Şimdi Ara

1.6 TDI PASSAT 2010 MODEL Almanya'da Satışta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
0
Favori
60.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VW Forumundan ve Almanya'dan yazan arkadaşım "VW_PASSAT" bugün müjdeli bir haber verdi. 2010 Model VOLKSWAGEN PASSAT'larda 1.6 TDI 77 KW 105 HP Motor SATIŞA SUNULMUŞ.

Mesaj aynen aşağıda.

Saygılarımla

Taner Göde

Orijinalden alıntı: VW_Passat

evet beklediyimiz gibi Passat ´ta 1.6 TDI Bluemotion Motor Satisa sunuldu . Fiyati Variant Highline Modeli icin 32.200 €uro dan basliyor (donanimsiz). Passat birde Variant 4,5 Litre yakarmi diyenlere demekki yakiyormus. Passat Sedan Highline Modeli icin Fiyat 30.875 €uro

1.6 TDI Motordan bir kac bilgi ekliyeyim hemen:

Yakit

Sehir ici: 5,5 l/100km
    Sehir disi: 3,9 l/100km
    Ortalama: 4,5 l/100km
    CO² : 119 g/km

Motor, Sanziman, Elektrik
    Motor Yapimi: 4-Silindir Dizel Motor
    Silindir basina Valf: 4
    CommonRail Motor
    1,6 l/1.598 cm³
    Max. Güc: 77 kW (105 HP) 4.400 d/d
    Max. Devir: 250 Nm 1.500-2.500 d/d
    Emisyon Sinfi: Euro 5
    Sanziman: 5-Vites
    Akkü: 380 A (68 Ah)
    Jenerator 180 A

Maximum Hiz : 190km/h
    0-100km/h ya 12,7 Saniyede ulasiyor

Insallah size günün ilk iyi Haberini sunmusumdur ama Kötü Haber ise bu Motor Türkiye ye ne zaman satisa sunulacak

Inanmayanlar ola bilirwww.volkswagen.de Sayfasindan alintidir
     1.6 TDI PASSAT 2010 MODEL Almanya'da Satışta

Simdi piyasaya 1.6 TDI 140HP DSG ve dedikleri 2.0 TDI 200HP lik Motorlari bekliyoruz (ben beklemeyim )

Saygilar Yasin

• bence dağ fare doğurmuş.

motor hp si düşük, yakıt tüketimi vasat, üstelik 5 ileri. fiyatı da yüksek.

hani 140 hp 7 ileri dsg olucaktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 13 Ağustos 2009; 22:08:44 >
  • 1.6 TDI 140ps ciddi bir projemi? yoksa hurafemi
  • quote:

Yakit

Sehir ici: 5,5 l/100km
    Sehir disi: 3,9 l/100km

Gerçekten harika bir rakama ulaşılmış
  • 2 yıl sonra çıkacak olan yeni kasada (B7)

- 1.6 TDI 140 HP ve
    - 2.0 TDI 204 HP

Turbo Diesel motorlar kullanılacak. Güncel kasada dizel aşağıdaki gibi sipariş edilebiliyor, bu da ülkemizdeki vergi sisteminde dezavantaja sebep oluyordu:

1.9 TDI 105 HP
    2.0 TDI 110 HP

2.0 TDI 140 HP
    2.0 TDI 170 HP

Şimdi

1.9 TDI 105 HP zaten 2.0 TDI 110 HP tarafından değiştirilmiş, şu anda da 1.6 TDI 105 HP de bu motorun yerine geçmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forbest

1.6 TDI 140ps ciddi bir projemi? yoksa hurafemi

bence hurafe.
  • D sınıfında bi 5 sene daha lider olur satışlarda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

bence dağ fare doğurmuş.

motor hp si düşük, yakıt tüketimi vasat, üstelik 5 ileri. fiyatı da yüksek.

hani 140 hp 7 ileri dsg olucaktı?

acu_men dur daha bu ilk adim . Ilerideki Günlerde 1.6 TDI 140HP cikacak ve bunda 7 Vites DSG olmasi bekleniyor. Simdilik Volkswagen 1.6 TDI 105HP lik Motor u satisa sunuyor Passatlarda daha sonra 2.0 TDI 140HP gidecek yerine 1.6 TDI 140HP alacak . 4,5 Litre Ortalama yakit böyle agir bir arac icin süper bir degerdir. Bakin 1.4 TSI de 7 Vites DSG var, 1.6 TDI ye cok yakinda DSG de gelecektir. Ayrica 1.6 TDI lerde Start Stop Sistemi olacaktir, yani Kirmizi Lambalarda beklerken Motor kapaniyor Gaz verdinizmi Motor calisiyor.

Unutmadan bir kac sene önce 1.9 TDI ortalama 5,9 litre yakarken 1.6 TDI 105HP 4,5 litre yakiyor Ortalama. Aradaki fark cok büyük.

Bir Haber daha vereyim burada:

Phorsche Volkswagen in 10. Markasi oluyor tebrikler Volkswagen . VW ailesinde olan Markalar Audi, Lamborghini, Seat, Skoda, Bentley ve Bugatti, VW Ticari araclar ve Scania (Kamyon Üreticisi) ayrica birde MAN da VW nin 29% luk hissesi var .

Saygilar Yasin

• uzun yolda dizel punto'yla aynı yakıyor. yakıt açısından çok iyiymiş. 105 hp yeterli mi, orasını bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

quote:

Orijinalden alıntı: forbest

1.6 TDI 140ps ciddi bir projemi? yoksa hurafemi

bence hurafe.

öyle görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

uzun yolda dizel punto'yla aynı yakıyor. yakıt açısından çok iyiymiş. 105 hp yeterli mi, orasını bilmem.

Ben hiç 3.8'i göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

uzun yolda dizel punto'yla aynı yakıyor. yakıt açısından çok iyiymiş. 105 hp yeterli mi, orasını bilmem.

Ben hiç 3.8'i göremedim

Doğrudur adaşım

Düz yolda hızını 80 civarlarında sabitle çok az yakar.
  • quote:

sana buradaki Variant kullanicilarindan duydugumu söylüyorum, evet 105HP yeterli. Tabiki Motorun amacida Mazot tan tasarruf yapmak icin düsünülmüstür yani hiz veya Yaris yapmak icin ve bu Motor u bir sürü kisi burada Siparis veriyor.
  • quote:

Doğrudur adaşım

Düz yolda hızını 80 civarlarında sabitle çok az yakar.

Vay adaş 4.4lt/100km gördüm 90 ile giderken en düşük. Neyse konuyu dağıtmayalım.
    105 hp VW_Passat'inda dediği gibi performans için değil tasarruf amaçlı olsa gerek

• Max. Güc: 77 kW (105 HP) 4.400 d/d

Bana göre bu motorun tek kusuru, max gücünü dizel bir motora göre yüksek devirde vermesidir.Yinede garip bir vergi sistemine sahip olan ülkemiz için ideal bir motor diyebiliriz.Umarım denildiği gibi 1.6 140 hp tdı motor da çıkar yakın zamanda.(Belkide şimdiden yaptılar vama yeni kasa için bekletiyorlardır.)

Müjdeli haber için teşekkürler...
  • bir aşama daha gerçekleşti
    Taner Beyin geçen yılki mesajlarından zaten okumuştum passat forumların da
    artık gerçekleşmiş olduğunu da görmüş olduk

darısı artık seat-skoda-audinin başına
  • quote:

250 nm tork gayet güzel. bence torktan kurtatarır.
  • VAG, Audi'de yaşadıklarından ders almıyor olacak ki şimdi de VW kullanıcılarının ağzını 7 speed DSG ile yakacak

Motoru nasıl olur bilmem ama 7speed DSG olmamalı Hatta komple üretimden kalkmalı !
  • neden?

quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

VAG, Audi'de yaşadıklarından ders almıyor olacak ki şimdi de VW kullanıcılarının ağzını 7 speed DSG ile yakacak

Motoru nasıl olur bilmem ama 7speed DSG olmamalı Hatta komple üretimden kalkmalı !
  • turbofsi.net'te epey bir bilgi ve videolar mevcut. Bozuk yollarda -mesela arnavut kaldırımı- şanzumandan gelen ses yüzünden insanlar araçlarından soğumuş. Birbirine çarpan metal seslerinden bahsediliyor, hele yabancı kökenli bir video var ki sanırsınız alt takım şimdi inecek...

İşin ilginç yanı Audi'de çözüm üretemiyor buna
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.