Şimdi Ara

Adobe Creative Suite 5 paketinde PowerPC tabanlı Mac sistemleri desteklemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/AdobeCS4_apple_mac_powerpc_dh_fx57.jpg" width="600" height="360">


    Profesyonel tasarımcılar ve grafikerler tarafından masaüstü yayıncılıkta yaygın olarak kullanılan Apple'ın Mac sistemleri için Adobe cephesinden önemli bir haber geldi ve firma PowerPC tabanlı Mac sistemlerine CS5 paketinde destek verilmeyeceğini doğruladı. Hatırlanacağı üzere Mac sistemlerde yıllarca PowerPC platformunu kullanan Apple, birkaç sene önce Intel platformuna geçmeye karar vererek PowerPC platformunu terk etmişti. Kısacası PowerPC tabanlı Mac sistemlerde Apple'ın tasarım uygulamalarını içeren en güncel paket Creative Suite 4 olarak kalacak gibi görünüyır.




  • Yeni teknolojilerle beraber neden hep yeni saçmalıklar çıkar ?
  • Bu haberin orjinalindeki bir ifadeye bakilirsa CS5 yil sonuna kadar cikabilir gibi bir sonuc cikiyor.
  • Machintoshun devri geçti. Güncel haberler bunu gösteriyor. Okuduğum bilgilere göre artık motion graphic - 3d alanında kullanıcılar amerikada bile macleri elden çıkarmaya başladı. CS5 eski maclerde olmayacak ama daha da ilginci cs4'ün, mac 64 bit versiyonları yok.

    Yani sektör, macden hızla el çekmeye başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tan Er

    Yeni teknolojilerle beraber neden hep yeni saçmalıklar çıkar ?


    yeni yazılıma ayak uyduramayan eski donanımın bırakılması neden saçmalık olsun ki. Endüstrinin bir acımasızlığı sadece. Evet tabiki insanların zamanında para verdikleri bir bilgisayarın bellir bir süre sonra verim alamaması kötü birşey. ama şunuda unutmamak lazım PowerPC mimarisinden Intel'e geçiş öyle basit bir donanım eskimesi değil belkide Apple tarihinin en önemli dönüm noktlarından biri. Tamamiyle bir mimarinin değişimi olduğu hepimizce malum. ve ne yazikki bu geçişte sancılar oluyor malesef. Snow Leopard'ın PowerPC'yi desteklememesinden sonra buda üzücü bir haber doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 16 Ağustos 2009; 15:14:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Machintoshun devri geçti. Güncel haberler bunu gösteriyor. Okuduğum bilgilere göre artık motion graphic - 3d alanında kullanıcılar amerikada bile macleri elden çıkarmaya başladı. CS5 eski maclerde olmayacak ama daha da ilginci cs4'ün, mac 64 bit versiyonları yok.

    Yani sektör, macden hızla el çekmeye başladı.


    PPC işlemciler programlanması zor işlemcilerdir, bunun için artık yeni programlar Intel tabanlı Mac'ler varken PPC'ye bakmıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.