Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap : Ferrari: Schumacher Massa'nın yerine yarışacak.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Diğer Sporların Gündemi >> Formula 1 >> Cevap : Ferrari: Schumacher Massa'nın yerine yarışacak. Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Sanctus Diavolos

31 Temmuz 2009, 21:35:16  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

var ya şimdi biri çıkıp derse "Schumi döndü kesin markalar ve pilotlar şampiyonluğu Ferrari'nin olacak" diye,hiç şaşırmam

olay mekanikerlere kadar vardı,sanki Schumi takımdayken mekanikerlerin kulağını çekiyordu düzgün çalışsınlar diye. ayrıca MMX'in dediği gibi Schumi zaten Ferrari'de aktif olarak bulunuyor.

Simone...
Hokagé

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2009, 22:05:37  

Şuminin gelişinin en güzel tarafı kimiyi gazlayacak olmasıdır.Kimi ne olursa olsun 40 yaşında bir şumiye geçilmek istemeyecektir.Ayrıca F1 can çekişiyordu bu sene, ecclestone ve ferrari geçici çözümü buldular diyelim.Sansasyonel olaylar oldukça F1 'i takip eden kitleleri çekmeye başlayacaklardır,kalan yarışlarda boş koltuk olacağını zannetmiyorum.

MMX 166

31 Temmuz 2009, 22:23:29  

quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

Şuminin gelişinin en güzel tarafı kimiyi gazlayacak olmasıdır.Kimi ne olursa olsun 40 yaşında bir şumiye geçilmek istemeyecektir.Ayrıca F1 can çekişiyordu bu sene, ecclestone ve ferrari geçici çözümü buldular diyelim.Sansasyonel olaylar oldukça F1 'i takip eden kitleleri çekmeye başlayacaklardır,kalan yarışlarda boş koltuk olacağını zannetmiyorum.

fakat MS donmeyecekmıs.
ayrıca emınım MS donse bıle kımı yı asla gecemezdı.
haa otomobıl sorun olur gecer ama normal sartta bır yıldır f1 koltuguna oturmadıgını soyleyen bırı,aktıf pılotllardan hatta ve hatta ferrarı pılotu kımı yı gecer denmesı hayalden de ote.

mclaren in yenı yüzü mp4-12c yi gördünüzmü?
Hokagé

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2009, 23:06:37  

quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166
fakat MS donmeyecekmıs.

Nasıl dönmeyecek adam bugün f2007 ile sürüş yaptı

DARKRUSE

31 Temmuz 2009, 23:48:53  

quote:

quote:

fakat MS donmeyecekmıs.

Nasıl dönmeyecek adam bugün f2007 ile sürüş yaptı

Yanlış yazmış heralde arkadaş.

Dönüyor hatta FOTA F60 la test yapması için izin bile vermiş sadece williams ve force india daha kararını belirtmemiş daha onlarda izin verirse şumi f60 la piste çıkıp test yapabilecek.

Bu da bugün Mugello'da yaptığı test;

http://preprod.dailymotion.com/video/xa0xn6_mstestmugello_videogames

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKRUSE -- 31 Temmuz 2009; 23:53:09 >

Lost,Heroes,Smallville,Prison Break,Avatar,Dexter,Supernatural,24,Nip/tuck,Chuck,Kyle XY,South Park,Pushing Daisies,Knight Rider,Terminator TSCC,Jericho,New Amsterdam,The Office,The Lost Room,How I Met Your Mother,Oz,Entourage,Battlestar Galactica,Carnivale,The Triangle,Hellsing,Death Note,The Big Bang Theory,Gossip Girl,True Blood,Band of Brothers,Californication,Breaking Bad,Burn Notice,Leverage,Wolverine and the X-Men,Lie to Me,Harper's Island,Spider-Man:TAS,Hung,Nurse Jackie,One Piece,The Vampire Diaries,Accidently on Purpose,FlashForward,Bored to Death,White Collar,Visitors
Hi Hi Hi Ha Ha Ha
Let's Put a Smile on That Face.
Hirotaro

Sisteme Gözat

1 Ağustos 2009, 3:20:50  

2009 araçlarıyla doğrudan bir karşılaştırma yapmak zor olsa da, Alman pilotun en iyi tur derecesi 1.23.736 oldu. Mugello’da Ferrari’nin F60 aracıyla Ocak ayında yapılan testlerde en iyi derece Massa tarafından 1.23.981 olarak kaydedilmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 1 Ağustos 2009; 3:23:31 >

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
MMX 166

1 Ağustos 2009, 7:21:14  

quote:

Orijinalden alıntı: DARKRUSE

Dönüyor hatta FOTA F60 la test yapması için izin bile vermiş sadece williams ve force india daha kararını belirtmemiş daha onlarda izin verirse şumi f60 la piste çıkıp test yapabilecek.

haydaaa MS kendısı donmeyecegım dıye beyanat vermemısmıydı

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

2009 araçlarıyla doğrudan bir karşılaştırma yapmak zor olsa da, Alman pilotun en iyi tur derecesi 1.23.736 oldu. Mugello’da Ferrari’nin F60 aracıyla Ocak ayında yapılan testlerde en iyi derece Massa tarafından 1.23.981 olarak kaydedilmişti.

acaba MS hangı ayda test yaptı?zemın sıcaklıgı onemlı bır faktor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 1 Ağustos 2009; 7:21:27 >

Computeus

1 Ağustos 2009, 9:00:47  

Anlamadığım bir şey var. Bazı arkadaşlar Schumi'nin Massa'nın yerine gelip 2-3 yarış yarışmasına neden bu kadar tepki gösteriyorlar. O kadar tepki veriyorlar ki sanki birşeyi çekememezlik var fakat ne olduğunu ben anlayamadım.

Niki Lauda'da geri dönüş yaptı biliyorsunuz. 79'da bıraktı. 82'de geri döndü. 84'te şampiyaon oldu. Yok efendim Kimi'yi geçer / geçemez, yok Hamilton'u yener / yenemez. Büyük ihtimal Schumi beklenen başarıyı kazanamayacak (podyum) ve ünü biraz lekelenecek belki. Fakat yine de eski dostunu gördüğünde sevinen insanlar gibi karşılamalıyız, gelip 2-3 yarışa çıkması kimseyi rahatsız etmemeli bence.

İlk Demo Albüm "Her Şey Dünde Kaldı"
|| SanDisk Sansa CLiP Silver 4GB || Ultimate Ears Super.fi 3 Studio || HTC Touch Diamond + WM 6.5 ||
|| DH KAN BANKASI ||
UPDATE insanlar SET derdivar = TRUE WHERE seviyor = TRUE
Mucizeye dokunmak aslında onu kaybetmekmiş.
Wireless, Torrent ve RapidShare destekli WDTV sahibi.
WDTV Hakkında Herşey
fz18

1 Ağustos 2009, 10:05:56  

bunu anlaman için şumi nin formula için efsane olduğunu yüreğinde hissetmen gerek.bak şuminin adı bile bu forumu hareketlendirdi.onun formula bir tutkunları için yeri çok başka hele ferrari için apayrı.bu mekanikerler içinde geçerli.neticede onlarda insan.şuminin geri dönmesi tarihte bir ilk olacak.yani tekrarı yok bunun.ben heyecanlandıysam onlarda en az benim kadar heyecanlanmıştır.ama dedimya bu anlatılmaz yaşanır.herkesin fikri kendini bağlar.
quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fz18
şumi nin gelmesi mekanikerlerede harekete gerçirecektir.motivasyonları hat safhaya çıkacağı kesin.

hey allahım zaten MS o mekanıkerlerın basında duruyor.daha neyıne motıvasyon olacakkı?

gercı macarıstan da ferrarı de ılerleme var.umarım mclaren ve ferrarı mucadeleye tekrar devam eder

Gücdevani

1 Ağustos 2009, 13:03:13  

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DARKRUSE

haydaaa MS kendısı donmeyecegım dıye beyanat vermemısmıydı

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

acaba MS hangı ayda test yaptı?zemın sıcaklıgı onemlı bır faktor

Sayın MMX 166
Formula1'den biraz uzak kalmışsınız.Michael Valencia'da pistte.Massa'nın yerine yarışacak Ferrari adına.Dün de bu çerçevede Ferrari'nin geçen seneki aracıyla Mugello pistinde yaklaşık 70 tur attı.Lastikler ise GP2'de kullanılan slik lastiklerden oluşmaktaydı.Bu turlarında Massa'nın 1.23.981'lik derecesinden yaklaşık 0.250 saniye daha iyi bir derece kaydetti.İşin ilginç yanı ise tüm takımlar resmi olarak tatilde olduğu ve çalışma yasağı olduğu için Michael teknik ekipten mahrum bir şekilde çalıştı.
Bu testler sonucunda asıl görmek istediği araç kullanmanın boynundaki komplikasyona ne derece etki edeceği.Bunu önümüzdeki günlerde göreceğimizden bahsetti kendisi.
Diğer yandan Ferrari,Schumacher'in bu seneki araç ile test yapması için FIA'dan talepte bulundu ve cevabı bekliyorlar.Anlayacağınız 20 gün sonra pistte efsane...

Radyo Onbeş!Hayatın Kalbine...
Sanctus Diavolos

1 Ağustos 2009, 13:54:30  

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Anlamadığım bir şey var. Bazı arkadaşlar Schumi'nin Massa'nın yerine gelip 2-3 yarış yarışmasına neden bu kadar tepki gösteriyorlar. O kadar tepki veriyorlar ki sanki birşeyi çekememezlik var fakat ne olduğunu ben anlayamadım.

Niki Lauda'da geri dönüş yaptı biliyorsunuz. 79'da bıraktı. 82'de geri döndü. 84'te şampiyaon oldu. Yok efendim Kimi'yi geçer / geçemez, yok Hamilton'u yener / yenemez. Büyük ihtimal Schumi beklenen başarıyı kazanamayacak (podyum) ve ünü biraz lekelenecek belki. Fakat yine de eski dostunu gördüğünde sevinen insanlar gibi karşılamalıyız, gelip 2-3 yarışa çıkması kimseyi rahatsız etmemeli bence.

kimsenin Schumi'yi çekemediği falan yok. Ferrari taraftarı olan olmayan birçok kişi Schumi'yi yeniden izleyeceği için heyecanlı. mesele forumdaki bazı arkadaşların olaya yaklaşımı. mekanikerlerin motivasyonunu arttırır bile diyen çıktı pes artık. Schumi'nin elinde sihirli değnek yok,Ferrari'nin performansıda ortada.

Simone...
the_cantan

1 Ağustos 2009, 15:42:30  

Haklısın Sanctus ne oluyor diyordum.
MMX166 sanırım Şumi nin tek adımlık barut gibi dönüşünü kastediyor. Şumi dönmedi ki geçici olarak koltuğu dolduracak. o gelmese alonso vb...
hem Şumi F2008, F60 ile ne zaman çıktı piste anlıyamadım. benim bildiğim slick lastik takılmış F2007 ile pistlere çıktığı ve Massa nın Mugello da attığı en iyi dereceden biraz daha iyi. ama unutmayın ki araçta F2007. F2007 getirin bul yıl ki araçları teker teker yemesi gerekir.lakin ilk test, değişiklikler ols ada ben Şumi nin attığı dereceden hayal kırıklığına uğradım. yani 1.20.000 gibi tur atsa olurdu da...
sözün özü otomobil kıyasları doğru değil bence.

diğer yandan Şumi bıraktığından beri çekiş kontrol, aerodinami gibi köklü değişiklikler var. belki bırakıp yeniden tecrübe etmesi onun için yeniden öğrenmek gibi olmuştur.lakin test yasağı olmasa da adam çalışsa. ne uyuz bir şeydir test yasağı. ha anladık masraf falan da; ne kadar masraf olur? elde ki malzemeyle sezon boyu idare et. bu ne yahu? nerede inkişaf. en çekemediğim şey test yasağı. bağnaz adamlar mısınız nesiniz diyesim var FIA ye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 1 Ağustos 2009; 15:47:29 >

KING
system failure...
MMX 166

1 Ağustos 2009, 19:49:19  

yahu ben onu demıyorum.ayrıca cekememezlık falanda yok.yoksa gelsın yarıssın hatta gelmısken 2 sampıyonluk daha cıkarsın toplşamda 9 olsun hey allahım ya cekemememzlık
mıchael f1 e gerı donmeyecegını beyanm etmıstı hatta efsane sıfatına zarar vermemek ıcın bunu dusundugunu ve yarısmayacagını soyledı.
hatta haberın lınkıde buıralardaydı.

MMX 166

1 Ağustos 2009, 19:56:31  

quote:

bunu anlaman için şumi nin formula için efsane olduğunu yüreğinde hissetmen gerek.bak şuminin adı bile bu forumu hareketlendirdi.onun formula bir tutkunları için yeri çok başka hele ferrari için apayrı.bu mekanikerler içinde geçerli.neticede onlarda insan.şuminin geri dönmesi tarihte bir ilk olacak.yani tekrarı yok bunun.ben heyecanlandıysam onlarda en az benim kadar heyecanlanmıştır.ama dedimya bu anlatılmaz yaşanır.herkesin fikri kendini bağlar.

hey allahım sen sabır ver

bu yuregımızden hıssetmek nasıl oluyor acaba?

vede evet valencıa da ferrarı mekanıkerlerı lastık takan cıkaran elemanlar hatta ve hatta benzın pompacısı bıle işe ayrı bır şevk ile sarılacak

ayrıca sunuda eklıyeyım.bu bolume daha yenı gelenler buyuk ıhtımalle benı mıchael dusmanı falan sanacaklar.buna emınım

MMX 166

1 Ağustos 2009, 19:59:28  

quote:

Orijinalden alıntı: Gücdevani
Anlayacağınız 20 gün sonra pistte efsane...

hadı bakalım gunumuz yetmelerıne otomobıl ıle bır butun olmayı gosterır

fasilgibi

1 Ağustos 2009, 22:12:09  

Michaeli kimi ile karşılaştıranları anlayamıyorum, michael kötü arabayla bile yarış kazanan bir adam en basitinden, kimin altında roket olmadan kazanamaz. Kiminin yetersiz bir arabayla yarış kazandığı oldumu varsa söyleyin ben bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasilgibi -- 1 Ağustos 2009; 22:18:36 >

Sanctus Diavolos

1 Ağustos 2009, 23:48:06  

quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

Michaeli kimi ile karşılaştıranları anlayamıyorum, michael kötü arabayla bile yarış kazanan bir adam en basitinden, kimin altında roket olmadan kazanamaz. Kiminin yetersiz bir arabayla yarış kazandığı oldumu varsa söyleyin ben bilmiyorum.

bende böyle saçma mesajları bi türlü anlayamıyorum. ne yapsak ki?

Simone...
Gücdevani

2 Ağustos 2009, 12:23:27  

quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

Bu kimi hayranlığı,Schumacher hayranlığından daha da kötü.Birisi efsane iken,ve bir kısım otoriteye göre pistlere bugüne kadar gelmiş en iyi pilotken bir diğeri emekli olmasına yakın zaman kala hala daha sezonu domine eden bir performans ortaya koyamamış.Eline iyi paket vermediğiniz zaman ekstra hiç bir şey verememiş.
Salt hızda pistin en iyisiymiş(!)Bunu Montoya için de derlerdi.Kendisi nascar'da araba tokuşturuyor.Layık olduğu yerde.Salt hızın hiç bir şey ifade etmediğini anlamadı.Kimi'nin hayranları da anlamıyor.McLaren'in 2007 yılında topyekün yaptığı afedersiniz ama dangalaklıklar olmasaydı Kimi şampiyon falan olamayacaktı.
Asıl konuya gelirsek tüm dünyada Schumacher'in tekrar direksiyona oturacağından ötürü hareketlenen önemli bir kitle var.Önümüzdeki yarışın biletlerini satan organizatörler efsaneyi canlı izlemek için tarihi fırsat diye bilet satıyor.Adamın tüm F1'e kattıkları tüm kamuoyunca kabul görmüşken birileri Ferrari'ye katacaklarına burun kıvırıyor.
Evet belki eski performansında olmayacak,belki yarış birinciliği,pol pozisyon falan olmayacak ama sezon bir çok insana göre yeni başlıyor.Umud ediyorum ki Schumacher ondan Ferrari'nin mevcut performansı nedeniyle beklemediğim yarış birinciliği ve pol pozisyon lafımı da bana yedirecek...

Radyo Onbeş!Hayatın Kalbine...
fasilgibi

2 Ağustos 2009, 1:52:37  

quote:

quote:

Kolayı var blokla okuma bir daha mesajlarımı o zaman sen okumasanda olur.

@gücdevani yazdıklarına katılıyorum. Ferrarinin yapması gereken seneye kimi yerine alonso veya rosbergi getirmek. Rosberg zor ama alonso gelecek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasilgibi -- 2 Ağustos 2009; 2:02:05 >

maverick_192

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2009, 2:20:17  

Michael Schumacher, Ferrari’nin 2007 versiyon aracıyla, Nisan 2008’den bu yana ilk kez gerçekleştirdiği test sürüşünün tatmin edici olduğunu söyledi.
Avrupa Grand Prix hazırlıkları çerçevesinde dün Mugello’da piste çıkan Schumacher, Ferrari’nin Clienti departmanı tarafından hazırlanan 2007 model araçla toplam 67 tur tamamladı. Araçta, GP2 özelliklerinde oluksuz lastikler kullanıldı.

Schumacher testlerin ardından yaptığı açıklamada, “F1 Clienti’nin hazırladığı 2007 model bir araç olsa da, F1 aracıyla piste yeniden dönmek harika bir şey” dedi.

Schumacher, “Birkaç turun ardından sürekli tur dereceleri yapabildim. Bu performans beni mutlu etti” diye konuştu.

2006 sezonu sonunda aktif F1 kariyerine veda eden Alman pilot, “Şimdi vücudumun ve kaslarımın önümüzdeki günlerde buna nasıl tepki vereceğini görmemiz lazım” dedi.

buda yeni çıkan bir haber

Bu arada Ferrari, Schumacher’in Valencia’daki mücadele öncesinde 2009 aracını denemesine imkan sağlamak maksadıyla, Alman sürücünün test yasağından muaf olması için rakiplerine yaptığı talebe cevap bekliyor.

Sanctus Diavolos

2 Ağustos 2009, 4:10:23  

quote:

Orijinalden alıntı: Gücdevani

*Bu kimi hayranlığı,Schumacher hayranlığından daha da kötü.Birisi efsane iken,ve bir kısım otoriteye göre pistlere bugüne kadar gelmiş en iyi pilotken bir diğeri emekli olmasına yakın zaman kala hala daha sezonu domine eden bir performans ortaya koyamamış.Eline iyi paket vermediğiniz zaman ekstra hiç bir şey verememiş.
**Salt hızda pistin en iyisiymiş(!)Bunu Montoya için de derlerdi.Kendisi nascar'da araba tokuşturuyor.Layık olduğu yerde.Salt hızın hiç bir şey ifade etmediğini anlamadı.Kimi'nin hayranları da anlamıyor.McLaren'in 2007 yılında topyekün yaptığı afedersiniz ama dangalaklıklar olmasaydı Kimi şampiyon falan olamayacaktı.
***Asıl konuya gelirsek tüm dünyada Schumacher'in tekrar direksiyona oturacağından ötürü hareketlenen önemli bir kitle var.Önümüzdeki yarışın biletlerini satan organizatörler efsaneyi canlı izlemek için tarihi fırsat diye bilet satıyor.Adamın tüm F1'e kattıkları tüm kamuoyunca kabul görmüşken birileri Ferrari'ye katacaklarına burun kıvırıyor.
****Evet belki eski performansında olmayacak,belki yarış birinciliği,pol pozisyon falan olmayacak ama sezon bir çok insana göre yeni başlıyor.Umud ediyorum ki Schumacher ondan Ferrari'nin mevcut performansı nedeniyle beklemediğim yarış birinciliği ve pol pozisyon lafımı da bana yedirecek...

*Schumi'nin gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğu konusunda haklısın,bunu bu forumda inkar edecek üye çıkacağını sanmıyorum. yani Schumi'yi hiç sevmeyen insanlar bile onun en iyi olduğu konusunda hemfikirdir. zaten onun sevilmemesinin nedenlerinden biride en iyi olmasıdır. ben daha burada şu pilot Schumi'den daha iyi dendiğini görmedim(tabiki bu söylediğim mantıklı yazan üyeler için geçerli). en fazla Senna ile kıyaslanıyor Schumi. bu işin bi yönü. ama diğer bi yönü daha var. Schumi'nin kendisi bile bir gün kendisinden daha iyi bi pilotun geleceğini söylüyorken bu forumdaki bazı kalın kafalılar bunun aksini iddia ediyor yada ima ediyor. mevcut durumda Schumi en iyi ama ileride onun rekorlarını alt üst edecek pilotlar gelebilir. hatta Hamilton ve Vettel şu an en büyük iki aday konumunda. ha zamanında Alonso-Kimi-Montoya içinde benzer şeyler söylendi ama bu 3 pilotun hiçbiri ne Schumi'nin yeteneğine ne de Schumi'nin imkanlarına sahip olamadı. Hamilton şu an bu imkanların bir çoğuna sahip ve kaliteli bi pilot olduğuda ortada. Kimi'nin performansına gelirsek,Kimi'nin kendisi bile umursamıyorken biz neden bunu söz konusu ediyoruz ki. ya da sen bunu söz konusu ederek neyi ispat etmeye çalışıyorsun?Schumi'nin Kimi'den daha iyi olduğunu mu?Schumi zaten Kimi'den çok daha iyi bi pilot,gerizekalı olmayan bi insan bile bunu bilir. tabi sen kendini zeki sanıp burada Kimi ile ilgili iyi bişeyler yazan insanları salak sanıyorsan o başka. Kimi defalarca F1'de uzun yıllar kalmak gibi bi düşüncesinin olmadığını,yarışmaktan zevk aldıkça yarışacağını söyledi. rekor mekor onun umrunda değil,onun tek istediği yarış birinciliği veya bi dünya şampiyonluğu daha. ama gelecek sezon kafasına eser bırakır. bu paragraf ile ilgili son cümle;Kimi'nin sezonu domine ettiği bi performansı olmamışmışmışmış. bu söylediğine inanıyor musun?2005 ve 2003 sezonlarını izlemedin sanırım. 2003'te pistin en hızlı 3. aracına sahipken Schumi ve Monty ile sezon sonuna kadar sürecek şampiyonluk mücadelesinde bulundu. 2005 konusuna az sonra gelicem.

**Salt hızın ne demek olduğunu iyi anladığına emin misin?Monty'de Kimi'de salt hızda çok üstün pilotlardır ama biri testlerle aracı geliştirmekle hiç ilgilenmiyor diğeri ise kafasını yarışı kazanmaktan çok başka şeylerle meşgul ediyor. ama salt hızda şu andaki pilotlar arasında Kimi en iyisi. adamda doğuştan gelen bi yetenek var bunu kimse inkar etmiyor,o senin bahsettiğin F1 otoriteleride bunu söylüyor. Schumi için söylediklerinde haklılar Kimi için söylediklerinde yanlışlar öyle mi?
bi de demişsin ki Mclaren'in 2007'de cartları curtları olmasa Kimi şampiyon olamazdı. hadi diyelim ki haklısın(değilsin ama neyse),o bahsettiğin Mclaren takımı 2005'te hızlı olduğu kadar sağlamda bi araç yapsaydı Kimi ilk şampiyonluğunu 2005'te kazanırdı. iyi olmamakla suçladığınız pilot 2005'te onca soruna rağmen kaç yarışta gerilerden başlamasına rağmen neler yaptı neler?

***Schumi'nin Ferrari'ye veya F1'e katacaklarını kimse göz ardı etmiyor. bu sadece bağnaz Schumi fanlarının buluttan nem kapmalarından kaynaklanan bi düşünce.

****sezon birçok insana göre yeni başlıyor demişsin. bunun kadar saçma bi düşünce olamaz. bi spor sadece içinde barındırdığı sporcular için izlenmez. sanırım bu takıntı bi tek bizim ülkemizde var. F1 Racing'in temmuz sayısında bi anket yapılmış,eğer Ferrari F1'den çekilirse izlemeye devam eder misiniz şeklinde bi soruya cevap verenlerin çok çok büyük bir çoğunluğu evet demiş. anketler yüzde yüz gerçeği yansıtmasada genel düşünceyi belli eder. eğer bi sporcu için bi sporu takip ediyorsanız bence hiç takip etmeyin sporu. eğer böyle olsaydı Jordan basketbolu bıraktığında,Maradona emekli olduğunda,Agassi tenisten ayrıldığında bi sürü insanın bu sporları takip etmeyi bırakması gerekirdi. ben Jordan'ın hayranlarından biriydim o basketbolu bıraktığında aklımdan asla basketbol izlemeyi bırakmak geçmedi. bilen bilir halada çok sıkı takipçisiyim NBA'in. çünkü benim asıl sevdiğim şey basketboldu Jordan değil,Jordan benim için o basketbolu güzelleştiren etkenlerden biriydi. Jordan emekli olunca ne oldu,NBA'in izleyici mi azaldı?yerine onun kadar iyileri gelmedi mi?bugün favori pilotum Kimi,o emekli olunca bırakır mıyım F1'i izlemeyi?

quote:

Kolayı var blokla okuma bir daha mesajlarımı o zaman sen okumasanda olur.

bloklamaya gerek yok,karşıt düşünceleri okumayıp cevap yazmayacaksam ne anlamı var sohbet etmenin.

bana saçma gelen Kimi ile Schumi'yi kıyaslamalarına serzeniş edip aynı zamanda kıyaslamayı kendin yapman. kendi içinde çelişiyor gibisin.

Simone...
meta80

2 Ağustos 2009, 8:13:17  

kimi'nin motivasyon eksikliği var
schumacher daha profesyonel

navigasyon cihazı aldım
dellino

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2009, 24:51:53  

Schumacher tam zamanında gelecek. İlk yarışta Alonso nun da olmasını isterdim. Mclaren, Renault ve Ferrari yaptığı iyileştirmeler ile geçen yarışta kendini gösterdi. 3 takımın kıyasıya mücadelesi F1 i heyecanlandırır.
Ama hiç bir zaman Schumacher eskisi gibi agresif olmayacağı için eski yarışlarda girdiği risklere girmeyecektir.

maverick_192

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2009, 16:02:30  

FOTA Başkan Yardımcısı John Howett, takımlardan sekizinin, Michael Schumacher'in F60 aracıyla bir gün için test yapmasına yeşil ışık yaktığını ifade etti.

İtalyan ekibi, Avrupa Grand Prix'de Felipe Massa'nın yerine yarışacak Schumacher'in Valencia'ya hazır bir şekilde çıkabilmesi için en az bir günlüğüne yeni aracı kullanabilmesi amacıyla FIA, FOTA üyesi sekiz takım ile Force India ve Williams'a talepte bulunmuştu.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Toyota F1 patronu Howett, "Toyota olarak, tüm FOTA üyelerinin bu talebi onayladıklarını anlıyoruz" dedi.

Massa'nın çok talihsiz bir kaza geçirdiğini belirten Howett, FOTA takımlarının Ferrari'nin ricasını kabul etmesini, "sportif bir jest" olarak niteledi.

Telegraph gazetesindeki haberde, FIA'nın da bazı takımlardan, bu konuda onay verdiklerini belirten dokümanlar aldığı belirtildi. Bunlar arasında Red Bull Racing'in de yer aldığı ve ancak bazı şartlar ileri sürdüğü ifade edildi.

fasilgibi

2 Ağustos 2009, 18:33:45  

Keşke bizim yarışta da olsaydı en azından seyirci gelirdi

bianconera

2 Ağustos 2009, 20:23:08  

quote:

Keşke bizim yarışta da olsaydı en azından seyirci gelirdi

Bizim yarışa Senna'yı,Prost'u,Schumi hepsini getirsen yine dolmaz.F1 kültürü diye birşey yok Tr'de.

Otomobilin Geleceği
Sanctus Diavolos

2 Ağustos 2009, 22:46:04  

loko alıntıyı yaparken hatalı yapmışsın,sanki ben yazmışım gibi bi izlenim oluşuyor senin yazdığın cümle için. alıntıyıda küçültüp sadece Schumi'nin en iyi olduğu kısmını dahil edersen daha iyi olur.

Simone...
fasilgibi

3 Ağustos 2009, 1:43:49  

Schumacher çok iyi bir sürücü ama en iyi olduğu tartışılır. Mesela senna yarıştığı kadar sıkı rakipleri ve takım arkadaşları olmamıştır. Onun için senna dan iyi demek pek doğru değil.

maverick_192

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2009, 1:47:28  

bu arada schumacher 2009 kuralları gereği f60 ı kullanamıyor bunun üzerine f2007 ferrarinin 2007 versiyonu ile pistlere çıktı testini yaptı dereceside gayet iyi 1.23.736 oldu. Mugello’da Ferrari’nin F60 aracıyla Ocak ayında yapılan testlerde en iyi derece Massa tarafından 1.23.981 olarak kaydedilmişti, f2007 nin sadece lastikleri oluksuzdu.. ferrari takımlardan schuminin f60 ı test etmesi konusunda teklif yapmış ve takımların 7 si kabul etmiş.. schuminin yarışmasına kesin gözüyle bakılıyor artık gayet iyi performanslar 2,5 sene yarışmayan biri için.. %97 yarışacak diyorum bi aksilik çıkmazsa.. ayrıca schuminin bu sene şampiyon olacağına inanan hayranları bile var yani matematiksel olarak ne kadar güç olsada buna inananlar var... eğer schumi performansından memnun kalırsa ve f1 e devam derse ferrari tabi ki schumiyi alacaktır ve massa yada raikkoneni kovacaktır.. aslında schumi ve alonso aynı takımda olsalar çok daha iyi olur diye düşnüyorum... yarış 23 ağustosta iple çekiyorum iple

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick_192 -- 3 Ağustos 2009; 1:49:07 >

the_cantan

3 Ağustos 2009, 7:44:13  

biraz saçma mesajlar var.
yahu Kimi nin yaptıkları ortada neyini tartışıyorsunuz? ayıp derim.
M.Schumacher ın Senna, Prost devrinde ki gibi aksilik kör topal durumlarda, enteresan şekilde yarış kazanma imkanlarını Raikkonen de bulabilse mutlaka ispatlardı kendini. sebebi basit o zamnlar bugünkü kadar her şey mükemmel değildi. zaten @sanctus yazmış 2003 Kimi Raikkonen performasnı da iyiye işarettir. F1 de benim bazan en iyi dediğim insan da Prost tur. çok severim ihtiyarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 4 Ağustos 2009; 23:34:08 >

KING
system failure...
fz18

3 Ağustos 2009, 9:17:26  

kaç yıldır formulayı takip ediyosun?
quote:

quote:

hey allahım sen sabır ver

bu yuregımızden hıssetmek nasıl oluyor acaba?

vede evet valencıa da ferrarı mekanıkerlerı lastık takan cıkaran elemanlar hatta ve hatta benzın pompacısı bıle işe ayrı bır şevk ile sarılacak

ayrıca sunuda eklıyeyım.bu bolume daha yenı gelenler buyuk ıhtımalle benı mıchael dusmanı falan sanacaklar.buna emınım

Hokagé

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2009, 21:30:24  

Frank Williams, "Michael Schumacher'in Formula 1'e dönmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Sezon içinde testler kesin olarak yasak. FIA tarafından getirilen bu düzenlemeye tüm takımları uyması gerekiyor" dedi.

Williams, "Bundan dolayı, Macaristan'da ilk kez F1 aracı kullanan Alguersuari'ye, kariyerinin ilk yarışına çıkmadan önce Toro Rosso'ya alışması için imkan bulamadı" şeklinde konuştu.

Alguersuari ile Schumacher arasında bir fark görmediklerini kaydeden Williams, buna izin verilmesi halinde, yasakta böyle bir gediğin açılması halinde, bunun gelecekteki benzer olaylara emsal teşkil edeceğini söyledi.

Williams, "Benzer bir durumda Williams da, hiç çekinmeden test pilotunu kullanır, o yüzden biz istikrar adına Ferrari'nin Avrupa GP öncesindeki test önerisine karşı çıkıyrouz" dedi.

İhtiyar kurttan beklenen açıklama,bir açıdan da hak vermemek elde değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hokagé -- 3 Ağustos 2009; 21:30:43 >

wholet

3 Ağustos 2009, 22:37:32  

bu williams kafayı yemiş ya Algersuari ile Schumi bir mi ya teki araba kullanıyordu yarışıyordu vs. ama Schumi 2.5 senedir elini bile sürmedi bence muaf olmalı bu kuraldan çünkü araca alışmamış bir sürücü Schumi

sonuçta Algersuari F1 olmasada araba kullandı benzer özellikteler nede olsa

Schumi muaf olmalı benceeeeee

ѕσηу єяι¢ѕѕση ¢увєя-ѕнσт ρнσηєѕ ¢ℓυв

Full#Throttle

4 Ağustos 2009, 1:14:14  

@MMX 166
Bir video vardı. Schumi Monzada araçtan indikten sonra herkesle helalleşiyordu. Mekaniker mi dersin, lastikçi mi dersin, mühendis mi, patron mu.. Hepsi ağlamaklı olmuştu.

When a men lies he murders some part of the world
These are the pale deaths which men miscall their lives
All this i cannot bear to witness any longer
Cannot the kingdom of salvation take me home!
Hirotaro

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2009, 7:20:32  

Frank Williams ne kadarda zavallı biriymiş

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
logann

4 Ağustos 2009, 10:13:57  

williamstan sonra red bull patronu da test işine karşı çıkmış.bence haklılar kural neyse o uygulanmalı kimse için esnetilmemeli.çünkü ferrarü schumiyi getirmeye mecbur değildi.elinde bu aracı kullanmış iki tane test pilotu mevcut.
MMX 166

4 Ağustos 2009, 24:13:01  

quote:

kaç yıldır formulayı takip ediyosun?
12 yıldır

quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle
@MMX 166
Bir video vardı. Schumi Monzada araçtan indikten sonra herkesle helalleşiyordu. Mekaniker mi dersin, lastikçi mi dersin, mühendis mi, patron mu.. Hepsi ağlamaklı olmuştu.
ama kolay bırsey degılkı oda sen dıbe vuran takıma tekrar kazanmayı ogret.sayısız basaruı kazanmasına ortak ol.bu anlamda tabııkı yapılan olagan hatta az bıle.ama sorunun cevabı bu degılkı

quote:

Orijinalden alıntı: logann
williamstan sonra red bull patronu da test işine karşı çıkmış.bence haklılar kural neyse o uygulanmalı kimse için esnetilmemeli.çünkü ferrarü schumiyi getirmeye mecbur değildi.elinde bu aracı kullanmış iki tane test pilotu mevcut.

schumacher ın gerı donmesı ben dahıl bırcok kullanıcıyı hatta burayı gectım motorsporlarını takıp eden mıllonları memnun edecektır.tabıı ne yapar orassınıda merak etmıyor degılım.

ama buradada frank wıllıams ı ezıklık ıle zavallıklıkla suclamak yersız.sonucta kurallar tum takımlara uygulanmalı degılmı

eozen81

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2009, 13:10:23  

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

biraz saöma mesajlar var.
M.Schumacher ın Senna, Prost devrinde ki gibi aksilik kör topal durumlarda enteresan şekilde yarış kazanma imkanlarını Raikkonen de bulabilse mutlaka ispatlardı kendini. sebebi basir o zamnlar bugün kü kadar her şey mükemmel değildi. zaten sanctus yazmış 2003 Kimi Raikkonen performasnı da iyiyie işarettir. F10 de benim bazan en iyi dediğim insan da Prost tur. çok severim ihtiyarı.

Schumacher'in kariyerinde bu noktalara gelmesini neredeyse tesadüfe bağlamışsın dostum, yapma Allah aşkına,

Ayrıca Schumi'nin bana kalırsa diğer pilotlardan en büyük farkı kişiliği, adam o kadar mütevazi bir kişilğe sahip ki, kendisine orta parmak işareti yapan Coulthard'a bile cevap vermemişti

Sanctus Diavolos

4 Ağustos 2009, 14:25:58  

quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

@MMX 166

hocam yapmayın bu kadar basit şeylerden bu kadar büyük sonuçlar çıkarmayın. hayır böyle düşünmeniz iyi güzelde Ferrari'nin profesyonelliğine çamur atıyorsunuz ve bunun farkında değilsiniz. şimdi diyorsun Monza'daki yarıştan sonra herkesle vedalaştı vs. bunu zaten yapacaktı ki ne yapsın yani ben emekli oluyorum diye arkasını dönüp gitsin mi?bunu Kimi bile yapmaz (yapmadıda zaten). bi de diğer yönü var,Schumi varken adamlar daha çok konsante oluyor demek istiyorsunuz,o zaman Ferrari'nin hiçbir çalışanı Schumi yokken işine tam konsantre olmuyor. Kimi 2007'de şampiyon oldu Massa geçen sezon kılpayı kaçırdı ve bunlar Schumi'nin pilot olarak F1'de olmadığı zamanlarda gerçekleşti. Ferrari Schumi ile ayrı bi güzeldi buna tamam ama Ferrari profesyonel bi takım,Rubens olur Kimi olur Massa olur onların yaklaşımı değişmez. bi de madem Schumi'ye bağlıyorsunuz o zaman Jean Todt'un Ross Brwan'ın varlığını göz ardı ediyorsunuz demektir.

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Schumacher'in kariyerinde bu noktalara gelmesini neredeyse tesadüfe bağlamışsın dostum, yapma Allah aşkına,

Ayrıca Schumi'nin bana kalırsa diğer pilotlardan en büyük farkı kişiliği, adam o kadar mütevazi bir kişilğe sahip ki, kendisine orta parmak işareti yapan Coulthard'a bile cevap vermemişti

hocam,Cantan'ın söylediklerini yanlış anlamışsın. cantan bala tesadüfe Schumi o kadar şey başardı demiyor,demek istediği Schumi'nin kendini ispatlayabildiği çok zor şartlar oldu ve kendini ispatladı ama Kimi'nin bu konuda kendini ispatlamasını gerektirecek bi durum olmadı.

ikinci kısmına gelirsek,bi insanın kişiliği bahsettiğin şekilde onu farklı kılmaz yani mütevazi olması bi farklılıktır elbet ama Schumi'nin mütevaziliği ne kadar farklılıksa Kimi'nin soğukluğu Massa'nın sevimliliği Alonso'nun hırçınlığı vs'de o kadar farklılıktır. yani Schumi'yi olabilecek her şekilde yüceltme çabası içindesiniz. takımı,F1 dünyasını,mekanikerleri geçtik şimdide iş mütevaziliğine geldi. Coulthard'a cevap vermedi demişsin. şimdi bu konulara hiç dalmamak lazım,Schumi'nin özellikle gençlik dönemlerinde neler yaptığı anlatılır durur. sen Coulthard'a cevap vermedi diye översini biri çıkar sana der ki ama Schumi rakibi yarış kazanmasın diye yoldan çıkartmaya çalıştı der sende apışıp kalırsın.

Simone...
eozen81

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2009, 14:40:34  

@Sanctus Diavolos, herşeyden önce ben hiç apışıp kalmam merak etme. Yarış kazanması için birisini yoldan çıkartıtsa hakemler ona göre aksiyonu alır, benim orta parmak işareti örneğime karşılık olarak sen yarışı kazanmak için sıkıştırma yaptı diyerek kıyaslama yapmaya çalışıyorsun arada dağlar kadar fark var, birisi yarışın doğası diğeri ise sporcunun ayıbı.

Kaldı ki, şu lafı da duymuşsundur, sporcunun zeki çevik ve ahlâklısı diye herhalde çünkü şöyle bir laf bilmiyorum ben : sporcunun hırçın, sevimli ve soğuk olanı diye.. Sonuçta bu düşünce yapısında olan birisiysen Schumi'yi yüceltmeye değil bu değerlere sahip birisi olduğu için hayranı olduğunu anlayabilirsin. Ama sen vay ulan Montoya'da gelse ne çakar şimdi Schumi'ye falan diyen bir yapıdaysan tabii ki Schumi'yi beğenmeyebilirsin, ama ne oldu sonuçta birisi Nascar'a gitti orada da madara oldu birisi ise efsane.

drexler22

4 Ağustos 2009, 14:44:33  

schumi'nin dönüşü iyi olacak sanıyordum da yanılmışım.. hala eski defterler

shedo
Sanctus Diavolos

4 Ağustos 2009, 15:07:29  

eozen81;şimdi beni tanımadan etmende böyle konuşursan daha çok apışıp kalırsın işte

şimdi ilk olarak;ben Schumi'yi sevmiyorum F1'e dönmesi kötü oldu cart curt demedim demiyorumda. Schumi'nin bu kısa dönüşü F1 için çok iyi olucak bunu inkar etmiyorum tam tersine katılıyorum. mesele senin ve senin gibi düşünen insanların Schumi'nin dönüşüne olan bağnazca yaklaşımı. şunu bi anlatamadım gitti ya neyse. gerçi ben olabilecek her şekilde anlattım,anlamak istemeyen çok kişi var.

neyse konuya döneyim.
öncelikle Atatürk'ün o sözü çok güzel bi söz tabiki ancak sen F1'deki bi adama bu lafı desen adam gülüp geçer,buna Schumi bile güler. yani buradaki gülme lafı dalga geçmek değil adamlar o kadar profesyonel ki böyle şeylere dikkat etmezler. hem bu kadar ince düşünüp hemde bu kadar basite indirgeyen hemde olaya bu kadar duygusal yaklaşan F1 izleyicisi modeli bi tek bizim ülkemizde var sanırım.

ikinci olarak,diyorsun ki Schumi birinin üzerine kırsa hakemler ona göre tutum alır. zaten Schumi'nin sezon içinde aldığı tüm puanlar silinmişti bu olay yüzünden şimdi apışıp kaldın mı?
üçüncüsü;orta parmak hareketini çok ayıplayıp yoldan çıkarma hamlesini "yarışın doğası" diyerek geçiştirmen senin konuya ne kadar sığ baktığını gösterir(yeri gelincede Monty Schumi'yi sıkıştırdı diye ağlarsınız). diyelim ki haklısın hadi bu konuda apışıp kalma,ama Coulthard sezon sonunda Schumi'den hemde yanında otururken özür dilemişti. bu özüre kayıtsız yaklaşan kişide Schumi'nin ta kendisiydi. madem o kadar mütevaziydi bi iki laf edebilirdi. en azından David hatalıydı ama hatasını anlayıp özür diledi vs bişeyler geveleyebilirdi. yapmadı çünkü David'i umursamıyordu. bahsettiğin mütevazi insan(ki evet bencede çok mütevazi bi insan) yeri geldiğinde kayıtsız kalmayıda çok iyi başarıyor.

dördüncü olarak;"Sonuçta bu düşünce yapısında olan birisiysen Schumi'yi yüceltmeye değil bu değerlere sahip birisi olduğu için hayranı olduğunu anlayabilirsin" bu zaten konuyla en alakasız cümleydi. şimdi ben kendimi burada anlatma gereği hissetmiyorum benim nasıl bi insan olduğumu ben biliyorum dahası forumda beni tanıyanda çok kişi var onlarda benim nasıl biri olduğumu biliyor. belki soğuk bi insanım belki asabi bi tipim belkide bahsettiğin o muhteşem değerlere sahip bi insanım. ne olacak?benim konuya bakış açım bu değilki,ben pilotları oldukları şekilde görüyorum ve buna göre yargılıyorum sen pilotları olmasını istediğin özelliklere göre yargılıyorsun. ikisi çok farklı şeyler. Kimi soğuk bi insan Alonso hırçın Schumi mütevazi. bu özelliklerin hiçbiri hiçbir pilotu ne över ne yerer. ha ben Alonso'yu hırçın olduğu için Kimi'yi gereğinden fazla umursamaz olduğu için eleştiririm ama bu onların kişiliği. bu adamlar nasıl daha fazla yarış kazanabilirim diye düşünüyorlar,insanlar bizi daha fazla sevsin diye düşünmüyorlar. diyorum ya bu bakış açısı herhalde bi tek bizim ülkemizde var.

Simone...
Sanctus Diavolos

4 Ağustos 2009, 15:19:27  

quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

schumi'nin dönüşü iyi olacak sanıyordum da yanılmışım.. hala eski defterler

Formula 1 için iyi olduda forum açısından pek iyi olmadı. gerçi bende işin içindeyim ya neyse

Simone...
eozen81

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2009, 15:30:38  

@Sanctus Diavolos, yazıklarından acayip apıştım kaldım sanırım artık uyuyamam geceleri. Sözcük seçimlerin o kadar yakışıksız ki seni forumda bir sürü insan değil milyonlar tanısa farketmez, ben almayayım hayatta başarılar.

Sanctus Diavolos

4 Ağustos 2009, 15:39:54  

eozen81;senin beni tanıman bana bişey kazandırmaz veya kaybettirmez. senin içinde beni tanıman sana bişey kazandırmaz veya kaybettirmez.
eğer yazım şeklime bozulduysan veya her ne ise,ilk mesajımda espiri amaçlı yazmıştım ama hoşuna gitmedi sanırım. kusura bakma bu açıdan. orada demek istediğim sen orta parmağı söz konusu edersin bi başkası Schumi'nin hamlesini,sonra verecek mantıklı bi cevap bulamazsın. çünkü orta parmağa kıyasla diğer hareket daha bi ağır oluyor.

Simone...
Hokagé

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2009, 16:19:12  

Bizim forum bile bu kadar hareketlendi ,Avrupa'da bilet satışları kim ne haldedir

Sanctus Diavolos

4 Ağustos 2009, 16:21:42  

quote:

Bizim forum bile bu kadar hareketlendi ,Avrupa'da bilet satışları kim ne haldedir

http://www.turkiyef1.com/haber/18348/Schumacherin-favori-pisti-Spada-saniyede-bir-bilet-gidiyor-

Simone...
drexler22

4 Ağustos 2009, 16:42:28  

quote:

quote:

http://www.turkiyef1.com/haber/18348/Schumacherin-favori-pisti-Spada-saniyede-bir-bilet-gidiyor-

spa çok güzel bir yarış olmaya aday.. kalan 7 yarışın 3'ünde schumi ilk kez yarışacak.. neler yapacak bakalım.. bu arada yarış başına 1 milyon dolardan 7 milyon dolar kazanacak.. gözünü sevdiğimin dünyası

shedo
fz18

4 Ağustos 2009, 18:14:22  

şuminin dönüş haberi bile formüla1 e ciddi bir hareketlilik getirdi.bu onun bulunduğu konumla alakalı.tabi herkesin bunu anlayamayacağı veya kabullenemeyeceğinide burada görmüş olduk.ancak bu durum gerçekleri gizlemeye yetmeyen beyhude bir çabadan başka birşey değil.güneş balçıkla sıvanmayı bunu birkez daha gördük.tartışmanın çıkış noktalarından biri benim ferrari mekanikerlerinin bile bu dönüşten olumlu etkileneceğini yazmış olmamdır ki buna tepki gösterilmesini hala anlayamıyorum.insan psikolojisini bilmemekle açıklanabilir.çünkü ben mekanikerler işini iyi yapmıyodu şumi gelince kendilerine çeki düzen verirler demedim.şuminin dönüşünün takımda bi heyecan bi artı motivasyon sağlayacağını düşündüğümü belirttim.nasılki dünya nba yı jordanla sevdi ise formula1 de şumi ile birlikte daha bi geniş kitlelere ulaştı.işte biz buna efsane diyoruz.hiç olmaması gereken tartışmalar yaşanıyo.anlam gerçekten güç.

maverick_192

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2009, 18:26:51  

Schumi Hollanda'daki motosiklet yarışını iptal etti

Michael Schumacher, bu hafta sonu katılmayı planladığı Hollanda'daki bir motosiklet yarışını iptal etti.

Yaklaşık üç hafta sonra F1 pistlerine dönüş yapacak olan Alman pilotun, Assen'deki Rizla Racing Day çerçevesinde Dutch Superbike yarışına katılması planlanıyordu.

Hollanda'da yayınlanan De Telegraaf gazetesi, Schumacher'in organizatörleri arayarak, F1 hazırlıkları nedeniyle, yarışmaya katılamayacağını söylediğini bildirdi.

Sanctus Diavolos

4 Ağustos 2009, 22:15:32  

quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

spa çok güzel bir yarış olmaya aday.. kalan 7 yarışın 3'ünde schumi ilk kez yarışacak.. neler yapacak bakalım.. bu arada yarış başına 1 milyon dolardan 7 milyon dolar kazanacak.. gözünü sevdiğimin dünyası

Massa sezon sonuna kadar dönücek diyorlar ama ben pek ihtimal vermiyorm. özellikle Schumi ortalığı böyle hareketlendirmişken ve Ferrari'ninde kazanacak kaybedecek çok bişeyi yokken Schumi ile bitirirler sezonu Massa'yıda riske atmazlar. iyide olur,yarım sezon daha izleme zevkine erişiriz.
dediğin gibi şaka maka deli para kazanacak bu kadar kısa sürede.

Simone...
the_cantan

4 Ağustos 2009, 23:37:08  

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

biraz saçma mesajlar var.
M.Schumacher ın Senna, Prost devrinde ki gibi aksilik kör topal durumlarda enteresan şekilde yarış kazanma imkanlarını Raikkonen de bulabilse mutlaka ispatlardı kendini. sebebi basit o zamanlar bugün kü kadar her şey mükemmel değildi. zaten @sanctus yazmış 2003 Kimi Raikkonen performasnı da iyiye işarettir. F1 de benim bazan en iyi dediğim insan da Prost tur. çok severim ihtiyarı.

Dostum mütevaziliğe laf yok.gölümde ki kalitesine de ama benim dediğim aynen Sanctus un izah ettiği gibi.
bu arada cevap yazardım ama M.Schumacher neredeyse 1,5 yıldır test bile yapmıyordu. Şumi hep test yapıyordu dediğin mesajına acaip bozuldum.

KING
system failure...
fz18

4 Ağustos 2009, 23:42:28  

şumi nin geçen 1.5 yıllık sürede sık sık test sürüşleri yaptığını okuyoduk.herhalde doğrudur.bu onun için büyük bi şansa dönüştü.son yarışta ferrari fena değildi birazdaha hızlanabilirler diye düşünüyorum.şuminin yarışlarda kürsü için kapışmasına şaşırmam.hatta bi aksilik yaşamazsa yarış kazanma şansı hiçte az değil.ama benim için en önemlisi kırmızı arabada o kırmızı kaskı tekrar görmek olacak.sabırsızlıkla bekliyorum.

the_cantan

4 Ağustos 2009, 23:50:38  

hangi testlermiş acaba_? ben hiç göremedim kusura bakılmazsa 2008 nisan ayından beri. ve de hiç test görmedim yani. hatta 2008 de 2007 yılına göre daha hızlı olan McLaren a karşı
Ferrari nin M.Schumacher ile daha fazla test yapsa çalışsa da pilotlar hızlı olup şampiyon olsalar diye kızar dururdum. hızlı olsalardı 2008 SPA da Kimi nin deli gibi zorladığı F2008 e Hamilton hayatta nah yetişirdi. eski mesajlarda olması lazım. mesajlar enteresan geldi yani bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 5 Ağustos 2009; 4:28:40 >

KING
system failure...
fz18

4 Ağustos 2009, 23:56:35  

şüpheye düştüm şimdi.bi araştırayım etraflıca şu test meselesini.

the_cantan

5 Ağustos 2009, 4:14:33  

var ya canımı sıkıyorsunuz.
benim mschumacher sevgim ve saygımı bilmeyen yoktur.
adam mütevazidir.
ama hırçındır.
duygusal ve sosyallığa kapalıdır lakin birebir ilişkileri sıcaktır. hoşuna gider ve /veya saygı duyarsa. anlamak lazım. bir de kırmızıya bozulmamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 5 Ağustos 2009; 4:26:43 >

KING
system failure...
maverick_192

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2009, 14:38:40  

m.schumacher de en sevdiğim özellik sürüşüde var tabi de kişiliği ve özellikle de duygusallığı.. sennanın rekorunu kırdığında canlı yayında basın odasında ağladı.. diğer pilotlar ise bu derece duygusal pek bakmaz bu işe..

fz18

5 Ağustos 2009, 14:41:14  

23 ağustos'a ne kaldıki? şunun şurasında.hala inanamıyorum.inşallah bi aksilik yaşanmaz.

maverick_192

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2009, 14:43:57  

bunlarda yeni çıkan haberler

'Schumacher bazı pilotlara ders verecek'

Bernie Ecclestone, yaklaşık üç yıl aranın ardından İspanya'da pistlere dönecek olan Michael Schumacher'in bazı rakiplerine sürüş dersi vereceğini ifade etti.

Ecclestone dün yaptığı basın toplantısında, (Rakiplerinden) bir kaçına sürüş dersi vereceğini düşünüyorum diye konuştu.

F1 patronu, Rekabetçi olacağını düşünmeseydi, yarışlara dönmeye karar vermezdi. Michael, gerçekten rekabetçi biri dedi.

7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Alman sürücünün her zaman süper popüler bir pilot olduğunu kaydeden Ecclestone, Çok yarış kazandığı için bazı insanların sıkıcı olduğunu söylemesine karşın, o asla sıkıcı olmadı, şimdi de olmayacak ifadelerini kullandı.

Schumacher'in pistlere dönüşünün kendisi için de sürpriz olduğunu vurgulayan Ecclestone, Menajeri Willi Weber kadar şaşırdım. O bile pistlere geri döneceğini bilmiyordu. Galiba Luca di Montezemolo onu ikna etmeyi başardı dedi.

Felipe Massa'nın sakatlığı nedeniyle Avrupa GP'de Ferrari kokpitine oturacak olan Schumacher, 2006 sezonu sonunda aktif F1 kariyerine son noktayı koymuştu.

TurkiyeF1.com

----
Schumacher kilo vermeye başladı

Michael Schumacher, Avrupa Grand Prix hazırlıkları çerçevesinde şimdiden üç kilo verdiğini açıkladı.

Şubat ayındaki motosiklet kazasından zedelenen boynundaki sıkıntının hala sürdüğünü ve vücudunun bu alanı üzerinde daha fazla çalışması gerektiğini söyleyen Schumacher, şu an için yoğun olmayan orta dereceli bir hazırlık programı uyguladığını kaydetti.

Shumacher internet sitesinde yayınlanan yazısında, bir taraftan kilo verirken, diğer taraftan kaslarını güçlendirdiğini belirterek, "Hazırlıklar çok iyi gidiyor" dedi.

Alman pilot, "Ancak boynumda bir parça ağrı olduğunu ifade etmem gerek. Bu konuyu önemsememek lazım, sağlık herşeyden önemli. Burada Ferrari ile ve tabi ki eşimle yapılmış bir anlaşma var. Bu zor görevi kabul ettim. Sizin de bildiğiniz gibi zorlukların üstesinden gelmeyi severim. Görünen o ki, taraftarlarım da bundan hoşlanacaklar" ifadelerini kullandı.

Bu arada Felipe Massa'nın yerine yarışacağını açıklamasının ardından kendisine destek veren herkese teşekkür eden Schumacher, "Özellikle de, yarışma planım konusunda manevi desteklerini eksik etmeyen taraftarlarıma teşekkür etmek istiyorum. Şu günlerde dünyanın dört yanından bu kadar destek görmek inanılmaz" dedi

TurkiyeF1.com

----

Red Bull'dan da Schumacher'e izin çıkmadı

Williams'ın ardından Red Bull Racing ve Toro Rosso da, Michael Schumacher'in Avrupa Grand Prix öncesinde Ferrari'nin 2009 aracıyla test sürüşü yapmasına karşı çıktı.

Dietrich Mateschitz, 19 yaşındaki Jaime Alguersuari için, Macaristan GP'deki ilk F1 yarışı öncesinde benzer bir test talebinin geri çevrildiğini iddia etti.

Mateschitz, Macaristan GP öncesinde Alguersuari için test izni talebinde bulunduk. Ancak bu talep reddedildi. Dolayısıyla 7 kez dünya şampiyonu olan bir pilotun test yasağından muaf tutulması isteğini niçin onaylayalım? Jaime'nin ilk yarışında harika bir iş çıkarmasından dolayı mutluyuz diye konuştu.

Red Bull Motor Sporları Koordinatörü Helmut Marko da, Salzburger Nachrichten gazetesine yaptığı açıklamada, Michael Schumacher'in daha önce test etmediği yeni F1 aracına uyum sağlamada pek bir sıkıntı yaşamayacağına inandığını söyledi.

Marko, Schumacher çok kısa sürede yeniaraçta rekabetçi olabilecek kadar tecrübeli bir pilot diye konuştu.

Marko, Schumacher'e eksta bir test izni vermek, düzenlemelerin ruhuna aykırı. Geçtiğimiz hafta GP2 lastikleriyle sürüş yapmışsa, bu bile büyük bir fark yapacaktır dedi.

Red Bull yetkilisi ayrıca, Kurallar neyi söylüyorsa biz de onu söylüyoruz. O yüzden Michael'ın test yasağından muaf tutulması gerektiğini düşünmüyoruz. Ayrıca bu düşünce de olan tek takım da biz değiliz şeklinde konuştu.

TurkiyeF1.com

---

Schumacher'e her yarış için 1 milyon euro

Michael Schumacher'in, Avrupa Grand Prix'de yarışması karşılığında 1 milyon euro alacağı ileri sürüldü. Basında çıkan haberlere göre Alman sürücü ayrıca, kazandığı her bir grand prix başına 1 milyon euro da prim alacak.

Alman Die Tageszeitung gazetesi, 40 yaşındaki Schumacher'in ayrıca, İtalyan ekibiyle yaptığı danışmanlık sözleşmesini de muhtemelen yenileyeceğini kaydetti.

Sezon başına 5 milyon euroluk danışmanlık anlaşması sezon sonunda sona eriyordu.

TurkiyeF1.com

fz18

5 Ağustos 2009, 14:52:27  

ya bu gece rüyamda şumi kaza yapıyodu. hayır olur inşallah.rüyaların tersi çıkarmış.umarım bukural bu rüya için gerçek olur.

Sayfa:   <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Diğer Sporların Gündemi >> Formula 1 >> Cevap : Ferrari: Schumacher Massa'nın yerine yarışacak. Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Grand Theft Auto: Chinatown Wars
GTA'nun Nintendo DS çıkarması.
MSI X-Slim X340 Lansmanı
MSI'ın Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak lanse ettiği X340'ın tanıtım gecesindeyiz!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız

CREA Üretim Tesisleri Gezisi

SolarWALL; Gün Işığı ile evinizi ısıtın!

HP DL 370 G6 Cpu: 25%

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Sayfayı mobil sürümde görmek için tıklayınız

2.422