Şimdi Ara

Apple,iPhone OS 3'ün ilk güncellemesini yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın ilk teknik güvenlik konferansı “Black Hat” ‘in Las Vegas'da düzenlenen Amerika ayağının son gününde basınla paylaşılan iPhone'u korsanlara karşı savunmasız bırakan SMS sistemindeki güvenlik açığının giderilmesi için Apple iPhone OS 3'ün ilk güncellemesini yayınladı.


    26 Milyon iPhone'da bulunan bu güvenlik açığının,korsanlara telefonun her özelliğini kullanma kısacası cihazın kontrolünü ele geçirme imkanı sunduğu iddia edilmişti. Charlie Miller'in başını çektiği grubun ortaya çıkardığı açıkla ilgili Apple'ın çok daha önceden haberdar edilmesine rağmen bir güncellemenin neden bu kadar geciktiği de kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Apple'ın yıllardır "Korsanlara kapalı" dediği Mac OS'in gittikçe yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan açıklara çözüm bulmakta zorlanıyor yada son yıllardaki elektronik düşkünlüğünden yazılımlarına eski önemi vermiyor.


    Apple bundan 2 sene öncede Miller'in başında bulunduğu ekibin ortaya çıkardığı iPhone OS'deki güvenlik sorunları nedeniyle iPhone OS 1.0.1'i yayınlamıştı.









  • Geç olsada yayınlanması iyi olmuş. Tabi daha hızlı davranabilirdi o ayrı konu. Biz yıllarca microsoftun yama yapmasını eleştirirken çok yaygın olduğunu göz ardı ettik galiba. Neticede birşey nekadar yaygınsa okadar göz önünde oluyor. iphone yaygınlaştıkça sorunlarıda çoğalıyor gibi
  • daha ne açıklar çıkcak kim bilir
  • aynı şeyi windows7 başlığında da söylemiştim, windowsun bu kadar yama çıkartması çok kullanılmasından dolayı diye, linux ya da mac os de windows kadar çok kullanılsa, bir hacker ordusunun sürekli saldırısı altında olsa, eminim onlarda windows gibi hergun yama çıkartacaklar. İşte kanıtı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husNUKE

    aynı şeyi windows7 başlığında da söylemiştim, windowsun bu kadar yama çıkartması çok kullanılmasından dolayı diye, linux ya da mac os de windows kadar çok kullanılsa, bir hacker ordusunun sürekli saldırısı altında olsa, eminim onlarda windows gibi hergun yama çıkartacaklar. İşte kanıtı

    Doğru söylüyorsun...
  • Arkadaşlar tamam yaygınlık elbette önemli bir faktör, sonuçta hackerlar her ele geçirdiği bilgisayardan bir şey elde etmiyor, yayılma olanağı daha geniş olan sistemleri tercih ediyor bu yüzden ancak Mac OS hacklenemez değil, sadece çok zor olduğunu kanıtlamış bir işletim sistemi, bunu hackerlar dile getiriyor.
    Apple sorunu, mağdur oluşmadan çözmeye çalışıyor, benim bildiğim kadarıyla kimse SMS hackten muzdarip değil. Dolayısıyla bu yama hiç bir şeye kanıt değil bence. Bir Windows kullanıcısı olarak (Lisanslı) Windowsun Mac Os kadar stabil ve sağlam olduğunu düşünmüyorum ama bu kullanmama engel değil görüldüğü gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.