Şimdi Ara

3.5'' lik sabit diskleri güç kablosuna ihtiyaç duymadan Firewire dan bağlayın ; Super DriveDock+

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3.5'' lik diskler ile bilgi taşımak tam bir eziyettir. Bu diskleri makinadan sökmek yetmez birde götürdüğünüz yerde sabit diski kullanabilmek için tekrar makinaya monte etmeniz gerekir. Eğer montaj işlemlerinden kurtulupta harici bir USB kutu alırsanız bu seferde diskin ihtiyaç duyduğu güç yüzünden bu kutuyu bir prize bağlamanız gerekecektir. Yani USB kutuyu taşırken birde yedekte güç kablosu taşımalısınız her gittiğiniz yerde yedek bir güç kablosu olmayabilir.

    Wiebetech'in üretmiş olduğu Firewire 800/400/USB2.0 destekli adaptörler ile 3.5'' lik sabit disklerin, bilgisayarlara Firewire portu üzerinden herhangi bir güç kablosuna gerek duyulmaksızın harici olarak bağlanabilmesini sağlıyor. USB 2.0 üzerinden de disklerin bağlanabilmesini sağlayan cihaz, eğer USB 2.0 portu kullanılmak istenirse güç gereksiniminin karşılanabilmesi için bir adaptöre ihtiyaç duyuyor.

    3.5'' lik bir sabit diskin güç ihtiyacı 8 Watt civarında ve USB 2.0 sadece 2.5 Watt güç sağlayabilmekte. Fakat günümüzde Firewire kartlar ve MAC'ler üzerindeki Firewire portları ise 6 ile 12 Watt civarında güç sağlayabilmekteler. Bazı Firewire kartlar PSU dan direk 12V ek bir güç girişine sahipler ve 12 Watt dan daha da fazla güç sağlayabiliyorlar.

    Üretici firma ürünün Notebooklarda Firewire üzerinden beslemeli olarak çalıştırılmasını önermemekte zira notebookların Firewire portları diskin gereksinimlerini karşılayacak kadar güç üretememekteler. Eğer bu tip bir kullanım isteniyorsa 2A güç sağlayabilen 12V luk bir AC/DC adaptör cihaz ile birlikte veriliyor ve ek güç gereken yerlerde kullanılması gerekiyor.

    SATA ve PATA diskler için ayrı modelleri bulunan ürün sıklıkla disk değiştirmesi veya yedekleme yapması gereken kişilerin oldukça işine yarayacaktır. Zira gitdikçe yaygınlaşan Firewire çıkışı üzerinden 3.5'' lik sabit diskleri kasanızı açmadan ve herhangi bir kabloya gerek duymadan bu ürünle harici olarak bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

    Üzerinde ek bir Firewire 800 çıkışı daha bulunan dönüştürücü üstüne başka Firewire cihazlarda takmanız mümkün. Gerçi bu ne kadar sağlıklı olur bilinmez ama kapanan portun yine kullanılabilir kalması açısından oldukça yararlı bir düşünce. Daha çok MAC'lerde kullanılmak üzere düşünülen ürünün yanında USB kablosu verilmemekte.

    Teknik destek veren kişilerin veya şirketlerde bilgi işlem sorumlulularının yedek alma ve data taşıma konularında işlerini hızlandıracak ürünler olan SATADock ve Super DriveDock+ 250$ a yakın fiyatlarıyla ev kullanıcılarından çok teknik servis veren veya bilgi işlemde çalışan profosyonellerin ilgi alanına giriyorlar. SATADock'un 450$ lık yazma korumalı versiyonuda bulunmakta. Firewire üzerinden harici bir güç kaynağına gereksinim olmadan 3.5'' lik sabit disklerin bağlanmasını sağlayan bu güzel ürün 50$ veya 75$ seviyelerinde satılsaydı gerçekten herkezin ilgisini çeken bir ürün olurdu.


    Sayfanın Linki : http://www.wiebetech.com/




  • 450$ çooook para....40-50 $ olsa bil belki diyebilceğimiz bir ürün eğer teknik servis değilsek....ama genede bu ürünün fiyatı şimdilik yüksek olsada yakın gelecekte düşer inancındayım...
  • o parayı kim verir bea

    hdd yi söker takarım daha iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.