Meşhur "Balık-Ekmek" içinde hangi balıklar oluyor?
37 Cevap14258 Görüntüleme
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj

Kendi İsteğiyle Uzaklaştırılmış
30 gün cezanın,
24 gün 5 sa. 56 dk. kadarı kaldı.
24 Temmuz 2009; 23:17:35 

Boğaz'ın meşhur balık-ekmeğinde hangi balıklar kullanılıyor? Balıklar, kılçıkları temizlendikten sonra mı pişiriliyor? Nasıl hazırlanıyor?
Bir de balıklar gerçekten deniz balığı mı, yoksa çiftlik balığı mı?

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
24 Temmuz 2009; 23:18:59 

somon koyacak degil ya..


998 Mesaj
24 Temmuz 2009; 23:20:12 

Soru bana Balık-Ekmek diye bi akvaryummu var dedirtti ?


_____________________________


Kendi İsteğiyle Uzaklaştırılmış
30 gün cezanın,
24 gün 5 sa. 56 dk. kadarı kaldı.
24 Temmuz 2009; 23:22:06 

Yahu gerçekten merak ediyorum. TV'de gördüm biraz önce. Yiyesim geldi. Yarın gidip balık alacağım, ama hangi balık?


128 Mesaj
24 Temmuz 2009; 23:23:57 

norveçten ithal, norveç uskumrusu diyorlar. genelde buzlu olarak satarlar.


_____________________________

bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.


2293 Mesaj
24 Temmuz 2009; 23:46:38 

Çok berbat hiç tavsiye etmem...


_____________________________


^_^

Kendi İsteğiyle Uzaklaştırılmış
30 gün cezanın,
24 gün 5 sa. 56 dk. kadarı kaldı.
25 Temmuz 2009; 0:16:19 


quote:

Orijinalden alıntı: irish

Çok berbat hiç tavsiye etmem...

İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


453 Mesaj
25 Temmuz 2009; 0:24:15 

İthal uskumru
Görüp görebileceğiniz en ucuz balıktır.
Genelde lezzetli olur tamamen psikolojiktir.
Deniz havası ve genelde gezmeye gittikten sonra ayak üstü yendiği için biraz daha lezzetli olur.
Ha mesela eminönünde bazı tekneler palamut satıyor ama aradaki farkı işin uzmanı anlar.


_____________________________

"Siperler arasıdaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak...
Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına kamilen düşüyor.İkinciler onların yerine geçiyor...
Fakat, ne kadar gıpta edilecek bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz?...
Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, hiç ufak bir korku ve endişe göstermiyor, sarsılmak yok...
Okumak bilenlerin elinde Kur’an-ı Kerim cennete gitmeye hazırlanıyorlar.
Bilmeyenler kelime-i şehadet getirerek yürüyorlar.
Emin olunuz ki, Çanakkale Savaşlarını kazanan bu yüksek ruhtur.” M.Kemal ATATÜRK


1609 Mesaj
25 Temmuz 2009; 0:51:14 

Norveç'ten gelen o uskumru,baliklarin insan için olan en iyisidir.Içinde en fazla omega 3 bulunan baliktir!
Tûrkiye'de sanirlar kötû balik.Halbuki tam tersi Tûrkiye denizlerinde yakalanan baliklarda asiri derecede zehirli madde vardir(civa,agir madenler falan)


_____________________________

modernlik yüksek bina dikmekle değil,herkesin ucuz ve hızlı bir internet bağlantısına sahip olması ile belli olur


2293 Mesaj
25 Temmuz 2009; 1:13:58 


quote:

Orijinalden alıntı: dedektif



İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
Biraz da psikolojik aslında...


Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
Benim takıldığım nokta bu değil.
Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.


_____________________________


^_^

Kendi İsteğiyle Uzaklaştırılmış
30 gün cezanın,
24 gün 5 sa. 56 dk. kadarı kaldı.
25 Temmuz 2009; 12:17:55 


quote:

Orijinalden alıntı: irish




Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
Biraz da psikolojik aslında...


Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
Benim takıldığım nokta bu değil.
Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.

Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...


128 Mesaj
25 Temmuz 2009; 12:25:03 

işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.


_____________________________

bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
25 Temmuz 2009; 12:25:30 

hamsi buğulama üstüne tanımam

0


582 Mesaj
25 Temmuz 2009; 12:36:47 


quote:

Orijinalden alıntı: MOPAR

hamsi buğulama üstüne tanımam

0



olsada yesek söyle karadeniz hamsisi buğlama olur tava olur ızgara olur farketmez ama karadeniz hamsisi olcak.
emiönünde norveç uskumrusu veya norvecten ithal palamut olur pek lezzetli değildir karadeniz balığına benzemez


_____________________________

My eyes seek reality



###SAMSUNSPOR###


 
2028 Mesaj
25 Temmuz 2009; 12:52:25 


quote:

Orijinalden alıntı: 03-09-2007

işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.


_____________________________



1609 Mesaj
25 Temmuz 2009; 12:55:40 


Sen denizindeki baliklara soykirim uygularsan sonucuda ithal balik yemektir.


[/quote]
Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...
[/quote]


_____________________________

modernlik yüksek bina dikmekle değil,herkesin ucuz ve hızlı bir internet bağlantısına sahip olması ile belli olur


128 Mesaj
25 Temmuz 2009; 12:57:14 


quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84



Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.


_____________________________

bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.

Kendi İsteğiyle Uzaklaştırılmış
30 gün cezanın,
24 gün 5 sa. 56 dk. kadarı kaldı.
25 Temmuz 2009; 14:49:26 


quote:

Orijinalden alıntı: 03-09-2007



ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.

Kısa bir tarif yazar mısınız? Direkt ızgaraya mı atıyosunuz? Yoksa mısır unu gibi ekstra bir işlem uyguluyor musunuz?


4275 Mesaj
25 Temmuz 2009; 14:52:09 


quote:

Orijinalden alıntı: irish

Çok berbat hiç tavsiye etmem...



Entel iriş abim


_____________________________

Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)


594 Mesaj
25 Temmuz 2009; 14:58:11 

Hepsi uskumrudur.başka balık koyuyorum dese bile ol yalandır.icinde uskumru vardır


_____________________________


I5 2500K & ASUS P8Z68-V LX & GTX570OC 2GB | WD 320Gb SataII | Alphacool Water cool Kit 240mm |Creative Sound Blaster 5.1 | Aerocool Xpredator Black Edition | Philips 5.1 | Logitech G15&G25 | Benq x2200w | High Power 700w /// ASUS 1215N |



Nikon D7000 / YN565ex flaş / Nikon 18-105VR / Sigma 17-70mm / Nikon 18-55vr / Sigma 30mm DX


 
2028 Mesaj
25 Temmuz 2009; 14:59:33 


quote:

Orijinalden alıntı: 03-09-2007



ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.

Tavası olur mu?Ben ızgara,mangalda balık kızartmayı bilmiyorum.Sardalya gibi tavada kızartmayı bilirim.


_____________________________



1867 Mesaj
25 Temmuz 2009; 15:04:19 

bazı yerlerde palamut da koyarlar ama daha pahalıdır fiyatı.


_____________________________



1613 Mesaj
25 Temmuz 2009; 15:05:34 

arkadaşlar açıklamış ztn uskumru balığıdır o norveçten ithal gelir

soğuk hava deposunda tutulurlar yiyip yiyebileceğiniz en yararlı balıktır. biz kışın her hafta alırız noreç uskumrusunu. fırında ızgara bölümünde süper oluyor. hiç yağ eklemiyoruz tepsiye balığın kendi yağı yetiyor zaten.

ben bayıla bayıla yiyorum. millet kötü sanıyor almıyor giidp hamsi alıyolar şaşıyorum

ama yazın almanızı önermem yani ya halden gidip alın yada güvendiğiniz balıkçıdan. çünkü hava sıcak olduğu için balıklar burada eriyebilir.

donmuş sonrada eriyerek beklemiş balık zehirler...


_____________________________

DH 2005

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.


1557 Mesaj
25 Temmuz 2009; 15:07:19 

Uskumru


_____________________________



128 Mesaj
25 Temmuz 2009; 15:09:59 


quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84



Tavası olur mu?Ben ızgara,mangalda balık kızartmayı bilmiyorum.Sardalya gibi tavada kızartmayı bilirim.

yağlı balık olduğu için tavası biraz ağır oluyor.
mangala direk atıyorsun. un falan sürmeden. teli iyice yağlamak gerekiyor yapışmaması için.
ben mesela balığın kafasını attırmıyorum, balığı ızgaraya koymadan önce bu kafayla teli siliyorum yağlanmış oluyor.


_____________________________

bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.


128 Mesaj
25 Temmuz 2009; 15:12:45 

quote:

Orijinalden alıntı: 03-09-2007



yağlı balık olduğu için tavası biraz ağır oluyor.
mangala direk atıyorsun. un falan sürmeden. teli iyice yağlamak gerekiyor yapışmaması için.
ben mesela balığın kafasını attırmıyorum, balığı ızgaraya koymadan önce bu kafayla teli siliyorum yağlanmış oluyor.

sıcak havalarda alırken dikkat etmek lazım. balık çabuk bayatlar.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 03-09-2007 -- 25 Temmuz 2009; 15:13:47 >


_____________________________

bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.


3233 Mesaj
25 Temmuz 2009; 15:16:22 

izmir güzelbahçede ferhat büfe mi öyle bi yer vardı ne koyuyo bilmiyorum ama yok böyle bi tad ya


_____________________________


bang! bang!


534 Mesaj
25 Temmuz 2009; 15:17:58 

Ayrı ayrı satıyorlar ister palamut ister uskumru fiyatları değişik ikisininde.


_____________________________



5067 Mesaj
24 Kasım 2011; 17:06:03 

çinegne palamudu satan dao luyor da bilmek lazım, genelde uskumru

ve horttt



_____________________________

May The Force Be With You


1457 Mesaj
13 Ocak 2012; 14:46:12 

mangalda yaparım genelde şahane olur


_____________________________

DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ


54 Mesaj
13 Ocak 2012; 14:50:53 

Herkes kafadan birşey yazmışda en iyi balık ekmem trakonya balığı ile olur bulması biraz zordur ama ararsanda bulursun TRAKONYA
Izgarası güzel olur



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamNon -- 13 Ocak 2012; 14:53:27 >


_____________________________

Asus K53SV-SX581D
Jimi Hendrix

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
13 Ocak 2012; 14:51:42 

Balik yenir mi ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


5785 Mesaj
13 Ocak 2012; 14:58:57 

quote:

Orijinalden alıntı: Kütüphane

Balik yenir mi ya

Sen ne yapmakta kullanıyorsun?


_____________________________



883 Mesaj
13 Ocak 2012; 15:02:30 

İthal norveç uskumru
Palamut
Hamsi

Balık ekmek dedinmi akla bu balıklar gelir. Uskumru soğuk deniz balığı olduğu için yağlıdır ve kokar. Bu yüzden evde tava yapılmaz pek. Izgarada yapılır. En faydalı balıklardan biridir yalnız. Eminönünde git ye güzeldir. Kılçıksız olur genelde.. Ortadaki büyük kılçığı alıp öyle kızartırlar. Bana kalırsa bol kıvırcık limon ile yarım ekmek hamsi daha güzeldir. Uskumruda yine orta kılçığı alınsada sırt kısmında vs ufak tefek kılçıklar oluyor yerken rahatsız ediyor ayıklaması vs..


_____________________________

LORD OF THE RINGS STORE


482 Mesaj
13 Ocak 2012; 15:07:46 

en iyi f/p ürünü hamsidir bence.


_____________________________



 
100 Mesaj
5 Mart 2014; 12:13:11 

Yolunuz Karaköy tarafına düşerse mutlaka deneyin. Hatta yolunuzu oraya düşürün. Gerçekten balık ekmek nasıl bu kadar lezzetli olabiliyor siz de şaşıracaksınız.
http://www.2kafadar.com...-balik-ekmek-emin-usta/


_____________________________



527 Mesaj
5 Mart 2014; 12:14:48 

Uskumru



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

http://vimeo.com/29428393

izleyin izlettirin

I STAND WİTH İSRAEL


124 Mesaj
5 Mart 2014; 12:15:35 

Balık-ekmek artık iş yapmıyor. En son Haziran'da yedim, kılçığın balığı vardı resmen. Yemedim bile. Kediye verdim.


_____________________________

Bağımsızlık Uğruna Al Kanlara Boyandık.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Konu Dışı / Off Topic] » Konu Dışı » Meşhur "Balık-Ekmek" içinde hangi balıklar oluyor?
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



0.390