Şimdi Ara

Samsung Nvidia ION tabanlı mini-bilgisayarını satışa sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nvidia'nın mini-bilgisayarlar için hazırladığı ION platformu yaygınlaşma devam ediyor. Intel çözümleriyle karşılaştırıldığında özellikle entegre grafik performansı ve video yetenekleriyle öne çıkan ION platformu Samsung'un N510 modeliyle bir kez daha sahnede. Firmanın ilk detaylarını bir süre önce verdiğimiz ultra-taşınabilir formdaki yeni mobil sistemi N510, Fransa'da fiyat listelerine girmeye başladı.


    Samsung N510, 1366 x 768 piksel çözünürlüğünü destekleyen 11.6-inç ekrana sahip. 1.4 Kg ağırlığında olduğu belirtilen yeni sistemde işlemci olarak Intel'in 1.6GHz'de çalışan tek çekirdekli Atom N270 modeli kullanılıyor. GeForce 9400M yonga seti ile hem 3D hızlandırma desteği sunan hem de yüksek tanımlı videoları (1080p) sorunsuca oynatabilen N510, 1GB bellek ve 160GB'lık sabit diske sahip.


    Kablosuz iletişim için Wi-Fi 802.11b/n/g desteği sunan Samsung N510'a işletim sistemi olaraksa Windows XP eşlik ediyor. Diğer özellikleri arasında HDMI, VGA ve USB 2.0 gibi farklı bağlantı teknolojilerine yer verilen Nvidia ION tabanlı Samsung N510'un 4 Eylül'de satışa sunulması beklenirken, Fransa listelerine 499 Avro seviyesinden girdiği bildiriliyor.








  • nvidia'nın piyasaya girmesi çok iyi oldu
  • fiyatı yüksek gibi,notebook fiyatında neredeyse
  • evet fiyat yüksek hem SSD kullansalar iyi olur artık
  • onu alcağıma 500 tl ye netbook 500 tl ye xbox 360 alırım be
  • İşte budur. Düşük güç tüketimi ile geceleri dosya indirme işlemleri için kullanabilir, küçük boyutu ile her yere götürebilir, ION ve 1080P sayesinde TV bağlantısı yaparak rahatça HD videoları izleyebiliriz. 10 numara bence.
  • Pil ömrüde iyi ise oldu bu iş.
  • Bu netbookları makyajlayıp makyajlayıp satıpyorlar millete değişen ne 160gb hdd ve 1gb ram ve değişmez dandik işlemci n270.Bu makinaya gt290 koysan kaç yazar? işlemcisi beş para etmedikten sonra.
  • İşlemci 5 para etmez diyorsunda acaba netbook ile işlemciyi yorayacak ne yapmayı düşünüyorsun?720 pixellık film dahı rahatlıkla ızlenıyor netbooktan,zaten oyun oynamak ıcın ekran ufak,ayrıca pil süresini 5-6 saate dayandıracak güçlü bir işlemci dünya üzerinde yok.Her turlu ofis ve multımedya işini netbooktakı işlemci ile yapabılırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_bereket

    Bu netbookları makyajlayıp makyajlayıp satıpyorlar millete değişen ne 160gb hdd ve 1gb ram ve değişmez dandik işlemci n270.Bu makinaya gt290 koysan kaç yazar? işlemcisi beş para etmedikten sonra.


    netboklarda öncelik performans değil. gündelik işleri yapsa yeterli oluyo kaldı ki 720p-1080p videoları da oynatabiliyolar ION platformu sayesinde.

    senin istediğin gibi daha güçlü bir işlemci, yüksek kapasiteli hdd ve 2-3gb ram ile donatıldığı zaman pil ömründen ağırlığına kadar her bakımdan netbook olmaktan çıkacaklar ve herşeyden önemlisi çok daha pahalı olacaklar.

    bu arada avrupada 499 avro olması bizde de 499 avro oalcak demek değil. genelde avro fiyatına dolar olarak satılıyo. bu durumda bu modelin 499$ civarında piyasada olacağını tahmin edebiliriz. bu fiyatta onu en pahalı netbooklarda biri yapar ama sonuçta ION plafromu olunca çok da anormal değil. 1-2 ay sonra 400$ seviyesine düşecektir zaten.

    pine-trail platformu gelenede kadar ION lu netbookların daha çok yayılması gerek artık...




  • arkadaslar ben suanda bu modelle nerdeyse birebir ozellikte olan asus un ^eee pc^ adindaki notbook unu kullaniyorum. kasinlikle ve kesinlikle kimseye onermiyorum. birakin performans isteyen isleri, gundelik ofis ve internet islerini yaparken bile kanser ediyo insani. islemci gercekten cok yavas calisiyor. isinma problemi de cabasi. bir iyi yani varsa onunda pil omru oldugunu soyleyebilirim. yaklasik 5 saat sarja takili olmadan kullanabiliyorsunuz. ama bassta da soyledigim gibi, kimseye onermiyorum...
  • Arkadaşlar bir sorum var,
    ION tabanlı olunca netbook harici grafik kartına mı sahip oluyor?
    Mesela Asus N10JC modelinde Harici gforce 9300 grafik kartı var.
    ION tabanlılar nasıl ekimin 20sine kadar yurtdışında satışa çıkar mı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.