Şimdi Ara

DirectX 11 destekli ATi RV870, 1GB veya 2GB GDDR5 bellekle gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Evergreen kod adını taşıyan DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartı ailesini 10 Eylül'de yapacağı bir etkinlikle tanıtmaya hazırlanan AMD-ATi'nin, RV870 GPU'su ve güç vereceği yeni modelleri son kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Firma tarafından Cypress kod adıyla geliştirilen ve 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan DirectX 11 destekli RV870 GPU'sunun Radeon HD 5800 veya Radeon 7 serisi olarak isimlendirilmesi beklenen performans modellerine güç vermesi beklenirken karta yönelik detaylar da netleşmeye devam ediyor.


    GDDR5 bellek teknolojisini endüstride ilk defa Radeon HD 4870 modelinde kullanan AMD-ATi, 512MB ve 1GB olmak üzere iki farklı kapasite seçeneği sunmuştu. Ardından kullanıma sunulan çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 modelinde 2GB GDDR5 bellek kapasitesine yer veren firma sadece birkaç ay önce kullanıma sunduğu Radeon HD 4890 modelinde ise 1GB GDDR5 bellek kapasitesini standart olarak sunmuş firmanın iş ortaklarından Sapphire ve Power Color ise 2GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip özel tasarım HD 4890 çözümleri de hazırlamışlardı.


    RV870 GPU'sunu temel alacak yeni modellerde 1GB veya 2GB GDDR5 bellek kapasitesinin standart olması bekleniyor. Resmi detaylar açıklanmadığı için AMD-ATi'nin nasıl bir adım atacağı henüz bilinmiyor ancak görünüşe bakılırsa RV870 tabanlı üstü seviye modellerde 512MB bellek kapasitesine yer verilmeyebilir. Öte yandan kullanılacak bellek yongaları için de tartışma devam ediyor. Kimi kaynaklar R800 kod adlı X2 modelinde 7Gbps'lik Hynix GDDR5 yongalarına yer verileceğini iddia ederken, RV870 tabanlı çözümlerde bellek hızının 5GHz seviyesinde olabileceği konuşuluyor.








  • Harbi tam magazin haberlerine döndü bence fazla kurcalamayın artık
  • ATI haber yayınlayıp duruyo çıkartında görelim artık şu meşhur kartları
  • İyide x2 kartta 7ghz kullanıpta, tek kartta 5ghz kullanmak ne alakadır ki? Sonuçta x2'de de her gpu'nun ram'i ayrı, 2 kart gibi. Durum böyle olunca ramlerin 7ghz olmasının bir anlamı yok.

    Acaba çift çekirdekli GPU mu yapacaklar, burdan o sonuç çıkarılabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiesTorN

    İyide x2 kartta 7ghz kullanıpta, tek kartta 5ghz kullanmak ne alakadır ki? Sonuçta x2'de de her gpu'nun ram'i ayrı, 2 kart gibi. Durum böyle olunca ramlerin 7ghz olmasının bir anlamı yok.

    Acaba çift çekirdekli GPU mu yapacaklar, burdan o sonuç çıkarılabilir mi?


    Bir süre önceDirectX 11 jenerasyonunda X2 çözümünün PLX yongası kullanmayacağı, GPU'lar arası haberleşmenin bellek aracılığı ile sağlanacağı dolayısıyla firmanın yüksek hızlı bellek yongaları kullanılabileceği söylenmişti. Ancak şu resmi herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak RV790 ile başlayan 1GB GDDR5 standart bellek uygulaması RV870 ile de devam edecek gibi görünüyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 2 gb bellek isteyen oyunu, uygulamayı merak ettim. Seneler öncesi 1 mb belleye sahip kartlardan 2 gb bellekli akartlara geliyoruz.
  • iyice sıkmaya başladı napcaklarsa yapsınlar. pc alacaz habire parçamı değişicez :)
  • 2010 yılı her açıdan yeni teknoloji ürünleriyle geçecek. Hadi hayırlısı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krm-iks

    2 gb bellek isteyen oyunu, uygulamayı merak ettim. Seneler öncesi 1 mb belleye sahip kartlardan 2 gb bellekli akartlara geliyoruz.

    GTA 4 gibi yüksek bellek gereksinimi duyan oyunlarda ve 1920*1080 çözünürlük için işe yarayabilir yinede 2gb çokda gerekli değil öncelikle bellek boyutunun 2gb olmasından ziyade eskiye göre gpu'da 2 kat arttırılmış birim olmasını tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ağustos 2009; 14:46:31 >
  • Aldığmız pc 6 ayda eskiyo yav.Oyunlara ekran kartı yetiştiremiyoruz. En iyisi al bi konsol keyfine bak!
  • Askerliğim ;Bitince bunlarda ucuzlar iyiden iyiye; ŞaFak ( 379)
  • 379 bitmez... o zamana 9XXXX alırsın ucuza :)) hayırlı teskereker...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VaLoUr

    quote:

    Orijinalden alıntı: krm-iks

    2 gb bellek isteyen oyunu, uygulamayı merak ettim. Seneler öncesi 1 mb belleye sahip kartlardan 2 gb bellekli akartlara geliyoruz.

    GTA 4 gibi yüksek bellek gereksinimi duyan oyunlarda ve 1920*1080 çözünürlük için işe yarayabilir yinede 2gb çokda gerekli değil öncelikle bellek boyutunun 2gb olmasından ziyade eskiye göre gpu'da 2 kat arttırılmış birim olmasını tercih ederim.


    aslında 2gb bellek bile az gelmeliydi ama son 2 yılda ivmelenme çok durdu... nerdeyse 4 yıllık kartlar olan ilk g80 serisi bile her oyuna fersahfersah yetiyor 1440*900 de.. ne aladım bu işten??




  • baya performanslı birsey olacak ki; bellek kapasitesinin çıtasını yükseltmisler,ati'nin ekran kartı testlerini çok merak ediyorum.
  • 1gb 192 bit olacak gibi
  • Yüksek çözünürlüklerde (1920*1080) FULL ayarlarda oyun oynamak isteyenler için yüksek bellek şarttır, çözünürlük artırıldıkça ve AA&AF gibi detaylar açıldığında yüksek belleğin faydaları ortaya çıkar... Ayrıca ilk test görselleri ve yapılan tanıtımlarda ATI nin kullandığı çözünürlükler dikkatlerden kaçmasın 2560*1600 .....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.