Şimdi Ara

MSI Big Bang P55; Hydra yongası ile ATi ve Nvidia aynı anakartta buluşuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel'in yüksek satış rakamlarına ulaşması beklenen Lynnfield kod adlı yeni nesil Core i5 ve Core i7 işlemcileri, anakart üreticileri arasındaki rekabeti de kızıştıracak. Zira LGA1156 formunda olan Nehalem tabanlı yeni nesil işlemciler için kullanıcıların P55 yonga setli yeni bir anakart satın alması gerekecek. Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcileri için hazırlanan X58 yonga setli çözümlere kıyasla çok daha ucuz olacak P55 yonga setli yeni anakartların marka ve modeline göre 100$ civarı başlangıç fiyatıyla kullanıma sunulmaları bekleniyor. İlk defa Mart ayında Almanya'da düzenlenen CeBIT 2009 fuarı ile gün ışığına çıkan P55 anakartlar için üreticiler son hazırlıklarını yapıyorlar. Eylül ayı ile birlikte farklı özelliklere sahip onlarca yeni modelin satışa sunulması beklenirken, anakart üreticileri özelleştirilmiş detaylar ile kendi çözümlerini ön plana çıkarmaya çalışacaklar. Gün ışığına çıkan P55 anakartlar arasında en yenilikçi çözüm MSI'dan geldi ve firma Lucid Hydra yongasını kullanan "Big Bang" P55 modelini gösterdi.


    alt="MSI Big Bang P55; Hydra yongası ile ATi ve Nvidia aynı anakartta buluşuyor!" alt="MSI Big Bang P55; Hydra yongası ile ATi ve Nvidia aynı anakartta buluşuyor!"

    Büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.

    Bazı analistler 2012 yılında sistemlerin yarısında çoklu ekran kartı kullanımını öngörüyor. Lucid Hydra teknolojisi bu projeksiyona ciddi katkı sağlayabilir.


    Big Bang yani Büyük Patlama olarak isimlendirilen P55 yonga setli anakart, yatırımcıları arasında Intel'in de yer aldığı Lucid firmasının Hydra yongasını kullanıyor. MSI Big Bang P55'in detaylarına geçmeden önce Lucid Hydra yongasını hatırlamakta fayda var. Yongada sistem çözümü (SoC) olarak tasarlanan Lucid Hydra gerçek zamanlı ve dağıtımlı işlem motoru olarak tanımlanıyor. Grafik işlem birimleri arasındaki veri trafiğini kontrol etme esasına dayanan Lucid Hydra teknolojisi ile iki veya daha fazla PCIe x16 slotuna sahip anakartlarda üretici, marka ve model fark etmeksizin farklı ekran kartları paralel olarak çalışabilecek yani kullanıcıların ATi Radeon HD 4890 ve GeForce GTX 285'i aynı sistemde, birlikte kullanılabilmeleri mümkün olacak. SLI veya Crossfire X teknolojilerine bağlı kalmadan farklı ekran kartı kombinasyonlarına olanak tanıyan Lucid Hydra teknolojisinin doğrusal ölçeklemede de iddialı olan, çoklu ekran kartı kurulumlarına yaşanan performans kayıplarının söz konusu olmayacağı belirtiliyor.


    alt="MSI Big Bang P55; Hydra yongası ile ATi ve Nvidia aynı anakartta buluşuyor!" alt="MSI Big Bang P55; Hydra yongası ile ATi ve Nvidia aynı anakartta buluşuyor!"


    Büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.


    MSI'ın "Big Bang" kod adını taşıyan P55 yonga setli yeni anakartında, PCIe x16 slotlarıyla doğrudan bağlantı halind olan Lucid Hydra yongası yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanılacak ekran kartları arasında veri trafiğini kontrol etmek ve iş yükü dağılımı yapmakla yükümlü. Yapılan açıklamalara göre Lucid Hydra yongasının kullanıldığı bir anakartta aynı ekran kartının ikicisi ile %100 hatta uç bir örnek olsa da dört ekran kartıyla %400'e varan (en iyi senaryo için) performans artışı elde edilebileceği belirtiliyor. Her ne kadar son kullanıcılara yönelik detaylı test sonuçları henüz yayınlanmış olmasa da yatırımcıları arasında Intel'in de yer aldığı Lucid Hydra teknolojisinin özellikle Larrabee (Intel'in harici ekran kartı projesi) ile yaygınlaşacağı ve grafik endüstrisinde yeni bir dönemin kapısını aralayacağı konuşuluyor. ELSA'nın profesyonel grafik uygulamaları için geliştirdiği platform kartı sonrasında Lucid Hydra yongalı ikinci çözüm olan MSI "Big Bang" P55 diğer detaylarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor.


    alt="MSI Big Bang P55; Hydra yongası ile ATi ve Nvidia aynı anakartta buluşuyor!" alt="MSI Big Bang P55; Hydra yongası ile ATi ve Nvidia aynı anakartta buluşuyor!"


    Büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.


    P55 yonga setli yeni anakartlarıyla hemen her fiyat segmentinde yer almayı planlayan MSI, giriş seviyesi için P55-CD53, orta segmente yönelik olarak P55-GD80 ve yüksek performans segmenti için Nvidia NF200 yongasını da üzerinde barındıran G9P55-DC modelini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Kod adı "Big Bang" olan yeni prototip ise tasarım özellikleri itibariyle P55-GD80 modelini temel alıyor. LGA1156 formundaki Core i5/Core i7 işlemcileriyle uyumlu olan ve dört adet DIMM slotu üzerinden çift kanal DDR3 bellek desteği sunan yeni anakart Siyah renkli baskılı devresi, özel soğutucusu ve OC Genie gibi hız aşırtmacılara yönelik detaylarıyla da öne çıkmayı başarıyor. Üç adet PCIe x16 slotuna ek olarak iki adet PCI ve iki adet te PCIe x1 slotu ile donatılan "Big Bang" P55, çift Gigabit Ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Lucid Hydra yongalı ilk P55 anakart olması kuvvetle muhtemel gözüken yeni çözümün ne zaman lanse edileceği ise merak konusu.








  • İnşallah microsluttering derdini de ortadan kaldırır.
  • Çok ilgi çekici bir haber , insana nereden nereye dedirtiyor resmen.

    Nvidia ve Ati ekran kartlarının aynı anda kullanılabilmesine fiziksel destek sunabilsede işletim sistemi ve program destegi altında tam destek sunabilmesi imkansız geliyor gözüme nedense. Çoklu Gpu ta performas kaybı konusunda iddialıkonuşmuşlar ama en yüksek yerde deniyor ona dikkat etmek lazım.

    Bakalım görecegiz, neyin ne olacagı belli olmaz.Yorum yapmak için biraz daha bekleriz.

    Günün en ilginç haberi için teşekkürler.
  • Gerçekten takdire şayan tebrikler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 12 Ağustos 2009; 9:06:11 >
  • quote:

    4GPU = 4 x 1GPU


    Hiç inanasım gelmiyor ama hadi hayırlısı.
  • SLI veya muadili çıkalı 5-6 sene oldu. Hala kullanılmıyorlar. 100de 1 bile değil kullanım oranı. uç düzeyde performans isteyen nadir kullanıcılar hariç kimsenin menfaati yok bu işten. stabilite üzerine, driver problemleri üzerine, kablo kalabalıkları üzerine eğilseler daha iyi bizler için.
  • bence core i9'un piyasaya sürüleceğine dair haberden daha kıymetli bir haber bu.
  • o zmn slı yada CF koprusune gerek kalmayabılır LUCID sayesınde buda- orta sevıye kartlarla yaplacı anlamına gelebılır
    utopik olabilir ama acıklama yetersız bu sonuc cıkabılıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    SLI veya muadili çıkalı 5-6 sene oldu. Hala kullanılmıyorlar. 100de 1 bile değil kullanım oranı. uç düzeyde performans isteyen nadir kullanıcılar hariç kimsenin menfaati yok bu işten. stabilite üzerine, driver problemleri üzerine, kablo kalabalıkları üzerine eğilseler daha iyi bizler için.



    Çözülmesi gereken 3 problem var.

    1.Microstuttering

    2.Güç tüketimi,nanometrik küçülme sayesinde güç tüketimler büyük düzeyde düşmeli,giriş seviyesi kartlar 20-30watt,orta seviye 50-80 watt,üst seviye kartlar ise maksimum 100-120 watt TDP'ye sahip olmalı ki SLI ve Crossfire sistemler toplam güç tüketimi olarak 300 watt ve altına inebilsinler.
    Ben şahsen 2-3 PC oyunu oynayacağım diye saatte 400-500 watt yiyen bir PC kullanmak istemiyorum.

    3.''Scalability'' yani eklenen kart başına düşen performans artışı.Şuanki %30-%40 gibi oranlarla orta direk insanlara 2. bir ekran kartı aldıramazsınız.Çünkü + güç tüketimi =daha iyi PSU,SLI veya Crossfire destekli anakart gibi yüklerin altına girebilmek için minimum %70 gibi bir oran şart.Tabi bu durum hem oyun üreticilerine,hemde Gpu üreticilerine bağlı.




  • 1 kartı buldukta yanına 2. sini takcaz gtx285 yanına geforce6600 onunda yanına ati x1550 olurmuki
  • Çok kullanışlı bir yongaya benziyor. Acaba Lucid Hydra yongası bulundurmayan anakartlarda, ek bir kart ile (PCI,PCI x1 vs.)yine bu iş yapılabilecek mi? Sabırsızlıkla bekliyorum...
  • driver işi ne olacak daha iki firmada(ati,nvidia) hazır değil buna kendi kartlarına adam akıllı driver yapmıyorlar ki... ama hydra nın driver ı çıkarda catalyst veya nvidia kontrol paneli yüklemeye gerek kalmazsa o ayrı bi mevzu
  • Senelerdir atinin farklı modellerini kullandım. Yazılımsal olarak bazen büyük sorunlar verdi. Bazen çözümler sundu ancak atinin yazılım konusunda zayıf olduğu ortada ve Nvidia ile böyle bir sistem kurduğunda bu sorunları ortadan kaldırmadan ne yapmayı düşünüyorlar. Ben sadece ilk ekran kartım olan 9600 XT de hiç sorun yaşamadım. Sonraki versiyonlarda hep sırun çıkardı. ama hala ati kulanıyorum.
  • çok önceleri konuşulmuştu hayata geçmiş demek
    asus tan beklerdim ama msi bir adım öne geçmiş
  • fx57 bahsetmemiş,bir nokta daha var.

    quote:

    The Lucid Hydra chip, as mentioned before should enable the use of 2 different video cards together on the same motherboard.
    We have been told in the past that there will be different versions of the chip - one will enable the usage of video cards like
    Radeon HD 4870 along with a HD 4650 for example , another version will enable the usage of NVIDIA based
    video cards together - like a GTX260 together with 9600GT for example, and of course one version will enable a mix of video cards -ATI video card
    together with a Nvidia video card on the same motherboard.
    The Hydra chip is responsible for the Balance and link between the different video cards.



    Çipin farklı versiyonları olacak.

    Biri aynı marka ama farklı seviye kartları birlikte çalıştırmak için,mesela HD4870 ile HD4650.
    Bir diğer versiyonu Nvidia için,mesela GTX260 ile 9600GT.

    Ayrıca tabiki birde ATI ve Nvidia kartları birlikte kullanmayı sağlayacak bir versiyonu olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 12 Ağustos 2009; 15:36:18 >




  • MSI doğru yolda.
  • bunun geliştigini ve kullanılabilir oldugunu görmek inanılmaz derecede güzel bir gelisme zira acıklamalara baglı kalırsak ve gerceklesirse hem verim artıcak hem düsünün ati kart alıp yanına düsük seviyeli bir nvidia kart aldıgınızda physx destekli oyunlarda cok rahat ediceksiniz bu da nvidia ın biraz daha tekelcilikten ayrılmaya tesvik edilmesi olur. Ayrıca bu verime göre cidden cok büyük basarı kazancı olucak ve bence bunun nedeni hydra motorunun sadece ekran kartlarına yönelik olup dahili kontrol sunması ve özel arastırmalar-gelistirmeler sonucu cıkması. Ayrıca bence Lucid her ay düzenli olarak sürücü fixleri yayınlıycak ve bu sayede uyum sorunu gidericek [Özel yükleyici olabilir mesela nvidia ve ati icin bu sayede her 2 sürücüde kurulabilir durumda tutulur]
  • doğru yolda olmasına doğru yolda ama firmaların ne zaman destek verecekleri önemli bu projede ve ya nereye kadar desteklerler ;) PC_TeKNiSYeN kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    İnşallah microsluttering derdini de ortadan kaldırır.

    yeni duyuyorum öyle bir kelimeyi
    slut=fahişe
    microshuttering o.
  • değişik bir özellik olmuş msi son zamanlardaki atılımları ile öne çıkıyor sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.