Şimdi Ara

Pilleri Paralel Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
27.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir aleti çalıştırmak için yüksek akım gerekiyor , bende güç kaynağı ile uğraşmak istemedim ve cep telefonu pillerini paralel bağlayarak akımı katlamak istedim. Pillerin entegrelerini falan çıkarttım. Pillerin voltajları aynı 3.8 volt. Akımlarıda 4-5 amper olarak değişiyor.
    Sorun şu, tek tek pilleri ölçtüğüm zaman 4 amper akım veriyor. Fakat paralel bağlayıp ölçtüğüm zaman bu akımın ikiye katlanmasını beklerken en fazla yüzde yirmi falan artıyor , 5 amper falan oluyor. Bunca senedir deney yaparım bu kadar saçma birşey görmedim. Demek ki gözden kaçırdığım birşey var. Pilleri bağlayınca 20mA gibi çok küçük bir akım geçiyor sadece aralarında.
    Bu olayı nasıl çözmeliyim. Ampermetrenin iç direnci düşüktür heralde onla bir ilgisi olacağını sanmıyorum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: zombi7406

    obur arkadas, lityum olsun obur leri olsun saejli sarjsiz farketmez. pillerin akim ve o anki gerilim degerleei esit olursa bir sey olmaz ama bu noktasina kadar esit olmasini gerektirir. lityumlar ise sukunet akimi altinda kalirsa bozukiur. o yuzden baglanamaz.istersen pcbataryalarini sokup bak iclerinde neler var. ya birlesii olmazlarya da kontrolcu ile birlesir.



    Buyrun dumduz 2 hucre paralel baglanan 18650 lityum bataryalar. laptoptan cikma . 8 adet pil , 2 serli paralel baglanmis . 4 adet de seri . Arada kontrolcu dediginiz eleman yok . Ha eger kontrolcuden kastiniz kablo degil ise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 11 Mart 2015; 16:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18mm çap x 65mm boy'a sahip bu nedenle de 18650 ismiyle bilinen lityum-ion yada lipo piller profesyonel uygulamalarda herhangi bir elektronik devre elemanı olmadan paralel bağlanmaktadır. ör. lap-top bataryalarında..(laptop bataryaları kontrol kartında bulunan sayaç değeri belirli bir şarj sayısına ulaştığında bataryaları değiştirmek gerekir (pillerin tümü hala sağlam ve verimli olsalar dahi) Yeni pil taksanız dahi o sayaç sıfırlanmadan bataryayı kullanamazsınız.)
    * Li-ion piller özel şarj devreleriyle şarj edilmelidirler.
    * genel olarak max 4.2V'tan itibaren şarj, 3V'tan itibaren de deşarj işlemi kesilmelidir. (yani, "laptop bataryasından söktüm, telefon şarjıyla şarj ederim, bittikçe doldururum" diye asla düşünülmemelidir. Zira aşırı şarjda patlama riski yüksektir. aşırı deşarjda ise ömrü/verimi ciddi oranda azalır)
    not: profesyonel anlamda incelemek isteyenler şu linkten bir üreticinin 18650 li-ion manuelini inceleyebilirler. burada neredeyse tüm detaylar mevcut..https://www.ineltro.ch/media/downloads/SAAItem/45/45958/36e3e7f3-2049-4adb-a2a7-79c654d92915.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eray-ist -- 10 Ekim 2017; 15:34:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.