Audigy2ZS driverları ve programları ufak modlarla SB Live, Audigy, Audigy2' de kullanılabiliyordu. Audigy4' ün piyasaya çıkması ve driver CD sinin ilgili arkadaşların eline geçmesiyle birlikte Audigy4Pro driverları içinde aynı şey söz konusu oldu.
Ben rehberde anlatılanları uyguladım şu an için bir problem yok. Daha önceden Audigy2ZS modunu kullanıyordum. CD bayaa bir eski olduğu için güncellemeler filan gerekiyordu zahmetli iş. Audigy4Pro CD' si 1 Haziran 2005' te sunulduğu için en yeni driverlar ve uygulamalar içeriyor.
This package is to install Creative Audigy4 Pro applications on SB Live!/Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS series series sound card.
quote:
Okay, Ill start off imagining like you have just installed windows and your computer is clean. In the end I'll say what to do if you are installing without reinstalling windows.
1. You should have a CD with Audigy4 ISO on a CD, of it may be mounted on a virtual drive. Also you should have the YouP Audigy4 Driver versions 1.00, 1.01 or 1.02. After the windows install, install your chipset drivers and etc, then reboot and install any Service Packs but don't go to the windows update just yet. After the service pack installation, reboot and double click on the Audigy 4 1.02 driver (i'll use 1.02 as an example). Go through it by clicking "next." A page should apper with different music presets (Music I, II and Games/DVD.) Select the one that fits you best (description of each can be found on the page before that in the installation program). Make sure when you install these drivers you install the Audio Console as well. After the driver installtion is successful, restart your PC.
2. After your computer was restarted, dont go into the Audio Console just yet to setup your system. Put in the Audigy 4 CD (iso) with drivers. When it asks you which type of instal you want, always click "Custom." In the custom installation you can install anything you want but make sure "Audio Console" and "Drivers" are unchecked because you already have them. After the install, don't forget to reboot your PC.
3. After both of those have been installed, make sure you get the "Audigy 4 patch" (link in at the end of the thread). Replace your "SpkSet.exe" which is located in X:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Speaker Settings, with the one from the patch package. Do the same thing for the file called "SurMixer.exe", it's located in X:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Surround Mixer. I suggest rebooting after that but thats optional.
4. After replacing those two files, get the Speaker Calibrator from the link below. Install it and reboot. After the reboot go to your Audio Console and configure everything. Don't forget to check Sound Properties in the Control Panel, make sure speakers there are set to whatever you're using. (2.1, 4.1, 5.1 and etc.) Because a lot of time Audio Console says "5.1" for example, but in windows they're still "Desktop Stereo Speakers". Run the speaker Calibrator if you have to configure your speakers "Perfectly" lol.
I also suggest going to the www.sounblaster.com and downloading the patch for the Creative Entertainment Center from the Audigy 4 Pro support page, and the Media Source patch. They're not integrated into the Audigy 4 ISO so get them separately. Of course install them after you've installed everything else.
For the people who didn't didn't reinstall windows, get the Driver Cleaner from the link below and clean everything with it. Just make sure you uninstall your Audigy Drivers/Software first. Then reboot after everything is cleaned, make sure "Creative" folder isnt in the Program FIles anymore, Search the registry as well for Creative Tech, and delete all those entries. Rebbot again and follow all these steps.
For the people with huge shutdown delay, go to the Creative Entertainment Settings and disable it. Make sure you uncheck both "Enable" and "Enable When Windows Starts Up."
**NOTE** It's VERY importand that during installing everything you DO NOT change any of the default installation paths. If you do something might not work/crash. So, I warned you.
Öncelikle yukarıda linkleri verilmiş olan dosyaları indiriyoruz. Audigy4Pro dosyasını açmak için 7zip programına ihtiyaç var bu linkten indirebilirsiniz : http://www.7-zip.org/ Dosyatı açınca ISO formatında cd imajı çıkacak. Bunu CD2 ye yazdırabilir veya virtual driver ile kullanabilirsiniz.
Eski driverların kurulu olduğu sisteme kurulum yapılacak ise "Driver Cleaner" ile driverları kaldırıyoruz. Formatlanış bir sisteme kurulum yapacaksak öncelikle service pack, anakart driverları v.s kurulumu yapıyoruz. Bu süreçte Windows Update' e bağlanırsanız donanım güncellemelerini ( özellikle ses kartı ) yüklemeyin.
1.Adım : YOUP AUDIGY 4 v.1.02 Driver kuruyoruz. Kurulum esnasında "Music I, II and Games/DVD" gibi bir seçim ekranı geldiğinde istediğimiz bir tanesini seçiyoruz. (Ben Games/DVD seçtim) Driverlar' dan sonra Audio Consol kurulumunu yapıp restart ediyoruz. Restart ettikten sonra masa üzerinde Audio Console ikonu girecek. Buna girmeyin veya ses kartıyla ilgili herhangi bir ayar v.s gibi işlem yapmaktan kaçınıp sonraki adıma geçin.
2.Adım : Audigy4Pro CD' sini çalıştıyoruz. Yüklemeye geçtikten sonra, yükleme seçeneklerinin sorulduğu ekranda "Custom" seçeneğini seçiyoruz. Sonraki ekranda neleri yüklemek istediğimizi soran bir ekran gelecek bu ekranda "Audio Console" ve "Drivers" seçeneklerinin yanındaki onay işaretini kaldırıyoruz. (Bir önceki adımda bunları manuel olarak yüklemiştik) Yükleme bittikten sonra tekrar restart.
3.Adım : Audigy4 Patch Sıkıştırılmış dosyayı açıyoruz. İçinden iki tane dosya çıkacak. "SpkSet.exe" "SurMixer.exe" Bu dosyaları :
klasörlerinin içine kopyalıyoruz. ( Orjinallerinin üzerine yazdırıyoruz. ) Ve işimizi sağlama almak için bir restar daha çekiyorz.
4.Adım : Hoparlör Konfigürasyonu Audio Console içerisinde kullandığımız hoparlör çeşidine göre gerekli ayarı yapıyoruz. Bu ayar Control Panel(Denetim Masası)> Sound And Audio Devices altındaki ayarlarla kimi zaman uyuşmadığı için kontrol panel altından Audio Consol altındaki aynı seçeneği seçiyoruz. (2.1, 4.1, 5.1 v.s) Speaker Calibrator ' u kurup gerekli ayarları yapabilirsiniz.
5.Adım : Creative Update (Bu seçeneği ben uyguladığımda orjinalde yukarıda orjinalde yazıldığı gibi sistemin restart etmemesi veya kapanmaması gibi bir problem oluştu. Bunu engellemek için Creative Entertainment Settings bölümüne girip "Enable" ve "Enable When Windows Starts Up." onaylarını kaldırmak gerekiyor.) http://us.creative.com/support/downloads/download2.asp?Product_ID=10853&dlcentric=8422&Product_Name=Audigy+4+Pro&OSName=Windows+XP adreste verilen Creative tarafından çıkartılan güncellemeyi indirip yüklüyoruz.
Benim anladığım ve uyguladıklarım bunlar. "Audigy Platinum" üzerine yükleme yaptım ve herhangi bir problemle karşılaşmadım. Orjinal metinde verilen linkler stabil değil çalışıp çalışmamam problemi var. İndiremedikleriniz için Edonkey' de aynı adlarıyla arama yaparsanız bulunabiliyor.
Klasik olarak modlu driverları yüklerken veya yükledikten sonra stabilite problemleri yaşarsanız orjinal anlatımı yapan arkadaş ve türkçe mealini yazmaya çalışan ben sorumluluk kabul etmeyiz. Önemli dosyalarınızın yedeğini almayı ihmal etmeyin. ( En iyisi yedek alıp sıfır bir windows kurulumu üzerinde deneyin)
Kolay Gelsin,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 7 Temmuz 2005, 3:34:31 >
deneyenler tecrübelerini yazarsa bizde ona göre yükleriz..
lütfen yanlış birşey yaptığımı gördüğünüzde yöneticilerden önce bana ulaşın yanlışı düzeltirim çünkü yanlış anlaşılmalardan aldığım cezalardan dolayı sabıkam kabardı ve ceza alırsam sorgusuz sualsiz sınırsız ceza yiyeceğim. 7.5 senelik emeğim de boşa gidecek...teşekkür ederim[\b]
önceden buna benzer konu açılmıştı...ben denemiştim pek fark göremedim...bence deymez....audigy2 zs nin yazılımları daha şık.....
AMD ATHLON XP 2000+@2600+ l Thermaltake TR2 M2 l MSI KT4V l FEEL HURRICANE II l 1 GB DDR 333 CL 2.5 l ZALMAN 300watt l 128 MB WiNFAST A6600TD 300/550@500/700 l 160 GB SAMSUNG 7200 l BENQ DW1640 DVD-RW l Philips 107T5 l .:::Creative AUDİGY@Audigy 2ZS + LOGİTECH X530 5.1:::.
Bu konu daha önce açıldı, tartışıldı, Audigy 4 ün köklü bir yenilik değil azcık bir yenilik bile getirmediğine karar verildi ve o kadar süre nette durup download etmenin boş olacağına karar verildi, bu karar verileli de bikaç ay oldu sanırım. Dolayısıyla hack işi de boşuna olur, değmez yani..
seste görsellikten cok işitsellik önemli audigy 2 yazılımları şık olaiblir ama dolby labs au4 ün db distorsuon ve linear ses frekanslarınnn hayli gelişme gösterdiğini söğlüyor güncellemede bence fayda var ayrıca pc acısından tahminim sistem ve kullanım gereksinimlerindede mutlaka iyileşme vardır
seste görsellikten cok işitsellik önemli audigy 2 yazılımları şık olaiblir ama dolby labs au4 ün db distorsuon ve linear ses frekanslarınnn hayli gelişme gösterdiğini söğlüyor güncellemede bence fayda var ayrıca pc acısından tahminim sistem ve kullanım gereksinimlerindede mutlaka iyileşme vardır
haklı olabilirsin...yükleyipde bu dediğin olayları farkedenler olursa kullanılabilir...ama ben sadece yazılımdaki değişikliği fark edebildim...belki de dediğin gibi farklar olabilir...
AMD ATHLON XP 2000+@2600+ l Thermaltake TR2 M2 l MSI KT4V l FEEL HURRICANE II l 1 GB DDR 333 CL 2.5 l ZALMAN 300watt l 128 MB WiNFAST A6600TD 300/550@500/700 l 160 GB SAMSUNG 7200 l BENQ DW1640 DVD-RW l Philips 107T5 l .:::Creative AUDİGY@Audigy 2ZS + LOGİTECH X530 5.1:::.
cok aşırı fark edilebilicek bir optimizasyon kalmamıştık artık au2zs sondu au4 de ah bunu untmuşuz dercesine güncelleme oldu ses işlemcisinde ama sistem ve ses de iyileşmeler vardır ama dediğim gibi bizim kulaklar yada speakerlar o farkı hissetirmeyebilir xfi yi beklicez cok belirgin farklar için
cok aşırı fark edilebilicek bir optimizasyon kalmamıştık artık au2zs sondu au4 de ah bunu untmuşuz dercesine güncelleme oldu ses işlemcisinde ama sistem ve ses de iyileşmeler vardır ama dediğim gibi bizim kulaklar yada speakerlar o farkı hissetirmeyebilir xfi yi beklicez cok belirgin farklar için
haklısın siz xfi beklemeye devam edin...bende audigy ile yılları devirmeye