Şimdi Ara

PSU önerileriniz (en fazla 500W)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şu an kullandığım everest 450w psu sanırım bozuldu. pc yi kapatsam bile sürekli çalışıyor.. power a basınca kapanıyor sadece... yeni bir güç kaynağı almaya karar verdim... sistemim intel dg33fb anakart, 2*1 800 corsair ram(2.2v), 500 gb cavair black hdd, 160 gb samsung ide hdd, lg cd yazıcı...sisteme 4850 veya 4830 ekran kartı ve 500 gb veya 1tb cavair black hdd gibi takviyeler yapacam ilerde... bir çok seçenek olduğu için linkleri tek tek koymak yerine aşağıdaki linkten PSU önerebilir misiniz.. aklımdan geçen highpower in 500W olanı ama bilgisayarcım thermaltake ten başkasını alma dedi bide size sorim dedim..

almayı düşündüğüm PSU
    http://www.bilgisayaralisveris.com/index.php?p=show&pid=68547&k_id=60&kn=G%FC%E7+Kaynaklar%FD

burda ki sayfadanda sizin önerilerinizi bekliyorum
    http://www.bilgisayaralisveris.com/index.php?p=list&k_id=60&srt=fiyat&m_id=&bas=0&kn=60&bas=0&kgos=0

bide PSU ların hepsi standart mı... kasaya uyum sorunu yaşamam umarım... şu an ki PSU 450W everest..

önerileriniz için şimdiden tşk...

• http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=38703

da olabilir , High Power in dışında.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Bu seviyede alacağını PSUların boyutları standarttır. Tek tük de olsa biraz daha küçük modeller olabiliyor , onlarda da uyum sorunu yaşamazsınız.
    Öncelikle ileride almak istediğinizi belirttiğiniz donanımlar 500 wattlık kaliteli bir güç kaynağı yeterli olacaktır.
    500 watt high power a gelince benim de önerdiğim bir ürün zira çevremde kullananlar var ve satın aldığımız hiç bir yakınımda sorun yaşanmadı. Yine de daha net bir kanıya varmak için hepsiburada.com'daki kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz , en çok satan ve yorum alan modellerden biri .
    http://www.hepsiburada.com/high-power-500w-powersupply-hp-500-a12s/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71375

Thermaltake benim pek kullandığım ve tercih ettiğim bir model değil ancak forumda kullanan arkadaşlar var ve kronik bir sorundan bahsedildiğini pek duymadım .

Bunların dışında son haftalarda forumda sıkça konuşulan bir marka olarak XILENCE var, onu da tercihlerinizin arasına almanızı veya en azından forumda araştırıp hakkındaki yazıları okumanızı öneririm.

Bunlara ekleyebileceğim tek bir konu var , o da modüler psu . Yani kabloları takılıp çıkarılabilir bir power tercih ederseniz , kullanmadığını kabloları psu ya takmayarak yerden kazanabilir , kasa içindeki kablo karmaşasını bir nebze olsun azaltabilirsiniz. Bunun içinse önerebileceğim 3 ürün var :
    Birincisi 550 watt OCZ fatality - Modüler - sessiz - kaliteli ve hepsiburada.com'da en çok satan ürünler listesinde 2. sırada .
    http://www.hepsiburada.com/ocz-fatal1ty-serisi-550w-gamer-moduler-power-supply-ocz550fty-eu/productDetails.aspx?CategoryId=1012&productId=bd84130
    Diğeri forumda bir ara epeyce bahsi geçen 400 watt mushkin power supply . Fiyatına göre barındırdığı özelliklerle çok dikkatimizi çekmişti ama artık piyasada bulunamıyor sanırım .
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=18931
    Bu watt seviyesinde önerebileceğim diğer tak çıkar kablo yapısına sahip psu ise coolermaster ın 460 watt gibi bir modeliydi ama epey baktığım halde bulamadım , tükenmiş sanırım.
    Umarım yardımı olur .
    Kolay gelsin .

• @cluber00 XILENCE markasını biliyorum ama almak istediğim PSU ile kıyaslarsak hangisi daha ağır basar... alacağim PSU kargo dahil 116 liraya 5 taksit..
    biri 580 diğer 500W XILENCE nin performansı highpower dan iyimi kötümü bilmiyorum...

@ozzy şuan için fazla masraf yapmak istemiyorum..highpower için vereceğim 116 tl bile fazla benim için.. sistemimde fazla bişi yok PSU için.. iyi bir 450W bile yeter sanırım...

highpower 400w
    http://www.bilgisayaralisveris.com/index.php?p=show&pid=84561&k_id=60&kn=G%FC%E7+Kaynaklar%FD

veya thermaltake 420w
    http://www.bilgisayaralisveris.com/index.php?p=show&pid=76924&k_id=60&kn=G%FC%E7+Kaynaklar%FD

bunlar düşündüğüm sistem için yeterli olur mu

• Kaliteli bir 400 watt power supply ileride almak istediğiniz donanımları da kurtarabilir ancak ben genelde 500 watt ve üzeri power kullandığım ve çevreme de hep bu segmentte ürün aldırdığım için 400 watt veya altı modellerde çok fazla tecrübe sahibi değilim . 400 watt mushkin olsa gözü kapalı önerebilirdim ama o da piyasada bulunmuyor gibi , bu yüzden 400 watt civarında daha fazla tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur .
    Kolay gelsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy

Kaliteli bir 400 watt power supply ileride almak istediğiniz donanımları da kurtarabilir ancak ben genelde 500 watt ve üzeri power kullandığım ve çevreme de hep bu segmentte ürün aldırdığım için 400 watt veya altı modellerde çok fazla tecrübe sahibi değilim . 400 watt mushkin olsa gözü kapalı önerebilirdim ama o da piyasada bulunmuyor gibi , bu yüzden 400 watt civarında daha fazla tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur .
    Kolay gelsin .

teşekkürler @ozzzy... almışken iyisini almak lazım.. ilerde uprage yapacağim zaman sorun yaşamam en azından.. bi aksilik olmazsa highpower 500w alırın sanırım.. önerileriniz için tşk arkadaşlar...
  • Merhaba, mesleğim bu olmasa da donanımlarla aram fena değildir. Kendi ofis makinamız için sessiz ve işini yapan bir güç kaynağı arayışı içinde hem de ekonomik olması açısından lc power 550 watt güç kaynağı aldık hepsiburadadan 3-4 hafta önce hayet memnunuz, çizgi elektroniğin vs de sanayi bakanlığı nezdinde test ettiği ve onayladığı güç kaynağı markalarından biriymiş. bir göz atın.
    http://www.hepsiburada.com/lc-power-550w-psu-120mm-sessiz-fanli-v-2.2-pci-ex/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd962838

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    850-1000W PSU önerisi olan?
    2 yıl önce açıldı
    650w 80+ psu önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veteriner Yakup Yak

Merhaba, mesleğim bu olmasa da donanımlarla aram fena değildir. Kendi ofis makinamız için sessiz ve işini yapan bir güç kaynağı arayışı içinde hem de ekonomik olması açısından lc power 550 watt güç kaynağı aldık hepsiburadadan 3-4 hafta önce hayet memnunuz, çizgi elektroniğin vs de sanayi bakanlığı nezdinde test ettiği ve onayladığı güç kaynağı markalarından biriymiş. bir göz atın.
    http://www.hepsiburada.com/lc-power-550w-psu-120mm-sessiz-fanli-v-2.2-pci-ex/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd962838

kafam karıştı şimdi.. fiyatlar aynı nerdeyse... biri 500 diğeri 550w. verimlilik oranları vs.. nasıl pek bilmiyorum...

• Diğer markayı bilmiyorum fazla açıkçası ama Lc power yaklaşık 5 yıldır Türkiye piyasasında olan, garanti süresi dolsa bile her daim garantili tamir edilebileceği bir tamir servisine sahip olan ve arkadaşın da dediği gibi sanayi bakanlığı ve çizgi test onaylarına sahip bir ürün. Bir dönem mavi bilgisayarda çalışmışlığım var, fsp ve tagan yanında en çok tercih edilen markalardan biriydi Lc power..
  • ürünü sadece hepsiburada ve sanalmarketimde buldum onlarda pahalı yerler açıkçası...ürün hepsiburada.com da krgo dahil 110(110+0) lira highpower bilgisayaralisveris.com da kargo dahil 116 lira(111+5).. 6 lira fark için değer mi bilmiyorum.. sonuçta highpower la aynı kalitede mi değil mi pek bi bilgim yok... bilgisayaralisveris.com da oslaydı 10-15 lira daha ucuza alabilirdim belki ama 6 lira fark için değmez sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 28 Temmuz 2009; 20:25:37 >
  • Sürekli tekrarlıyorum güç kaynağı alırken etiketinde yazan Watt değeri en son bakmanız gereken şeydir.

High Power 500W 12V kanalları: 18A + 18A, toplam 12V gücü 432W
    LC-Power 550W 12V kanalları 14A+15A, toplam 12V gücü 300-350W (tahmini)

Yani High Power 500W alırsanız ekran kartı ve işlemciniz için elinizde 432W olurken LC-Power 550W alırsanız bu rakam 300-350W'a düşüyor. Bence LC-power 550W modeli gerçekte piyasadaki diğer 400W modelleri seviyesinde 12V gücüne sahip olduğu için en fazla 50$ eder.
  • 400 - 600W civarı bu tip PSU lar giriş-orta düzey arasında yer alırlar ve marka model ne olursa olsun eğer sertifikalı değil ise etiket değerleri %90 ında şişirilmiştir. Aynen Hihpower ın bu modelinde olduğu gibi. İncelemesini bulamadım fakat sağolsun pclabsın yaptığı bir kasa incelemesinde kasa ile birlikte 600W denilerek satılan PSU nun hem etiketinin hemde iç yapısının resimlerini buldum. Kasa ile birlikte satılan bu PSU, bu başlıkta da tavsiye edilen HP-500-A12S modelinin ta kendisi (sadece kasası boyasız ve etiketinde aldatıcı ibareler var.) ve kasa içine girince ne hikmetse daha da abartılıp 600w oluvermiş. ikinci resime bakarsanız sağ altta model numarasını görebilirsiniz.

Devamında gördüğünüz resimler bilinen diğer markaların 400-500w arası güçteki PSU larına aittir ve ürünleri her türlü teknik imkanı kullanarak test edip sonuçlarını yayınlayan güvenilir bir inceleme sitesinden alınmıştır. Eğer HP ın bu modeli 500-600W ise diğerlerine ne diyeceksiniz? Resimler incelendiğinde aradaki farkı anlamak için hiç de uzman olmak gerekmediğini anlayabilirsiniz, çünkü çok belirgin farklar var.

Tek parça halinde yetersiz soğutucular, çıkış raillerinde kullanılan yetersiz kapasitörler, öyleki düşük değerli kapasitörler kullanılmış ve onlarda kabloların altında kaybolduklarından görülemiyorlar bile. Hiç bir gerçek 500w güç kaynağında göremeyeceğiniz zayıf diyot ve transistörler kullanılmış. ortalama %76 verimle çalıştığını varsaysanız diyelimki 400W güç çekiyoruz (kaldı ki bu gücü uzun süre vermesi imkansız.), dolayısı ile PSU şebekeden 496W güç çekecek. İnsaf be kardeşim bu kıytırık soğutucular ile ısıya dönüşüp kayıp olan 96w lık gücü nasıl havaya karıştıracaksın.

High power 600w (500W HP-500-A12S)

Corsair CX400W

Enermax pro525W

Enermax Liberty DXX 500W

Corsair VX450W

Scythe Kamariki 4 550 W

Şimdi birileri çıkıp diyebilir ki; HP çok ileri teknoloji kullanıyor ve bu yüzden iç yapısı bu kadar basit duruyor, sakın ha buna kargalar bile güler.

Ürünün etiketine bakılarak yapılacak yorumun ne kadar sağlıksız olabileceği konusunda umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. HP-500-A12S in 12v kanalından 432W vermesi söz konusu dahi olamaz. Bazı üreticiler insaflı davranıp etiketi fazla abarmıyorlar, bazıları ise işin artık suyunu çıkarıyor. Fakat tamamen haksız bulamıyorum çünkü bu seviyedeki ürünün etiketine gerçekleri yazarsanız malınızı satamazsınız, diğerleri sizin kadar dürüst davranmayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 31 Temmuz 2009; 15:50:59 >

flickr

• Sayın Hexfet bütün bu detaylı açıklamalarınızdan sonra bir de LC Power 550W'ın içini açıp gösterebilir misiniz?

150$ üstü güç kaynaklarına taşıyarak konuyu amacından saptırdığınızı düşünüyorum çünkü.

Belli bir fiyatın altındaki PSU ların etiket değerlerinin şişirildiği konusunda hemfikiriz yani. Aradaki farkın sadece fiyat olmadığını resimlere baktığında sıradan biri bile anlayabilir.

Bulursam LC-Power resmide koyarım. LC-Power ı savunduğum falan yok ama LC-Power yine etiket konusunda insaflı davrananlardan.

flickr
  • Xilence Piyasaya Yeni Girdi Sessizliği İle Meşhur
    XP480 RED WING 480 WATT GÜÇ KAYNAĞI----->80 TL
    -http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=38702
    XP580 RED WING 580 WATT GÜÇ KAYNAĞI----->108 TL
    -http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=38703
    Pc Toplama Video
    Yardım Ve Destek İçin:blueeyeshansome@hotmail.com

• @Epirus

LC-POWER net 550W verir demiyorum ki ben. Anlatmaya çalıştığım kimin neyi ne kadar abrtıp göz boyadığı. 60-70 dolara gerçekten net 500-600w verebilecek bir PSU kesinlikle satın alamazsınız. İster LC-POWER ister HP, ister Xilence olsun hiç farketmez, mümkün değildir.

Atiketi biraz daha şişirip rakip ürünlerin üzerine çıkarmanız tercih edilmenizi sağlar, olay bu.

Ayrıca kasa ile birlikte satılan model farklı değil. "HP-500-A12S" olduğu üzerinde yazıyor. Versiyon farkı olsa açıkça belirtilir, ürün adı değişik olur. Sadece maliyet düşürmek için kasa boyanmamış ve etiket iyice abartılmış, o kadar.

flickr
  • Bundan çıkacak anlam 1.5 2 yıl önce High power etiketleri şişiriyordu ama şimdi imana geldi, tövbe etti PSU ları revize etti fakat model numaralarını değiştirmedi gibi bir şey oluyor.

flickr
  • @hexfet 60-70 dolara gerçek değer veren PSU olmaz demişsin... benim alacağım HIHG POWER HP-500-A12S 69$+KDV..

http://www.bilgisayaralisveris.com/index.php?p=show&pid=68547&k_id=60&kn=G%FC%E7+Kaynaklar%FD

teknik özellikleri ;

Teknik Özellikler:

Max. Güç: 500W
    Verimlilik: %80 max.
    Soğutma sistemi: Ortam ısısı veya yüke bağlı 12cm değişken hızlı fan
    MTBF: 100.000 saat çalışma süresi (%75 yük altında)
    Geliştirilmiş çift ileri devre tasarımı ve 2 katlı PCB
    6 * Star koruma sistemi: 6 kademeli gerilim, akım, sıcaklık ve kısa devre korumaları sayesinde her türlü güç dengesizlikleri ve kazalara karşı önlem mekanizması.
    * Yüksek Gerilim Koruması
    * Düşük Gerilim Koruması
    * Yüksek Akım Koruması
    * Yüksek Sıcaklık Koruması
    * Kısa Devre Koruması
    * Yüksek Güç Koruması

Çıkış Değerleri
    12V1: 18A , 12V2: 18A, 5V: 25A, 3.3V: 20A

çıkış değerleri nasıl arkadaşlar...

tam özellikleri;

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71375

burda daha ucuz

fiyatı kargo dahil 6 taksitle 115 liraya geliyor... ikinci ele ilan açtım ama bundan daha düşük üstelik ikinci el olan psu lar 80 liradan aşağı teklif veren olmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 1 Ağustos 2009; 17:46:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.