Şimdi Ara

Intel'in 6 çekirdekli Core i9 işlemcisi göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
22.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alt="Intel'in 6 çekirdekli Core i9 işlemcisi göründü"


    Eylül ayında Lynnfield kod adıyla anılan yeni nesil Core i5 ve Core i7 işlemcilerini duyurmaya hazırlanan Intel gelecek yıla dönük çalışmalarını da sürdürüyor. Önümüzdeki aylarda 32nm üretim teknolojisine geçiş yaparak Clarkdale ve Clarksfield kod adlarını taşıyan ve Westmere mimarisini (Nehalem mimarisinin 32nm için uyarlanmış versiyonu olarak düşünülebilir) temel alan entegre grafik özellikli işlemcilerini de endüstrinin beğenisine sunacak olan firma, masaüstü sistemlerde performans çıtasını daha da yukarı taşımanın planlarını yapıyor. Firma tarihinin en radikal girişimlerinden birisi olarak tanınlanan ve esnek tasarım özellikleriyle öne çıkan Nehalem mimarisi ile çekirdek meydan savaşlarında öne geçeceği ve farklı segmentler için çok çekirdekli işlemciler hazırlama konusunda daha agresif bir tutum izleyeceği firma üst düzey yetkilileri tarafından geçtiğimiz yıllarda dile getirilen Intel, sunucu ve iş istasyonlarından sonra masaüstü sistemler için de 6 çekirdekli işlemcilerini pazara sunmayı hedefliyor.


    alt="Intel'in 6 çekirdekli Core i9 işlemcisi göründü"


    Core i9 işlemcisinin çifti ile 24 çekirdekli (HT ile) sistemden ekran görüntüsü. İki işlemcinin tek bir anakart üzerinde kullanılması Skulltrail 2 platformu için de önemli ipuçları veriyor.


    Intel'in ilk detaylarını daha önce verdiğimiz 6 çekirdekli yeni işlemcileri Gulftown kod adını taşıyor. Firma tarafından henüz resmi olarak açıklanmış olmasa da Core i9 markası altında pazara giriş yapması beklenen 6 çekirdekli yeni işlemci ailesi, 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak. Sunucu ve iş istasyonlarını hedef alan Dunington kod adlı 6 çekirdekli işlemcilerden sonra masaüstü sistemler için de benzer bir hazırlık içerisinde olan firma bu sayede çekirdek savaşlarında öne geçmeyi ve masaüstü sistemlerde performans çıtasını yükseltmeyi hedefliyor. Westmere mimarisini temel alacak 6 çekirdekli yeni işlemci ailesi yukarıda da belirttiğimzi gibi Nehalem mimarisinin 32nm üretim teknolojisi için güncellenmiş bir versiyonu olarak ta değerlendirilen güncellenmiş mimari ile çoklu ortam odaklı yeni komut setlerini ve AES ileri şifreleme standardı için hızlandırma özelliğini de beraberinde getirecek. LGA1366 formunda olacak ve X58 anakartlarla kullanılabilece Core i9 işlemciler gün ışığına çıkmaya başladı.


    alt="Intel'in 6 çekirdekli Core i9 işlemcisi göründü"


    Lansman tarihi henüz açıklanmış olmasa da önümüzdeki yılın ilk yarısında anons edilmesi beklenen 6 çekirdekli Gulftown işlemci ailesinin satılmakta olan mevcut Core i7 işlemcilerin yerine konumlandırılması bekleniyor. Farklı saat hızlarına sahip modellerin olması beklenen seri dahilindeki işlemciler 12MB seviye 3 bellek ile gelecekler. Üç kanal DDR3 bellek kontrolcüsüne sahip olacak 6 çekirdekli işlemciler, ayrıca eşzamanlı çoklu-izlek (Hyper-Threading) teknolojisiyle de uyumlu olacaklar. Turbo Boost teknolojisine de destek vermesi ve bu sayede çoklu-izlek desteğine sahip olmayan yüksek frekans hassasiyetli uygulamalarda çekirdek hızını otomatik olarak arttırıp diğer çekirdekleri de neredeyse kapatma moduna getirerek kaynak kullanımını daha verimli gerçekleştirmesi beklenen 6 çekirdekli işlemcilerin gün ışığına çıkan mühendislik örneği 2.4GHz'de çalışıyor. Fiyatları hakkında herhangi bir bilginin bulunmadığı Core i9 ailesinin en güçlü Intel işlemci serisi olarak lanse edilmesi bekleniyor.


    alt="Intel'in 6 çekirdekli Core i9 işlemcisi göründü"




  • AMD nin işi gerçekten zor.Eğer Bulldozer mimarisini daha erkene alamazsa rekabet edeceği pek fazla alan kalmayacak.Zaten rekabet edebildiği tek platform masaüstü,ötekileri kaybetmiş durumda(Ekran kartı hariç) 2012 yılına kadar mevcut mimariyi ne ile yenilerse yenilesin beklentileri karşılamayacaktır.
  • abow uçmuş bunlar yahu :D
  • intel coştu gidiyor
  • q serisi 4 cekirdek kullananlar icin zaten

    i5 ve i7 serisi su anda direk cok gereksiz yalan

    ama bu 6 cekirdek gelirse buna gecilebilir

    tabi fiyatlarinin makul seviyeye inmesi beklenmeli
  • Şu i7'ye yalan diyen insanlara anlam veremiyorum.
  • i7 yalansa gerçek nerede? neredeyse quadlar i7lerden iyi diyecekler.
  • Pardon ama niye artık SMT kullanılmıyor yine HT denmekte :?: SMT olarak adlandırılmadı mı bu üründeki coklu izlek :?:
  • bu hyper thereading ne işe yarıyoki ben bi faydasını göremiyom :D
  • @St Batuhan, haberin içerisinde eşzamanlı çoklu-izlek (Simultaneous Multithreading) ifadesi zaten geçiyor. Öte yandan Intel yaygın anlamda bilinir olduğu için Hyperthreading olarak kullanmaya devam ediyor.

    Simultaneous multithreading teknolojisinin geçmişiyle ilgili daha fazla bilgiye, haberlerimizde arama yaparak ulaşabilirsiniz.
  • AMD 2 yılda bu işlemcinin performanssını yakalayamaz gibime geliyor

    haber için teşekkürler fx57
  • ne render alınır bununla oy oy oy
  • adamlar aşmış gerçekten amdnin çok çalışması lazım
  • intel gercekten iyi çalısıyor,amd'nin işi zor gibi :(
  • Yakında 10 çekirdekli işlemcileri de görürüz :)
  • Fiyatı konusunda birşey söylemeye gerek yok. AMD performans bakımından bu işlemcilere yetişemesede daha fazla işlemci satacağı kesin. Bu ürün için benim biçeceğim fiyat 2000 lira gibi bişey. Şu anki 4 çekirdekli i7 leri kıyaslarsak öylr bişey olacak.
  • 4 çekirdekli işlemcileri destekleyen programlar yaygınlaşamadan, quad core'lara nazaran bambaşka mimarili 6 çekirdekliler geliyor.
  • 4 çekirdek aldım. Oyunalar 4 çekirdek kullanmıyor diye sinir olmuştum. Bazı 2 çekirdek işlemciler bile benim 4 çekirdek işlemcimden daha yüksek performans veriyor. Bi baktım task managere ana o ne 2 tane çekirde %63-68 arasında dolaşıyor diğer 2 si yatmış %0-%2 arası gidip geliyor oyunda. Zamanında dedim 64 bit işlemci alıyim de ilerde rahat ediyim. Pentium 630 almıştım bu sene oldu hala 64 bit e geçmedim bi o kadarda işlemci değiştirdim. Yazılım ve donanım arasında belli açıklıklar var. Ekran kartı piyasasına yazılımlar yön verirken, işlemcilerde yazılımlara yön veriyor. Bol çekirdekli işlemcinin faydaları daha tam anlamıyla kullanamıyoruz. Bence 6-8 çekirdek işi için çok erken.
  • Sadece oyunlar için erken olabilir ama masaüstü işlemleri için degil
  • miasmus bende senin gibi zamanında pentium 4 630 almıştım ileriye dönük sistem kurayım diye peşinden mantar gibi dual core işlemciler çıkmıştı acayip uyuz olmuştum.bu arada intel amd ile arayı performans açısından baya açmaya başladı böyle giderse amd batar bizde intelin tekeline kalırız inşallah amd intele yetişir yoksa bizim için kötü olur zaten giren çıkmıyo :))
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.