Evet arkadaşlar tercih sonuçları açıklandı. Bazılarımız ağladı,bazılarımız güldü kimi arkadaşlara bekledikleri bölümler kimi arkadaşlara beklemedikleri bölümler geldi. Bazıları(benim gibi) kahretsin diyip tercih bile yapmadı. Ve sonuçta bu yarışta seneye kalıyorum diyenlerimiz oldu. Seneye kalacak arkadaşlar nedenlerini aldıkları puanları yazarlarsa mutlu olurum. Ayrıca mezun öğrenciler için dershane fiyatları gibi paylaşımları da bu konudan yapabiliriz.
Önce ben kendi durumumdan başlayayım. Sene boyunca össye pek asılmadım. Ve sınavdan beklediğimden 20p düşük bir sonuç aldım(say2 313 bs:52374). Bu puanı alınca direkt seneye kalıyorum dedim. Çok şükür ailem de bana bu konuda destek oldu. Ve seneye alanların kalkacak olması(deg. Iptal olmazsa) nedeniyle tm alanından sınava gireceğim. Ben kendimle alakalı bişeyler paylaştım. Isteyenler benim gibi yada kafalarına estiği gibi bişeyler yazabilirler.( )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro_tr -- 12 Ağustos 2009; 13:13:52 >
313 say2 için düşük değil bana kalırsa, ama tabiki sitediğin bölüme bağlı, senin kararların..
Bu yolculuk, insanın sonunda ölümü bile 3 gün sonra duyulan bir kişinin ya da gökyüzündeki tek bir yıldızın yalnızlığı kadar büyük bir yalnızlığa iter. Çünkü ego, ancak tam bir ümitsizlik noktasına gelince teslim olur. Bu teslimiyet acı vericidir. Çünkü kişi kendini yutacak dipsiz bir uçurum açılmış gibi hisseder. Bu, ölüm gibi gelir. Ancak bu bi taraftan ölümdür diğer taraftan da o bir diriliştir. O doğmak için ölmektir. Yolcu önce bilinçaltının karanlıklarına dalar. İç dünyamızın bu karanlığı; gerçek benliğimizin, Tanrı'nın şekilsizliğinin göz kamaştırdığı yerdir. Benliğimiz, karanlıkta gizlenmiş bir ışıktır..
inşallah bu sene kazanırsınız istediğiniz yerleri sadece 1sene dişi sıkıp bir ömür keyfini sürmek var.. tabi keyif değil ama çalışmayan adamın halide ortada türkiyede..
Bu yolculuk, insanın sonunda ölümü bile 3 gün sonra duyulan bir kişinin ya da gökyüzündeki tek bir yıldızın yalnızlığı kadar büyük bir yalnızlığa iter. Çünkü ego, ancak tam bir ümitsizlik noktasına gelince teslim olur. Bu teslimiyet acı vericidir. Çünkü kişi kendini yutacak dipsiz bir uçurum açılmış gibi hisseder. Bu, ölüm gibi gelir. Ancak bu bi taraftan ölümdür diğer taraftan da o bir diriliştir. O doğmak için ölmektir. Yolcu önce bilinçaltının karanlıklarına dalar. İç dünyamızın bu karanlığı; gerçek benliğimizin, Tanrı'nın şekilsizliğinin göz kamaştırdığı yerdir. Benliğimiz, karanlıkta gizlenmiş bir ışıktır..
Ben de Hafta İçi Dershaneleri'ni kazandım. Üstün başarı burslu... :P
İlk girişimdi bu yıl. SAY-2'den 323 almıştım. Bilgisayar mühendisliği istiyordum; ama olmadı, tutan üniversitelere de şahsen ısınamadım pek (Dumlupınar, Bilecik...), 1 yıl daha şansımı tekrar deneyeyim, dedim.
Bursa TAN Dershanesi'ne yazıldım. (2500 lira) İnşallah 2010 YGS-LYS daha iyi geçer hepimiz için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AlacaKaranlıkT!M:: -- 12 Ağustos 2009; 13:09:23 >
biraz önce beni teyzem aradı biraz önce onun arkadaşının yeğeni 335le ege eczacılığa girmiş dedi bu doğrumudur diye bi taban puanlara bakayım dedim
Taban puanlar en erken yarın yayınlanır.
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi geçen yıl 343 taban puanla kapatmış, en son 12900.'yü almış.
343'ten 335'e kadar ineceğini zannetmiyorum. Hatta "ineceğini" bile zannetmiyorum. Kaldı ki sen 338'le girememişsin. Teyzenin arkadaşının yeğeni okul birincisi mi? Eğer okul birincisiyse, birincilik kontenjanından faydalanıp girmiş olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AlacaKaranlıkT!M:: -- 12 Ağustos 2009; 13:15:28 >
bende zannetmiyorumda bi emin olmak için sorayım dedim
okul birini olup olmadığını bilmiyorum açıkçası
Muhtemelen okul birincisidir kardeş. 335 ile girmesi başka türlü mümkün değil, zor. Taban puanlarının o kadar düşeceğini zannetmiyorum, hatta taban puanların artacağı düşünülüyor hep.
Konu başlığı alacakaranlık'ın baskısıyla( ) değiştirildi. Böyle daha iyi oldu. Şimdi size dershaneler ile ilgili bişeyler sorayım. Fdd nasıl bir dershanedir. Gidilir mi? Gidilmezse nereye gitmek lazım? H. Içi fiyatı nedir? Benim gibi ögr. Indirim yapıyorlarmı?
Konu başlığı alacakaranlık'ın baskısıyla( ) değiştirildi. Böyle daha iyi oldu. Şimdi size dershaneler ile ilgili bişeyler sorayım. Fdd nasıl bir dershanedir. Gidilir mi? Gidilmezse nereye gitmek lazım? H. Içi fiyatı nedir? Benim gibi ögr. Indirim yapıyorlarmı?
Gittim bu yil arkadasim sallamiyolar adami Yani sen istemezsen hic takmiyolar seni Calisana cok yardim ediyolar o ayri ama eger calismazsan... 1 bu yil gittim dershaneye bir kere de orta okul sonunda Allah dusmanimin basina vermesin O kadar kotu bence Vasat bi ogrenciysen parani alirlar arkana bakamazsin ticarethane gibi Sukur bitti..
Tiki ogrenciler de cok ayrica Ekleme Arkadaslar iyi pazarlik yapin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Blue -- 12 Ağustos 2009; 15:20:46 >
çok çabuk geçiyor arkadaşlar ben 3.senemde kazandım diş hekimliğini 1 2 senenin pek bir önemi yok seneye başarılar hepinize inş hepiniz istediginiz yerlere gidersiniz:)
Gittim bu yil arkadasim sallamiyolar adami Yani sen istemezsen hic takmiyolar seni Calisana cok yardim ediyolar o ayri ama eger calismazsan... 1 bu yil gittim dershaneye bir kere de orta okul sonunda Allah dusmanimin basina vermesin O kadar kotu bence Vasat bi ogrenciysen parani alirlar arkana bakamazsin ticarethane gibi Sukur bitti..
Valla haftaya bakacağız hepsine. Aslında vasat ogr. sayılmam iyiyimdir. Femdeyken sayısal m1(dereceden sonraki sınıf)deydim. Ama femden hiç memnun kalmadım. Bu sene femde de çalışmış bir ogr. sordum fdd daha iyi fem kotudur dedi. Benim merak ettigim bana ind. Yaparlarmı kaça giderim. Onu merak ediyorum ben.
çok çabuk geçiyor arkadaşlar ben 3.senemde kazandım diş hekimliğini 1 2 senenin pek bir önemi yok seneye başarılar hepinize inş hepiniz istediginiz yerlere gidersiniz:)
Hocam geçen sene kaç puan almıştın, bu sene kaç aldın?
Hocam geçen sene kaç puan almıştın, bu sene kaç aldın?
Adına yanıtlasam kızar mı acaba, bir ara PM'den konuşmuştuk da "seneye kalma" olayıyla ilgili.
2007: 322
2008: 322
2009: 341 ===> Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (Burslu)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AlacaKaranlıkT!M:: -- 12 Ağustos 2009; 15:55:07 >
::AlacaKaranlıkT!M:: aynen alacakaranlık ın dedigi gibi yalnız 1.senemle 2.senemde aynı puanı aldım sınav anında talihsizlik yaŞadım 2.senemde bakmayın siz ona:)
Valla haftaya bakacağız hepsine. Aslında vasat ogr. sayılmam iyiyimdir. Femdeyken sayısal m1(dereceden sonraki sınıf)deydim. Ama femden hiç memnun kalmadım. Bu sene femde de çalışmış bir ogr. sordum fdd daha iyi fem kotudur dedi. Benim merak ettigim bana ind. Yaparlarmı kaça giderim. Onu merak ediyorum ben.
Arkadasim Eylul de ailem kayit yaptirdi 2.800 fiyat verdiler 2.600e dustuler ve 2.600e kayit yaptirdim Eylulun 3.haftasi dershaneye Kayserili bir cocuk geldi pazarlikla 1.500tl ya kayit yaptirmis babasi Ben Tekirdag subesindeydim tabi her sube ayni degildir Calisirsan elbette sana cok yardim ederler ama vasat biriysen... Bende vasattim 7defa etute gittim toplam ne aradilar ne de baska bir sey yaptilar Gerci kazandim ilk senemde ama benim gozlemlerim boyle Disiplin yoktu son ay biraz siktilar sadece
Pazarligi cok iyi yap ne koparirsam mantigi yapiyorlardi burada...
EML çıkışlıyım bu yıl bitirdim. Staj + Okul + Dershane üçlüsüyle uğraşamam dedim dershaneye gitmedim. 2 yıllık Myo yapar sora DGS ye çalışırım dedim sınavsız geçiştede giremedim en sonunda adam akıllı oturup çalışmaya karar verdim. bu yıl dershaneye gideceğim. temelim biraz zayıf acaba yapabilirmiyim bilmiyorum. bide sanırım mat 2 eklenecekmiş ona kıl oldum
bende fddyi düşünüyorum ama cok kararsızım.. şuan benimde durumum vasat ea ögrencisiyim edebiyatım cok iyi ama mat 2 vasatında ötesinde.. puanımda cok kötüydü şuan dershanelere bile gitmeye utanıyorum bu puanla.. bütün arkadaslarım cok iyi yerler kazandı gidiyorlar.. benim hedefim psikoloji ama bu durumda psikoloji istiyorum bile diyemiyorum.. ama cok azimliyim bütün yıl hiç yılmadan calısırım.. çünkü psikolojim bozuldu :( kazanmayı cok istiyorum.. dershanede byük ihtimal tm4 yada tm5.sınıfta olurum.. mat2 cok zayıf ama ben cok azim edersem yardımcı olurlar mı? fem deki gibi bi kenara atılmak istemiorum!!! bu yıl benim son şansım kendime bir daha şans tanımadıgımdan bir yıl boyunca herseyden fedakarlık edip çalışacagıım.. ama işte yapabilir miyim bilmiyorum.. burda 320 340 arası alıpta gitmeyen arkadaslara imreniyorum.. inş.seneye cok cok iyi bir derece le kazanırlar...
İlk girişimdi bu yıl. SAY-2'den 323 almıştım. Bilgisayar mühendisliği istiyordum; ama olmadı, tutan üniversitelere de şahsen ısınamadım pek (Dumlupınar, Bilecik...), 1 yıl daha şansımı tekrar deneyeyim, dedim.
Bursa TAN Dershanesi'ne yazıldım. (2500 lira) İnşallah 2010 YGS-LYS daha iyi geçer hepimiz için.
abi naptın?tan a yazılmasaydın keşke.ben dershane soruştururken gittim tana.adam anlattı anlattı bişeyler.sonra dedi ea larda yer kalmadı sözellerle birlikte derse girersin dedi direk kaçtım hem bana 5 milyar demişti aradaki farka bak ama iyi kullanırsan bu sene kazanırsın.arkadaş türkiye 863.sü oldu bu sene tan dan.sana bağlı.
::AlacaKaranlıkT!M:: bişi sorcam.. söyledigin dershaneyi bilmiorum g.antepte oturdugum için ama bişeyi merak ettim o 2500 milyar sana indirimli fiyatımı? 323 puan aldın ve 2500 milyara kayıt mı oldun?
Bursa Tan Dershanesi'ne yazıldım. (2500 lira) İnşallah 2010 YGS-LYS daha iyi geçer hepimiz için.
abi naptın?tan a yazılmasaydın keşke.ben dershane soruştururken gittim tana.adam anlattı anlattı bişeyler.sonra dedi ea larda yer kalmadı sözellerle birlikte derse girersin dedi direk kaçtım hem bana 5 milyar demişti aradaki farka bak ama iyi kullanırsan bu sene kazanırsın.arkadaş türkiye 863.sü oldu bu sene tan dan.sana bağlı.
Tan var, Tan Grup var, bir de İlk Tan var. İlk Tan butik olanı, kontenjan çok sınırlı ve daha pahalıdır. Tan Grup'u bilmiyorum. Benimki Tan, Heykel'in arkasındaki bina.
Vallahi ben bir terslik göremedim dershanede. Öyle "Yer kalmadı. Şu şu grupla birlikte girersin." gibisinden bir şey de söylemediler. Normal kaydoldum, eylülde seviye tespit sınavı var, sınıf yerleştirme için. 29 Eylül'de kurs başlıyor. Dereceleri çok, iyi yerler kazananlar var. 37 yıllık. Yayınları iyi. Eve yakın. Diğer yerlere göre ucuz. Dediğin gibi, iş öğrencide bitiyor zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AlacaKaranlıkT!M:: -- 12 Ağustos 2009; 17:42:33 >
::AlacaKaranlıkT!M:: bişi sorcam.. söyledigin dershaneyi bilmiorum g.antepte oturdugum için ama bişeyi merak ettim o 2500 milyar sana indirimli fiyatımı? 323 puan aldın ve 2500 milyara kayıt mı oldun?
İndirimli; ama bu indirim genel bir indirim. Bana, aldığım puana özgü değil. 323 puanım için bir indirim yapmadılar yani.
Bursa Tan Dershanesi'ne yazıldım. (2500 lira) İnşallah 2010 YGS-LYS daha iyi geçer hepimiz için.
Tan var, Tan Grup var, bir de İlk Tan var. İlk Tan butik olanı, kontenjan çok sınırlı ve daha pahalıdır. Tan Grup'u bilmiyorum. Benimki Tan, Heykel'in arkasındaki bina.
Vallahi ben bir terslik göremedim dershanede. Öyle "Yer kalmadı. Şu şu grupla birlikte girersin." gibisinden bir şey de söylemediler. Normal kaydoldum, eylülde seviye tespit sınavı var, sınıf yerleştirme için. 29 Eylül'de kurs başlıyor. Dereceleri çok, iyi yerler kazananlar var. 37 yıllık. Yayınları iyi. Eve yakın. Diğer yerlere göre ucuz. Dediğin gibi, iş öğrencide bitiyor zaten.
he benim sorduğum tan gruptu.heykeldeki tan daha iyi.köklü vs..
eee siz bölüm beğenmezseniz kalırsınız tabi açıkta emeğinize yazık 300 puanın üstünde alıpda açıkta kalıyorsunuz ben 220 puanla 364.000 sıralama ile mühendislik kazandım su ürünleri , okul bitsin kpss ile biryere yerleşir yine ekmeğimi kazanırım ..
eee siz bölüm beğenmezseniz kalırsınız tabi açıkta emeğinize yazık 300 puanın üstünde alıpda açıkta kalıyorsunuz ben 220 puanla 364.000 sıralama ile mühendislik kazandım su ürünleri , okul bitsin kpss ile biryere yerleşir yine ekmeğimi kazanırım ..
Bu kadar abuk sabuk bir yorum görmedim. Allah akıl fikir versin.
Bazılarının hayaline bile 320 puan yetmez, senin yaşamına 220 yetiyorsa ne alà.
Bu arada yeni sistemde bilgisayar mühendisliği gibi bölümler MF-4 puanı istiyor. Bu puan türünde de YGS'deki Sosyal Bilimler (Sos-1) testi, LYS-2'deki Biyoloji-2 testinden daha etkili. Biraz tarih, coğrafya çalışayım ciddî ciddî.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AlacaKaranlıkT!M:: -- 12 Ağustos 2009; 20:52:32 >
mrb arkadaşlar bende h.içine kaldım say-2 280 puan yaptım tercih fln yapmadım hedefimde diş hekimliği var
11 ve 12. sınıfta fbm'ye gittim gop şubesi gayet iyi bi dershane hocalarının kalitesi olsun , ortamı olsun
bu senede gop finale yazıldım 2500 liraya nedeni ise fbm'den sıkılmış olmam ve burayı arkadaşlarım çok övmesi ,
dershane ile ilgili bi kaç bilgi vereyim ; gop şubesinde 4 kütüphane var 2si hocalı 2si sessiz yani ders çalışmak için ideal ortamı var , etüd hocalarının sayısının fazla olduğunu biliyorum , derslere giren hocalar kaliteli ama fbm kadar değil .. finale sadece bi kaç kere keşif amaçlı gidip az sayıda dersine girdiğim için diyebileceklerim şimdilik bu kadar
Bişey söyliyim mi seneye şenlik var harbiden,bu sene tercih yapmayanlar,şansını bi daha denicek mezun imam hatipliler,mezun meslek liseliler,tüm lise sonlar bildiğin kıyamet kopcak. (Bende say2 303le tercih yapmadım)tırsıyorum ulan tırsmalımıyım?
Bişey söyliyim mi seneye şenlik var harbiden,bu sene tercih yapmayanlar,şansını bi daha denicek mezun imam hatipliler,mezun meslek liseliler,tüm lise sonlar bildiğin kıyamet kopcak. (Bende say2 303le tercih yapmadım)tırsıyorum ulan tırsmalımıyım?
Bu sınavda mezunların çoğu yerleşecek gibi duruyor. Sistem değişti, soru sayısı çoğaldı, daha çok üzerinde durmak gerekiyor. Sadece sınava odaklanıp, düzgün bir çalışma yapılırsa bence korkmaya gerek yok ama okul derdi olanlar korksun bence.
O saydığın grupların hepsi 2009'da da ÖSS'ye girdi ki.
Katsayı engeli kalktı diye tekrar girenlerin sayısı artar; ama bazılarının dediği gibi 2 milyona kadar ulaştırmaz. İmam-hatip liselilerin de sayısı az.