Şimdi Ara

Zyxel P-660HW-T1 V2 Adsl Modem Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
17.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bende yakın zamanda bu modemi alıp sistemime bağladıktan sonra bazı sorunları olduğunu sizler gibi keşvettim.aradığım hiçbiryer bana cevap veremedi...ne nette nede zyxel müşteri hizmetleri..gelecek fireware ile çözmeyi umuyorlarmış.ben bir IT uzmanı olarak işe el atmaya karar verdim ve uzun denemeler sonrasında tüm sorunların aslında çözülür olduğunu gördüm.bu vesileylede birçok arkadaşın bu modem ile ilgili yarasına merhem olması için sizlerle paylaşıyorum.yönetici arkadaşlardanda ricam bu konuyu sabit tutmalarıdır.bu modemi kullanan ve geri veren çok arkadaş var ve hepsi ps3de online oynayamamaktan şikayetçi.yada hat kopmalarından tabii Nat type 3 de dahil.şimdi anlatıma geçmeden önce ilk olarak istediğim şey cihazınızı mutlaka resetleyin(fabrika ayarlarına getirin).herşeye baştan başlıyacağız...
    cihazınızı resetleme işlemi bittiyse devam edelim

Lütfen Resimler arasındaki yazıları okuyarak işlemlerinizi gerçekleştirin..tabii resimlerdede birşey atlamayın

Modemimde bulunan Yazılım versiyonu = V3.40(AXD.1) yazılım versiyonunuzu sol menudeki durum ekranından görebilirsiniz.

Önemli Notlar:cihaz bu aşamaları (yapılandırmalarda uygula dediğinizde) yaparken restart atabilir fakat bekleyin 3 olur 4 hatta 5 kez yorulmayın bekleyin en sonunda oturacak ve bir daha restart atmayacaktır.modemi uzun süre nette -sesli online oyun olarak uzun süre test ettim ve netice ...tek bir hata yoktu.verilen adımları doğru ve itina ile yapın.

aşşağıdaki resimde geniş alan ağı sekmesinden kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdıktan sonra resimde belirttiğimgibi Nailed-Up bağlantı seçilmelidir.

sonrasında sırayla gidecek olursak yerel alan ağı sekmesinden istemci listesine girin ve orada bulunan istemcileri yani bilgisayar veya playstation3 unuzun ipsini göreceksiniz .Ps3 'un almış olduğu ip nin karşılığında bulunan "rezerv" kutusunu işaretleyin.

kablosuz alanda ise yapılandırmanızı yaptığınızda birşeye dikkat edin wireless isminizi bir öncekinden farklı vermenizi istiyorum ve şifre olarakda farklı bir şifre kullanın.sonrasında resimde görüldüğü gibi zaman sürelerini aynen girin.

Sırada nat var yani menuden ağ adresi çeviricisine gelin oradaki ikinci sekme olan port yönlendirme alanında ps3 e daha önceden rezerv ettiğimiz ip'yi varsayılan sunucu olarak girip uygula diyoruz.

şimdi UpnP'yi etkinleştirelim,aşşağıdaki resimde görüldüğü gibi üç seçenek vardır ve hepsi etkin olmalıdır.

Şimdi kural oluşturmamız ve güvenlik ayarlarını değiştirmemiz gerekli.hemen güvenlik duvarı alanına gidiyoruz ve resimde görüldüğü gibi genel sekmesinde genişlet butonuna bastıktan sonra 4 farklı paket yönünede izin verilmiş olduğundan emin oluyoruz değilse izin veriyoruz.

şimdi kuralımızı ekleyeceğiz,kural sekmesine geldiğinizde yukarıdan Wan to Wan seçeneğini seçin ve biraz bekleyin ..önünüze gelen kural default kuraldır ve silmeyin.biz bu kurala bir değişiklik yapacağız.hemen sağ köşedeki düzen sekmesine basın resimde görüldüğü gibi.

aşşağıda görüldüğü gibi düzenle dediğimizde böyle bir tablo gelmekte ve bizim sadece yapacağımız mevcut servislerdeki any seçeneğini seçilen servislere eklemek.sonrasında uygula deyin.

şimdi yeni bir kural oluşturacağız ve bu kural " Lan to Wan" kuralıdır resimde görüldüğü gibi seçerek bekleyin boş olduğunu göreceksiniz ve ekle butonuna bir kere basıktan sonra aktif bir kural gelecektir biz tekar sağ köşesinde bulunan düzen butonuna basarak kendimize göre değiştireceğiz.resimde görüldüğü gibidir.

şimdi düzenle dedikten sonra gelen tablo yine bir önceki kural tablosunun aynısıdır.yine yapmamız gerek aynı işlem mevcut servislerden seçilen servislere any seçeneğini eklemek.sonrasında uygula deyin.

güvenlik kısmındaki eşik sekmeside aşşağıdaki resimde görüldüğü gibidir.

işte bu kadar ,ps3 den de ip test yaptığınızda sonundaaa yaaa diyerek göreceksinizki çalışıyor.cihazınızı kapatıp açmaktan yok acaba ayarlar bozulur fişini çıkartmayayım düşüncesinde olmayın arkadaşlar hepsini saatlerce test ettim defalarca tekrar tekrar deneyerek bu sonuç elde edildi.rehberden emin olmam ve tabiki doğru bir rehber olması içindi hepsi.saygılar.

• Arkadaslar rehber ıcın tesekkurler yanlız benım bır sorunum var bende 2 tane pc var masaustu acıkken nat 2 gözüküyor laptop u actıgımda nat 3 gozukuyor sımdı masaustunun anakartı yandı:S ama yınede laptop bu kullandıgım zaman nat 3 oluyor ama laptop bu kapatıp modeme reset attıgım zaman tekrar nat 2 ye donuyor ayarlardan bırsey yapmam gerekıyor ama ne bılmıyorum :S yarıdmcı olursanız sevınırım ...........................
  • Sırada nat var yani menuden ağ adresi çeviricisine gelin oradaki ikinci sekme olan port yönlendirme alanında ps3 e daha önceden rezerv ettiğimiz ip'yi varsayılan sunucu olarak girip uygula diyoruz.

burdan sonraki 2 resim cikmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: selehattin

Sırada nat var yani menuden ağ adresi çeviricisine gelin oradaki ikinci sekme olan port yönlendirme alanında ps3 e daha önceden rezerv ettiğimiz ip'yi varsayılan sunucu olarak girip uygula diyoruz.

burdan sonraki 2 resim cikmiyor

Mozilla firefox kullanıyorum gerçi bir resim için farketmeyecektir.eğer güncel değilse yazılımların belki etkisi olabilir.Bende tüm resimler görünüyor,yani hiç bir sorun yok kardeş.

Orjinal link adresleri aşşağıdadır.

Resim 1
    Resim 2
    Resim 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 10 Şubat 2010; 2:02:43 >

• ps3 le pcnin ip sabit portlarıda sitelerin tarifine uygun şekilde açtım nat type 2 oldu.oynuyorum kapatıyorum açıyorum 3 oluyo zaten dün başarabildim nat type 2 yapmayı 1 günde 3 kere falan 3 e döndü.Yukardakileri yapıyım diyorum rezerv kısmında ps3 görünmüyo elimle yazıorum yasadışı ip adresi diyo gerisinide yapmıyorum böyle olunca.Modemi kapatıp açıyorum ps3ü kapatığ açıyorum 2 oluyo sonunda kendimi videoya çekicem napıyorumda 2 oluyo diye.
  • arkadaşlarr bnmde zyxel modemim var port sorunun çözdüm tape 3ü tape 2 yapıyorumm online çalıyo ama net kopunca net kapanınca yine tape 3 oluyo ve online açılmıyo bunu nasıl çözebilirim lütfen yardım bileniniz varsaa :S
  • @Q5 Öncelikle çok tşklr ediyorum akşam deniyecem...bu modem bana kafayı yedirtdi..
    arkadaşa bi sorum olacak yanıtlarsa çok sevinirim..

ben bu modemde bazı portlar açmak istiyorum
    bu portlar:1001,1002,1003,1433,5900,5901.. 1.soru bu portları nasıl açarım... 2.soru bu açtıkdan sonra bu portları istediğim bir IP'ye nasıl yönlendiririm...(yani bu portlar istediğim IP'de çalışacak)

yardımların şimdiden Tşklr... cevabı merakla bekliyorum.................
  • arkadaşlar sizde olmuyomu net kopunca bozulmuyomu online bu konuda yrdım edin lütfennn arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliemrah

arkadaşlar sizde olmuyomu net kopunca bozulmuyomu online bu konuda yrdım edin lütfennn arkadaşlar...

devamlı baglantı kopuyor.. bayramdan sonra telekomu çagırıcam igrenç bi modem wermişler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut123

@Q5 Öncelikle çok tşklr ediyorum akşam deniyecem...bu modem bana kafayı yedirtdi..
    arkadaşa bi sorum olacak yanıtlarsa çok sevinirim..

ben bu modemde bazı portlar açmak istiyorum
    bu portlar:1001,1002,1003,1433,5900,5901.. 1.soru bu portları nasıl açarım... 2.soru bu açtıkdan sonra bu portları istediğim bir IP'ye nasıl yönlendiririm...(yani bu portlar istediğim IP'de çalışacak)

yardımların şimdiden Tşklr... cevabı merakla bekliyorum.................

Arkadaşım önce istediğin ip yi makinene yönlendiriyorsun sonra port açman gerekli...Bir iki gün önce bende bu konu ile uğraştım baya, zyxel 600 seires modem'e port açam gerekiyordu ps3'de bazen online oynarken sorun çıkartabiliyor bağlanmıyordu...

Zyxel'in 444 11 50 nolu müsteri hizmetlerini arayıp sorunu anlattım bana nasıl yapıldığına dair mail attılar, ancak gelen belgedeki modem ile bendeki modem menüleri farklı olduğu için yapamadım...İstersen bu belgeyi sana akşam mail yolu ile gönderebilirim veya sende müsteri hizmetlerinden isteyebilirsin...

Daha sonra ise tekrar arayıp port açamadığımı söyledim müş. hiz. yetkilisi benim bilgisayara bağlandı saolsun dediğim portları kendi açtı :D

Ama ekrandan onu takip ederken herhangi port numarsı girmedi sadece ps3 için ayarladığım ip'yi yazdı sanırım açılması gereken portları kendi sistemlerinden bişiler yaptı...

Ve sorun çözüldü ve gayet ilgili alakalı bir müşteri hizmetleri var kesinlikle modem ve internetle bağlantısı ile ilgili sorununuz ne olursa olsun yardım ediyorlar...

Kendilerine tekrardan teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zelm -- 2 Eylül 2010; 10:35:35 >

• zyxel modemi oluptaa tape 2 ken net kopunca tape 3 olmuyomuu
  • arkadaslar nat type 2 den net koptuktan sonra 3 e gecmesının sebebı pc nın acık olmasından dolayıdır pc yı kapatın tamamen modemı kapatıp acın playtation 3 ınternet test dıyın nat 2 olacak tır modem ı ıstedıgınız kadar kapatıp acın yıne nat 2 olacaktır cunku pc kapalı bende bala mala buldum bunu
  • zyxel p660w-t1v3(ipv6) modelinde denedim ve nat type3 ten 2 ye döndü çok sağolasın
  • Konu hortluyor ama mesajım bulunsun . Sürekli forumda aramaktan bıktım. Çok yararlı bir konu .Teşekkür ederim NAT TYPE ; 2 oldu (2.sefer)
  • Şu yazılımı nasıl değiştiriyoruz? Benimki ingilizce ve menüdeki yerler falan değişik. Birde yazılımı değiştirdiğim an benim pc'de mi yeni yazılım olacak yoksa diğer pc'lerde türkçe olarak mı girecek arayüze?
  • NAT TYPE 3 olanlar yine baksın şu konuya. Ayrıca , favorilerinize de eklemeyi unutmayın !
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğurtluMakarna

Şu yazılımı nasıl değiştiriyoruz? Benimki ingilizce ve menüdeki yerler falan değişik. Birde yazılımı değiştirdiğim an benim pc'de mi yeni yazılım olacak yoksa diğer pc'lerde türkçe olarak mı girecek arayüze?
  • Sonunda NAT Type 2 yaptım. Çok yararlı bir konu oldu. Çözdüm sonunda bu lanet sorunu
  • Bende ZyXel kullanıyodum NAT TYPE 3'dü, Nat 2 yapmak için elimden geleni yaptım olmadı...sattım, airties'in 11 N 300 mps'li modemini aldım tuzlu ama çok iyi
  • Pes 2011 oynayabiliyor musunuz arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.