Şimdi Ara

32 bit Windows Xp 4 GB bellek Desteğini Açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
10.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    · Windows 98: 1GB
    · Windows 98SE: 1GB
    · Windows ME: 1.5GB
    · Windows NT®: 4GB
    · Windows 2000 Professional: 4GB
    · Windows 2000 Server®: 4GB
    · Windows 2000 Advanced Server: 8GB with PAE enabled
    · Windows 2000 Datacenter Server: 32GB with PAE enabled
    · Windows XP Home: 4GB
    · Windows XP Professional: 4GB
    · Windows XP 32-bit: 4GB
    · Windows XP 64-bit: 128GB
    · Windows Vista™ Home Basic: 4GB
    · Windows Vista Home Basic 64-bit: 8GB
    · Windows Vista Home Premium: 4GB
    · Windows Vista Home Premium 64-bit: 16GB
    · Windows Vista Ultimate: 4GB
    · Windows Vista Ultimate 64-bit: 128GB+
    · Windows Vista 32-bit: 4GB
    · Windows Vista 64-bit: 128GB+
    · Windows Vista Business: 4GB
    · Windows Vista Business 64-bit: 128GB+
    · Windows Vista Enterprise: 4GB
    · Windows Vista Enterprise 64-bit: 128GB+
    · Windows Server 2003: 4GB
    · Windows Server 2003 Enterprise Edition SP2: 64GB
    · Windows Server 2003 Datacenter Edition SP2: 128GB
    · Windows Server 2003 64-bit: 4GB
    · Windows Server 2003 Enterprise Edition SP2 64-bit: 2TB
    · Windows Server 2003 Datacenter Edition SP2 64-bit: 2TB
    · Windows Server 2008: 4GB
    · Windows Server 2008 Enterprise Edition: 32GB
    · Windows Server 2008 Datacenter Edition: 64GB
    · Windows Server 2008 64-bit: 32GB
    · Windows Server 2008 Enterprise Edition 64-bit: 2TB
    · Windows Server 2008 Datacenter Edition 64-bit: 2TB

Öncelikle Windows Xp 32 bit 4 Gb bellek adresleyebilmekte fakat bunu aktifleştirmemiz gerekmektedir.Kapalı gelen bu özelliği açmak için win+r C:/boot.ini açıp
     32 bit Windows Xp 4 GB bellek Desteğini Açmak

.../fastdetect / satırının sonuna PAE ılavesi ekleyip kaydediyoruz.
    İşlemcimizin physical address extension (PAE) desteklemesi gerekmektedir.Nerdeyse günümüzde kullandığımız işlemciler physical address extension desteği vermektedir.

İşlemi yaparken boot.ini dosyasının yedeğini alınız

Böyle bişey buldum acaba işe yarar mı?Denemeye de çekiniyorum Şeytan işi gibi

• İşe yaramıyor ben çok denedim. 4 Gb ram varsa x64 sistem kurun
  • 32 bit işletim sisteminin max desteği 4gb dır 512 mb ekran kartı olsa geriye 3.5 kalır sistemin (parçaları anakart vs.) 100mb götürse 3.4 gb ram eklenebilir max bunun bir yazılımla vs yükseltilmesi pek mümkün gözükmüyor. zaten 32 bitin ömrü bitmek üzre tavsiyem vista x64 ve ya win7 x64 dür.

İfrat tefritsiz olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleci07

32 bit işletim sisteminin max desteği 4gb dır 512 mb ekran kartı olsa geriye 3.5 kalır sistemin (parçaları anakart vs.) 100mb götürse 3.4 gb ram eklenebilir max bunun bir yazılımla vs yükseltilmesi pek mümkün gözükmüyor. zaten 32 bitin ömrü bitmek üzre tavsiyem vista x64 ve ya win7 x64 dür.

Ne zaman yanlış bilgilendiren bir mesaj görsem karşıma sen çıkıyorsun. Yaptığın insanları tamamen yanlış yönlendirmekten başka bir şey değil. 32bit işletim sistemlerin teoride en fazla 4GB ram desteklediği ancak bunun biraz daha azını kullanabildiği doğru. Ancak teoride 4GB destekleyip daha az kullanmasının sebebi ekran kartının belleği olması ve diğer sistem bileşenlerinin bellek götürmesi falan değil. Ekran kartının belleği tamamen bağımsızdır ve işletim sistemi RAM'i adreslediği şekilde onu adreslemez ayrıca sistem parçalarının bellek kullandığı gibi saçma bir fikre nereden ulaştığını bilmiyorum.

University of Illinois at Urbana-Champaign (Computer Science)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Gb Ram 64 bit yüklenir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleci07

32 bit işletim sisteminin max desteği 4gb dır 512 mb ekran kartı olsa geriye 3.5 kalır sistemin (parçaları anakart vs.) 100mb götürse 3.4 gb ram eklenebilir max bunun bir yazılımla vs yükseltilmesi pek mümkün gözükmüyor. zaten 32 bitin ömrü bitmek üzre tavsiyem vista x64 ve ya win7 x64 dür.

Nasıl bir bilgidir bu böyle..
    Ayrica PAE ile 4GB ram kullanilir hale gelse de yine de tek bir program 4GB'in tamamini kullanamaz. Yani 64-bit'e gecmek gibi tam bir cozum degil.
    7zip - Anki - Audacity - Calibre - Clamwin - eMule - FileZilla - Firefox - GIMP - GSmartControl - Handbrake - Inkscape - Jitsi - LibreOffice - MediaInfo - Mumble - PDF SaM - qBittorrent - Shotcut - SumatraPDF - Thunderbird - VLC
  • Microsoft un 32 bitlik xp için 4 gb ve üstü ram bellekler için bir yaması yokmu acaba bu şekilde kullanmak çok saçma.
    · Windows Server 2003 Enterprise Edition SP2: 64GB
    · Windows Server 2003 Datacenter Edition SP2: 128GB

Bu işletim sistemleri bu kadar ram kullanabiliyorsa xp x86 nasıl kullanamıyor bunu anlayamıyorum.

O bahsettiğin sistemler server sistemler. Ondan olabilir mi? :)
    Xp x86 kullanıcılar için üretilmiş bir windows.

Bana kalırsa boşa nefes yoruyorsunuz. Xp işletim sisteminde 1 GB bellek aramızda olan veya olmayan tüm üyelerin bilgisayarlarındaki işlerini görür. 2 haftaya kadar yeni bellekler gelene kadar 1GB hı level tek modül belleği kullandım. Sonrasında 2*2 corsair 1066 belleklerim geldi. Taktığımda hiçbir fark görmedim. Neden? Kullanmıyorum ki?

Siz de kullanmıyorsunuz, o da kullanmıyor... hiçbiriniz 4 GB bellek kullanacak iş yapmıyorsunuz. 2 Gb her türlüsüne yeter ve artar.

Gözümüz aç heralde, 4 Gb hikayesidir sürüyor.

32bit in 3.25gb görmesi nedeniyle, geri kalan 750mb için 64 bit kuranlar var. Artık gördüğüm zaman cevap vermiyorum. Çünkü en az 200-300 sefer aynı soruyu uzun uzun, çocuk misali örneklerle anlattım. Sonuç ne? Adama bir sürü yazı yazıyorum, altındaki mesajı şöyle, " 32 bit mi kurayım 64 bit mi? ". Yukarıdakileri kendime mi yazmıştım? :)

vsvs.
    Tekrar söylüyorum, 4 Gb fuzulidir, bence hiç kasmayın.

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...

• @JANT!
    Doğrudur bahsettiğim işletim sistemleri server işl. sistemleri. Ama sonuçta bu oslarda x86 mimarisinde çalışıyor. İstenirse pekala w2003 bir ev pcsine de kurulabilir.
    Ben bu 4gb görmeme olayını microsoft'un kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
    Amaçları herkese x64 işletim sistemi satmak.
    Buna ek olarak 4 gb ramin ev kullanıcıları için aşırı olduğu konusunda da size katılıyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.