Şimdi Ara

Microsoft Zune HD, 220$'dan başlayan fiyatlarla 8 Eylül'de satışa sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nvidia'nın grafik özellikleri ve video oynatım yetenekleriyle öne çıkan düşük güç tüketimli yeni nesil mobil platformunu temel alan ilk medya oynatıcılarından birisi olacak Microsoft Zune HD için geri sayım başladı. İlk jenerasyon Zune medya oynatıcısı ile önemli bir başarı elde eden Microsoft, iPhone'u geride bırakma hedeflerini ise gerçekleştirememişti. Ancak firma Zune HD olarak isimlendirilen yeni nesil Zune ile daha iddialı geliyor. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi 3.3-inç boyutunda, dokunmatik kontrollü OLED ekrana (480x272 piksel çözünürlüğünde) sahip olan yeni medya oynatıcısı aynı zamanda WiFi ve HD radyo alıcısı gibi çok sayıda özelliği de bünyesinde barındırıyor.


    Eylül ayında lanse edileceği uzunca bir süredir konuşulan Zune HD, Amerika'nın en büyük elektronik marketi zincirlerinden birisi olan Best Buy'ın listelerinde gün ışığına çıktı.Gelen bilgilere göre Microsoft, Zune HD ile performansın yanında fiyat mücadelesine de girecek gibi görünüyor. Best Buy cephesinden elde edilen bilglere göre Zune HD'nin 16GB kapasiteli modeli 220$'a, 32GB kapasiteli modeli ise 290$ seviyesinden lanse edilebilir. Apple cephesindeki fiyatlara bakıldığında ise 8GB'lık iPod Touch modelinin 229$, 16GB kapasiteli modelin ise 299$ olduğu görülüyor.


    Best Buy liste bilgilerine göre 8 Eylül'de satışa sunulacağı bildirilen Zune HD ile iPod Touch sıkı bir mücadeleye tutuşacak gibi görünüyor zira aynı tarihlerde Apple'ın da güncellenmiş iPod Touch modelini tanıtması bekleniyor.









  • daha iyi daha ucuz marka saplantılılar iphone kafası çalışanlar zune alacaktır
  • yani simdi bununla carsida pazarda evde film mi izleyecez? evdeki tv ps3 internet radio cep tlf pc vs ne ise yarayacak yani bu cok mu gerekli bir sey?
  • iyi güzel hoşta iphone 4G diye geçen modeli ve yeni ipod'ları görmeden almak biraz abes olur ama tegra mimarisi şuan süper gözüküyo onuda belirtmeden geçmiyelim
  • Hangi formattaki videoları oynatabileceğiz? Zannedersem önceden convert edilmiş videolar izlenebilecek sadece.

    O zaman bu cihazın mp4 playerdan farkı, daha kaliteli görüntü sunması oluyor anladığım kadarıyla. Dokunmatik olmasını saymıyorum tabii.
  • eğer bu hem iphoneye hem psp ye rakip olursa (allahım lütfen) çok iyi satar
  • bu aletın sadece muzık ve fılm ıcın olduğunu sananlar var çok komik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    daha iyi daha ucuz marka saplantılılar iphone kafası çalışanlar zune alacaktır


    Bu nasıl bir yorum ya?
    Alıp eline hiç kullandın mı? Muhtemelen hayır!
    Ses kalitesini biliyor musun? Muhtemelen hayır!
    Kulanım kolaylığını biliyor musun? Muhtemelen hayır!
    Yazılım/uygulama desteği iPod touch gibi olacağını biliyor musun? Muhtemelen hayır!
    Yeni Nesil iPod Touch'un özelliklerini biliyor musun? Muhtemelen hayır!

    O zaman şu soruyu sormam gerekiyor.

    Bu yorumu yapmadan önce kaç şişe yuvarladınız? Ya da her ne içtiyseniz ondan bende istiyorum!
    Ancak uçmuş bir kafa her yıl 80 milyon kişinin sadece marka bağımlılığından dolayı iPod'lara para verdiğini düşünebilir.!
    Ya da fanatik bir kafa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 11 Ağustos 2009; 20:30:49 >




  • Hiç birşey içmedim güzel akrdeşim. ipod bir marka bağımlılığından başka birşey değildir. şarjı 1 gün giden iphone neden satılıyorsa ipodlarda o yüzden satılıyor. yazdıklarının böyle bir cihazda yetersiz olabileceğini düşünüyorsan bence sen bikaç şişe içmişsin demektir. bu arada neyin fanayiği olduğumu merak ettim? söylersen benimde bilgim olur.
  • Wi-Fi özelliği olduğu yazıyor,acaba bu cihazda web'te gezinebilecek miyiz yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Hiç birşey içmedim güzel akrdeşim. ipod bir marka bağımlılığından başka birşey değildir. şarjı 1 gün giden iphone neden satılıyorsa ipodlarda o yüzden satılıyor. yazdıklarının böyle bir cihazda yetersiz olabileceğini düşünüyorsan bence sen bikaç şişe içmişsin demektir. bu arada neyin fanayiği olduğumu merak ettim? söylersen benimde bilgim olur.


    Ben yetersizdir filan demedim.
    Sadece sana sordum. İki cihazi (yeni nesil iPod Touch ile ZuneHD yi) karşılaştırdın mı? Haklarında ne biliyorsunda böyle işkembeden sonuç çıkarıyorsun.
    Neyse daha fazla uzatmayacağım. Gereken mesaj alınmıştır.
  • Ipod pahalıdır ama marka bağımlılığıylada alakası yoktur son derece kaliteli bir ürün ve diğer telefon firmalarının aynı tarzda telefonları çıkarıp tüketicileri yemesini engelleyip teknolojiyi ve tasarımı bir adım daha yukarı taşıdı. Bütün telefon markaları 10 senedir aynı telefonları megapiksel arttırıp bize geçirdiğinde markacılık olmadıda elli tane yenilikle gelen telefonmu markacılık oldu.. Ayrıca 2010 senesinin modelidir zune. İpod u alanlar telefonu eskitti zune daha yeni ürün.. Bu arada ipod sahibi değilim ve hayatta almam.


    Zuneye gelince daha ana menüdeki marketplace yazısını bile ekrana sığdıramamış tasarım dehasından ürün almam. Çocuğa versen çocuk yapmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 11 Ağustos 2009; 23:43:11 >
  • mp artırmakla marka bagımlılıgının ne alakası var? hiç yenılık yapmadılar demıyorum ama bir noktadan sonra adamlar ne çıkartsa satmaya başladı buda marka bağımlılığıdır. zune hakkında yorum yapmak ıcın 1 resımden daha fazla araştırma yapmanı onerırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    mp artırmakla marka bagımlılıgının ne alakası var? hiç yenılık yapmadılar demıyorum ama bir noktadan sonra adamlar ne çıkartsa satmaya başladı buda marka bağımlılığıdır. zune hakkında yorum yapmak ıcın 1 resımden daha fazla araştırma yapmanı onerırım.


    Yaa tamam!
    Bildiğin bir şeyler varsa paylaş bizimle? İlk yorumunu hangi veriye dayanarak yaptığını çok merak ediyorum. (Gerçi biliyorum ama yanıldığımı umuyorum.)
    Elinde ses kalitelerinin karşılaştırıldığı RMAA testleri mi var?
    Cihazların OS larının çeşitli hız ve stabilite testlerine tabi tutulduğuna dair veri mi var?
    Yeni nesil iPod Touch'un spesifik özellikleri hakkında bilgi mi aldın bir yerden?
    İki cihazın batarya kapasiteleri ve ömürleri hakkında bir test sonucun mu var?

    Bunların tamamının cevabı: "Hayır!"

    Ama iş hüküm vermeye gelince, o çoktan verilmiş bile.
    Sebep: "Marka bağımlılığı."
    Kaynak: "Üstünde oturuyorum."

    Olay bundan ibaret!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 12 Ağustos 2009; 0:57:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    mp artırmakla marka bagımlılıgının ne alakası var? hiç yenılık yapmadılar demıyorum ama bir noktadan sonra adamlar ne çıkartsa satmaya başladı buda marka bağımlılığıdır. zune hakkında yorum yapmak ıcın 1 resımden daha fazla araştırma yapmanı onerırım.


    Adamlar batmanın eşiğinde iPod ile döndüler. Dediğiniz gibi olsaydı batma durumuna gelmezlerdi. Mac ailesi piyasanın ihmal edilebilecek kadar küçük bir kısmına sahip.
    Daha sonra iPhone diye bir şey çıkardılar o da tuttu. Tutması da gayet normal. Çünki yeni bir sınıf ortaya çıkardı. İlkler her zaman tutulur. Kaldı ki dokunmatik olayını hala daha birinci nesil iPhone kadar bile kıvıran bir ikinci cihaz yok. Ayrıca mobil cihaz tarihinin gördüğü en hızlı ve en sıtabil OS'una sahip. Uygulama desen 65.000 i geçiş iki yılda. Destek desen; iki yıl önce ilk çıkarılan iPhone ve iPod Touch!a en son OS sürümünü yükleme imkanı var. Bu imkan ne symbian'da vardır, ne de WM'de vardır. Symbian s60 cihaza sen gidip s70 yükleyemezsin. O cihaz S60 la ölmeye mahkum! E bırakta biraz satsın!

    Aslında Apple'in kıçına kurtara iPod ve iPhone ile beraber çok önemli iki unsur daha var.

    - iTunes Store
    - AppStore

    AppStore'dan geçtiğimiz günlerde 1.5 milyarıncı uygulama indirildi. iTunes Store'den bugüne kadar 500 milyonun üzerinde müzik indirilmiş. Dünyanın tüm devleri bu kriz ortamında sürekli kayıp veya zarar açıklarken Apple; bu iki altın yumurtlayan tavuğu sayesin kriz boyunca 1.5 milyar dolar kâr açıklamaya devam etti.

    Siz şimdi bunların tamamını "Marka bağımlılığı." olarak görüyorsanız yapacak bişey yok.
    Her ne aldıysanız oldukça güçlü bir şey olmalı. Bana da lazım böyle bir şey.




  • büyük kapışma olcak desem.. olmaz çünkü yeni ipod yine ezecek bütün rakiplerini :)tartışmaya gerek yok dostum uzatmayalım konuyu. gerçi bende isterim ipodun çok sıkı rakipleri olsun ki ipod daha da gelişsin enteresan özellikleri olsun, kalitesi artsın vs ama çok zor..
  • quote:

    Uygulama desen 65.000 i geçiş iki yılda. Destek desen; iki yıl önce ilk çıkarılan iPhone ve iPod Touch!a en son OS sürümünü yükleme imkanı var. Bu imkan ne symbian'da vardır, ne de WM'de vardır. Symbian s60 cihaza sen gidip s70 yükleyemezsin. O cihaz S60 la ölmeye mahkum! E bırakta biraz satsın!

    Ben burada tartışmaya girmekten çok, yanlış verilen bir bilgiyi düzeltme amaçlı yazıyorum.

    S60 cihaza gidip s70 yüklemekden bahsetmişsiniz :D symbian işletim sistemini hiç tanımadığınız belli.

    Çünkü Symbian'da s70 işletim sistemi S60'dan iyidir diye bir mantıkla yola çıkmışsınız, çok büyük bir yanlış bilgi olmuş, S60 işletim sisteminin ayrıca versiyonları vardır v1-v2-v3 diye gider.

    Mesela nokia'nın ilk symbian telefonlarından biri 6600 symbian os 0.7'dir hem java, hem symbian işletim sistemine ait sis formatını destekler, oysa bu telefondan daha sonra çıkmış olan nokia 6630 symbian os 0.8 versiyonu olmasına rağmen, nokia 6600'da olan program çeşitliliği 6630'da yoktur.

    Mesela nokia 6600'da s60'dır, nokia N95'de s60'dır fakat versiyon farkı vardır biri s60v2, n95 ise s60v3 sınıfına girer.

    Ayrıca bu cümle ilk bakışta mantıklı görünsede temelinden yanlıştır ''iki yıl önce ilk çıkarılan iPhone ve iPod Touch!a en son OS sürümünü yükleme imkanı var.''

    Neden yanlış olduğuna gelince, bu cümleyi kullanmanızın nedeni elbetteki şudur: son versiyon symbian os birinci nesil symbian telefonlara yüklenememektedir, iphone'da ise yüklendiği için bunu muhteşem bir özellik olarak görmüşsünüz fakat gözden kaçırdığınız ufak (bence çok büyük) bir ayrıntı var, o da şudur: Birinci nesil symbian telefonu yıl 2002-2003 yanlış hatırlamıyorsam o zaman çıkmıştı ve bu telefonun işlemcisi 102 mhz ve 7mb ram'den oluşan bir donanımsal yapıya sahipti ousa son çıkan symbian telefonlarda 1ghz'e yakın işlemci gücü ve 256mb yakın ram vardır, hangi mantıkla bunlardaki işletim sisteminin nokia 6600'da çalışmasını bekliyorsunuz bunu anlamak çok güç.

    Bu karşılaştırma amiga500plus bilgisayarında(ki ben ona atari diyorum :D ) crysis kurup çalışmasını beklemeye benzer.

    Sanırım ayrıntılı bir symbian os işletim sistemi nedir makalesi hazırlamalıyım daha yanlış bildiğiniz çok şey var şimdilik bunlara yer vermek istedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: draconist

    quote:

    Uygulama desen 65.000 i geçiş iki yılda. Destek desen; iki yıl önce ilk çıkarılan iPhone ve iPod Touch!a en son OS sürümünü yükleme imkanı var. Bu imkan ne symbian'da vardır, ne de WM'de vardır. Symbian s60 cihaza sen gidip s70 yükleyemezsin. O cihaz S60 la ölmeye mahkum! E bırakta biraz satsın!

    Ben burada tartışmaya girmekten çok, yanlış verilen bir bilgiyi düzeltme amaçlı yazıyorum.

    S60 cihaza gidip s70 yüklemekden bahsetmişsiniz :D symbian işletim sistemini hiç tanımadığınız belli.

    Çünkü Symbian'da s70 işletim sistemi S60'dan iyidir diye bir mantıkla yola çıkmışsınız, çok büyük bir yanlış bilgi olmuş, S60 işletim sisteminin ayrıca versiyonları vardır v1-v2-v3 diye gider.

    Mesela nokia'nın ilk symbian telefonlarından biri 6600 symbian os 0.7'dir hem java, hem symbian işletim sistemine ait sis formatını destekler, oysa bu telefondan daha sonra çıkmış olan nokia 6630 symbian os 0.8 versiyonu olmasına rağmen, nokia 6600'da olan program çeşitliliği 6630'da yoktur.

    Mesela nokia 6600'da s60'dır, nokia N95'de s60'dır fakat versiyon farkı vardır biri s60v2, n95 ise s60v3 sınıfına girer.

    Ayrıca bu cümle ilk bakışta mantıklı görünsede temelinden yanlıştır ''iki yıl önce ilk çıkarılan iPhone ve iPod Touch!a en son OS sürümünü yükleme imkanı var.''

    Neden yanlış olduğuna gelince, bu cümleyi kullanmanızın nedeni elbetteki şudur: son versiyon symbian os birinci nesil symbian telefonlara yüklenememektedir, iphone'da ise yüklendiği için bunu muhteşem bir özellik olarak görmüşsünüz fakat gözden kaçırdığınız ufak (bence çok büyük) bir ayrıntı var, o da şudur: Birinci nesil symbian telefonu yıl 2002-2003 yanlış hatırlamıyorsam o zaman çıkmıştı ve bu telefonun işlemcisi 102 mhz ve 7mb ram'den oluşan bir donanımsal yapıya sahipti ousa son çıkan symbian telefonlarda 1ghz'e yakın işlemci gücü ve 256mb yakın ram vardır, hangi mantıkla bunlardaki işletim sisteminin nokia 6600'da çalışmasını bekliyorsunuz bunu anlamak çok güç.

    Bu karşılaştırma amiga500plus bilgisayarında(ki ben ona atari diyorum :D ) crysis kurup çalışmasını beklemeye benzer.

    Sanırım ayrıntılı bir symbian os işletim sistemi nedir makalesi hazırlamalıyım daha yanlış bildiğiniz çok şey var şimdilik bunlara yer vermek istedim.


    Mantik hatası yaptığım doğru.
    Fakat sonuçta anlatmak istediğimi anlamışsınız.

    Ancak sizinde karşı verdiğiniz örnek yanlış.

    Mesela nokia N82'de N97 den daha güçlü bir işlemci var bildiğim kadarı ile. Ayrıca ramleri'de aynı.
    Ancak Nokia N82 S60 V3.1 iken, N97 S60 V5. N82 nin gücü yeterli olmasına rağmen o cihaza S60 V5 yüklenemiyor.

    Not: Nokia N82 332Mhz dual Arm11 işlemcisi varken, N97 de Arm11 434mhz işlemci var diye biliyorum ben.




  • zune haberinden işletim sistemi tarihçesine geçmişiz..

    haber ne siz nerde..zune almam.gider tlf alırım komplike cihazım olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı:DeLyMaymun

    Ancak sizinde karşı verdiğiniz örnek yanlış.

    Mesela nokia N82'de N97 den daha güçlü bir işlemci var bildiğim kadarı ile. Ayrıca ramleri'de aynı.
    Ancak Nokia N82 S60 V3.1 iken, N97 S60 V5. N82 nin gücü yeterli olmasına rağmen o cihaza S60 V5 yüklenemiyor.

    Not: Nokia N82 332Mhz dual Arm11 işlemcisi varken, N97 de Arm11 434mhz işlemci var diye biliyorum ben.
    -------------------------------

    Verdiğim örnekde yanlışlık yok sizin hatanız şu, en son çıkan nokia modeline bakıp, onun işletim sistemi en iyidir mantığı ile yola çıkıp bu işletim sistemini nokia'nın birbirine denk işlemcili telefonuna kurma düşüncesi.

    Bu olayı eski Nokia modelleriyle anlatmaya çalışayım.

    Daha önce söylediim gibi Nokia 6600 s60 v2 os7 dir, bu modelden hemen sonra çıkan Nokia 6630 işlemcisi daha kuvvetli ve işletim sistemi s60 v2 os8dir.

    Şimdi 6600'ın işletim sistemini 6630 a kurduğumuzu varsayalım, bu durumda telefon farzedelim çalıştı, ama hiçbir zaman doğru çalışmayacaktır çünkü 6600'daki işletim sistemi o telefonun donanımına özeldir, ya da tam tersi 6630'daki işletim sistemini 6600a kuralım işlemci ve raminin yettiğini varsayarsak(ki yetmez) yetseydi yinede 6600'ın bazı özelikleri çalışmayacaktı en basiti kızılötesi çalışmazdı çünkü 6630'da bu özellik yok, bu yüzden onun işletim sisteminde kızılötesini çalıştıracak veri de yok.

    Ayrıca tüm symbian telefonlarda işletim sistemleri güncellenebilir, s60v2 ise bu versiyon dahilinde yenisi çıkınca güncellenir, başka versiyon bir symbian kurulamaz çünkü her symbian o telefona özgü donanımı da çalıştıracak kodları ihtiva eder.

    Bu mantıkla son versiyon symbian'ın diğer nokialara kurulabilmesi demek, daha önce çıkmış tüm nokiaların donanımını tanıması gereken bir işletim sistemi olması gerektiği anlamını çıkarır, bu ise o işletim sisteminin gereğinden fazla ram tüketimine ve megabyte cinsinden alana gereksinim duyardı.

    Şu an da piyasada 2çeşit iphone var birinin işletim sistemi diğerindede çalışıyorsa bunun nedeni, telefonun temelde aynı olmasıdır, fakat ortada nokia gibi atıyorum 100tane telefon modeli olan bir şirket konumuna geldiğinde, bundan 3-4 yıl sonra çıkacak bir iphone modelinin işletim sistemininde ilk çıkan iphone 3g de çalışıcağını sanmıyorum.

    Bir ihtimal son versiyon iphone os ilk iphone'da çalışır fakat ilk çıkan iphone'daki os 3-4 yıl sonra çıkacak bir iphone modelini çalıştırmayacaktır.

    Çünkü ilk iphone ile son iphone arasında donanımsal bir çok fark ortaya çıkmış olur ve o ilk iphone'daki işletim sistemi en son iphone modelini çalıştıramaz.

    quote:

    Orijinalden alıntı:ayzer

    zune haberinden işletim sistemi tarihçesine geçmişiz..

    haber ne siz nerde..zune almam.gider tlf alırım komplike cihazım olur...
    ------------------------------------
    aynı fikirdeyim :D fakat medya uygulamaları telefonların şarj sürelerini oldukça kısaltıyor, bence telefonları geliştirirken pilleride aynı oranda geliştirseler hiç fena olmayacak.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.