Şimdi Ara

7 Yıldızlı Antrenman Yaptırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 yildizli antrenman yaptirmak ile ilgili bir cok pm geliyordu, bilmeyenlere ufak bir rehberle anlatmak istedim.

Bildiginiz gibi Fm2009 9.3.0 patchiyle artik 7 yildizli antrenman yaptirmak zorlasti.

7 yildizli antrenman yaptirmak icin eskiden bir cok yontem vardi ama 9.3.0 ile sadece 1 tane var ve de kolay bir yontem degil.

Once ufak bir ornek.

Kaleciler

gk x 2 + ddm
    =+90 >> 7
    =+80 >> 6
    =+70 >> 5

Kisaca burdan cikan anlam su : Kaleci antrenorunuzun ozelliklerine bakiyorsunuz; Goalkeepers ozelligini 2 ile carpip cikan sonucun ustune Determination,Level of Discipline ve Motivation ozelliklerini ekliyorsunuz. Aldiginiz sonuc 90 ve uzeri ise antrenmaniniz 7 yildizli, 80 ile 89 arasinda ise 6 yildizli, 70 ile 79 arasinda ise 5 yildizli oluyor.

Ornek olarak kendi kaleci antrenorum olan Franco Tancredi'yi vereyim. Goalkeepers ozelligi 20 , Determination 13 , Level of Discipline 16, ve Motivationg 7.
    Simdi hesapliyalim. 20x2 +13+16+7 = 76 ediyor. Yukaridaki deger listesinden bakiyorum 70 ve 79 arasindaki 5 yildiz oluyor. Oyundan kontrol ediyorum orda da 5 gozukuyor. Demek ki hesap dogru. Simdi verecegim tum hesaplamalari daha onceden denedim ve sonuclar dogru cikiyor.

Simdi tum antrenmanlari nasil 7 yildiz yapabiliriz ona bakalim.

Gk= Goalkeepers
    Att= Attack
    Tec=Technical
    Tac=Tactical
    DDM=Determination+Level of Discipline+Motivation
    Fit = Fitness
    Def= Defense
    Men = Man Managment

Kaleciler (Goalkeepers)

gk x 2 + ddm
    =+90 >> 7
    =+80 >> 6
    =+70 >> 5

Taktiksel (Tactics)

tac x 2 + ddm
    =+90 >> 7
    =+80 >> 6
    =+70 >> 5

Aerobik ve Guclenme (Aerobics,Strength)

fit x 9 + ddm x 2
    =+270 >> 7
    =+240 >> 6
    =+210 >> 5

Atak (Attack)

att x 6 + tac x 3 + ddm x 2
    =+270 >> 7
    =+240 >> 6
    =+210 >> 5

Top Kontrolu (Ball control)

tec x 6 + men x 3 + ddm x 2
    =+270 >> 7
    =+240 >> 6
    =+210 >> 5

Sut Cekme (Shooting)

tec x 6 + att x 3 + ddm x 2
    =+270 >> 7
    =+240 >> 6
    =+210 >> 5

Defans (Defense)

def x 8 + (tac + ddm) x 3
    =+360 >> 7
    =+320 >> 6
    =+280 >> 5

Set Pieces

(att + men + tec) x 3 + ddm x 2
    =+270 >> 7
    =+240 >> 6
    =+210 >> 5

Gordugunuz gibi hic de kolay degil. Eskiden 7 yildizli antrenman yaptirmak daha basitti. Simdi gercekten zor.
    http://footballmanagerportal.co.uk/ adli siteden alintidir. Sadece ordaki bilgileri alip cevirip, duzenledim. Hesaplamalar onlara aittir(Tabi onlarda baska yerden almadilarsa.)

Anlasilir oldugunu dusunuyorum, ancak herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 9 Ağustos 2009; 23:58:03 >

• Fm 09 u ve 9.3 patchini yeni kurdum.
    Bu ilaç gibi geldi valla süpersin çok saollll
  • 7 yildizli antrenör oyunda 5-6 tane zor bunlarla ugrasmaya da gerek yok genie scout varken

3. sezon un ortasinda olmama ragmen en iyi antrenör ler ve yildiz lari sanirim en iyi verim veren antrenörlerde bende suanki oyunumda

ayrica çogu 6 yildizlilar bile kendi alaninda kont i kabul etmiyor antrenör olarak geliyorlar

bunlarin arasinda sadece Ungaro regen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 1 Ağustos 2009; 21:56:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Ross

Fm 09 u ve 9.3 patchini yeni kurdum.
    Bu ilaç gibi geldi valla süpersin çok saollll
    ben anlamadım.

topladığımda 85 çıkan bir adam buldum alıcam fakat gk coach olarak seçemiyorum ?First Team,youth,fitness hepsi var fakat gk yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyükseltürk -- 1 Ağustos 2009; 22:01:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ha$aN

7 yildizli antrenör oyunda 5-6 tane zor bunlarla ugrasmaya da gerek yok genie scout varken

3. sezon un ortasinda olmama ragmen en iyi antrenör ler ve yildiz lari sanirim en iyi verim veren antrenörlerde bende suanki oyunumda

ayrica çogu 6 yildizlilar bile kendi alaninda kont i kabul etmiyor antrenör olarak geliyorlar

Bana atarmısın Genie Scout'u ben bir türlü bulamadım...

• quote:

Orijinalden alıntı: desiremusic

quote:

7 yildizli antrenör oyunda 5-6 tane zor bunlarla ugrasmaya da gerek yok genie scout varken

Bana atarmısın Genie Scout'u ben bir türlü bulamadım...

Alıntıları Göster
    Upload edeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

ben anlamadım.

topladığımda 85 çıkan bir adam buldum alıcam fakat gk coach olarak seçemiyorum ?First Team,youth,fitness hepsi var fakat gk yok.

Alıntıları Göster
    @.Uqur.
    Onemli degil.

@Ha$an
    Ben genie veya editor kullanmadigim icin hesaplamalari ancak bu sekilde yapabiliyorum. Antrenor ararken giriyorum buyuk takimlarin staff listesine ordan sirayla bakiyorum hepsine.

@gyukselturk
    Neyi anlamadin yav? Bence gayet net. Neyse neyi anlamadigini soylersen yardimci olayim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Haftada 4 Gün Fitness Programı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

@.Uqur.
    Onemli degil.

@Ha$an
    Ben genie veya editor kullanmadigim icin hesaplamalari ancak bu sekilde yapabiliyorum. Antrenor ararken giriyorum buyuk takimlarin staff listesine ordan sirayla bakiyorum hepsine.

@gyukselturk
    Neyi anlamadin yav? Bence gayet net. Neyse neyi anlamadigini soylersen yardimci olayim.

Alıntıları Göster
    @Y!g!T

kullanmalisin bence bu program sadece oyuncu ve staff aramakta kullaniliyor oyundaki hiç bir sey değiştirilmiyor

editör le uzaktan yakindan alakasi yok

Link:

http://rapid share.com/files/262606852/genie_scout.rar.html

• quote:

@.Uqur.
    Onemli degil.

@Ha$an

@gyukselturk

Alıntıları Göster
    mesela bunun için;

fit x 9 + ddm x 2
    =+270 >> 7
    =+240 >> 6
    =+210 >> 5

fitness coachu hesaplıcaz

ama diğelerini hangi koç ile hesaplıcaz ?

• quote:

@.Uqur.
    Onemli degil.

@Ha$an

@gyukselturk

Alıntıları Göster
    Bir baska yapabileceginiz seyde sadece 1 tane koc yerine iyi ozellikli 2-3 tane koc alabilirsiniz. Oyle olunca antreman ekraninda antreman 7 yildizli gozukmez, cunku ne kadar koc varsa hepsinin ortalamasini alir, ancak o koclarin hepsi beraber calistirmaz takimi. Farkli farkli zamanlarda calistiririlar. Boyle olunca oyuncular birden cok antrenorun elinden gecmis olur ve bir antrenorun gelistiremedigi ozellikleri bir digeri gelistirebilir. Bu yontemi kendim buldum ve bir kac zamandir bu yontemi uyguluyorum. Isterseniz deneyebilirsiniz ya da direk her antreman icin tek 1 antrenor ayarliyip direk 7 yildiza ulasmaya calisirsiniz.

Mesela Gs kariyerimdeki staff listesi.

Orada 4-5 yildiz gozukmesinin sebebi iste dedigim gibi birden fazla antrenorun olmasi. Tekli calistiklari zaman 6 yildiz oluyor cogu. Ancak oyuncular farkli antrenorlerle calistiklari icin ozelliklerinin bazilarinda degil hemen hemen hepsinde gelisme oluyor.

• quote:

@Y!g!T

kullanmalisin bence bu program sadece oyuncu ve staff aramakta kullaniliyor oyundaki hiç bir sey değiştirilmiyor

Link:

Bide nasıl kullanıldığını anlatsan PM'den veya burdan.
  • @Ha$an
    Yok, programin ne oldugunu biliyorum. Eskiden bende kullaniyordum, ama sonra hileye girdigini dusundugumden biraktim. Oyunculari falan program yardimiyla bulmak hosuma gitmiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

mesela bunun için;

fit x 9 + ddm x 2
    =+270 >> 7
    =+240 >> 6
    =+210 >> 5

fitness coachu hesaplıcaz

ama diğelerini hangi koç ile hesaplıcaz ?

Herhangi bir koc ile. Fitness ve kaleci koclari zaten kendiliginden yaziyor. Atak, defans, taktik, top kontrolu gibi antremanlari normal koclara yaptiriyorsun. Adinin altinda sadece coach yazar. Once iyi koclari arastir, sonra ozelliklerine gore bu hesaplamalari yap. Eger yildiz sayisi iyi cikarsa takimina kat. Sonra training penceresinden hangi antremanda iyi ciktiysa ona o antremani yapmasini soyle.

Diyelim Mehmet diye bir koc var ozelliklerine baktin. Atak icin ozelliklerini hesapladin ve 6 yildiz cikti. Teklif yapip takimina kat. Daha sonra ona atak antremanlarini onun yapmasini soyle. Boylelikle atak antremanlarini o yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH.Dogpro

quote:

@Y!g!T

Link:

Oyundayken yukardan load game den kayitli oyununu seciceksin once oyuna girip kayitli oyunlari sik1stir secenegini kaldirip oyunu tekrar save le daha sonra programdan load la orda player list staff list vs yerler var aratma bolumunden istedigin ozelliklere gore oyuncu aratabilirsin staff aratirken kaç yildizli arayiyorsan ona gore 6-7 yazip aratabilirsin katagorisine gore

Bu arada current ability oyuncunun suanki ozellikleridir pot ability ise oyuncunun ulasacagi max kapasitedir
    @Y!g!T

Dedigin mantikli geldi Arda ugur uçar vs profillerini koyarmisin birde ufuk ceylan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 1 Ağustos 2009; 22:24:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CONQUER.

quote:

quote:

@Y!g!T

Link:

Oyundayken yukardan load game den kayitli oyununu seciceksin once oyuna girip kayitli oyunlari sik1stir secenegini kaldirip oyunu tekrar save le daha sonra programdan load la orda player list staff list vs yerler var aratma bolumunden istedigin ozelliklere gore oyuncu aratabilirsin staff aratirken kaç yildizli arayiyorsan ona gore 6-7 yazip aratabilirsin katagorisine gore

Bu arada current ability oyuncunun suanki ozellikleridir pot ability ise oyuncunun ulasacagi max kapasitedir
    @Y!g!T

Dedigin mantikli geldi Arda ugur uçar vs profillerini koyarmisin birde ufuk ceylan

Alıntıları Göster
    Arda Turan

Normalde ben ilk sattigimda daha da gelismisti ozellikleri. 50m dolardan Inter'e satmistim ama onlar oynatmayina ozellikleri biraz gerilemisti. Sonra da Napoli'ye gitti zaten.

Bu da Ugur Ucar

• quote:

Arda Turan

Normalde ben ilk sattigimda daha da gelismisti ozellikleri. 50m dolardan Inter'e satmistim ama onlar oynatmayina ozellikleri biraz gerilemisti. Sonra da Napoli'ye gitti zaten.

Bu da Ugur Ucar

Alıntıları Göster
    Bendeki profilleri boyle gerci arada 4 sezon var ama bir şey sormak istiyorum Arda nin c.a si 172 e ulasti pa ise 174 pa sina ulastiktan sonra gelişim gostermiyecekmi?

arda

ugur

ufuk

Ufugu koyarmisin bide kaleci ant 7 yildizli bakalim birsey farketmişmi

• quote:

quote:

quote:

@Y!g!T

Link:

@Y!g!T

Manyak bişeymiş bu Genie Scout bi adam buldu Regen Wu Hui die adam çok iyi.

Profile bak

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Y!g!T

Link:

@Y!g!T

Profile bak

Alıntıları Göster
    Ben bu antrenmandaki rakam olaylarını falan hiç bilmiyorum valla oyun hakkında ne çok bilmediğim şey varmış.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Y!g!T

Link:

@Y!g!T

Profile bak

Alıntıları Göster
    174e ulastiktan sonra gelisim gostermez. Ulasabileceginin en iyisi odur. Ancak soyle birsey var, bunu genie scout kullanirken kesfetmistim, oyunun basinda diyelim Arda'ya bakiyorsun orda en iyi halini gosterme secenegi var. Ona baktigin zaman diyelim en fazla 18 dribblingi olur yaziyor orda. Ama zaman gectikce oyununda Arda'nin dribbling ozelligi erken gelisirse yeniden genie'ye baktigin zaman orda ki max dribbling rakami da 18den 19a cikmis olur. Bu sadee bir ornekti tabi. Ancak CA PAya ulasirsa oyuncunun ozellikleri daha fazla artmaz.

Bu da Ufuk Ceylan

Bu sekilde oyunculari karsilastirmak biraz zor cunku arada 4 sezon fark var.

• quote:

174e ulastiktan sonra gelisim gostermez. Ulasabileceginin en iyisi odur. Ancak soyle birsey var, bunu genie scout kullanirken kesfetmistim, oyunun basinda diyelim Arda'ya bakiyorsun orda en iyi halini gosterme secenegi var. Ona baktigin zaman diyelim en fazla 18 dribblingi olur yaziyor orda. Ama zaman gectikce oyununda Arda'nin dribbling ozelligi erken gelisirse yeniden genie'ye baktigin zaman orda ki max dribbling rakami da 18den 19a cikmis olur. Bu sadee bir ornekti tabi. Ancak CA PAya ulasirsa oyuncunun ozellikleri daha fazla artmaz.

Bu da Ufuk Ceylan

Bu sekilde oyunculari karsilastirmak biraz zor cunku arada 4 sezon fark var.

Alıntıları Göster
    Bu yildiz dalgasi ca sini pa sina çok çabuk yaklastirmakta işe yariyor sanirim ama arda nin suan ca si 172 pa si 174 bende 174 e ulasana kadar ozellikleri sendeki gibi olucakmi bakalim antrenman programi da baya etkili oldugunu gosteriyor bunun sonucunda

antrenman agirlik derecen nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 1 Ağustos 2009; 22:52:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CONQUER.

Bu yildiz dalgasi ca sini pa sina çok çabuk yaklastirmakta işe yariyor sanirim ama arda nin suan ca si 172 pa si 174 bende 174 e ulasana kadar ozellikleri sendeki gibi olucakmi bakalim antrenman programi da baya etkili oldugunu gosteriyor bunun sonucunda

antrenman agirlik derecen nedir ?

Alıntıları Göster
    Antreman programi tabi ki etkili. Iyi bir antreman programi olmadiktan sonra 7 yildizli antreman yaptirmak bir ise yaramaz ki. Sonucta 7 yildizin anlami ayarlanan antreman programini en iyi sekilde oyunculara uygulandigidir. Eger iyi bir antreman programi yoksa ne kadar iyi uygulanirsa uygulansin oyuncularin ozellikleri cok fazla gelismez. Ikisinden biri olmadigi taktirde tam sonuc alinamaz. Ikisi birden olursa sonuclari da guzel olur. Hatta illa 7 yildiza gerek yok. Iyi bir antreman programiniz varsa 6 yildiz bile yeter.

Antreman agirlik derecem heavynin ilk seviyesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 1 Ağustos 2009; 22:56:10 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.