Şimdi Ara

laptop ile alınan neti masaüstü pc ye vermek (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
10.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kablosuz olrak laptop ile nete bağlanıyorum .... ben bu bağlantımı eternetten diğer pc ye vermek istiyorum ... laptopda vista var ve bir türlü başaramadım lütfen yardımcı olun ... 2 saattir uğraşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 6 Ağustos 2009; 8:33:20 >

• sürekli sınırlı bağlantı uyarısı alıyorum acaba kablo cross mu olcaktı eternetten verirken cross oolmaz zorunda diye bişey hatırlıyorum
  • evet 2 bilgisayarı birbirine bağlayacaksan cross kablo kullanman gerekli..
  • cross kablo aldım yine sınırlı bağlantı diyor ...normalde zaten cross kabloya gerek yok

bilgisyarlara bağlanıyorum fakat internet gitmiyor diğer pc ye.....

aldığım yeri aradım sordum .... masaustunden masaustune net gider fakat ... laptopdan bu şekilde net veremezsin dedi bana ..

kablosuz aldığım interneti eternetten diğer pc ye veremem mi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 30 Ekim 2010; 13:22:20 >
  • vistanın ayarları ile ilgili gibi geliyor bana
  • birde manual ip vererek iki pc ye de o şekilde dene...
  • O bilgisayarcı her kimse...[5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; burada yer alan küfür hakkında Telekomünikasyon Bilmemne Müdürlüğü'nün 12/06/2009 tarih ve 24089762067023425 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır]... hayret bişey ya... Ulan bir adam da uğraştığı işi düzgün yapsa... Neyse...

Vista ile XP arasında uyum sorunu olmakla birlikte biraz uğraş sonucu internet paylaşılabilir. Her iki bilgisayarın da aynı ağ ismine bağlı olduğuna emin olarak yeni ev veya işyeri ağı kurarak yapabilirsiniz. Bunun yanında, öncelikle yapmanız gereken, ağ bağlantılarım'a sağ tıkladıktan sonra özelliklere gelip, burada ethernet bağlantısı ve kablosuz ağ bağdaştırıcısının her ikisini de ctrl tuşuna basılı tutup seçerek sağ tıkladıktan sonra "bağlantıları köprüle" diyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inshroud -- 5 Ağustos 2009; 15:17:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laptoptan ağ bağlantılarıma gir bağlantı kurudğun ağ bağlantısına sağ tuş tıkla özellikler de buradanda gelişmiş sekmesine geç internet bağlantısı paylaşımını açabileceğin bi kutucuk olacak onu işaretle olması lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtkesh

laptoptan ağ bağlantılarıma gir bağlantı kurudğun ağ bağlantısına sağ tuş tıkla özellikler de buradanda gelişmiş sekmesine geç internet bağlantısı paylaşımını açabileceğin bi kutucuk olacak onu işaretle olması lazım..

işaretledim olmuyor ....

inshroud hocam bu köprü olayını resimli açıkalayabilmen mümkünmü .. öyle bir uyarı da almıştım...

neti verecek olan laptop da vista var.... ... ağdan birbirlerin görüyorlar fakat vista olan laptop neti vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 5 Ağustos 2009; 15:38:07 >
  •  laptop ile alınan neti masaüstü pc ye vermek (çözüldü)

Umarım şu link çalışır. Neyse...

Benim bilgisayarımda xp kurulu olduğu için ve tek ethernet bağlantım olduğu için "kablosuz" simgem yok, onun için biraz havada kaldı ama siz yapabileceksiniz. Vista için bu ekrana nasıl geldiğimizi hatırlamıyorum tam olarak ama sanırım "ağ bağlantılarımı görüntüle" dediğinizde bu ekranı alıyorsunuz. Her iki bağlantıyı da seçerek birine sağ tıklayıp "bağlantıları köprüle" diyerek deneyelim bakalım olacak mı...
  • deniyecem dostum ilgine çok teşekkürler sonucu bildiririm
  • birleştirmiyor hocam hata veriyor :(

ağ köprüsü oluşturmak için internet bağlantı paylaşımı tarafından kullanılmayan en az iki lan veya yüksek hızlı internet bağlantısı seçmelisiniz

edit: neti kestim bağlantıları köprüledim fakat yine olmadı :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 5 Ağustos 2009; 20:30:43 >
  • bağlantıları birleştirdim.. elle ip verdim diğer pc yide otomatik yaptım oldu

herkese çooooook teşekkürler

inshroud özellikle teşekkür ederim

edit: cross kablo yerine diğerini taktım oda oldu demekki pc den pc ye bağlantıda bağlantıları köprüleyince cross şart değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 5 Ağustos 2009; 20:37:23 >
  • Bu şekilde bağlanabileceğimizden kesin emin değildim ama sonunda başarmış olduğunuza çok sevindim. Rica ederim, az da olsa yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
  • kanka xpye çevir sorun felan kalmaz vista çok dandikos bi işletim sistemi benden sana bi tavsiye
  • Arkadaşlar bendeki laptopta windows7 var. Bu işlemin nasıl yapılacağını w7 için açıklayabilirmisiniz. Ben bu işlemi şunu için yapacam. Laptopa 3g vınn takılı. Lan kablosuyla interneti dreamboxa aktaracam.
  • Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları

burdan solda bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin yazar....

oraya gel ve yukarıda anlatılanları yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

bağlantıları birleştirdim.. elle ip verdim diğer pc yide otomatik yaptım oldu

herkese çooooook teşekkürler

inshroud özellikle teşekkür ederim

edit: cross kablo yerine diğerini taktım oda oldu demekki pc den pc ye bağlantıda bağlantıları köprüleyince cross şart değil

win7 64 bit masaüstü ve win7 64 bit dizüstü kullanıyorum.

saatlerce uğraştım. nerdeyse bırakacaktım ki ayarları 0'layıp yeniden başladım.

-Yazılan bütün ip adreslerini sildim.(forumlarda , orda burda vs..)

-iki bilgisayarıda birbirlerine erişimlerine izin verdim.(medya oynatıcı,dosya paylaşımı) (belki bunun bir etkisi yoktur bilemiyorum )

-daha sonra aşağıdaki resimde gösterildiği gibi pencereye geldim.( kablosuz ağ bağlantısı,özellikler,paylaşım)

laptop ile alınan neti masaüstü pc ye vermek (çözüldü)

görüldüğü gibi tikleri koyup yerel bağlantıyı seçtim resimde görüldüğü gibi kablosuz ağ bağlantısı kısmında "philips,paylaşılan" yazdıktan 10 sn sonra masaüstü internete bağlandı. Belki birileri faydalanır Bu kadar kolay ve kısa olacağını bilemezdim sanırım kolaylaştırmışlar ama bilmeyince...

Son olarak;

Dizüstünden yerel ağ bağlantısının ip adresine baktığımda kendi farklı bir adres atamıştı. onlarda şöyle ;

-ip adres 192.168.137.1
    -alt ağ maskesi 255.255.255.0
    -varsayılan ağ geçidi kısmı boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer90 -- 13 Şubat 2012; 23:51:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.