Şimdi Ara

Nikon, dünyanın ilk dahili projektörlü kompakt kamerasını tanıttı; Coolpix S1000PJ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • alt="Nikon, dünyanın ilk dahili projektörlü kompakt kamerasını tanıttı; Coolpix S1000PJ"


     


    Dijital kamera sektörünün önde gelen firmalarından Nikon, geçtiğimiz hafta D3000 ve D300S gibi en yeni D-SLR modellerini duyurmasının hemen ardından dünyanın dahili projektörlü ilk kompakt kamerası S1000PJ'yi lanse etti.


    99.5 x 62.5 x 23 mm ebatlarında ve lityum iyon batarya hariç 155 gram ağırlığında tasarlanan S1000PJ, 1/2.33 inç'lik CCD sensörden (12.1 Megapiksel) ve


    28-140 mm'lik (35 mm formatına göre) Nikkor objektiften güç alıyor. Nesnelere 5 kata kadar optik, 4 kata kadar dijital yakınlaştırma yapabilen S1000PJ'nin diyaframı geniş açıda f/3.9'a kadar, telede f/5.8'e kadar açılabiliyor. Kameranın ISO seviyesini ise 80 ile 6400 arasında ayarlayabiliyoruz. Bilindiği üzere ISO değeri yükseltildikçe sensörün ışığa olan hassasiyeti artarken ısınmadan ötürü fotoğraflarda kumlanma oluşmakta. 3200-6400 gibi değerlerin APS-C boyutlu sensöre sahip D-SLR kameralarda dahi kumlanmaya yol açtığı düşünülürse sonuçlar pek de parlak olmayacaktır.


    alt="Nikon, dünyanın ilk dahili projektörlü kompakt kamerasını tanıttı; Coolpix S1000PJ"


    Makro modunda nesnelere 3 cm'e kadar yakınlaşma olanağı tanıyan kamerada günümüzde standartlaşmaya başlayan görüntü stabilizasyon sistemi ve yüz tanıma teknolojilerine yer verilmiş. Nikon'un VR (Vibration Reduction) olarak isimlendirdiği sistem fotoğraflardaki istenmeyen bulanıklığın önüne belli ölçüde geçerken, yüz tanıma teknolojisi kadrajdaki 12 farklı insanın yüzünü algılayıp gereken poz ve odak ayarlarını yapabiliyor.


    Bunların yanısıra kamerada 36 MB kapasiteli dahili belleğe ve 2.7 inç'lik LCD ekrana yer verildiğini görüyoruz. Bellek seviyesi tahmin edersiniz ki SD / SDHC kartlarla yükseltilebiliyor. Şimdi kameranın en dikkat çekici yanına değinelim. Nikon, sektörde bir ilki gerçekleştirerek kameranın ön yüzünde 640x480 piksel çözünürlük sunan projektör konumlandırmış. 10 lümenlik parlaklığa sahip projektör görüntüyü 5 inç ile 40 inç boyutları arasında herhangi bir yüzeye yansıtabilmekte. Bu arada fonksiyonları uzaktan kumanda aracılığıyla yönetebiliyorsunuz. Kameranın lityum iyon bataryası projektörün açık olduğu durumlarda 1 saate kadar dayanabiliyor. Ek olarak batarya 220 adede kadar fotoğraf çekim garantisi vaadediyor.


    Coolpix ailesinin en yeni üyelerinden S1000PJ'nin eylül ayından itibaren 429$'lık fiyat etiketiyle piyasaya sunulması bekleniyor.


    alt="Nikon, dünyanın ilk dahili projektörlü kompakt kamerasını tanıttı; Coolpix S1000PJ"


     












  • daha ne olsun
  • projektor özelliği nasıl çok merak ettim,keşke videosu olsaymış
  • Önünü aydınlatır bu
  • Olayı iyice carpıttılar satıs yapalım dha cok kazanalım mantıgı ile.
    Yakında d-slr lere bile mp3 player tv falan koyarlar bu gidisle.
    Bilincli tuketici olmadıkta sonra bu tur seylerin arkası kesilmeyecek.
    Bunlara degilde fotograf kalitesine objektif kalitesine yonelseler birazda.
  • @ikarahal dslr de full hd çekim mi olurmuş kardeşim diyen yeniliğe kapalı zihniyetten bir örnek. adamlar zaten daha iyisini yapmış bunu beğenmiyorsan gider dslr-like olmadı dslr alırsın. kompakt makinelerde şu an gayet yeterli satılması için diğerlerinden bir farkın olmalı adamlarda bunu yapmış. zorla satan yok.
  • yavaş yavaş full HD ye yaklaacağız 2015 te Blue-Ray kayır yaparız bu büyüklükte makinalrla oda yeterli olaur galiba...
  • Bence buyuk bir yenilik olmus, parlaklik orani yuksek olmasa da ileride cikacak daha ustun modellerle cok kullanisli compact cihazlara sahip olabiliriz. Dusunsenize tatildesiniz gun boyu video ve fotograf cekimi yapiyirsunuz aksam otel odanizin isiklarini kapatip duvarda izliyorsunuz. E hafiza kartindaki filmlerden birini de izleyelim o zaman. Bu konfor 200 gr.
    super olmus
  • Yenılık acısından guzel e yenı olmasındanda fıyatı yuksek bence :)
    Vıdeolu DSLR ler vs derken dslr lı compacklar :p , bıraz daha destekle Pro.DSLR olınabılır , bu paraya 2.el saglam makıne de alınabılır,
  • bence bu sınıf makinalar için süper bi özellik.. keyifli bişey..
  • iyi foto çekemedikten sonra projektör faso fiso . eminim nikon 12 mpx e düşük bile sensör koymuştur....
  • makine super nede olsa nikon.projektor olayi guzel lakin bu biraz olayin eglence kismi daha test etmedim fakat burdan iyi gozukuyor..

    video'suna bakmak isteyenler amazon.com ;da bulabilirler veya asagidan direk ulasilabilir...http://www.amazon.com/Nikon-S1000pj-Projector-Vibration-Reduction/dp/B002KANWQ2/ref=br_lf_m_1000411851_1_3_ttl?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&s=photo&pf_rd_p=486484411&pf_rd_s=center-2&pf_rd_t=1401&pf_rd_i=1000411851&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1G6QK5Q8AY5R33W5KAVC




  • bu şimdi 46 model dodge'ye yeni model far konmuş gibi olmuş.ama motor,şanzıman aynı
  • Projektör özelliği gereksiz bir özellik gibi geldi bana.
  • Bence güzel bi özellik, hatta harici güç kaynağıyla çalışabilseydi daha güzel olacakmış neticede indoor kullanımda pilinizi bitirmezsiniz.
    Yakında bu projeksiyon özelliği cep telefonlarında da yaygınlaşacak,istediğin yerde data show, sunum vs yapabileceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.