Şimdi Ara

Philips 9256 mı yoksa Dyson dc 19 mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırmalarıma göre philips daha güçlü ve daha sessiz, fakat hepa filtresi yıkanabilir olsa da 6 yada değiştirilmesi gerekiyormuş ve 50tl civarındaymış. Ayrıca ara ara filtreninde temizlenmesi gerekiyormuş. Dysonda ise daha uzun garanti süresi değişim gerektirmeyen filtreler(ama hepa filtresi yok) yani masrafsız bir ürün gibi gözüküyor. İkiside neredeyse aynı fiyat. Hangisini seçeceğimi şaşırdım. Bizim ailede alerji gibi sorunlar pek yok. Biraz toza karşı var ama dysonun bu modeli dışarı toz vermiyor diye duydum. Yani hepa filtreye bu kadar ihtiyaç var mı ve hangi modeli seçmeliyiz?



  • Up!
  • philips fc 9262/01 i düşünüyorum ama özlellikle filtresi konusunda bilgiye ihtiyacım var.....
    Bilen var mı acaba?
  • merhaba arkadaşım aynı araştırmayı bende yapıyorum.Anneme bir tane elektrik süpürgesi almak istiyorum. Aslında philips'i düşünüyordum ama media markt'ta dyson markasını önerdiler.Bende hangisini alayım diye düşünmeye başladım.Philipsde Hepa filtrenin arkasında farklı bir filtre varmış 6 ayda bir değiştirilmesi gerekiyormuş bu yüzden dysonu düşünmeye başladım.Bu arada philips:550-600 TL dyson dc19:700-800 tl arası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kat -- 10 Ağustos 2009; 22:14:43 >
  • Selam Arkadaşlar ;

    Bende belli bir süre araştırmadan sonra dyson un dc23 allergy modelını aldım.(Dc 19 u ise kuzenım de var ve onun tavsiyesi üzerine dysona baktık )

    Araştırma yaptıgım dönem de bende ilk etapta philips düşünüyordum,miele nin makınalarınada baktık ancak dysonu tercih etmemdekı sebepleri kısaca anlatayım.Bikere aldıgımız makına 1100 tl civarı fiyatı olan bir alet.İlk etapta bir süpürgeye bukadar para vermenın sacma oldugunu düşündüm ancak bir hesap yaptıgımda makına zaten kendıne yakın zaman da amortı edıyor ve uzun vadede hiçbir performans kaybı olmadan çalışmaya devam ediyor ( 5 yıl gaarantısı var ayrıca )

    --yanlış hatırlamıyorsam dyson un 300 küsür patentli teknojisi var..tamamen ayrı ve aykırı bir makına

    -- dysonda filtre değişimi yok , Ancak bugun baska model bir süpürge alsanız 3 ila 6 ayda bir filtrelerinin değişmesi gerektigi söylendi.6 ayda bir değiştirseniz yılda 2 filtre * 50 tl = 100 tl yi zaten her yıl filtre için vereceksiniz..5 yıl sonunda 500 tl sadece filtreye gitti( ki 6 ayda bir değiştirirseniz .. )

    --Annem süpürge kullanımda en büyük sorunun hortumunun yırtılması oldugunu söylemişti ve yılda 2 kez de hortum aldıgımızı söyledi ( eskı makına beko idi ), hortum nekadar bilmem ama 25 tl olsa 2*25 = 50 TL yılda hortum parası , 5 yılda 250 tl , filtre ile birlikte ettimi sana 750 tl .. Dysonda hortum yılrtılması olmuyor ( firma garantisi var )

    --Yine elektirik süpürgeleri zamanla çekiş gücünü kaybederken dyson 10 yıl sonra bile ilk günkü çekiş gücünü garanti ediyor ( yani 5 yıl sonra makına artık tozları çekmiyor , hadi yenisini alalım deme yok , ki bizim makına 7 yıllıktı ve artık toz cekmedıgınden yeni bir süpürge almak zorunda kaldık )

    --dyson un temizleyip verdiği hava , bizim dısarıda teneffüs ettiğimiz havadan 150 kat daha temiz ( ingiiz alerji birliğince onaylı ) ( bknz;internet )

    --tam bir tasarım harikası , tüm aksesuarları üzrinde , 360 derece dönebilen bir baslık, katlanabılen ve makınaya sarılan hortum

    --ömür boyu dayanıklı hepa filtre ve bactisafe( bakteri öldurucu perde ) ( yannız dc 19 da hepa filtre varmı bilmiyorum )

    --ve aklıma gelmeyen bi sürü bişi daha ..

    --annem acayip memnun ve artık evde tozla ugraşmıyor :)

    aklıma gelenler bunlar , biz oldukca memnunuz , hangısı olursa olsun , hayırlı olsun :)

    Saygılar





  • Dyson da hepa filtre yok muymuş? BAF onayını nasıl alabilmişler o zaman? Dyson kullanmadım ama parasını hakeden bir süpürgedir diye düşünüyorum çünkü bir kaç yıl önce alacağımız süpürge seçenekleri içerisinde dyson da vardı. Fakat biz thomas sulu süpürge aldık. Memnun muyuz ilk başlarda memnunduk gerçi hala memnunuz ancak olanca şeyi içerisine çektiği ve suya hapsettiği halde hepa filtre bile tozlanıyor. Yani belirli periyodlarla hepa filtenin değiştirilmesi gerekiyor, ve telekobik borusu çabuk bozuldu.
  • Dyson un bendekı modelı olan DC 23 te hepa filtre var , ama DC19 da olup olmadıgını bılmıyorum.Dolayısı ile BAF onayıda var ( DC 23 için konusuyorum).Bildigim kadarı ile Thomasta iyi bir marka ancak su ile ugrasmak istemedigimiz için bu tarz makınalara pek sıcak bakmamıştık.Hepa filtrenin de randımanlı bir kullanım için ara ara yıkanması gerektıgını biliyorum.Belki bir 5 sene sonra değiştirilebilir :)

    sanırım daha saglıklı bilgi içinhttp://www.dyson.com.tr/ bu linke bakabiliriz

    Saygılar
    quote:

    Orijinalden alıntı: BNYZ

    Dyson da hepa filtre yok muymuş? BAF onayını nasıl alabilmişler o zaman? Dyson kullanmadım ama parasını hakeden bir süpürgedir diye düşünüyorum çünkü bir kaç yıl önce alacağımız süpürge seçenekleri içerisinde dyson da vardı. Fakat biz thomas sulu süpürge aldık. Memnun muyuz ilk başlarda memnunduk gerçi hala memnunuz ancak olanca şeyi içerisine çektiği ve suya hapsettiği halde hepa filtre bile tozlanıyor. Yani belirli periyodlarla hepa filtenin değiştirilmesi gerekiyor, ve telekobik borusu çabuk bozuldu.





  • Bende süpürge bakıyorum epey bi araştırdım. DC23 ile DC19 arasında gidip geliyorum. DC 19'da hepa filtre yok maalesef. Başta başlıktaki adı geçen Philips 9256 yı düşünüyordum. Fakat DC19 la aralarında ciddi bir fiyat farkı yok. O nedenle şahsi fikrim filtresi belli periyotlarla değişen bu ürüne o parayı vermenin akıllıca olmayacağıdır. Philipsde hepa filtre var fakat DC19 modeli havayı 150 kat temizlediğini söylüyor hepa filtresi olmadan. Bunu da patentli teknolojisi ile yapıyor sanırım. Dolayısı ile filtre masrafı olmayan DC19 modeli fiyatını hak eden bir ürün. Tabii güzel Türkiyemizde ithal olan her şeyin yurt dışındaki fiyatların neredeyse iki kata yakın olduğunu unutmadığımı belirterek şu anki fiyatlarına yinede sitem ettiğimi özellikle belirtmek isterim!!! Peki DC23 ile DC19 arasında ne gibi farklar var sorusunu soranlar olabilir benim gibi. Bunu da araştırmalarım sonucunda kısaca yazayım. DC19 da aparatlar makinanın üzerine takılamıyor, hepa filtresi yok. DC19'da ya 7 yada 8 siklon teknolojili motor sistemi var. DC23 de 12 siklon bulunuyor. İki modelinde hava çekiş güçleri aynı. DC19 merdiven çıkabiliyor, DC23 aparatları üzerine monte edilen model olduğu için merdiven çıkması uygun değil. En önemli farklardan biri de DC19 2 sene garanti ile satılıyor sanırım parça kırılma garantisi bu modelde yok. DC23 ise 5 yıl garanti ile satılıyor ve yazdığına göre parça garantisini de içeriyor. Bu konuda tam emin değilim fakat sene garantileri yazdığım gibi maalesef. Birde animal ile allergy modelleri arasında sadece aparat farkı var evinde hayvan besleyenler isi iki özel fırça geliyor animal modelinde. Hangi modeli alacağım diye sorarsanız alerjimiz olmadığı ve hayvan beslemediğimiz için DC19 modeli daha yakın görünüyor.




  • Bende dc23 modelini almayı düşünüyorum.En ucuz bu sitede buldum daha ucuz alabileceğim yer varmı?Birde bu site güvenilirmi?

    http://www.beyazesyamerkezi.com/index.php?p=show&pid=1630&k_id=0&kn=0
  • Dyson Allergy almayı düşünüyorsanız bence DC23 ANIMAL modelini tercih etmeniz daha doğru olacaktır, arada çok bir fiyat farkı yok ama animalda aktif yer fırçası var o farka değer. Evde tüylü hayvan beslemeniz de gerekmiyor, uzun tüylü halıları aktif fırça ile çok daha iyi süpürürsünüz.
    Aynı fırça DYSON DC24 BALL da var ancak o model eski klasik süpürgeler gibi yani cihazın tüm ağırlığını itirip çekmeniz gerekir.Emiş gücü de daha düşük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 13 Ekim 2009; 11:17:08 >
  • Otomobilde Mercedes ne ise Süpürgede de Dyson o.
    Adamlar sırf bu işi yapıyorlar. Kendine güvenen bir firma.
    Diğer koskoca firmalar süpürgelerin üzerine emiş güçlerini bile yazmaktan acizler.
  • Bende Dyson DC 23 Animal düşünüyorum. Yalnız forumda beyaz eşya konusunda güvenilir ve deneyimli arkadaşlar Dyson'ı beğenmiyorlar.

    Bu yüzden hala beklemekteyim, tam karar veremedim. Bize tam karşılaştırmalı bir inceleme yazısı gerekli sanırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 13 Ekim 2009; 11:44:06 >
  • O deneyimli arkadaşların süpürge konusunda deneyimleri yok demekki. Ben zor beğenirim , ve süpürge çok iyi diyorum , çok iyi temizliyor, derli toplu, animal alırsanız aparatları tam donanımlı sayılır, toz boşaltmada biraz sorun yaşıyorum biraz toz çevreye dağılıyor, aktif fırçasının kılları arasında yün vs türü cisimler sıkışabiliyor , bir de uzatması teleskopik değil daha doğrusu boyu ayarlanmıyor standart bir uzunluğa çekilip o pozisyonda kullanılıyor onun dışında aklıma gelen çok büyük bir sorunu yok. Diğer süpürgelerle zor kıyaslanır.
  • Biraz gec oldu fakat dc23 aldik paraya kiyip, bizimkiler cok memnun 3-4 aydir ve5 yil tam garantili...
  • philips 9256 yı yedi aydır kullanıyoruz ve makinadan mennunuz kola yerleştirilen kumandadan süpürgenin emiş gücünü ayarlayabiliyorsunuz, boru boyu ayarlanabiliyor .İlk aldığımızda philipsin toz torbasız alt model süpürgesi ile beraber aldık. eve gidince ilk önce alt model ile evdeki halıyı süpürdük ondan sonrada 9256 ile tekrar süpürdük halı sanki biraz önce süpürülmemiş gibiydi.Bu süpürgeden enson 3 hafta önce media markttan bir daha aldık (560 tl) aldığım kişde bizde bu güne kadar çok mennunuz. ev eskisinden çok fazla temizleniyor halılarınız artık kirli bir şekilde görünmüyor .yakında nasip olursa bir yakınıma daha alacağız.alacak kişilere tavsiye ederim ankarada iseniz media markta uğramadan almayın çünkü digerlerinden fiyatlar yüksek örneğin dartyde 699 electroworldde 650 civarı. media mark 610 diyor fakat özel indirim uyguluyorlar. yedi ay önce altı taksit 590 a almıştım. enson 560 a 4 taksit yaptılar.




  • 5 sene sonunda filtre tikandi yenisini alicam . supurge de emiş azalmasi yoksa delinene kadar kullanabilimir bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.