Şimdi Ara

Araba kullanmayı ne kadar zamanda öğrendiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
24.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 10 dakikada falan. Simdi surebilirm acil bir durumda ama pratik yok. 1 saat pratik yoktur totalde.



    En guzeli motor ya la. 10 saniyede surmeyi ogreniyosun bisiklet biliyorsan.

    Ekleme: Ay cok kolay asfalti aglatirim diyemem elbet Teknikte biliyorum. Cok azda pratik var yani . Ama ayni seyi motor icin soylemem . Motorda pratigim var .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chromosty -- 30 Nisan 2013; 23:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banada ehlisetsiz araba kullanma cezasi geldikten sonra hiç kullanmadim ,özledim
  • bende ehliyeti aldıktan sonra araba kullanmadım...

    Sonra iş gereği kullanmak zorunda kaldım tabii aradan uzun süre geçmişti.

    O günü hatırlayınca hayatımın araba sürmek konusundaki en zor günlerinden birisiydi...
    Arabayı direk stop ettirdim

    Ama sonra açık otopark gibi yerde pratik yaptım. sonra ana yola çıktık arabalar içerisinde turladık...
    Bu süre sanırım rahatlıkla 2 hafta sürmüştü. her geçen gün tecrübe kazanıyordum.
    ama tek başıma kullanabilir miydim okadar da kendimden emin değildim...

    Sonra 1 gün tek başıma arabayı kullanmam gerekiyordu mecburdum.
    o günden sonra da oldukça uzun mesafeler yol aldım. E5'e bol bol çıktım.


    Sana tavsiyem boş bi alan bul otopark tarzı veya avm otoparkı olabilir orada arabayı kaldır , durdur , dön vs işlerini hallet. ondan sonra şehir içinde turla... bi an da olmaz. yavaş yavaş tecrübe kazanırsın.

    Ben en çok yokuşlarda heyecan yapiyordum (ilk zamanlarda) çünki çok fazla stop ettirmiştim arabayı. ama araçtada problem vardı 2-3 kez ilerleyen zamanlarda araç bozulmuştu ve yarı yolda bırakmıştı beni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 1 Mayıs 2013; 0:48:09 >




  • Araba aldım sürmesini bilmiyordum. Babamla bi yarım saat sürdüm ona çarpacaksın şunu yapacaksın şuna dikkat et kırmızı yanıyor bu yanıyor eve geldim senle bi daha sürmem dedim ve akşam 8 gibi aldım arabayı çıktım tek başıma ve öğrendim. Yanında biri varken öğrenmen zor trafiğe tek başına çıkacaksın ilk ara sokaklarda başla sonra caddelere çıkartsın
  • Benim öğrenme sürecim uzun sürdü 12 yaşında başladım ne zaman dağa ya da köye gitsek veriyordu peder yani yılda 2-3 kere unutuyordum haliyle.Ehliyet alınca gezerim dedim pedere o da : şehir içinde sürmeni görmeden olmaz demişti.15 yaşında şehir içinde gezinmeye başladım yavaş yavaş,18 dolduğu zaman ehliyeti aldım rahat rahat gezdim.Şimdi 20 yaşındayım ama hala öğrenecek şeyler var.
  • Siz yazınca aklıma geldi. Bir gün köydeyiz eve döneceğiz. Ana yola çıkmadan önce bir rampa var ama baya tehlikeli. Arabanın burnunu bile çıkaramıyorsun yola çünkü ana yoldaki arabanın çarpma riski var. Neyse ben aldım arabayı o rampaya geldim. Tam yolu boş gördüm gaza bastım araba geriye gitmeye başladı. Bende el freniyle kalktım oradan çıktım. Babam kızdı tabi. Aydın'ın Köşk ilçesine su doldurtmaya gittik. Geri köye geldik dedemlerin suyunu verdik babam bu sefer ben kullanıcam dedi iyi al dedim bende. Tam o rampaya geldik. Bu sefer arabayı babam kaydırdı. Bende artık bundan sonra burda laf etmezsin bana dedim. O günden beri orada ses etmez
  • Arkadaşım mantığı kavramak 30 dakika sürer maksimum, akıcı araba kullanmakta arabayı hissetiğin zaman olur. Ben 6 yaşından 11 yaşına kadar babamın koltuğunun yanına otururdum. Direksiyon, vites ve gaz pedalını ben kontrol ederdim, fren ve debriyajı babam kontrol ederdi. Müthiş yararını gördüm. İçimizde illa ki baba olanlarımız ve çocuğu olanlarımız var. Tavsiye ederim kesinlikle bu yöntemi kullansınlar. 11 yaşında debriyaja sonuna kadar basabildiğim için direksiyon tamamen bendeydi artık. İlk defa aracı kaldırırken bir problem yaşadım. Çünkü daha önce babamın yanında aracı hep otomatik vites gibi kullanmıştım, debriyaj sadece vites değiştirmeye yarar sanıyordum. Vitese attım ve ayağımı debriyajdan çektim. Araba stop edince babam "Napıyorsun?" dedi. Dedim "vitese attım aracı sonra ayağımı debriyajdan çektim", çok hızlı davranmıştım babam anlatmaya fırsatı olmamıştı. Sonra öğrendim ve aracı kaldırdım. Ben babamla hiç problem yaşamıyorum. Hatta babamın arka koltukta uyuduğu oluyor uzun yoldayken. 9. sınıfta kullanırken bi problem yaşadık. Babam yanımda bira içiyordu bende garaj kapısının açılmasını bekliyordum. Biraz eğimli bir yoldu, babam laf etti bende sinirlendim haliyle. Tam biradan yudumu alacaktı arabayı biraz serbest bıraktım sonra aniden frene bastım babam birayı döktü. O birayı dökmemek için saçma hareketleri görünce güldüm. Babam daha da sinirlendi. Konuşacak oldu. "Akıllı ol, adamı böyle iki büklüm ederler" dedim ama içimden. Yemedi öyle konuşmak. Sonra "Bak işte laf edince bende böyle sinirleniyorum" dedim. Sonra babam gülmeye başladı. O gün bugündür problemimiz yok. Tavsiye ederim bu yöntemi de deneyin arkadaşlar Dayak yerseniz de sorumluluk kabul etmem. Farketmeden de baya yazmışım İyi akşamlar, iyi forumlar.




  • 18 e yeni girdim sayılır 3 yıldır kullanırım bunun 1.5 yılı Ankara şehir içinde. Sanırım artık güveni kazandım yalnız başıma bile veriyolar arabayı
  • Sidik yarışı başlamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabayı öğrenmek uzun bir süreçtir. sürdükçe değişik durumlarla karşılaşılıp deneyim kazanılır. Öyle bir iki çalışmaya bitecek iş değil.
  • Adam mezun olmuş,iş için direksiyon sallamaktan ciğer solmuştur belki de.
  • kimse ben malim 2 ay oldu hala cozemedim demez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aranızda en zor ogrenen benimdir heral babam sıkı adamdır her zaman beraber bınerız ayrı bındırmez o yüzden o bnince hep stres yaparım aslında o kadar takmam ama şimdi oldumu olacakmı stop edecekmi arkadaş bunları düşünmekten aracı kaldıramazdım.

    Bir gece artık dayanamadım dedım ben sürerim babamla strese giriyorum o yüzden süremiyorum heralde diye anahtarı caldım garajdan cıkardım kapıyı kapatdım tekrar bındım calıstırdım yokuş yukarı kalkacam çektim besmeleyi yok kalkmadı çalıştırdım gene kalkmadı ama en az 8-10 defa artık araba hararet yaptı ulan dedim kafama sokam arkadaş garajdan cıkardım burada niye kalkamıyorum tam kalktım diyecem gene stop etdi tabi o moral bozuklugu çok kötü birşey artık sesemi uyandı bilmiyorum peder geldi atlet- don-terlik dedim heralde zopayı yedik kendisi zaten inşaatda çalışıyor oldukça sınırlı arabanın kapılarını kitldim o panikle :D dedim arabaya birşey yapmaz acamayınca ama artık tıtrıyorum abi elim ayagım boşaldı bendekide şans ya ilk kaçrdıgım gece yakalandım kalkabilsem digerleri on numara zaten sorun olmayacak :) neyse geliyor peder merdivenlerden iniyo gittikçe yaklasıyor artık bıraktım direksiyonu felan aglıyacam yola geldi yaklasıyor karsı tarafa sokak lambası yuzunu aydınlatınca gülerek geldiğini gördüm ama nasıl bir rahatlama sardı kapıyı acacak tabi ben kilitli unutdum acsna kapıyı dıyor ben anlamıyorm o nasıl bir heyecan korku bilemiyorum en sonunda actım oturdu yanıma biraz sakinleştim çalıştır bakayım dedi çalıştırdım biraz gaz ver dedi bagırsın dedi verdim fanıda durdu kaldır dedi hop gene stop tekrar denedım bu sefer ölümüne gaza abanııp kaldırdım attım 2ye gerisinde sorun yok biraz gezdik gece zaten ya 1 tane geciyo araba ya 2 tane biraz heyecanımı yendim o aradada tekrar eve dönmüştük zaten 2 hafta sonra babam gene evdeydi dedi hadi biraz daha çalışalım olur dedim gittik sürücü adaylarının oldugu yere verdi bana gene kaldıramadım size yemin ediyorum sadece 2 hafta arabayı kaldırmaya ugrastık bi ögrendim ohhh.... cok oyun oynadıgımdanmıdır yoksa bi yetenekmi bilmiyorum ne parkda sorun ne trafıkte hiç bir sorun olmadan kullanmaya başladım.

    Ama gerçekten arabayı kaldıramıyorum sorun neydi bendeki çözememiştim hayla kafama takılır nasıl kaldıramıyorum diye cokta dert ederım kendime benim gibi bu durumu yaşayan arkadas varmıdır? Gene çok iyi ögrendiğmi düşünüp anahatı kendısı verdi getir arabayı diye düm düz biyer zaten gene kaldıramamstım çok koymuştu cok cok ugrastım ama ögrendim.
    Herkez cok cobuk ogrenmıs gaz debriyaj olayını benmi sorunluymusum:) Acemelik yaptıgım arba suan sahip oldugum araba kendisiyle mutluyum:)




  • 1-2 saatte öğrendim.Zaten çocukluktan beri bilgi vardı.Öğrendiğim gün akşam trafikteydim.Şansıma heralde "Clio" ile öğrendim.Sürüşü çok rahattı.(1.4 Motor ve hafif araç).Ama manuelden sonra otomatiğe geçtim.Onda ilk başta zorlandım.Sol ayak kullanılmadığından dolayı.Araçta baya büyüktü onun etkisi de var.(E 350)Şimi her iki vites sisteminide rahat bir şekilde kullanıyorum.Tamamen "Pratikle" ilgili bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o iş babayla olmaz hacı.
    kendim babamın arabasını kaçıra kaçıra çözdüm. Yokuşta kırmızıda beklerken hiç geri kaçırmadan çıkabilmem baya zamanımı aldı. Bunu korkmadan 1 sene içinde başarabildim.
    dar yerlere geri geri park yapmakta zordur. Bu da arabayı çok kullandığınızda oluyor.
    bir arkadaşım vardı, hayatında araba sürmemiş, bir kaç saatte durmasını kalkmasını öğretmiştim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.