Şimdi Ara

Yurt Dışından Cep Telefonu getirmede son durum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
8
Favori
135.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Ama 2 tane cep telefonu getireyim deme.


    yani iki yeni tel dimi çünkü zaten kendi telim olacak bide yenisi iki
  • bişey soracam.mesela fransadan bir telefon alındı getirildi.pasaport kaydı yaptıracam buna illa fransa vizeli flan mı olması gerekiyo yoksa hiç farketmez mi nedir??
  • bir de 2 tel geçirilemiyo denmiş ama geçirenler var??
  • telefonun alındığı faturanın tarihi,pasaportla türkiyeye giriş yapılma tarihinden sonra olursa,yani bana telefon yurtdışından gelecek ben o telefonu daha önceden türkiyeye giriş yapmış bir pasaporta yaptıracam kaydı.bu mümkün müdür?? umarım anlatabildim.
  • 18 yaş altı kişiler kayıt yaptırabiliyor mu? Birde kayıt yaptırırken sadece imei numarası yeterli mi? Yoksa cihazda kayıt esnasında bulundurulmalı mı?
  • nette bikaç çin sitesi var onları diyorum ben, hertürlü eşyayı bedava olarak hava postasıyla 2 hafta civarı yolluyorlar. ptt de çalışan arkadaşıma çakma IPHONE aldım PAYPAL ile tabii, 250$ ama birebir benzetmişler haa.
  • kendi sorularıma kendim cevap verim bari kimse iplemedi.türkiyeye girişinin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmemiş olması gereken bir pasaport aradıkları tek şarttır.ayrıca o pasaporta 2 yıl içinde telefon kaydı yapılmamış olması gerekiyor.onların dışında aradıkları bi şart yok.tam da hac dönüşü pasaport bulunur kanımca.
  • peki telefona hat takmaz isek hatsız olarak kulanabilirmiyiz pasaport bulana kadar

    müzik dinlemek wifi den kulanmak gibi yinede kitlenebilirmi telefon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolbg

    peki telefona hat takmaz isek hatsız olarak kulanabilirmiyiz pasaport bulana kadar

    müzik dinlemek wifi den kulanmak gibi yinede kitlenebilirmi telefon




    telefona bir sim kart takmazsanız, operatörler imei no yu göremez ve telefonun yabancı olduğunu kimse anlayamaz. dolayısı ile telefon kapatılamaz. bir kerede birden fazla getiren arkadaşlar, gümrükte beyan etmemek ve yakalanmamak kaydı ile getirip daha sonra - isterlerse 3 yıl sonra bile- henüz giriş çıkış yapması üzerinden 1 ay geçmemiş bir pasaporta işletebilirler ancak bu süre zarfında telefonu TR operatörlerden herhangi birisi ile kullanmamaları gerekiyor.

    telefonların garantisine gelince;

    bu iş sadece sizin ne kadar hak arama yeteneğiniz olduğuna bağlı bir konu. eğer dişli birisi iseniz, hakkınızı savunuyor iseniz SÖKE SÖKE her türlü ithal cihazın garantisi olduğunu görebiliyorsunuz. öncelikle elbette ki kendi karlarını düşünerek garanti olmadığını iddia etseler de gerektiğinde cihazın üreticisi ile mailleşerek cihazınıza garantili işlem yaptırabiliyorsunuz. fakat milletimizin özelliklerinden birisi kolay idare edilebilir olmak olduğundan, hiç kimse hakkını aramıyor ve "garantisi yok arkadaşım" denildiğinde, kabullenip dönüp gidiyor. oysa o cihazların hiçbirisi onun bunun evladı değil, hepsi üzerinde ait olduğu markanın logosunu taşıyor ve MARKA denilen şey, kolay kazanılan birşey değil, yöneticiler markaları hakkında kötü konuşulmaması için her türlü cihaza sahip çıkıyorlar.

    siz yeter ki haklarınıza sahip çıkın...




  • arkadaşlar peki yurt dışından telefon satın alırken libreli mi yoksa libresiz mi satın alıcaz ?
  • Merhaba SCORPION telefonun eline geçebildimi bana da abdden bir arkadaşım telefon yolladı elime geçmeyecek mi bu ozaman.sonuçta bu bir hediye de olabilir
  • Şu pasaporta kayıt süresini bir seneye indirseler keşke. Daha önce öyleydi. Her sene bir telefon kaydedebilsek..
  • selam,esimin pasaportunda 13 ve 11 yasinda kizlarimiz var,ayni pasaporta isletebilirmiyiz,bu tip bir uygulama ile karsilasan varmi acaba?refakli pasaport yani.Tesekkuler,
  • faydalı topik, teşekkürü borç bilirim
    daha önce öğrensem bu işi daha çok yararlı olurdu ama önümüzdeki maçlara bakıcaz artık
  • 1 telefon getirebilirsiniz denmiş fakat adam üstünde sanırım daha fazla adette getirebiliyor zira 4-5 tane telefon getirenler var.
    Nasıl oluyor bu iş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUAVI

    1 telefon getirebilirsiniz denmiş fakat adam üstünde sanırım daha fazla adette getirebiliyor zira 4-5 tane telefon getirenler var.
    Nasıl oluyor bu iş?


    arkadaş çine gidip kendi ithal yoluna gitti, gelsin sonuçları öğreniyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 6 Eylül 2011; 19:12:41 >
  • arkadaşlar ebay.com gibi bi siteden sipariş versek bize geldiğinde kayıt ettirmek gerekiyor di mi?
  • Önce gümrükden geçirebilmen lazım.
  • Ben türkiyeden çıkarken üstümde 2 tane telefon vardı tr den aldığım.Şu anda Polonyadayım,burda da 2 tane telefon aldım,hepsinde de sim kart var :) 20 gün sonra dönüyorum kısmetse,ülkeye girerken kim ne diyecek bana?hepsi benim kendi telefonum,kullanıyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozbirik

    Ben türkiyeden çıkarken üstümde 2 tane telefon vardı tr den aldığım.Şu anda Polonyadayım,burda da 2 tane telefon aldım,hepsinde de sim kart var :) 20 gün sonra dönüyorum kısmetse,ülkeye girerken kim ne diyecek bana?hepsi benim kendi telefonum,kullanıyorum :)

    Ona birşey demezler zaten fakat getirdiginiz telefonların imei kayıtlı olmadıgından 2 hafta içinde kapanır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.