Şimdi Ara

Bu Soru Avrupa'da Özel Bir Şirketin Sınav Elemesinde Sorulan IQ Sorusudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
6.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir adam yıllar boyu Almanya'da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün "lan felekten bir gün çalayım bari" diyerek bir bara gitmiş..

Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş, bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kâğıda "tanışabilir miyiz?" mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.

Kadın kâğıdı almış okumuş, adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bişeyler yazıp kağıdı tekrar adama göndermiş. Adam kağıda bakmış bakmış...

hiçbir şey anlamamış, yazı ne Almanca ne bildiği bir dile aitmiş..

Gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip "ya, bunu bana bir kadın yazdı, ben anlamadım, ne yazıyor burda?" diyerek sormuş, arkadaşı kağıdı okur okumaz "sakın bir daha beni arama, arkadaşlığımız sona erdi." diyip yanından gitmiş...

Adam şaşkın bir halde eve gidip kağıdı anne-babasına "ya siz eskisiniz, bilirsiniz, burda ne yazıyor?" diye bu sefer onlara sormuş. Anne-babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan reddetmişler.

Karısına göstermiş, karısı boşanma davası açmış.

Adam artık çıldırma noktasına gelmiş. "len" demiş "bunu en iyi anlayan doktor olur, ne de olsa onların yazısı karışık" diyip doktora gitmiş.

Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş, aradan 1 saat- 2 saat geçmiş doktor yok.. Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki doktor tavanda sallanıyor, kendini asmış..

Adam en sonunda pes etmiş "len bu kağıt başıma çok işler açtı, başkasının da hayatını karartmasın" diyerek kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş.

O akşam da tesadüf bankaya hırsızlar girmiş, kasadaki tüm paraları almışlar, tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş, şef, kağıdı okuyunca birden "çabuk paraları geri koyun" demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler..

ŞİMDİ GELELİM SORUMUZA, HALİYLE "BU KAĞITTA NE YAZIYORDU?"

İPUCU: Cevap için yazıyı iyi okuyun derim..

Soru gerçek olup, cevabı metin içeriğinde klasik ve basit bir şifreleme yöntemiyle gizlenmiştir. Biraz dikkatli okursanız gayet kolayca çözebilirsiniz..

• Senin yazdığından başka birşey yazmıyor.
  • A,B,C,D diye seçenekler olsa fena olmaz mı hani öyle bir mantık kurardık ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Bir adam yıllar boyu Almanya'da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün "lan felekten bir gün çalayım bari" diyerek bir bara gitmiş..

Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş, bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kâğıda "tanışabilir miyiz?" mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.

Kadın kâğıdı almış okumuş, adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bişeyler yazıp kağıdı tekrar adama göndermiş. Adam kağıda bakmış bakmış...

hiçbir şey anlamamış, yazı ne Almanca ne bildiği bir dile aitmiş..

Gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip "ya, bunu bana bir kadın yazdı, ben anlamadım, ne yazıyor burda?" diyerek sormuş, arkadaşı kağıdı okur okumaz "sakın bir daha beni arama, arkadaşlığımız sona erdi." diyip yanından gitmiş...

Adam şaşkın bir halde eve gidip kağıdı anne-babasına "ya siz eskisiniz, bilirsiniz, burda ne yazıyor?" diye bu sefer onlara sormuş. Anne-babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan reddetmişler.

Karısına göstermiş, karısı boşanma davası açmış.

Adam artık çıldırma noktasına gelmiş. "len" demiş "bunu en iyi anlayan doktor olur, ne de olsa onların yazısı karışık" diyip doktora gitmiş.

Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş, aradan 1 saat- 2 saat geçmiş doktor yok.. Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki doktor tavanda sallanıyor, kendini asmış..

Adam en sonunda pes etmiş "len bu kağıt başıma çok işler açtı, başkasının da hayatını karartmasın" diyerek kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş.

O akşam da tesadüf bankaya hırsızlar girmiş, kasadaki tüm paraları almışlar, tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş, şef, kağıdı okuyunca birden "çabuk paraları geri koyun" demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler..

Soru kağıdında işte bunlar yazıyor.

• Kağıtta cevap yazıyor.
  • vereyim mi cevabı ? google'a cümleyi yazınca çıkıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kağıtta ''ne yaptığını biliyorum'' yazıyordu heralde
  • Burada tek kağıt var ki kağıtta Tanışalım mı yazıyor
  • http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=bir+adam+y%C4%B1llar+boyu+Almanya%27da+bir+bankada+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fm%C4%B1%C5%9F.+&btnG=Google%27da+Ara&meta=&aq=f&oq=

Cevap

Adamın kağıt yolladığı kadın aslında polistir.Adamın birlikte bara geldiği arkadaşı ise kadının kardeşidir.
    Kadın kağıda : Seninle çıkabiliriz ancak bunun olması için annenin ve babanın seni reddetmesi gerekiyor ve karındanda boşanmalısın.Akşam bankada soygun olacak yazıyor.
    Adam bu yazıyı okuyamıyor onun için arkadaşına ( kadının kardeşi ) gösteriyor arkadaşı bunu görünce sinirleniyor ve terkediyor.
    Yazıyı okuması için annesi ve babasına gösteriyor.Annesi ve babası kağıdı okuyunca evlatlıktan bu yüzden reddediyor.Karısına gösterince karısıda bu yüzden sinirleniyor ve çekip gidiyor.

Gelelim doktora : doktor aslında kadının kocasıdır.Adam kağıdı doktora getirince
    doktor bu olayı kaldıramıyor ve intihar ediyor.
    Adam akşam kağıdı bankanın kasasına koyduğunda hırsızlar geliyor ve kağıdı okuyor polisin önceden haberi olduğunu düşünüp oradan kaçıyor.

dandik bi forumdan buldum

• merak ettim ne yaziyor
  • Adamın kağıt yolladığı kadın aslında polistir.Adamın birlikte bara geldiği arkadaşı ise kadının kardeşidir.
    Kadın kağıda : Seninle çıkabiliriz ancak bunun olması için annenin ve babanın seni reddetmesi gerekiyor ve karındanda boşanmalısın.Akşam bankada soygun olacak yazıyor.
    Adam bu yazıyı okuyamıyor onun için arkadaşına ( kadının kardeşi ) gösteriyor arkadaşı bunu görünce sinirleniyor ve terkediyor.
    Yazıyı okuması için annesi ve babasına gösteriyor.Annesi ve babası kağıdı okuyunca evlatlıktan bu yüzden reddediyor.Karısına gösterince karısıda bu yüzden sinirleniyor ve çekip gidiyor.

Gelelim doktora : doktor aslında kadının kocasıdır.Adam kağıdı doktora getirince
    Adam akşam kağıdı bankanın kasasına koyduğunda hırsızlar geliyor ve kağıdı okuyor polisin önceden haberi olduğunu düşünüp oradan kaçıyor.

Pek bi zeka sorusuna benzemiyor...

( cevap alıntı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 30 Temmuz 2009; 17:31:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nonatri

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=bir+adam+y%C4%B1llar+boyu+Almanya%27da+bir+bankada+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fm%C4%B1%C5%9F.+&btnG=Google%27da+Ara&meta=&aq=f&oq=

Cevap

Adamın kağıt yolladığı kadın aslında polistir.Adamın birlikte bara geldiği arkadaşı ise kadının kardeşidir.

dandik bi forumdan buldum

Şükür... Az kalsın bende intihar edecektim merak etmiştim

• Çok saçma... Doktor ne biliyor karısının yazdığını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanYeE

Çok saçma... Doktor ne biliyor karısının yazdığını..

adam doktor olm
    6 yıldır kcını yırtmış o kadar bilmezmi
  • Yanıtlayan arkadaşlar, emin misiniz?
  • Murtix7 nikli arkadaşın verdiği cevap doğru değil mi?Bnece cewap o.
  • saçma adam okuyamıyor herkes nasıl okuyor
  • bu iq sorusumu
    kusura bakmasınlar ama bu soruya bilmeden bu cevabı verecek insanoğlu yoktur yeryüzünde o yüzden avrupadaki özel bi şirket eleman alamamıştır
  • cevap çok saçmaymış
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.