Şimdi Ara

Apple 2013’de Nokia’ı geçmiş olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
7.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia için tam bir felaket,1997'de iflasın eşiğine gelen bir firma içinde mükemmel olan bu öngörü Generator Research'e ait. Araştırma şirketi akıllı telefon pazarının geleceğini mercek altına aldığı araştırmasında Nokia'nın 2013 itibariyle koltuğunu iPhone ile akıllı telefon pazarına giriş yapan Apple'a kaptıracağını iddia ediyor.


    Kimilerine göre marketteki dengelerin değişmesine neden olan iPhone 2007'de sadece 4 ülkede piyasaya sürülmesine rağmen resmi sınırlarını aşıp dünyanın her ülkesinde kullanılmaya başlamış ve 6 milyon adet satılmıştı. 2008 Haziran'ında piyasa çıkan 2.Nesil iPhone (3G) ile Apple dünya pazarına resmen açılmış ve 15 Milyon adet satmayı başarmıştı. Geçen Haziran'da da 3.Nesil iPhone'u tanıtan Apple,3 günde 1 milyon adet ve 3.mali çeyrekte de (Apple'ın mali yılı Ekim ayında başlar) toplamda 5.2 milyon iPhone (3G+3Gs) sattığını açıklamıştı.


    Apple'ın “Altın çağı” diyebileceğimiz bu dönemlerde ise Nokia pazar payının düşüşüne engel olmakta olduça zorlanıyor. Generator Research'ün hazırladığı araştırma raporuna göre Nokia'nın 2008 başında %40 olan payı,her çeyrekte yaşadığı düşüşe devam ederek 2013 yılında %20 lere gerileyeceği;Apple'ın ise Altın çağını yaşamaya devam ederek %10'un altında olan payını 2013 itibariyle %33'e çıkaracağı gözüküyor.Firmaların 2011 yılında paylarının eşitleneceği ve bu yılda 77 milyon telefon satışı yapacaklarıda yapılan araştırmanın sonuçları arasında.


    Yakın zamanda Intel ile iş birliğine giden Nokia,koltuğunun sallamasına karşı akıllı telefon pazarında devrimsel yenilikler yapacak mı yoksa klasikleşmiş çözümlerine devam ederek Generator Research'ü haklı mı çıkaracak ? Zaman bize bu sorunun cevabını yaşayarak gösterecektir.










  • valla herkese hitap eden telefonlar yaparsa kesin geçer çünkü hem güzel hem arkasında devasa bir yazılım desteği var
  • nokianın sadece 8110 modelini kullanmıştım başkada bir modelini kullanmadım :)
  • grafiği yanlış okumuşsunuz ve başlıkta hatalı 2013 değil grafiğe göre 2011 ilk yarı başa baş ikninci yarıda apple önde en geç 2012 olur bence başlığı editleyin
  • Nokia hak etti bunu
  • Nokia gibi bir dev kolay kolay liderliği kaptırmaz.
  • nokya hakkını çoktan kaybetti
  • Nokia ya para vermem,gereğinden pahalı satıyor diye düşünüyorum.
  • nokia bu kadar sorunlu telefon piyasaya sokarak nasıl bu kadar büyümuş anlamak guç doğrusu. hersene bir kaçtane sorunlu telefon çıkarıyor. 5800, e50, 5700 ve adını hatırlamadığım bir suru daha.
    kırmızı çeken kameralar. ahizenin durduk yere bozulması. kapak ve kayan mekanizma hataları. işletim sistemi hataları. nokia bu yaptıkları ile hala bu kadar nasıl tutuluyor anaşılır şey değil.
  • @İphone a o kadar para vermektense n95 n96 yada 5800 almak daha mantıklı.5800 son firmware ile bayağı iyi olmuş diyorlar.
    @jeofizikci her telefonda böyle hatalar olcak değil ya.
  • ben telefonunun butun özelliklerini kullanan kişilerin iphone kullanacağını zannetmiyorum. Şu an bir moda oldu gidiyor ama yakında biter diye düşünüyorum. Multi touch ekran dışında ben bir yenilik görmedim. Aynı anda birden fazla uygulama bile çalıştıramıyor. Telefonunu sadece arama ve mesaj için kullananlara hitap ediyor. Yazılım desteği çok diyorlar ama yazılımlar çok küçük ve basit yazılımlar.
    Bence n95 ilk çıktığında iphone göre çok daha gelişmiş bir cihazdı
  • Kullanmadığınız cihaz hakkında yorum yapmayın!

    quote:

    Orijinalden alıntı: husNUKE

    ben telefonunun butun özelliklerini kullanan kişilerin iphone kullanacağını zannetmiyorum. Şu an bir moda oldu gidiyor ama yakında biter diye düşünüyorum. Multi touch ekran dışında ben bir yenilik görmedim. Aynı anda birden fazla uygulama bile çalıştıramıyor. Telefonunu sadece arama ve mesaj için kullananlara hitap ediyor. Yazılım desteği çok diyorlar ama yazılımlar çok küçük ve basit yazılımlar.
    Bence n95 ilk çıktığında iphone göre çok daha gelişmiş bir cihazdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 2 Ağustos 2009; 21:33:40 >
  • Yurt dışında belki ama Türkiye de satış rakamları hep nokia dan yana olur ....
  • @jeofizikci
    öncelikle nokia nın kaç model telefonu var ? apple ın kaç model telefonu var ? apple sadece iphone üretirken nokia firması çok daha fazla model üzerinde çalışıyor.( yanlış anlaşılma olmasın nokia yı savunmak için söylemiyorum sadece istatiksel bir hata var bu karşılaştırmada ). böyle hatalar olamaz diye bir durum yok. önemli olan bu sorunların giderilebilmesi.
  • Asıl Rimde benim beklentilerimin üzerinde bir gelişme var.(Rim=Blackberry)En sessiz ve derinden ama sağlam onlar geliyor bence.Nokianın başındaki bana göre 'asıl bela' Samsung ve HTC.Samsung şimdiden SE,Motorola vb filan çoktan solladı hele birde Android beklenen olgunluğa&yaygınlığa ulaşırsa o zaman dananın kuyguğu kopar.Microsoft halen wm market açıcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 2 Ağustos 2009; 22:05:53 >
  • @MuttFTS, kullanmadığımı nereden biliyorsun ki, 3g 16gb modelini 3 hafta kullandım. Belki kullanması en kolay dokunmatik ekranlı telefondur ama kesinlikle özellik olarak en iyiler arasına giremez. Iphone çıkmadan önce bile insanlar iphone almaya şartlandırıldı. İnanılmaz bir reklam gücü bu hale telefonu, n95 ilk çıktığında birçok kişi gps ve ivme ölçer ne bilmiyordu bile. Hatta forumda telefonu alıp da gps özelliği olduğundan haberi olmayanlar vardı. Iphone ise kamera olarak vasat, gps özelliği online olmadığın surece pek işe yaramıyor, bluetooth soylemeye gerek yok, ekran ve kolay kullanımlı menu dışında telefonda pek bir özellik yok.
  • Belki söylediklerim yanlış anlaşılmış olabilir, yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Burada başarı iphone'nun değil, apple'ın başarısı. Adamlar en iyi telefonu üretip bu hale gelmediler. Apple ismini ve reklam güçleri çok iyi kullandılar. Neredeyse dünyaya ticaret dersi verdiler. Siz yıllarca uğraşın model model telefon geliştirin, biz bir modelle piyasayı altüst ederiz dediler.
  • Apple, Iphone'u böyle yılda bir incik boncukla süsleyip yeni model diye dev basın toplantıları ile tanıtmaya devam ederse, 2013'te üzülecek olan o olmasın sakın? 2 modelin adında da 3G var ama görüntülü konuşma bile yapılamıyor, ironiye bak.
  • Ohh, iyi oluyor Nokia'ya. Şimdiye kadar hiç Nokia telefonum olmadı, N97 modelini almayı düşünüyorum, halada kararsızım 3GS yada HTC ile arada kaldım. Nokia yıllardır yüzlerce model ürettide noldu, Apple tek modelle önüne geçiyor. Demekki sadece çeşit çeşit isimde aynı telefonu pazarlamak yetmiyormuş, ortaya yeni birşeyler koymak gerekiyormuş. İflas etsin yada etmesinde pazar payı baya düşsün, sürünsün biraz.

    Sene 1995, Panasonic G450, telefonda titreşim ve ses kayıt var. Nokia ise hiçbir telefonunda bu özellik yok. Sene 1997 Panasonic G600 titreşim ve 2x20 sn. ses kayıt var, Nokia 6610 üst düzey modeli ve standar modeli 5510, hiçbirinde bu özellikler yok ama telefonlar yok satıyor. Nokia titreşimi ancak Panasonic ten 4 sene sonra telefonlarına koymaya başladı 3210 ile. Ozamandan bu zamana bence Nokia evet telefon pazarında şu öncülüğü yaptı derdirtecek ve namını hakkını verecek birşey yapmadı. Ama Apple telefon pazarına girdiği günden itibaren bazı kritik eksiklikleri olsa bile ciddi devrimler yarattı. Eğer böyle giderse Apple haklı bir pazar payı elde eder.




  • Apple sadece iphone ile savaşıyor Nokia ise onlarca modeli ile savaşıyor.Apple şimdiden geçti bile.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.