten koyun gibi yaşamaz.

    Şimdi gelelim asıl konuya. Mühendislik ve bilimin ne kadar önemli olduğunu anlamak için ülkemizin dışına ve gelişmiş olan batı ülkelerine bakacaksınız. Kendini ne kadar geliştirirsen, o kadar değerli olursun böyle yerlerde. Ha ama tabi ki istediğin kadar okula git, hayata öküzün trene baktığı gibi bakarsan yine bir yere gelemezsin. Araştırmacı olacaksın, tuttuğunu koparan bir tip olacaksın, cesur olacaksın. Bunlar malesef desteklenmekten çok Türkiye'de törpülenen karakter özellikleri. Herkesi koyuna çeviriyorlar.

    Mühendisler ve bilim adamları gelişmiş ülkelerdeki en değerli insanlar ve dünyaya katkıları inanılmaz derecede. Venüs'e uydu gönderen, aya ayak basan, hepinizin düğmelere basarak foruma yazı yazdığı makineleri yapan adamlar kim? Tüccar mı? Hayır hepsi kafası çalışan bilim adamları. Mesleğiniz ne olursa olsun, ne kadar başarılı olacağınız tamamen kendinizi geliştirmenizle alakalı. Her zaman dediğim gibi, yabancı dilinizi çok ileri düzeylere getirin, araştırmacı ve açık görüşlü olun önünüze bir sürü fırsat zaten çıkacaktır.

    Bir çok özel mesaj aldım. Lütfen "Ben şurda şunu okuyorum sizce ne yapayım" diye mesaj atmayın. Malesef böyle sorulara yardımcı olamam. Daha detaylı sorularınız varsa lütfen çekinmeyin mesaj atın.

    Burada ünlü bir deyim vardır. Haters gonna hate. Domatesleri atmaya devam edin Umarım bir kaç arkadaşa en azından yardımcı olurum.

    Saygılar.
    Bende Baba parasıyla aile işinin başına geçmesini bilirim.
    Ama paradan daha önemli şeyler var. Çok para kazanıp saçma sapan tek odağı para kazanmak olan, kro, görgüsüz insanlarla bir arada çalışmak istemiyorum oyüzden Mühendislik okuyup kendi yolumu çizme kararı aldım :)

    İnsanları görüyorum maaş odaklı meslek seçiyorlar.. Para olmadan birşey olmaz ama her şeyde para değildir.. Bunu unutmamak gerekir..
    arkadaşlar olay biraz kendini geliştirmeyle alakalı

    bende elektrik-elektronik mühendisiyim maaşım 5.500 TL net

    Telefonum şirket hattı full paket Türkcell , Şirket arabasıda bende sıfır Ford

    Kendinizi mühendis olmanızla değerlendirmeyin

    Kendinizi şununla değerlendirin; Benim yaptığım aynı işi bu şirkette ve çevremde kaç kişi yapabiliyor ?

    Kendinize soracağınız soru bu.

    Bahçelievlerspor'da 15 yıldır oynayan futbolcu: Van Persie Fenerbahçe'ye yeni geldi 4.5 M € alıyor ben yıllardır bu kulüpteyim 30.000 TL alıyorum dediğinde ne kadar komik bir cümle olacaksa sizlerinde yazdıkları aynı

    Mühendis nedir ? Neyin mühendisisin sen ?

    Bakın ben elektrik elektronik mühendisiyim alanları bir sayayım; YG, OG, AG , Otomasyon, Elektronik Board Tasarım, Yarı İletken Teknolojisi, Uydu ve Haberleşme , Elektrik Makinaları, Enerji iletim , Aydınlatma , Digital Elektronik , Enstrumantasyon, DCS-PLC Sistemleri ve daha bir sürü alan var

    Bu alanlarla ilişkili bir yere girdiğinizde ise o işyerinde yapılan veya üretilen şeylere özel olarak uzmanlaşmanız gerekecektir.

    örneğin gamak motor fabrikasına girip uzmanlaşan bir mühendis ordan çıkıp vestel fabrikasında televizyon bölümüne girdiğinde stajerden farkı kalmaz

    Yani senin değerin uzman olduğun alan ve uzman olduğun sektörle ilgilidir.

    Adam 5 yıl aynı şirkette çalışıyor ama sadece hakediş yapıyor. O iş yerinin patronu ne düşünür ? Ben bu adamı kovsam yerine yeni bir mühendis alsam aynı adam yine aynı hakedişi yapamaz mı ? Yapar. O zaman bitti işte arkadaş. Senin değerin sıfır.

    Kendini geliştireceksin. Bir konuda uzmanlaşacaksın. Ama çok fazla uzmanlaşacaksın. Örneğin Siemens PLC üzerine mi uzmanlaşmak istiyorsun. En iyilerinden olacaksın. Herşeyini öğreneceksin. Eski modeller, yeni modeller, profibus, profinet uzman olacaksın. Çözemediğin, bilmediğin şeyi kalmayacak. Kendine özel fonksiyon blokları yapacaksın, script geliştireceksin, wincc öğreneceksin hemde herşeyiyle.

    İşte bunun için sıkıya gelebilmen lazım.

    Bir konuda uzmanlaşmak kadar zor birşey yok.

    Lafta herkes mühendis.

    Okullarda sadece matematik ve analitik düşünce yeteneğinizin gelişmesine yardımcı eğitimler var. Kimse okuldan uzman olarak mezun olmuyor. İşletmelerde bunun farkında olmayacak kadar salak değil

    Mühendis ünvanı kendini iyi geliştirmiş ve uzmanlaşmış bir insanın ekstrasıdır sadece

    Çalıştığın yerde, çalıştığın konuda senden daha çok şey bilen ve senden daha uzman biri lise mezunuda olsa işletme için senden daha değerlidir.

    Bu nedenle kimse diplomasına bakıp havalara girmesin

    Öncede söylediğim gibi sadece şunu sorgulasın; Benim yaptığım işi çevremde ve şirkette kaç kişi yapabilir. Şirket beni kovsa yerine aynı işi yapacak insanı kaç paraya ve ne kadar zamanda bulabilir ?

    Bu sorulara vereceğiniz cevaba göre maaşınızı kendiniz belirlersiniz zaten.
    İnsanların bir kısmının bilgisi ve tecrübesi olmadan konuştuğu bir kısmının da denk geldiği iyi/kötü tek tecrübeyi referans olarak bahsettiği ilginç bir başlık olmuş.

    14 yıllık aktif çalışma hayatına sahip, 4 farklı sektörde 5 firmada çalışmış, uluslararası büyük üne sahip firmayı da aile şirketi kobiyi de görmüş, üretim müdürlüğü dahi yapmış ve sektörün maaş skalalarına hakim bir makine mühendisi olarak öncelikle şunu diyeyim; artık bu ülkede her ilde üniversite var arkadaşlar. Yüz binlerce mühendis fazlası var. Talep çok fazla ama arz çok az. Ülkemize yabancı yatırımcı girişi son derece azaldı. Yerli yatırımcının zaten vergiden beli büküldü. Her sene piyasaya girme potansiyeline sahip mühendis ekleniyor mevcut sayıya. Ahmet kabul etmiyor, Mehmet kabul etmiyor ama Hasan kabul ediyor 2000 tl'yi ve işi kapıyor. Devir bu devir maalesef. Aç kalmamak, açıkta kalmamak için insanlar kabul ediyorlar bu maaşları. Tabi işverenlerin de işine geliyor bu durum. Artık 80'lerdeki, 90'lardaki mühendis kelimesinin ağırlığı kalmadı. Cazip meslek değil artık. Doktorluk bile tükenmek üzere inanın. Her meslekten fazla insan var. Yatırım olmamasına rağmen artan nüfusumuz ve buna karşı sektörel bir planlamamız olmaması yüzünden çoğu meslekte bu durum var. 5 yıllık bir mühendis ortalama 3000 - 3500 tl'yi alırken, 10 yıllık bir mühendis ancak 5000 tl ve üzerini bulabiliyor daha önce değil. Bu yazdığım koşullar Türkiye ortalamasıdır. Ülkenin çeşitli bölgelerinde meslektaşlarım bulunmaktadır. Elbette 3 aşağı 5 yukarı değişebilir.

    Tabiki bir kaç savunma sanayi firması (Havelsan, Roketsan, Tai vb.), petrokimya firmaları (Petkim, Tüpraş vb.), tütün firmaları (JTI, Philsa vb.), dayanıklı tüketim ürünü firmaları (Arçelik, Bosch, Siemens vb.), otomotiv firmaları (Tofaş, Ford, Honda vb.) başlangıç düzeyi için dahi iyi ücretler vermektedir. Philsa'da vardiyalı üretim mühendisi olarak başlangıç için 7000 alabilirsiniz, Arçelik'te 5000 tl alabilirsiniz. Procter & Gamble'da yine 5000 tl civarı başlayabilirsiniz. Tai'de 6000 tl civarı bir ücretle başlayabilirsiniz. bunlar olası. Ancak bu firmaların sayısı maalesef son derece az ve ODTÜ, Boğaziçi, İtü tarzı okullardan başvuranları tercih etmekteler.

    Makine mühendisi olarak gözlemlerim, tecrübelerim bu yönde. Ben geçmişe dönsem şu andaki duruma bakarak bu mesleği tercih etmezdim bunu net olarak söyleyebilirim. Kendi konumumu değil sektörü baz alarak söylüyorum bunu zira 1 sene sonra ben de işsiz kalabilirim. Neticede özel sektörde çalışıyoruz ve koşullar her geçen gün acımasızlaşıyor. Gençler için üzülüyorum.

    Son olarak kimse için aldığı ücrete bakıp "Bu paraya çalışıyorsa mühendis değildir", "Demek ki fazlasını hak etmiyor" gibi yorumlarda bulunmayın. Başkasının yerinde olmadan ahkam kesmek kolaydır. Emin olun herkes mühendis ve herkesin kafası çalışıyor. Okulla değil şansla ilgisi var kariyer anlamında çoğu şeyin. Ben 3000 tl maaş olsun diye bekleyen yerine 2000 tl maaşa talim olup o sürede cebine bilgi koyan, hayatta yol alan insanları daha çok takdir ediyorum.

    Herkese hayatta başarılar dilerim.
    Bir bakımdan haklı, bir bakımdanda sadece kendini kandırmak.

    Neden haklı diycek olursak taide bile eniştesi bakanlıkta yetkili bir abi olup anadoluda bir üniveriteden (karadeniz illerinden biri diyelim, ktü değil) mezunu olmasına rağmen mühendis adı altında o firmaya girebilmiş birini tanımıştım, zaten mesleğiyle pek alakalı bir pozisyondada değildi.

    He bunun aksine tef mezunu olup altında odtü-itü mezunu mühendis çalıştıran, denetleyen, yeri gelinde g.t eden sıkıştıran teknik müdürlerde tanıdım, şahit oldum. Hatta azara yedim yani

    Bu torpil meselesi ilk işe girişte evet çok önemli, fakat bazı durumlar var adamın cv parlak, stajlar iyi, ortalama iyi, okul iyi, ama herif ısrarla askeri erteliyor. Sonrada iş bulamıyorum diyor. Önünde engel varsa kurtulacaksın.

    İlk işinizde evet selam, sabah, referans, hoca, akraba muhabbeti etkili oluyor. Çünkü deneyimsizsiniz, tecrübesizsiniz. Biri size iş emanet edecekken güvenebileceği birinin size güvendiğini görüp güven hissetmek istiyor. Yani bu sadece mühendisliğe özel değil, biz millet olarak böyle çalışıyoruz.

    Fakat ilk işinizden sonraki ilerleyiş artık sizin kabiliyetiniz ve başarınıza kalıyor. Kıçı kırık lazercilerden başlayıp ilmek ilmek öre öre şuan otomotiv devlerinin argesinde çalışan arkadaşım var, torna atelyesi yönetmekten işe başlayıp şuan kale havacılıkta çalışan arkadaşımda var. Yani örnekler çok dostlar, çok karamsar olmayın, kendinizi dış gözden bakın, eksiklikleriniz neler, rakiplerinizden geri olan yönleriniz neler. Bunları ortaan kaldırmaya çalışın.

    Mühendis alımında teknik mülakatada girdim ki bende genç bir mühendisim. Sırf kıllığına detay sorular sordum gelen ve ilk aşamayı geçen çocuklara. Ne oldu biliyormusunuz ? Cv sine, cam biliyorum yazan, imalatta kendime güveniyorum yazan çocuklar naylon gibi dağıldılar. Adam cam biliyorum diyor bir cacık bildiği yok, adam taaşlı imalat biliyorum diyor daha malzemeye göre seçeceği takımı bilmiyor, adam kalıp biliyorum diyor kalıp kusuru say ve neden dolayı olur diyorum bilmiyor.

    Üniversitede 1 dönem yarım yamalak solid görmüş, extrude sweepden öteye gidememiş çocuklar cvsine solid bilgim var yazıyor, daha bırakın konuşmayı, sözlü iletişimi, katalog okuyacak kadar ingilizcesi olmayan çocuklar utanmadan ingilizcem upper diyor. Yaptığımız işin ne olduğu araştırmadan gelenler, stajını naylon yapıp gelenler, bile olmadı değil yani.

    Sonrada aman torpilsiz iş bulamıyoruz, e ama olmazki böyle. Tamam torpilin etkisi büyük, ama elinize belki bir atımlık kurşun gibi fırsat geçincede böyle bilgisizliği yüzünden fırsatı kaçıran çok genç var.

    Bu arada işte büyük şehirde okuyan ve aktif olan gençlerin avantajı burada ortaya çıkıyor, bu bahsettiğimiz torpili herkes akrabası ile oluşturmuyor. Yeri geliyor bir konferansta tanıştığınız biri sizi başka firmaya veya keni firmasına aldırabiliyor, size staj bulabiliyor. Misal 2 hafta önce bir konferansın yarısına katılabildim, bir öğrenciye memleketide bir telefonla uzun dönem staj ayarladık. Buna "network" deniliyor, bu çağda ünivesitenin size sunacağı en önemli şey network arkadaşlar.

    Sallayın mukavemetleri, aman amaerikalarda doktora yapmış hocalarınızın fiyakalarını. Okul ve hoca size network sunabiliyorsa, sizi "yetkili abilerle" tanıştırabiliyorsa o zaman faydalı oluyor. Sene 2018 olacak, bu devirde makelmiş, mukoymuş, ısı transferiymiş, termoymuş, mekanizmaymış en salak adamın bile öğrenmesi için tüm imkanlar mevcut. Konunun temelini öğrendikten sonrada akademik makaleleri okuyun, özellikle sağlam atıf alanları muhakkak gözden geçirin.

    Artık akademisyenleri "faydalı" yapan şey size sunacağı network oluyor. Büyük şehirlerinde avantajı burada meydana çıkıyor, tuncelide çocuk nasıl networking yapsın ? Kiminle nerede tanışsın ? Okuluna kimi davet etsin ? Kimin konferansına, kimin kullanıcı toplantılarına gitsin ? Hangi firma ile staj kontenjanı anlaşması yapsın ?

    Hayatında sadece okul ve öğrenci evi arasında gidip gelmiş arkadaşlarda biraz iğneyi kendilerine batırsınlar; tek tabanca bir adamsanız, rakip çoksa öne geçebilmek için bu şekilde koşturmanız lazım. EN basitinden zengin adamlar o kel kafalarıyla fıstık gibi kızlarla evlenirken birşey yapabiliyormusunuz ? Hayır. Bu torpil işide buna benziyor. Torpille giren adam var, fakat seninde eğer çaba gösterirsen ve cvin iyiyse inan bana herşey için şansın var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nonpareil


    quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

    Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

    O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

    Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar



    mışlarla mişlerle gelecek zaman kipleriyle olmuyor bu işler.... zaten bütün bu şirketler kapısını sana açmış koş diyor sana


    Emin olmadığım şeyler hakkında konuşmam hocam merak etme. Senin bu tutumun yanlış. CV gönderdim adamlar çağırdı ben master yapıp geleyim dedim, master yaptıktan sonra tekrar başvuru yollayın dediler. Yeterli oldu mu senin için? Shell ve Schlumberger'in sitelerine bakarsan ne kadar rahat eleman aldıklarını da zaten görebilirsin.

    Ayrıca mış miş kullanmamışım farkındaysan. Gelecek zaman dediğim şey de 1 sene içinde her şey netliğe kavuşacak. ALES puanım 78, ortalamam 3,40. TPAO ile gitsem her şey çok kolay zaten. Direkt alıyor adamlar. Geçen sene 76 ALES 2.80 ortalamalı adamlar gitti. O işin en kolay kısmı. Ben zorunlu hizmet istemediğimden kendi çabamla GRE ve TOEFL vererek gideceğim. Bu konular hakkında pek bilgin yok sanırım. Research Assistant ya da Teaching Assistant nedir biliyor musun? Her üniversite her dönem RA ve TA alır. Bunlardan biri olmak zor mu? Hayır. Sen de olursun, ben de olurum, Ali de olur.. Kimsenin bi eksiği yok. Yeter ki adamların gözünü dolduracak belgeler, bilginiz ve mülakat yeteneğiniz olsun.

    Çok zor şeyler değil. Harekete geçmeden de hiç bir şey olmaz. Uğraşmadan hiç bir yere gelemez insan.

    http://www.slb.com/content/careers/index.asp?

    https://www.shell.com/views/jobseekers.html

    Bu verdiklerim en büyük şirketlerden. Schlumberger teknolojik olarak petrol aramacılığına yön veren şirkettir.

    Aramco gibi Arap şirketleri var onlara girmek zor asıl. Dünya lideri çünkü onlar. Ama orda tanıdık var orda da şansımı deneyeceğim (Senin bahsettiğin olay bu işte.. Garantisi yok )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 16 Ağustos 2009; 15:09:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yordis

    adam 30 yaşında 5000 tl ye ulaşsa senede 60.000 alacak. 10 yılda 600.000 tl... ya adamların 10 yılda kazandığı parayı yeri geliyo 1 ayda harcıyorum ya üzülüyorum sonra o adamları düşününce. Nası yaşanır o kadarcık parayla. Bi de kazandıkları paranın büyük bi kısmı fatura, kira, aidata gidiyodur.


    cool adam sen misin?

    http://twitter.com/cooladam_tr

    http://www.ekosozluk.org/nedir.php?q=cool+adam

    http://www.uludagsozluk.com/k/cool-adam/

    http://www.itusozluk.com/goster.php/cool+adam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnalvarez

    Off off sizleri görünce,şu içimdeki mühendislik sevdası sönüp gidiyor,ama artık takmıyacağım sizlerin dediklerine..Buraya takılan 1000 tane mühendis varsa dışarıda 10 binlerce var..Onlarda mı işssiz?

    Benim cevremde gördüğüm mühendisler çok zengin..İnşaat ,makina mühendisiler adamlar felaket zengin..Yemin ederim..

    Ama internete girince... Yok şu kötü,yok boşuna okuyorsun,yok ortalama bir işe yaramaz,yok üniversitenin önemi yok.. Böyle saçmalık mı olur ya?? afedersiniz ama boşuna mı eşşek gibi çalışıyoruz??

    Onu bunu bilmem,okulda normal seviyenin üzerinde olup,yabancı dili olup,iyi yerde staj yapan birisi ya da yurtdışı stajı yapan birisi başlangıç olarak 2000 TL üzeri almayacaksa bu ülke tamamen bitmiş demektir..Eğer böyle olmayacaksa ben boşuna okumayayım gidip güzel bir zanaat öğreneyim...

    Siz istediğiniz kadar mühendislik mesleğini kötüyleyin..Ben kötü yorumların hiçbirine katılmıyorum...Kendine güvenen bilgili donanımlı bir mühendis çok iyi para kazanır..Sakın bana kınama başına gelir falan demeyin ,benimkisi sadece eleştiri ve ben inanıyorumki gerkli bilgi donanımını pratiği sağlayan birisi kesinlikle çok iyi yerlere gelir..


    Maaşla kim zengin olmuş?Senin felaket zengin dediğin adamlar şirket kurmuştur öyle para kazanıyordur.
    3 kişinin çalıştığı çay ocağı bile ayda 5000 lira kar yapıyor.3 aile geçiniyor oradan.Para ticarette var.Mühendis olunca ölene kadar el kapısında çalışacak değilsin 10-15 yıl sonra kendi işini kurarsın.Süper bilgili,tecrübeli biri olsan bile alacağın maaşın bir sınırı var.
    Çevremde okumamış insanların çok paralar kazandığını görüyorum.Genellikle ticaretle uğraşıyorlar.Asgari ücretten fazlasını alamayacak adamlar ayda asgari ücretin 3-5 katını küçük ticaret işleriyle kazanıyor.Mesela bir arkadaşım halden mal alıp kamyonetle satıyor günlük en az 80 lira cebine giriyor öğleden sonra işi bitiyor.Genellikle meslek lisesi okumuş oto elektrikçiliği,tamircilik gibi meslekler yapan tanıdıklar var bunların günlük kazancı 100 lirayı geçiyor.
    İşin özeti para ticarette.Mühendis olayım 3 dil öğreneyim yurtdışına gideyim bunlar güzel şeyler ama maaşlı çalışacaksan zengin olamazsın.Çalıştığın şirketi kuran mühendis belki yabancı dil bilmiyordur aldığı elemanlarla dış ilişkilerini ilerletiyordur.
    Mühendislerin piyasadaki durumu bu kadar iyi olsaydı kpss sınavına mühendisler yığılmazdı.Çoğu 3-5 yıl özel sektörde çalışıp gelecek göremeyen insanlar.
    http://forum.memurlar.net/konu/812045/ Burayı oku meslektaşların neler yazmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata


    quote:

    Orijinalden alıntı: adt1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    Demek istediğim Norveç dünyanın en büyük ikinci ekonomisi değil


    hacı arada lüxemburg var ama lüxemburg bankacılıkla geçiniyo vikiden baktım öle diyo norveçle ilgili..


    Link?


    http://tr.wikipedia.org/wiki/Norve%C3%A7 buyur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adt1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ata


    quote:

    Orijinalden alıntı: adt1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    Demek istediğim Norveç dünyanın en büyük ikinci ekonomisi değil


    hacı arada lüxemburg var ama lüxemburg bankacılıkla geçiniyo vikiden baktım öle diyo norveçle ilgili..


    Link?


    http://tr.wikipedia.org/wiki/Norve%C3%A7 buyur


    En büyük ikinci ekonomi diye bir ifade görmedim.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: johnalvarez

    Off off sizleri görünce,şu içimdeki mühendislik sevdası sönüp gidiyor,ama artık takmıyacağım sizlerin dediklerine..Buraya takılan 1000 tane mühendis varsa dışarıda 10 binlerce var..Onlarda mı işssiz?

    Benim cevremde gördüğüm mühendisler çok zengin..İnşaat ,makina mühendisiler adamlar felaket zengin..Yemin ederim..

    Ama internete girince... Yok şu kötü,yok boşuna okuyorsun,yok ortalama bir işe yaramaz,yok üniversitenin önemi yok.. Böyle saçmalık mı olur ya?? afedersiniz ama boşuna mı eşşek gibi çalışıyoruz??

    Onu bunu bilmem,okulda normal seviyenin üzerinde olup,yabancı dili olup,iyi yerde staj yapan birisi ya da yurtdışı stajı yapan birisi başlangıç olarak 2000 TL üzeri almayacaksa bu ülke tamamen bitmiş demektir..Eğer böyle olmayacaksa ben boşuna okumayayım gidip güzel bir zanaat öğreneyim...

    Siz istediğiniz kadar mühendislik mesleğini kötüyleyin..Ben kötü yorumların hiçbirine katılmıyorum...Kendine güvenen bilgili donanımlı bir mühendis çok iyi para kazanır..Sakın bana kınama başına gelir falan demeyin ,benimkisi sadece eleştiri ve ben inanıyorumki gerkli bilgi donanımını pratiği sağlayan birisi kesinlikle çok iyi yerlere gelir..


    Maaşla kim zengin olmuş?Senin felaket zengin dediğin adamlar şirket kurmuştur öyle para kazanıyordur.
    3 kişinin çalıştığı çay ocağı bile ayda 5000 lira kar yapıyor.3 aile geçiniyor oradan.Para ticarette var.Mühendis olunca ölene kadar el kapısında çalışacak değilsin 10-15 yıl sonra kendi işini kurarsın.Süper bilgili,tecrübeli biri olsan bile alacağın maaşın bir sınırı var.
    Çevremde okumamış insanların çok paralar kazandığını görüyorum.Genellikle ticaretle uğraşıyorlar.Asgari ücretten fazlasını alamayacak adamlar ayda asgari ücretin 3-5 katını küçük ticaret işleriyle kazanıyor.Mesela bir arkadaşım halden mal alıp kamyonetle satıyor günlük en az 80 lira cebine giriyor öğleden sonra işi bitiyor.Genellikle meslek lisesi okumuş oto elektrikçiliği,tamircilik gibi meslekler yapan tanıdıklar var bunların günlük kazancı 100 lirayı geçiyor.
    İşin özeti para ticarette.Mühendis olayım 3 dil öğreneyim yurtdışına gideyim bunlar güzel şeyler ama maaşlı çalışacaksan zengin olamazsın.Çalıştığın şirketi kuran mühendis belki yabancı dil bilmiyordur aldığı elemanlarla dış ilişkilerini ilerletiyordur.
    Mühendislerin piyasadaki durumu bu kadar iyi olsaydı kpss sınavına mühendisler yığılmazdı.Çoğu 3-5 yıl özel sektörde çalışıp gelecek göremeyen insanlar.
    http://forum.memurlar.net/konu/812045/ Burayı oku meslektaşların neler yazmış.



    İşini sevip iyi yapmayan insanlar böyle düşünür. Sen makine mühendisliğini seviyorsan severek yaparsın özel ya da kamu farketmez sana. İnşaat mühendisi ve iyi yaparsan da aynı jeoloji de aynı jeofizik te aynı oda aynı buda aynı.

    Türkiye'de mühendislere saygı duyulmadığı gerçeği var bu doğru. Maaşlar yeni başlayanlar için düşük. Ama kendini ispatlayanın maaşı yükselir bunu kimse inkar edemez.

    Ben yeni lise mezunu oldum ve yarın sınavım açıklanacak. Bazı arkadaşları okudum fakat Mühendislik seçmeme engel değil. Sayısal bitirenler ne okuyacak mühendis olamayacaksa ? Eczacı ya da Doktor mu sadece ? Mimarlık desen puanı yüksek en düşüğü ilk 30.000'i alıyor Türkiye'den. Demişsiniz mühendisler yığıldı..

    Ne olalım peki biz ? Gidelim bi sahil kenarına balık ekmek mi satalım ? Ya da bir okul karşısından kelepir dükkan bulup dürümcü mü açalım ? Ya da boş gezen gençliğe internetcafe mi açalım ?

    Yorumsuz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: johnalvarez

    Off off sizleri görünce,şu içimdeki mühendislik sevdası sönüp gidiyor,ama artık takmıyacağım sizlerin dediklerine..Buraya takılan 1000 tane mühendis varsa dışarıda 10 binlerce var..Onlarda mı işssiz?

    Benim cevremde gördüğüm mühendisler çok zengin..İnşaat ,makina mühendisiler adamlar felaket zengin..Yemin ederim..

    Ama internete girince... Yok şu kötü,yok boşuna okuyorsun,yok ortalama bir işe yaramaz,yok üniversitenin önemi yok.. Böyle saçmalık mı olur ya?? afedersiniz ama boşuna mı eşşek gibi çalışıyoruz??

    Onu bunu bilmem,okulda normal seviyenin üzerinde olup,yabancı dili olup,iyi yerde staj yapan birisi ya da yurtdışı stajı yapan birisi başlangıç olarak 2000 TL üzeri almayacaksa bu ülke tamamen bitmiş demektir..Eğer böyle olmayacaksa ben boşuna okumayayım gidip güzel bir zanaat öğreneyim...

    Siz istediğiniz kadar mühendislik mesleğini kötüyleyin..Ben kötü yorumların hiçbirine katılmıyorum...Kendine güvenen bilgili donanımlı bir mühendis çok iyi para kazanır..Sakın bana kınama başına gelir falan demeyin ,benimkisi sadece eleştiri ve ben inanıyorumki gerkli bilgi donanımını pratiği sağlayan birisi kesinlikle çok iyi yerlere gelir..


    Maaşla kim zengin olmuş?Senin felaket zengin dediğin adamlar şirket kurmuştur öyle para kazanıyordur.
    3 kişinin çalıştığı çay ocağı bile ayda 5000 lira kar yapıyor.3 aile geçiniyor oradan.Para ticarette var.Mühendis olunca ölene kadar el kapısında çalışacak değilsin 10-15 yıl sonra kendi işini kurarsın.Süper bilgili,tecrübeli biri olsan bile alacağın maaşın bir sınırı var.
    Çevremde okumamış insanların çok paralar kazandığını görüyorum.Genellikle ticaretle uğraşıyorlar.Asgari ücretten fazlasını alamayacak adamlar ayda asgari ücretin 3-5 katını küçük ticaret işleriyle kazanıyor.Mesela bir arkadaşım halden mal alıp kamyonetle satıyor günlük en az 80 lira cebine giriyor öğleden sonra işi bitiyor.Genellikle meslek lisesi okumuş oto elektrikçiliği,tamircilik gibi meslekler yapan tanıdıklar var bunların günlük kazancı 100 lirayı geçiyor.
    İşin özeti para ticarette.Mühendis olayım 3 dil öğreneyim yurtdışına gideyim bunlar güzel şeyler ama maaşlı çalışacaksan zengin olamazsın.Çalıştığın şirketi kuran mühendis belki yabancı dil bilmiyordur aldığı elemanlarla dış ilişkilerini ilerletiyordur.
    Mühendislerin piyasadaki durumu bu kadar iyi olsaydı kpss sınavına mühendisler yığılmazdı.Çoğu 3-5 yıl özel sektörde çalışıp gelecek göremeyen insanlar.
    http://forum.memurlar.net/konu/812045/ Burayı oku meslektaşların neler yazmış.



    çok iyi açıklamışsın




  • diğer mühendislikleri bilmiyorum ama elektrik-elektronik ve bilgisayar için nasıl 850 lirayla iş başı yapılır gerçekten inanması zor.EMOnun sitesinde (elektrik elektronik bilgisayar mezunları için) üyelerinin en düşük maaş talebini 1500(oda dumlupınar dicle mezunları fln) genel ortalama 2000 TL olarak belirtmiş isterseniz inceleyebirsiniz.forumda linki vardı.
    2.olarak özellikle internet ortamında mühendis maaşları fln çok alay konusu yapılıyor ama benim çevremdeki mühendisler için durum hiçte öyle değil sadece bi tekstil müh. tanıdığım sürünüyo oda normal
    sakarya 2. öğretim mak. müh 5 yıl oldu 3000 maaş artı hafta sonları başka bi yerde imza yetkisi için 1000 TL ek
    gazi mak. müh. amerikaya gitti
    gazi mak. müh italya da uçak şirketine gitti
    yeditepe bil.müh. alcatel de 5 yılda dünyada gezmedik yer bırakmadı
    kocaeli elohab 5 yıldır telekomda yola fln gidip istasyon direk dikio her yol için fazladan gayet iyi para alıyor
    9eylül endüstri müh amerikaya gitti orada 5 yıllık anlaşma yaptı
    yeditepe bil.müh ford fabrikasında sistem mühendisi 5 yıldır orda geçen sene araba hediye ettiler
    ege tekstil mezunu okulu sonuncu bitirdi 8 senedir çalışıyor 1400 TL alıyor(o kadar da olsun nede olsa en uyduruk müh.lerden biri)
    şunu da ekliyim bu kiişiler gördüğünüz gibi odtü boğaziçi mezunu fln değil ama mezun olduktan nerdeyse 5 yıl sonra fln biri hariç hepsi çok iyi maaş almaya başladılar ve dünya da gitmedikleri yer kalmadı onlarla beraber tıpa giden tanıdıklarımsa ayda 2-2.5 e artvinde rizede malatyada sağlık ocakların da dağ başlarında çürüyolar
    o yüzden mühendislerin çok umutsuz olması bana saçma gelir.
    ayrıca ayda 800 TL alan kişi hangi okul ve bölümden ne kadar ders çalışarak mezun olmuş onunda belirtilmesi gerekir
    4 sene gezip eğlenip sonra bana 2000 TL vermiyolar demek saçma olur
    saygılar

    bahsettiğim link
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2&sube=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiztınaz -- 30 Ağustos 2010; 13:15:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengiztınaz

    diğer mühendislikleri bilmiyorum ama elektrik-elektronik ve bilgisayar için nasıl 850 lirayla iş başı yapılır gerçekten inanması zor.EMOnun sitesinde (elektrik elektronik bilgisayar mezunları için) üyelerinin en düşük maaş talebini 1500(oda dumlupınar dicle mezunları fln) genel ortalama 2000 TL olarak belirtmiş isterseniz inceleyebirsiniz.forumda linki vardı.
    2.olarak özellikle internet ortamında mühendis maaşları fln çok alay konusu yapılıyor ama benim çevremdeki mühendisler için durum hiçte öyle değil sadece bi tekstil müh. tanıdığım sürünüyo oda normal
    sakarya 2. öğretim mak. müh 5 yıl oldu 3000 maaş artı hafta sonları başka bi yerde imza yetkisi için 1000 TL ek
    gazi mak. müh. amerikaya gitti
    gazi mak. müh italya da uçak şirketine gitti
    yeditepe bil.müh. alcatel de 5 yılda dünyada gezmedik yer bırakmadı
    kocaeli elohab 5 yıldır telekomda yola fln gidip istasyon direk dikio her yol için fazladan gayet iyi para alıyor
    9eylül endüstri müh amerikaya gitti orada 5 yıllık anlaşma yaptı
    yeditepe bil.müh ford fabrikasında sistem mühendisi 5 yıldır orda geçen sene araba hediye ettiler
    ege tekstil mezunu okulu sonuncu bitirdi 8 senedir çalışıyor 1400 TL alıyor(o kadar da olsun nede olsa en uyduruk müh.lerden biri)
    şunu da ekliyim bu kiişiler gördüğünüz gibi odtü boğaziçi mezunu fln değil ama mezun olduktan nerdeyse 5 yıl sonra fln biri hariç hepsi çok iyi maaş almaya başladılar ve dünya da gitmedikleri yer kalmadı onlarla beraber tıpa giden tanıdıklarımsa ayda 2-2.5 e artvinde rizede malatyada sağlık ocakların da dağ başlarında çürüyolar
    o yüzden mühendislerin çok umutsuz olması bana saçma gelir.
    ayrıca ayda 800 TL alan kişi hangi okul ve bölümden ne kadar ders çalışarak mezun olmuş onunda belirtilmesi gerekir
    4 sene gezip eğlenip sonra bana 2000 TL vermiyolar demek saçma olur
    saygılar

    bahsettiğim link
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2&sube=0


    İşte budur ya,EE mühendisliğini kazandıgımdan beri okudugum en güzel yorum.Ben bu yorumu bekliyordum. İyi yerlere gelmek için iyi işler yapmamız gerek.Üniversite yan gelip yatma yeri değildir.. :)




  • Arkadaşlar, dualarınızı esirgemeyin lütfen.. Stanford Üniversitesi başvurumun açıklanmasına çok az kaldı Eğer her şey yolunda giderse hepinize tüm detaylarıyla yaşadığım her şeyi anlatacağım

    Konuyu başından beri takip edenler beni tanır Başvuruyu bile tamamlamak tam anlamıyla bir işkenceydi. Çok fazla soru soruyorlar


    https://store.donanimhaber.com/d4/64/29/d46429456804bca90c71c5ced74ddc2c.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 2 Şubat 2011; 17:44:24 >




  • http://www.wtndt.metu.edu.tr/kt/node/18

    Kayıt Şekli:
    Kurs ücretinin (toplam 3776 EURO) ödenmesi gereken banka hesap bilgileri kursumuza başvuruda bulunmuş olanlara e-posta ile bildirilecek ve kontenjanımız kadar katılımcı kurs parasının tamamını yatırdıkları takdirde sırayla kabul edilecektir. Kontenjanımızın dolduğu web sayfamızdan duyurulacak ve ilgili dönem kursumuz için artık para yatırılmaması istenecektir.

    3776 euroluk ders notları var elimde..pdf ve docx şeklinde..127 mb var mı isteyen ? kaynakçılar nerdesiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 13 Nisan 2011; 21:12:28 >




  • şu an dışarıdan gayet iyi olduğu düşünülen bir pozisyonda çalışıyorum. maaş brüt 5500tl ama gel gör ki yaşadığım şehirde ev kiraları euro üzerinden ve yıllık alınıyor. pek müslümanlar ya faiz yok euro var. çalıştığım sektör uzun vadeli plan yapmama izin vermeyecek kadar esnek, 3 yıl burada kalacağımı bilsem kira miktarını ev peşinatı yaparım ama yapamıyorsun işte.

    baktım olacak gibi değil kendi işimi kurmanın hesabını yapıyorum bugünlerde. ancak ne sermaye ne de zaman olmadığı için genelde sonra yapılan işleri yavaş yavaş şimdiden yapmaya başladım. mesela az önce kuracağım şirketin logosunu tasarladım. yarın da web sitesinin iskeletini hazırlayacağım :)

    edit: bugünümü logo ya verdim onun da daha önceden yapılmış olmasını istemem. en azından şirketim iyice popüler olunca çalıntı fln demesinler, zaten şirket faaliyeti çalıntı olacak yeterince :) daha önceden buna benzer birşey göreniniz olduysa uyarın da iş işten geçmeden değiştireyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fekeme -- 29 Ocak 2012; 1:11:13 >




  • Bilgisayar Mühendisliği okuyanlar için biraz tüyo vereyim;

    -Ankara'da çeşitli teknoparklardaki irili ufaklı şirketlerde başlangıç ücretleri genelde 1500-2000 TL arası oluyor. (Belki 1200 TL'ye kadar düşebilir ancak o firmaları ciddiye almamanızı öneririm.)

    -Orta ölçekte savunma sanayi şirketleri 2000-2500 TL civarı. Herkesin bildiğim büyük savunma sanayi firmaları 2500-3000 TL arası.

    -Büyük holdinglerden bir tanesi genelde 2000 TL civarında başlatır yeni mezunları İstanbul'da. Bu ücrete ikramiye ve çeşitli sosyal yardımlar dahil.

    -Yabancı Telekom şirketlerinden bir tanesi (Çin şirketi) brüt 3000 TL verir, o da aylık ortalama net 2100 TL'ye gelir. Operratörler daha yüksek.

    -Özel bankalar ve teknoloji iştirakleri 2500 TL civarı net ücretle başlatıyor.

    -Teknoloji danışmanlığı yapan yabancı şirketlerden birisi 2250 TL civarı net ücretle başlatıyor Ankara'da.

    -Kamu'yu da küçümsemeyin derim. Özellikle sözleşmeli olarak ciddi gelirler elde edebilirsiniz. 3-6 sene arası deneyimliler için brüt 5000'den başlayıp 11000 TL'ye kadar çıkabiliyor ücretler.
    Örneğin SGK (brüt 5000-11000 TL arası):http://portal.beylikduzu.com/sgk-11-bin-tl-maasla-eleman-ariyor
    Örneğin ÖSYM (brüt 5000-9000 TL arası):http://www.osym.gov.tr/belge/1-13146/osym-sozlesmeli-bilisim-personeli-giris-sinavi-duyurusu-.html
    Bunlar gibi kamuda sözleşmeli personel alımı çok oluyor. Ayrıca Merkez Bankası'nın ücretleri çok iyi ancak sınavları çok zor.

    Bir önerim de IT Audit (Bilişim Denetçiliği) işlerini araştırın. Özellikle kamu bankalarında çok yüksek ücretlerle başlıyor bu işi yapan arkadaşlar.

    Oracle, SAP gibi ürünlerin danışmanları da deneyimleri arttıkça ciddi ücretler alıyorlar ve kendi işlerini kuruyorlar. O tarafı da öneririm. Mobil uygulamalar ile bulut bilişim pazarı da hızlı yükselişte.

    Bilişim işleriyle uğraşan arkadaşlara yegane tavsiyem, konunuzda gerçek anlamda uzman ve derinlemesine bilgi sahibi olun. Bilgi güvenliği olur, Oracle danışmanlığı olur, Veritabanı yöneticiliği (DBA) olur vb. Konunuzda uzman olursanız iş fırsatları zaten ayağınıza kadar geliyor.

    ----
    (Kamu örneğim harici hepsi yeni mezun maaşlarıdır ve bizzat kendim ve sınıf arkadaşlarımdan birebir bildiğim ücretlerdir, bilinmedik kişilerden rastgele duyum ya da sallama değildir. Kamu haricinde açıktan firma ismi yazmadım ama merak edene özelden cevap verebilirim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 22 Şubat 2012; 10:46:24 >




  • 2012 yılına ait asgari ücretleri ise şu şekildedir:

    Elektrik Mühendisliği asgari ücreti : 1950 TL/ay (net)
    Elektrik Elektronik Mühendisliği asgari ücreti : 1950 TL/ay (net)
    Elektronik Mühendisliği asgari ücreti : 1950 TL/ay (net)
    Biyomedikal Mühendisliği asgari ücreti : 1950 TL/ay (net)

    kaynak
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=93322#.UDKAj6Bf2kN
  • burayı bir okuyun isterseniz:www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=13619


    ----------sayfadan alıntı------------



    Ücretli çalışan mühendislerle yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre mühendislerin önerdiği mühendis asgari ücreti ortalaması 1 400 YTL’dir. Ankete katılan mühendislerin %36’sı 1 000-1 500 YTL arası, %26’sı ise 1 500 – 2 000 YTL arası asgari ücret önermiştir. Yine aynı çalışmanın sonuçları ankete katılan mühendislerin ortalama ücretinin 1 500 YTL olduğunu göstermekle birlikte bu mühendislerin ortalama çalışma süresi 12 yıldır. Yani mühendisler uygun buldukları asgari ücret ortalamasına ancak 12 yılda ulaşabilmektedirler. Soruları cevaplayan mühendisler içinde 500 YTL altında ücret alan mühendisler olması düşündürücüdür. Mühendislerin % 45’i 1 500 YTL’nin altında ücret almaktadırlar. Yinewww.mmoistanbul.org web sitemizde yapmış olduğumuz anketin sonucu üyelerimizin %76’sının 1 500 YTL’ nin altında ücret aldığını ortaya koymaktadır. Yani mühendislerin en az yarısı yoksulluk sınırının altında bir ücretle yaşamaktadır. Bu sonuçlar dönem dönem yapılan kapsamlı araştırmaların sonuçlarıyla da örtüşmektedir.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leblebimehmet -- 20 Ağustos 2012; 21:31:42 >




  • "TMMOB SGK ile imzaladığı protokol doğrultusunda önümüzdeki günlerde mühendislerin asgari ücretini belirleyecek. Sizce mühendislerin insanca bir yaşam için almaları gereken asgari ücret ne kadar olmalıdır? "

    Girelim, oy verelim, asgari ücretimizi belirleyelim...


    www.politeknik.org.tr
  • TMMOB Mühendis Asgari Ücretini Belirledi.
    Ücretli mühendisler, belirlenen 2700 TL brüt ücret ile, vergi dilimleri göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık olarak Ocak ayında 2000TL, Aralık ayında ise 1720TL maaş alıyor olacak. Bu ücretler aylık ortalama 1910TL'ye denk düşüyor.

    Haber linki aşağıdadır.


    http://www.politeknik.org.tr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3242%3Atmmob-muhendis-asgari-ucretini-belirledi&catid=1%3Atmmob&Itemid=19




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatoscanan

    TMMOB Mühendis Asgari Ücretini Belirledi.
    Ücretli mühendisler, belirlenen 2700 TL brüt ücret ile, vergi dilimleri göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık olarak Ocak ayında 2000TL, Aralık ayında ise 1720TL maaş alıyor olacak. Bu ücretler aylık ortalama 1910TL'ye denk düşüyor.

    Haber linki aşağıdadır.


    http://www.politeknik.org.tr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3242%3Atmmob-muhendis-asgari-ucretini-belirledi&catid=1%3Atmmob&Itemid=19

    suan derste olan bi muhndslk ogrencisi olarak bu haberi okyyunca dedimki bu ulkeye okumak yaramiyor. abim doktor oldu 1800devlet maasi ben muhnds olcam 1700devlet maasi.lan bu nedir ya kosede manav cigkofteci donerci acsak dha karli olacak heralde.nerye gidiyor bu paralar bu ulkede doktor muhendis avukat hakim den baska ne meslek var en cok para almayi hakeden.yazklar olsn ne diim.gitsn milletvekili 10bin maas alsn.bakanlar yedi sulalesine yeticek parayi cebine zulalasin. ama birak ya hakkimla helal parami kazanirim. bu dunya icn digerini hic etmeye degmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatoscanan

    TMMOB Mühendis Asgari Ücretini Belirledi.
    Ücretli mühendisler, belirlenen 2700 TL brüt ücret ile, vergi dilimleri göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık olarak Ocak ayında 2000TL, Aralık ayında ise 1720TL maaş alıyor olacak. Bu ücretler aylık ortalama 1910TL'ye denk düşüyor.

    Haber linki aşağıdadır.


    http://www.politeknik.org.tr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3242%3Atmmob-muhendis-asgari-ucretini-belirledi&catid=1%3Atmmob&Itemid=19

    suan derste olan bi muhndslk ogrencisi olarak bu haberi okyyunca dedimki bu ulkeye okumak yaramiyor. abim doktor oldu 1800devlet maasi ben muhnds olcam 1700devlet maasi.lan bu nedir ya kosede manav cigkofteci donerci acsak dha karli olacak heralde.nerye gidiyor bu paralar bu ulkede doktor muhendis avukat hakim den baska ne meslek var en cok para almayi hakeden.yazklar olsn ne diim.gitsn milletvekili 10bin maas alsn.bakanlar yedi sulalesine yeticek parayi cebine zulalasin. ama birak ya hakkimla helal parami kazanirim. bu dunya icn digerini hic etmeye degmez.

    Okuldan mezun olur olmaz maalesef kimse sana 5.000 maaş vermez ama bu parayı 4 sene kadar çalışıp alabilirsin. Biraz da kendini nasıl pazarladığına bağlı. Günümüz şartlarında bir mühendisin para görebilmesi için en az 4-5 sene çalışması gerekiyor.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.