Şimdi Ara

Nvidia SLI teknolojisini P55 yongaseti için de lisansladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Lynnfield kod adını taşıyan yeni nesil Intel işlemcilerin kullanılacağı P55 yonga setli anakartlarda da Nvidia SLI teknolojisinin destekleneceğini daha önceki haberlerimizde belirtmiştik. Haziran ayında Taipei, Tayvan'da düzenlenen Computex 2009 fuarında ziyaret ettiğimiz Nvidia standında, yetkililer bu bilgiyi teyit etmiş biz de haberlerimizde belirtmiştik.


    Nvidia yaptığı açıklamayla SLI teknolojisinin P55 yonga seti için lisanslandığını duyurdu. Firma açıklamasında çoklu ekran kartı kullanımına olanak tanıyan SLI teknolojisinin Intel ile birlikte önde gelen anakart üreticilerinden Asus, EVGA, Gigabyte ve MSI tarafından lisanslandığını açıkladı. Yapılan bu açıklama kapsamında Intel'in Nehalem mimarisini temel alan yeni nesil işlemciler ilk defa 100-150$ aralığındaki anakartlarda SLI desteği ile kullanılabilecek. Üreticilerin bir kısmı doğal SLI desteği sunmayı plarken, NF200 yongasına yer verilen özel çözümlerin hazırlanması da bekleniyor.








  • vaybe yukardaki 8800 gtxleri görünce eski 8800 GTX'm gözümün önüne geldi yha :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastperfect

    vaybe yukardaki 8800 gtxleri görünce eski 8800 GTX'm gözümün önüne geldi yha :D

    />
  • P55'e destekci değil rakip olarak birşeyler yapsa iyi olacak, Nvidia'nın showman Ceo'su Jensen Huang millete atıp tutmasını iyi biliyor ama ortada bir icraat yok.
  • O mümkün değil. Intel izin ve lisans vermiyor nehalem tabanlı core i7 ve core i5 için Nvidia'nın chipset üretmesine. O nedenle mahkemelik oldular hatta. Nvidia nehalem'ler için anakart chipset'i üretemeyince, SLI'ı zorunlu olarak lisanslamak zorunda kaldı. Yoksa rakibi olan ATI'nın CrossFire'i kesin bir zafer kazanacak. İşin komiği Nvidia chipset üretebildiği Core2 Duo ve Quad serisinin Core i7'dan daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışan slaytlar hazırlayıp duruyor. AMD'nin de kendi chipsetlerini üretmesiyle birlikte anakart piyasasından silinme noktasına gelen (Ion'u saymıyorum ki, onun bile geleceği çok belirsiz) Nvidia, amaçsızca attığı adımların hesabını oturup uzun uzun yapar ve benzer bir durumun ekran kartı piyasasında başına gelmemesi için gereken önlemleri alır.
  • Nvidia P55 de SLI desteği sunuyor ama ekran kartı fiyatlarını aşağı çekmiyor hiç.1 adet Nvidia kart alamayan insanlar var
    Kaldıki SLI yapıcaz....
  • aslında p35 lerde bile olması lazımdı slı destepinin
  • Sevinsin i5 ciler
  • Geçenelrde de nvidia zaten kart upgrade etmeyin en güzeli aynı nvidia karttan 1tane daha alın F/P olsun diyordu , tabi bunları derkende CF yi karaladıgını zamanında unutuyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.