Şimdi Ara

Yüksek lisans öncesi askerlik tecil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
17.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bu haziran ayında 4 yıllık lisans eğitimimi tamamladım, liseden sonra direkt üniversiteye başladığım için askerlik şubesine hiç gitmedim, okul tecil işlerimi halletti. Eylül-Ekim aylarında yüksek ihtimalle yüksek lisansa başlayacağım, yüksek lisans öncesi askerlik tecil konusunda aklıma takılan bazı noktalar var.

    1) İlk olarak, lisans sonrası 2 yıllık tecil hakkı ve yüksek lisans sonrası 1 yıl tecil hakkı varmış. Bunlar ayrı haklar galiba, yanılıyor muyum?

    2) Yüksek lisans kesin kayıt işlemlerinde askerlik durum belgesi isteniyor, şimdi mesela yüksek lisans yaparken aynen üniversitedeki gibi okuduğumdan dolayı tecilli olacağım, yani yüksek lisans süresinceki tecil, lisans sonrası 2 yıl tecil hakkında farklı, doğru mudur? E o zaman yüksek lisansa başlayınca zaten tecil edileceğim diye şimdi tecil yaptırmama şansım var mıdır? (Benim kanaatimce yoktur, çünkü lisans sonrası 2 yıl tecil hakkı yüksek lisansa başlayana kadar, yani o 2 yıllık hakkımı kullanmayayım, yüksek lisans bitince kullanırım gibi bir şansım yok sanırsam, yüksek lisans kesin kayıt işlemlerinde askerlik durum belgesi istendiği için sanırım tecil yaptırmak zorundayım ve yüksek lisansa başlayınca o tecil yanacak, yaptırmasam bile sanırım yüksek lisanstan sonra kullanamam, yanılıyor muyum?)

    3) Lisans biteli 1 ayı geçiyor ancak muhtarlığa filan kağıt gelmedi, şubeye kendim gidip yoklama kağıdını filan beklemeden tecil ettirip durum belgesi alabilir miyim?

    Teşekkürler







  • 1)evet ayrı haklar

    2) şu an sen mezun olduğun için okul ertelemen bitti durum belgeni alabilmek için son yoklamanı ağustos ayının içerisinde yaptırman gerekli yani 2 yıllık tecilini yaptıracaksın yüksek lisansa başladığında 2 yıl içinde bitiremezsen okul kendisi ertelemeye devam edicek taki mezun olana kadar ( ve 29 yaşına kadar) mezun olunca tekrar şubeye gidip 1 yıllık tecil hakkını kullanabilirsin.

    3)Evet alabilirsin ama kağıdınla gidersen işlemler daha çabuk oluyor yerli şubene fax filan çekme işleriyle uğraşmıyorlar ama kağıtsız da ağustosun yanılmıyosam 3ünden sonra gidip tecil ettirebilirsin.3üne kadar işleri var sınav yapıp bizi askere gönderecekler :))
  • 1) Yanıtlarınız için teşekkürler, yerli şubeme gittiğim için gelecek olan yoklama kağıdını beklemek istemiyorum, aslında kesin kayıt işlemleri eylül ayında fakat ağustos ortalarında farklı başvurular yapabilirim (iş, araştırma görevliliği vesaire...) o yüzden tecili yapıp durum belgemi almak istiyorum, 3 ağustos demişsiniz peki ondan önce gidip yapsam bir zararım olur mu? (Memura pazartesi geleceğim dedim, tamam tecilin olur dedi, yoğunluk olmadığından mı acaba?)

    2) Bunu netleştirmem gerek: Yüksek lisans kesin kaydı için gerekli olan durum belgesini alabilmem için askerliğimi tecil ettirmem gerek kesin olarak değil mi? Yani kayıt yaptırıp okulun tecil etmesini bekleyemem, çünkü lisansın aksine yüksek lisans kaydı için de tecil isteniyor, yanılıyor muyum? Yoksa 4 yıllık üniversite nedeniyle şimdiye kadarki ertelemem ekim-kasıma kadar devam mı ediyordur?

    3) Biraz fazla detay olabilir ancak, yüksek lisans ya da doktoranın herhangi bir aşamasında araştırma görevlisi olsam, maaş alsam bile sonuçta öğrenci sayılıyorum değil mi? Tecilde bir fark yaratır mı?

    Tekrar teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 24 Temmuz 2009; 14:27:56 >




  • 1)önemli değil tebrübelerimi aktarıyorum bizde yaptık geçen yıl bunları :)) yerli şebense ve gel dediyse gidebilirsin o zaman ben çarşamba günü evraklarımı almaya gittiğimde gelenlere ağustosta gelin dediler ama dediğiniz gibi belki yoğunluktan öyle demişlerdir benimki yabancı şubeydi

    2)evet yüksek lisans kaydında o an için askerlikle ilişkisi olmadığına yani tecil olduğu hakkında durum belgesini istiyorlar okul ertelemesi söz konusu değil zaten siz yüksek lisans kayıtlarına kadar tecil ettirmeden bekleyemezsiniz kaçak duruma düşersiniz illaki gidip bi karar aldırtacaksınız gidicem yasa tecil edicem diye. 4 yıllık okulun yaptığı tecil mezun oldugu anda bitmiş sayılıyor bana gelen kağıdı buldun 1 temmuz 2008 tarihiyle okulunuzun ertelemesi sona erdiği için en yakın şubede yoklamanızı yaptırın diyor onunda bi son tarihi vardı ama neydi hatırlamıyorum

    3) hayır bi fark yaratmaz sonuçta öğrencisiniz , öğrenci ve asistan olan bi arkadaşım var aynı sınıftayız öyle bişey demedi sadece akademik kariyer yaptıktan sonra gidenler ve bide arş. grv. ünvanın olunca daha fazla uzun dönem gitme ihtimalin oluyomuş.




  • Cevabınız için tekrar teşekkürler, çok yardımcı oldunuz.
  • 1) Peki ne kadar geç tecil ettirsem o kadar avantajlı olurum değil mi? Teknik olarak bana kağıt gelmediği için okulumdan askerlik şubesine henüz mezun olduğum bilgisi gelmediğini söyleyebilir miyim? Bu durumda kağıdın gelmesini bekleyeyim mi? (Bu arada kağıt ikametgaha değil nüfus kütüğünün olduğu muhtara geliyor, değil mi?

    2) Kağıt gelmeden önce mesela 15 ağustos'ta askerlik durum belgesi gerektiren bir başvuru yapacağım ortaya çıksa, atıyorum 5 gün önce yani 10 ağustos'ta tecil ettirmeye gitsem halledebilirim değil mi? Gittiğim gün yani? Küçük bir ilçenin askerlik şubesi olduğunu düşünürsek, gün filan vermezler değil mi?

    3) Size gelen belgede örneğin son tecil için (yoklama için ya da) gelme günü hangi tarih?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 29 Temmuz 2009; 7:24:36 >
  • aynı durum bendede olmuştu yüksek lisansa başlasan bile bu işi üniversiteye bırakma bence gidip kendin 2 yıl tecil ettir hatta bence yüksek lisansada başlama 2 yıl sonra başlarsın
  • 2 yıl kaybedemem ne yazık ki.
  • 1)walla ister bu gün git ister 2 ay sonra git erteleyesekleri tarih 31.11.2011 e kadar tecilli olucaksınız geç gitmek bişey sağlamaz yani 10 agustosta gidince 2011in 10 agustosuna tecil olmuyor bi sonraki celp döneminin 2011ine tecil ediliyor anca aralıktan sonra giderseniz ki öyle bi şansınız yok bakaya duruma düşersiniz o zaman belki nisan ayına tecil olur denemek lazım :)) bu arada bahsettiğiniz kağıt bana nufüsa kayıtlı şubemden ikamet adresime gönderildi muhtara gitme durumu yok. kağıdın henüz gelmemesi muhtemelen posta gecikmelerinden kaynhaklıdır ağustosun sonuna doğru benimde elime ulaşmıştı.

    2)yok gün vermezler mesai saatleri içinde giderseniz o gün hallolur ben 4 buçuk gibi gitmiştim kimse yoktu 5e kadar bitmişti işlemler ama siz benim gibi yapmayın :)) zaten durum belgesi alabilmek için gittiğinizde erteleme yada gitme kararı alıyorsunuz o karar olmadan belge vermiyorlar durum belgesi almaya gittiğiniz gün halledebilirsiniz önce gitmenize de gerek yok.

    3)1. cevapta belirttiğim gibi ağustos sonlarıydı belgenin gelme tarihi eylül sonuna kadarmı öyle bi süresi vardı kaçak duruma düşmemek için son yoklamanın tarihi ama tam hatırlamıyorum şubeniz daha kesin bi son tarih verebilir




  • Yanıtlarınız için çok teşekkürler tekrardan. Asal web sitesinde son yoklama tarihi 1 Temmuz-31 Ekim arası yazıyor o zaman sanırım 31 Ekim'e kadar sürem var.

    http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/sonyoklama_trt_duyurusu.doc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 29 Temmuz 2009; 20:56:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marvin Candle

    Yanıtlarınız için çok teşekkürler tekrardan. Asal web sitesinde son yoklama tarihi 1 Temmuz-31 Ekim arası yazıyor o zaman sanırım 31 Ekim'e kadar sürem var.

    http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/sonyoklama_trt_duyurusu.doc


    önemli değil bi sorunuz olursa tekrar mesaj atabilirsiniz 31 ekim doğrudur ama yüksek lisans kaydı için her şekilde sizin kayıt zamanı bunu yaptırmanız gerekicek 31 ekim ekadar bekleyemiceksinz




  • Anladım, peki atıyorum yüksek lisans kaydı 1 Ekim'de oldu diyelim, son yoklamadan önce durum belgesi alıp veremez miyim? Yani şimdi gitsem tecil ettirmeden durum belgesi vermezler mi? Bir yerde okudum 31 Ekim'e kadar yani son yoklama bitimine kadar tecilli olunur diye?
  • sorun şuradaki durum belgesi vermesi için askeriyenin senin durumunu bilmesi lazım sen ilk önce gideceksin benim okulum bitti tecilim sona erdi ben durum belgesi istiyorum onlar sana tecili bitmiştir diye durum belgesi vermez sen diceksin ki tecilim bitti ben askere gitmek istiyorum yada tecil etmek istiyorum ona göre senin anki durumunu gösterir belgeyi versinler son yoklama bitimine kdr tecilli olunmasını ilk defa duydum nedir bilemicem benim bildiğim okul bitince tecilde bitert sen ekime kadar muaallakta kalırsın karar eldırmazsan ekimden sonrada gelirler aralık için askere alırlar götürürler ama 31 ekime kadar tecilli olman durumu yok onların sana verdiği bi süre o yoksa benim belgemde ertelemeniz 2 temmuz itibariyle bittiği için bir an önce en yakın şubeye gidip yoklamanızı yaptırın yazıyor yani tecil 2 temmuzda bitmiş (mezuniyet tarihim 2 temmuz)
  • Evet bugün tecil işlemimi hallettim, ekim ayına kadar değil mezuniyet tarihime kadar yani 12 haziran 2011'e kadar tecil ettiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marvin Candle

    Evet bugün tecil işlemimi hallettim, ekim ayına kadar değil mezuniyet tarihime kadar yani 12 haziran 2011'e kadar tecil ettiler.


    bende bu hafta içinde gidecegim tecil için benimde 11 haziran yazıyodu diplomada ama gec aldık işte tecil 11 haziran 2011 olacak o zaman.. bu arada işlemler uzun surdumu acaba kac saatte bitti ve de muayene nasıldı ugrastırdılarmı
  • Küçük bir ilçenin şubesi olduğu için sıra filan yoktu ancak bilgisayar sistemleri tüm Türkiye'de yenilenmiş, ve bundan dolayı çok yavaş işlem yapılabiliyor, sabah 9'da gittim akşam 4'te işim bitti, ama dediğim gibi bilgisayarda bir işlem yapıyor 15 dakika bekliyor. Muayene için hastaneye gönderdiler, doktor sordu iyi misin, var mı bir hastalığın diye, boyumu kilomu sordu, yazdı ve imzaladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marvin Candle

    Küçük bir ilçenin şubesi olduğu için sıra filan yoktu ancak bilgisayar sistemleri tüm Türkiye'de yenilenmiş, ve bundan dolayı çok yavaş işlem yapılabiliyor, sabah 9'da gittim akşam 4'te işim bitti, ama dediğim gibi bilgisayarda bir işlem yapıyor 15 dakika bekliyor. Muayene için hastaneye gönderdiler, doktor sordu iyi misin, var mı bir hastalığın diye, boyumu kilomu sordu, yazdı ve imzaladı.


    kimi arkadaslara ise eylulde falan gelin demişler o zaman yaparız tecili diye ama geç kalınmıs olmuyomu haziran ayı universite mezunları tecil için son gun ne zaman ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 11 Ağustos 2009; 16:27:31 >
  • Valla net bir bilgim yok son tarih konusunda, ancak benim yüksek lisans başvurularında "erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da ertelemiş olmak" şeklinde bir madde olduğundan kendim giderek tecil ettirdim, kaldı ki askerlik şubesine gidince gördüm ki henüz okulumdan diplomam bile gelmemiş şubeye yani mezun olduğum belli değil, öte yandan çok da geciktirmemek gerek bana göre, çünkü askerlik işlemleri hiçbir resmi işleme benzemiyor, alır götürürler valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxelll


    quote:

    Orijinalden alıntı: Marvin Candle

    Küçük bir ilçenin şubesi olduğu için sıra filan yoktu ancak bilgisayar sistemleri tüm Türkiye'de yenilenmiş, ve bundan dolayı çok yavaş işlem yapılabiliyor, sabah 9'da gittim akşam 4'te işim bitti, ama dediğim gibi bilgisayarda bir işlem yapıyor 15 dakika bekliyor. Muayene için hastaneye gönderdiler, doktor sordu iyi misin, var mı bir hastalığın diye, boyumu kilomu sordu, yazdı ve imzaladı.


    kimi arkadaslara ise eylulde falan gelin demişler o zaman yaparız tecili diye ama geç kalınmıs olmuyomu haziran ayı universite mezunları tecil için son gun ne zaman ki.


    bende bunu merak ediyorum, genelde biçok kişinin geçici diplomasında mezuniyet tarihi haziran ayından bir gün yazıyor (12 haziran gibi), 2 yıl tecil için şubeye ne zaman gitmek gerekiyor acaba?

    temmuzda gidince ağustosta gelin diyen şubeler vardı, şimdide ağustosta gidiyon eylülde gelin tecil ettirin diyen şubeler var. nasıl bir iş bu anlamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 12 Ağustos 2009; 14:58:57 >




  • Valla kesin bir tarihi yok sanırım, ancak son yoklama 31 Ekim'de bitiyor, yani anladığım kadarıyla 31 Ekim'den önce gitmek gerekiyor olabilir, öte yandan benim yaptığım gibi kendiniz tecil ettirirseniz de olur.

    Ek olarak, ertelemem haziran 2011'e kadar ancak yüksek lisansım bitmeyebilir, yüksek lisans sürdüğü sürece ertelemem devam edecek değil mi? Ve sonrasında 1 yıl tecil hakkım yine var değil mi? (Doktoraya başlayana kadar filan)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 12 Ağustos 2009; 16:16:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.