Şimdi Ara

K.K. TATB. MRK. K.LIĞI ŞEREFLİKOÇHİSAR ANKARA çıkan yada burda askerliğini yapmış arkadaşar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
28.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısa dönem piyade er olarak buraya çıktım.İnternette hiçbir bilgi yok bu yer hakkında.Nasıl bir yerdir kastırır mı?Ya da buraya çıkan arkadaşlar kimlerdir bir öğreneyim...



  • ooopppsss bende şereflikoçhisarımm.. Haydi koçlar gelin buraya anlatın herşeyi :)))
  • Yokmudur burda askerlik yapmış olan?
  • ya harbiden yok mu burada askerlik yapan bize bi anlatsın neler vardır ne oldu ne gitti, koca internette şereflikoçhisar la ilgili hiç birşey yok ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voyage123

    ya harbiden yok mu burada askerlik yapan bize bi anlatsın neler vardır ne oldu ne gitti, koca internette şereflikoçhisar la ilgili hiç birşey yok ya

    bilgileri bekliyoruz eğer var ise =)
  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    şereflikoçhisar 10 numara mekan, çoğu kişi torpil yeri der. gittiğinde anlayacaksın zaten, komutanlar vs herkes 10 numara abartmıyorum 10 numara. sürekli yatıştasın. cok cok cok zor bi görevin yok saatlerce nöbet yok. yemekler güzel ben beğeniyordum eh tabibazen kötü çıkıyor, çok iyi olmamakla birlikte ufak bi çarsısı var. tam olarak hangi birliğe düştüğünüde söylersen detaylı bilgi verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voyage123

    şereflikoçhisar 10 numara mekan, çoğu kişi torpil yeri der. gittiğinde anlayacaksın zaten, komutanlar vs herkes 10 numara abartmıyorum 10 numara. sürekli yatıştasın. cok cok cok zor bi görevin yok saatlerce nöbet yok. yemekler güzel ben beğeniyordum eh tabibazen kötü çıkıyor, çok iyi olmamakla birlikte ufak bi çarsısı var. tam olarak hangi birliğe düştüğünüde söylersen detaylı bilgi verebilirim.

    teşekkürler , ben poligon birliğine düştüm.Hiç bir yerde bilgi yok . Şimdiden çok teşekkür ederim bilgi verirsen.
  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    Ben askerliğimi poligonda yaptım. Alay'a göre imkanları daha kısıtlı ama rahat yer. Askerliğim yatarak geçti. Sormak isteklerini özel mesajla sorabilirsin yardımcı olurum.
  • ashc A kullanıcısına yanıt
    kanka unuttun sen askerlik arkadaşını cok ayp
  • Buraya gelen var mi acaba :) poligon çok değişti argadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 356. Donem esas birliğim burası ... Her turlu tavsiyeye açığım beyler :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde usta birligim k.k tatbikat merkez komutanlıgı karargah ve karargah bölügü cıktı bilgiisi olan var mı arkadaşlar ve karargah ne iş yapar rahat mı arkadaşlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta birligim ankara sereflikoçhisar tatbikat merkezi poligon birliği 16 ocak 2015 te ordayım bilginiz varsa lütfen bilgi verin kısa dönem piyade

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARSIT KUVVET HARIC HER BÖLUK GUZEL GELIRSENIZ BENI BULUN GUSTOW
  • Anlatiyorum gideceklere;



    Karargah ve karargah bolugu icin;



    90 gün boyunca size bulasik yikattirirlar. Mintika yaptirirlar, tuvalet temizlettirirler, kogus nobetini sık sık tuttururlar, nizamiye noveti yazarlar, koguslara su basip cektirirler. Yani 90 gün sürekli çalışırsınız. Sonra işten düşersiniz. Ara ara kogus nobeti ve nizamiye nobeti tutarsiniz. Kisa donem gidene kadar boyle olur. Uzun donem ise bir sure sonra kogus ve nizamiye nobetinden de duser. Siracilik var denir ama devrecilik de vardir. Cok konusmayin. Surekli sorgulamayin. Agir durun. Isinizi yapin. Tavsiyemdir. İçinizden kimse bana bir sey yapamaz. Ben sesimi cikaririm dediginizi duyar gibiyim. Tabi cikarirsiniz ama surekli nobet surekli is yuklerler. Itiraz da edemezsiniz. Sizin goreviniz cunku. Komutana sikayet etseniz. Yine alt tabakaya iner. Yine size yuklenirler. Sistem bu sekilde kardeslerim. Zevk almaya bakin. Fakat komutanlar iyidir. Size yeri gelir abi olur. Her zaman destek olur. olumlu bir iki ozelligi daha var ama burada anlatmayayim. Yemekler inanin cok kotu bir durumdaydi. Ilk iki gunumde tabildotu cope dokmustum. Iki gun yemek yemedim. Fakat şuan biraz daha iyi. Sorun yemekhanecilerde. Denetim olunca cok guzel yemek cikarirlar. Sonra yine eski haline gelir. Yemegi askerler yapiyor. Bize verdikleri yemegi kendileri yemiyor. Kendilerine ayri hazirliyorlar.



    Halk ve çarşı:

    Ankara yazisini gorunce neyse en azindan carsi izninde ankaraya giderim diyebilirsiniz. Ankara sereflikochisara 2 saat mesafede. Aksaray ise 45 dakika. Fakar aksaray garnizon disi oldugu icin cevirmeye takilirsaniz askerliginizi uzatirlar. Tutanak tutarlar. Ustune carsiniz da b*k olur. Seferlikochisar carsisinda kafe yok. Pastane var. 3 tane cadde var. Berbat bir yer. Carsiya kahvalti icin bir tek çıkıyorum siz düşünün. Zaten carsida gorursunuz haftasonu asker disinda hicbir sey yok.



    Karşıt kuvvette bolugu;

    Sorunlu bir boluktur. Devreciligin en cok oldugu yerdir. Burasi ciktiysa size her seye hazirlikli olun. Devrecilik psikolojinizi yipratir. Ustune bir de surekli is yaparsiniz. Sabah cok erken kaldirirlar. Anlatilmaz burasi gormeniz lazim. Burada alt devreniz gelene kadar inanilmaz bir surecten gecersiniz.



    Diger bolukler değişkenlik taşıyor. Bazi bolukler hic bulasik yikamiyor. 16:30da isleri bitiyor. Ama en guzel boluk revir. Her bolugun kensine gore kozlari vardir. Nizamiye, kazan dairesi, yemekhane, mac icin mekanizenin yazanesi, fresko, alay kantin ve er gazinosu kantini. Buradaki askerlerle iyi geçinin. Bilginize. Anlatacaklarim bu kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atış des ve atıs blk hakkında bilgi verebilecek olan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emree_cylnn E kullanıcısına yanıt
    Atış destek hakkında bilgi verebilirmisin hıcam kısa dönem piyade olarak geleceğim ankara şereflikoçhisara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminim yıllar geçse de insanlar buraya bakıp okuyacak o yüzden 373 K.D. olarak ben de yorumumu yapayım :) K.K. TATB. MRK. K.LIĞI hakkında pek bilgim yok fakat genel itibariyle çok yoğun olmadığını söylüyorlardı, buraya bağlı Eğitim ve Atış Destek Taburu(Eski ismi Poligon) var orasıyla ilgili yorum yapacağım. Eğitim ve atış destek taburu'nda 3 adet bölük var. Bunlar karargah destek bölüğü, atış destek bölüğü ve eğitim destek bölüğü. Tabur tank taburu olduğu için eğitim ve atış destek bölükleri tankların bakımlarıyla vs ilgilenirler. Karargah destek bölüğü ise iç işlerinden sorumludurlar genelde, mesela hizmet takımı, arazi takımı, santral, kantin gibi tank dışındaki çoğu işlerle karargah destek bölüğü ilgilenir. Eğer kısa dönemseniz zaten direk karargah destek bölüğünde oluyorsunuz. Genelde 8-9 kısa dönem olur ve yazıcılık, kantin, santral, fresko gibi kritik yerlere görevlendirilirsiniz. Tabur'un asker sayısı 150'idi en son. Koğuşlar yeni olsa da biraz sıkıntılıydı fakat ben bitirmeden önce yeni bir koğuş inşa edilmişti, gidenler büyük ihtimal yeni binaya geçer. Üstte 2014'te yazan arkadaş torpil yeri demiş, k.k.tatb.mrk.k.lığı için mi demiş bilmiyorum ama eğitim ve atış destek taburu'nda 2018'den sonra o rahatlık gitti ve çok yoğun çalışma var. Çünkü dışarıdan sürekli birlikler geliyor, mühimmat geliyor atış yapıyorlar felan derken her gün bir iş oluyor.

    Eğitim ve atış destek taburunda iseniz ilk önce k.k.tatb.mrk.k.lığı'na teslim olmanız gerekiyor. Ordan sizi alıp tabura götürüyorlar. Tabi tabur bir köyün içerisinde olduğu için nereye gidiyoruz diye içinizde değişik duygular olabilir ama zamanla alışıyorsunuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco -- 16 Haziran 2019; 20:5:36 >




  • Merhaba bende yazayım barı. 2022 acemi birliğim Ankara Şereflikoçhisar çıktı. Yahu Ankara ile alakası Yok. Merkezden çok uzaktaymis. İzlenimlerimi Acemilik bittiğinde yazacağım. 13 Ekim 2022 29 yaşında gidiyoruz askere:)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.