Şimdi Ara

Aero Studio Ile Görsel Multiboot Cd\Dvd Yapımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Aero Studio Ile Görsel Multiboot Cd\Dvd Yapımı

Setup + Güncelleme Paketi + Detaylı Anlatım için Video + Tools Paketi ....

https://www.4shared.com/file/123531139/4cb1a4e5/Aero_Studio_Setup.html
    MD5: C68FD252DF28E504F4A27CE32F067768
    SHA-1: 8E0C59BE7E69AA8E16562152B61E8F7A99CE5B92

Güncelleme paketi ile başlıca aero.sys ve grub4dos (Version 0.4.4) güncellenmiştir. Ayrıca programda bazı düzeltmelerde yapılmıştır....
    Güncelleme paketi silent kurulabilmektedir. Aero Studio programının kurulu olduğu klasörü paremetre olarak kullanmanız yeterli.

Bir süre önce adını çok fazla duymaya başladığım AeroStudio'yu incelemeye karar verdim.
    Inceleme yaptıktan sonra bir çok arkadaşın program ile yaşadığı çeşitli sorunları ortadan kaldımak içinde bir çalışma yaptım.

Yani şuan kısacası güncelleme paketini kurduktan sonra boot ile ilgili sorun yaşamayacaksınız.
    Bu arada güncelleme paketi ile, bir çok kullanabileceğimiz işlevsel ve güncel Gurb4Dos kodları kullanabileceğiz.

Programı yeni kullanmaya başlayanlar önce videoyu izlesin lütfen.

Fazla kafanızı ağrıtmadan bir kaç örnek kod verim.

Not: Grub4dos komutlarında büyük ve küçük harflere dikkat etmeniz gerekmektedir.
    Ben verdiğim komutlarda tüm dosya konumlarını büyük yazdım.
    Eğer hata alırsanız dosyanızın isimini büyük yapınız. Veyahut komuttaki dosya konumlarını düzeltiniz.

Harddiskten Başlat
    grub4dos chainloader (hd0)+1; rootnoverify (hd0)
    boot

Alternatif
    chainloader (hd0)+1
    rootnoverify (hd0)

Windows XP Kurulumu
    grub4dos ls /I386/SETUPLDR.BIN || find --set-root /I386/SETUPLDR.BIN; chainloader /I386/SETUPLDR.BIN
    boot

Alternatif
    bcdw /i386/setupldr.bin
    boot

Windows Vista ve Windows 7 Kurulumu
    grub4dos ls /SOURCES/BOOT.WIM || find --set-root /SOURCES/BOOT.WIM; chainloader /BOOTMGR
    boot

Alternatif (denemedim)
    bcdw /bootmgr
    boot

Isolinux önyükleme dosyasını çalıştırmak.
    Kendi eklemek istediğiniz bileşene göre düzenleyiniz. Boot sorunu yaşamamanız için kodları biraz uzattım. Ama bu sayede daha sağlıklı çalışacaktır.
    Kısa sade komut chainloader /dosya konumu şeklindedir. ls komutuyla bir dosya veya dizinin olup olmadığını kontrol edebiliriz.

Hiren Boot CD 10.1
    grub4dos ls /HBCD/MENU.LST || find --set-root /HBCD/MENU.LST; configfile /HBCD/MENU.LST
    boot

Hiren Boot CD Eski Komut
    grub4dos ls /HBCD/isolinux.bin && chainloader /HBCD/isolinux.bin; ls /HBCD/ISOLINUX.BIN && chainloader /HBCD/ISOLINUX.BIN
    boot

Slax
    grub4dos ls /BOOT/ISOLINUX/ISOLINUX.BIN || find --set-root /BOOT/ISOLINUX/ISOLINUX.BIN; chainloader /BOOT/ISOLINUX/ISOLINUX.BIN
    boot

Ubuntu
    grub4dos ls /ISOLINUX/ISOLINUX.BIN || find --set-root /ISOLINUX/ISOLINUX.BIN; chainloader /ISOLINUX/ISOLINUX.BIN
    boot

Pardus
    grub4dos ls /BOOT/ISOLINUX/ISOLINUX.BIN || find --set-root /BOOT/ISOLINUX/ISOLINUX.BIN; chainloader /BOOT/ISOLINUX/ISOLINUX.BIN
    boot

Back Track
    menu.lst dosyasını düzenle...
    grub4dos ls /BOOT/GRUB/MENU.LST || find --set-root /BOOT/GRUB/MENU.LST; configfile /BOOT/GRUB/MENU.LST
    boot

Bir Iso (Cd Kalıp) Dosyasını Çalıştırmak.
    Dosyamızın rootta ve adı TEST.ISO olsun diyelim.

grub4dos ls /TEST.ISO || find --set-root /TEST.ISO; map /TEST.ISO (0xff) || map --mem /TEST.ISO (0xff); map --hook; root (0xff); chainloader (0xff)
    boot

Alternatif 2. yöntem
    bcdw /TEST.ISO

Alternatif 3. yöntem
    isoemu /TEST.ISO

Bir disket imajını çalıştırmak (img,ima vs.)
    Dosyamızın rootta ve adı FLOPPY.IMA olsun diyelim.

grub4dos ls /TEST.IMA || find --set-root /TEST.IMA; map --mem /TEST.IMA (fd0); map --hook; chainloader (fd0)+1; rootnoverify (fd0); map --floppies=1
    boot

Alternatif 2. yöntem
    run /FLOPPY.IMA

Alternatif 3. yöntem
    bcdw /FLOPPY.IMA
    Gzip ile sıkıştırılmış bir disket imajını kullanmak için ise ilk iki yöntemi kullanabilirsiniz.
    Grub4dos her konuda daha stabil, mümkünse grub4dos komutlarına ağırlık verin.
    Bir dosyayı Gzip ile sıkıştırıp, kullanmak için pekete eklediğim Gzip Gui.exe programını kullanabilrisiniz.
    Sıkıştırmak veya açmak istediğiniz dosyayı programın üzerine sürükleniz kafi....

Bir çok gerekli komuta program üzerinden ulaşabileceğiniz için hepsini yazmıyorum.
    Grub4dos komutları hakkında detaylı bilgi için ise aşağıdaki linke gözatabilrisiniz.
    http://diddy.boot-land.net/grub4dos/Grub4dos.htm

Not: Aero Studio programıyla iso oluştururken ve iso oluşturduktan sonra bazı sorunlar yaşanamaktadır.
    Bazen program iso oluşturmada başarısız olabiliyor. Veyahut iso oluştuktan sonra ISO 9660 formatındaki Allow Lower Case seçeneğinin varsayılan olarak ayarlanmış olması bazı windowsların önyüklmesinde sorunlara yol açmaktadır. (En son olarak Allow Lower Case nedeniyle @ramsan nikli arkadaşımız bazı sorunlar yaşadı.)
    Eğer böyle bir sorun yaşarsanız, sorun çözümü için aşağıdaki adımları uygulayınız.

1-Aero Studio'da tasarımınızı yaptıktan sonra Deploy Menus - Step2 de Source Files kutusundan boş bir klasör göstererek iso dosyanızı oluşturunuz.
    2-Oluşan iso dosyanızı winrar,7zip gibi bir program ile açarak Airboot klasörünü, Tool klasöründeki ISO_ROOT klasörüne çıkartınız.
    3-Iso dosyanıza eklemek istediğiniz bileşenlere ait dosyaları da Tool klasöründe bulunan ISO_ROOT klasörüne koyunuz.
    4-Tüm dosyaları ISO_ROOT klasörüne koyduysanız Mkisofs - MakeISO.CMD veyahut BL_UIS.EXE ile iso doyası oluşturabilirsiniz.

Uyarı: Mümkünse Grub4dos komutlarını kullanırken dosya isimlerini büyük yazınız. Tabi dosyanızın gerçek ismide büyük olacak....

Umarım ilerki versiyonlarda bu sorun tamemen çözülür ve böyle extra işlemlere gerek kalmaz.
    Katkılarından dolayı @*TOYGAR* ile @ramsan teşekkürler.....
    Sorunsuz günler dilerim.... Sağlıcakla....

Usb harici veyahut usb flash disk üzerinden Aeror Studio boot menüsünü kullanmak!

Gerekli dosyalar + Anlatım Videosu (Yaklaşık 4 MB)
    https://www.4shared.com/file/O_D0AskI/2010_06_03_AEROS.html

Paketi indirip videoda anlatıldığı gibi kurulumu yapınız.

Not:Ben elimdeki usb flash disk ve usb harici disk üzerinde denedim ve olumlu sonuç aldım.
    Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 4 Ağustos 2010; 12:48:31 >

• tskler
  • hakıkaten cok guzel hocam supersın gorsel anlatıma da emek harcanmıs cok sagol..devamı gelecek mı
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar....
    @lyldz
    Şimdilik belli deyil ama devamı gelebilir....
  • Gerçekten çok güzel bir anlatım eline sağlık çok işime yarıyor böyle anlatımlar yalnız link ya ölü ya da benden kaynaklanan bir sorun nedeniyle ulaşamıyorum başka biryere de upload etme imkanın varmı mesela load2all birden fazla yere upload edebiliyor
  • @soulcubee

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.
    4Shared sitesini kullanmamın nedeni, gerektiğinde dosyaya ulaşıp güncelleyebilmemdir.
    Bu yönünü çok seviyor ve çok sık kullanıyorum. Mesela burdaki dosya ilk uploaddan bu yana defalarca güncellenmiştir.
    Ama link değişmedi. :)

Nadirde olsa bazen 4shared serverlarında sorun olabiliyor. (şuana kadar iki defa karşılaştım)
    Şuan itibariyle 4shared serverlarındaki sorun düzelmiştir...
    Kolay gelsin...
  • harika bir çalışma teşekkür ederim... çok işime yaradı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • harika bir anlatım olmuş eline sağlık
    ben hdd den xp kur
    hdd den win7 kur gibi komutlarıda yazabilirisen sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.