Şimdi Ara

SPARKLE CALİBRE X265 (GTX260) KULLANICI İNCELEMESİ. OCSİZ 4 ÇEKİRDEK VE 2 ÇEKİRDEK CRYSİS TESTİ EKTE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
8.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OC OLMADAN HT KAPALI 4 ÇEKİRDEK VE 2 ÇEKİRDEK TSESTLERİ EKLENDİ

SPARKLE CALİBRE X265 (GTX260) KULLANICI İNCELEMESİ. OCSİZ 4 ÇEKİRDEK VE 2 ÇEKİRDEK CRYSİS TESTİ EKTE

KARTI VATAN BİLGİSAYARDAN 368TL YE ALDIM.

GTX260 STANDART HIZLARI................. 575(CPU) /999(RAM) /1242(SHADER)
    CALİBRE STANDART HIZLARI.................666(CPU) /1134(RAM) /1476(SHADER)
    CALİBRE GÜNLÜK KULLANIM HIZLARI..... 764(CPU) /1200(RAM) /1573(SHADER)

KASA İÇİ GÖRÜNÜMÜ

KARTIN KUTUSU STANDART CALİBRE KUTUSU VE İÇİNDEN DVI-HDMİ CEVİRİCİ VE SES BAĞLANTI KABLOSU ÇIKMIYOR.
    SADECE DVI-VGA ÇEVİRİCİ ,S-VİDEO KABLOSU, CD VE 2 ADET POWER KABLOSU ÇIKIYOR.
    CD' DE BULUNA SPA TUNA YAZILIMI ÇALIŞTIRAMADIM. VGA BULUNAMIYOR HATASI VERİYOR. BÜYÜK İHTİMALLE YENİ DRİVERLARLA ÇALIŞMIYOR.

VANTAGE TESTİ(PHYSX KAPALI)

3DMARK06

CRYSİS 1920*1080. DX10 ENTHUSİAST.....28,7 FPS

CRYSİS 1680*1050. DX10 ENTHUSİAST.....33,03 FPS

GTA4 BENCHMARK

Statistics
    Average FPS: 58.89
    Duration: 37.17 sec
    CPU Usage: 42%
    System memory usage: 73%
    Video memory usage: 100%

Graphics Settings
    Video Mode: 1920 x 1080 (60 Hz)
    Texture Quality: High
    Render Quality: Very High
    Reflection Resolution: Very High
    Water Quality: Very High
    Shadow Quality: Very High
    View Distance: 25
    Detail Distance: 100
    Definition: Off
    VSync: On

Hardware
    Microsoft® Windows Vista" Home Premium
    Service Pack 1
    Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260
    Video Driver version: 186.18
    Audio Adapter: Hoparlörler (Realtek High Definition Audio)
    Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz

File ID: Benchmark.cli

ÖZELLİKLE ARKADAŞLAR SICAKLIK BİLGİLERİ İÇİNDE HWMONİTÖR VE CPU-Z VE EVGA PROGRAMIMI KULLANDIM.
    TESTLER DE I7 920 İŞLEMCİ 4.20GHZ OLARAK kULLANILMIŞTIR.
    DRİVER OLARAK GTA4 DE 186.18(OYUNU SİLDİĞİM İÇİN YENİ DRİVERLA YAPAMADIM.
    DİĞER TESTLERDE NVİDİA 190.38 DR,VERI KULLANILMIŞTIR.

KARTLA İLGİLİ YORUMLARIM.
    + MALZEME KALİTESİ VE FİYATI ÇOK İYİ.
    + İNANILMAZ OC OLUYOR.
    + FAN SON DEVİRDE BİLE SESSİZ VE İKİ FAN AYNI DEVRİDE BERABER ÇALIŞIYOR. (8800GT CALİBREDE FANLARDA BİRİ %100 ÇALIŞIYORDU.)

- KUTU İÇERİĞİ ÇOK ZAYIF FİYATI UYGUN TUTABİLMEK İÇİN DÖNÜŞTÜRÜCÜ VE SES KABLOSU YOK.
    - BU SOĞUTUCUYA RAĞMEN YİNEDE AMP2 SICAKLIKLARINA 85-86C YE ULAŞIYOR (OVERCLOKLU)
    - SOĞUTUCUSU ÇOK BÜYÜK .YAN YANA KART KULLANIMINDA SLİ YAPILDIĞINDA ÜSTEKİ CALİBRE OLURSA FANI KAPANIYOR VE SICAKLIKLAR 100C NİN ÜZERİNE ÇIKIYOR.

OC OLMADAN HT KAPALI 4 ÇEKİRDEK VE 2 ÇEKİRDEK TSESTLERİ EKLENDİ

CRYSİS 1920*1080. DX10 ENTHUSİAST.....28,38 FPS (OC OLMADAN HT KAPALI 4 ÇEKİRDEK)

CRYSİS 1680*1050. DX10 ENTHUSİAST.....32,57 FPS (OC OLMADAN HT KAPALI 4 ÇEKİRDEK)

CRYSİS 1920*1080. DX10 ENTHUSİAST.....28,35 FPS (OC OLMADAN HT KAPALI 2 ÇEKİRDEK)

CRYSİS 1680*1050. DX10 ENTHUSİAST.....32,48 FPS (OC OLMADAN HT KAPALI 2 ÇEKİRDEK)

YUKARIDA DA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE 4.2GHZ 4 ÇEKİRDEK 8 THREADS İŞLEMCİ İLE 2.8 İŞLEMCİ HT KAPALI 4 ÇEKİRDEK 4 THREADS ARASINDA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE SADECE 0,50 FPS OYNADI.

YUKARIDA DA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE 4.2GHZ 4 ÇEKİRDEK 8 THREADS İŞLEMCİ İLE 2.8 İŞLEMCİ HT KAPALI 2 ÇEKİRDEK 2 THREADS ARASINDA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE SADECE 0,50 FPS OYNADI.

YUKARIDA DA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE 2.8 İŞLEMCİ HT KAPALI 4 ÇEKİRDEK 4 THREADS İŞLEMCİ İLE 2.8 İŞLEMCİ HT KAPALI 2 ÇEKİRDEK 2 THREADS ARASINDA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE FARK YOK.

BUDA DEMEK OLUYORKİ İŞLEMCİNİN ÖNEMLİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN CRYSİSWARDEAD DE BİLE 2 ÇEKİDEKLE 8 ÇEKİRDEK OCLİ İŞLEMCİ ARASINDA NEREDYSE FARK YOK.

OLAN BANA OLDU BOŞUNA BUKADAR PARA VERDİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 20 Ekim 2009; 22:07:47 >

• GTA 4 testi tam olarak bitmemiş yada bir sorun oluşmuş "Duration: 4.50 sec" normalde 37sn civarı olması lazım.
  • Mükemmel iş çıkarmış.İnceleme için teşekürler.
  • @emreonal69
    haklısınız yanlış benchi kopyalamışım.

@-dehşet-
    Teşekkür ederim.
    gerçekten iyi oc oluyor. gtx275 amp hızlarında değerler veriyor.
  • CRYSİS 1920*1080. DX10 ENTHUSİAST.....28,7 FPS

supermiş
  • işlemci o hızdayken oyunlara girebiliyor musunuz? yoksa sadece bench mi alıyorsunuz?

orthos'da 1 saat kaldıktan sonra işlemci sıcaklığı hangi derecelerde?
  • guzel is yapmis. View Distance'i baya bir kismissin yalniz. View Distance soyle bir 38 gibi bir sey yapsan acaba ne verir benchmarkta sonuc. 896 MB Memory baya bir tasar. Bir de Texture Quality'i Highest yapmak lazim tabi. stok hizdaki Phenom II X4 940 4gb 800mhz de calisan 1066ramli ve GTX 285 AMP Edition'li sistem bundan daha yuksek grafikli ayarlarda ayni sonucu veriyordu ama onu soyleyeyim. 4.2 ghz Core i7 etkisi buyuk bu kadar artmasinda performansin yoksa her makinede bu kart boyle sonuc vermez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GTA 4 testinde
    Definition: Off yerine on
    VSync: On yerine off yaparsanız daha net bir sonuç almış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

işlemci o hızdayken oyunlara girebiliyor musunuz? yoksa sadece bench mi alıyorsunuz?

orthos'da 1 saat kaldıktan sonra işlemci sıcaklığı hangi derecelerde?

hacı soğutucusuna baksana adamın nasıl o hızda oyuna giremesin
  • ORTHOS ZATEN 2 ÇEKİRDEĞİ ZORLUYOR. İŞLEMCİ HİÇ BİR OYUNDA ZORLAMIYOR.
    ÖZELLİKLE DİKKAT EDERSEN HER BENCHDE HW MONİTÖRÜ TEMİZLEDİM BENCHDEKİ ISISINIDA GÖRÜNDİYE.
    ZATEN ŞU ANDA BULUNAN HİÇ BİR OYUN İŞLEMCİYİ ZORLAMADIĞI İÇİN ISI ARTMIYOR.VEYA PROBLEM YARATMIYOR. GTA4 BENCHE BAKARSAN ZATEN BURDA BİLE %42 İŞLEMCİ KULLANIMI VAR.
    SADECE CPU BENCH YAPAN PROGAMLAR ISITIYOR. PRİME TEST YAPTIĞIMDA BU HIZDA ISI FIRLIYOR.
    ZATEN GÜNLÜKTE 4011 MHZ KULLANIYORUM. BU DEĞERDEDE PRİME TESİ AŞAĞIDA
    İLERİDE OYUNLAR VE PROGRAMLAR İŞLEMCİYİ ZORLARSA ZATEN I7 KULLANALAR ISIYLA ÇOK UĞRAŞIR OC Lİ OLARAK.

1 SAAT PRİME TEST 4011MHZ DE

• bu kart varken 285 falan alınmaz harbıden 10 numara tas gıbı kart 275 demıyorum bıle farkındaysanız..

285 dıorum dırek 100mb ıcın 2 katı para verıp yer yer daha kotu fps bıle alabılırsınız sunun gpu hızlarına cıkamazsanız. 1.7v la calısan bır kart bu solıyım ondan bole sasırıyor shader ve gpu ona gore dizayn edılmıs

bu arada anakartın son driverini ve 2009 dx 9 mart updatesi ile beraber mutlaka VISTA X64 BİT ULTIMATE SP2 DE TEST EDILMESI NI ONERIYORUM ARKADASA DA BASARILARIN DEVAMINI DILIYORUM.

Home Premium sp1 buyuk ıhtımallede 32bıt gercek perfmansını da tam olarak yansıtmaz..

ayrıca amd lı sıstemde 285 le aynı fps yı alıyorum dıen arkadasda uzulmesın ama bu kart onun sıstemde de olsa buna yakın degerler verırdı .

yanlız tek eksısı tv-out benzerı cıkısları bulundurmaması dvı dan cevırıcı ıle sanırım HDTV ye baglanır buda yeterlı gelen ınsan bu donemde bu kartı secmelı dıyorum. + Her GTX260 C216 da aynı derece hakkı yenılmıcek kartlar bende kullanıyorum bıraz daha dusuk degerlerde calısıyor ama ınanılmaz ıyı bır performansı var fıyatına gore saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Temmuz 2009; 0:47:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emreonal69

GTA 4 testinde

DEDİĞİNİZ GİBİDE DOSYAYA AKTARIMDA NEDENSE TERSİ ÇIKIYOR. PROBLEM VAR BENCHİNDE
    YUKARIDAKİ BENCHDE NORMALDE
    Definition: ON
    VSync: OFF
    SEKLİNDEDİR.

@g.adr

TÜM AYALARINI AÇABİLEN DOSYA EKİNİ KULLANMIYORUM. BU SEBEPLE AÇILABİLEN SON AYAR BUYDU.
    DAHA ÖNCE O EKLE DENEDİĞİMDE 4870 İLE BENCHDE AYNI DEĞERLERİ ALIYORSUN AMA OYUN İÇİNDE DOKULARI TAM GÖSTERMİYOR. VE FPS DÜŞÜYORDU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scerit

quote:

Orijinalden alıntı: emreonal69

GTA 4 testinde

DEDİĞİNİZ GİBİDE DOSYAYA AKTARIMDA NEDENSE TERSİ ÇIKIYOR. PROBLEM VAR BENCHİNDE
    YUKARIDAKİ BENCHDE NORMALDE
    Definition: ON
    VSync: OFF
    SEKLİNDEDİR.

@g.adr

TÜM AYALARINI AÇABİLEN DOSYA EKİNİ KULLANMIYORUM. BU SEBEPLE AÇILABİLEN SON AYAR BUYDU.
    DAHA ÖNCE O EKLE DENEDİĞİMDE 4870 İLE BENCHDE AYNI DEĞERLERİ ALIYORSUN AMA OYUN İÇİNDE DOKULARI TAM GÖSTERMİYOR. VE FPS DÜŞÜYORDU.

VISTA X64 BİT ULTIMATE SP2 DE TEST EDILMESI NI ONERIYORUM

wındows gadget falan arkada calısan programlarıda kapatırsan daha ıyı olur sonuclar. tam optımızasyona gırersen daha da ıyı sonuclar alırsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Temmuz 2009; 0:54:06 >

• @Timeguard

KISMETSE 64BİTE WİNDOWS7 İLE GEÇECEĞİM. ELİMDEN GELDİĞİNCE ORJİNAL SÜRÜM KULLANDIĞIM İÇİN BU SİSTEMLE DEVAM YIL SONUNA KADAR.
    VOLTAJI YÜKSEK OLDUĞU İÇİN DEMEK KART BU SOĞUTUCUYLA BİLE ISINIYOR.
    AMATÖRCE AKŞAM ÜZERİ OĞLAN YATTIKTAN SONRA TEST ETTİĞİM İÇİN WİNDOWSU ELLEMEDİM.
    TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 22 Temmuz 2009; 0:58:01 >
  • Bu kart Evga GTX 260 Core 216 SSC ayarinda bir kart bana da forumdan siz tavsiye etmistiniz sanirim. Bu arada i7 uzerindeki sogutucu nedir oyle ? Araba motoru mu : )) Baya hosuma gitti bu kart. Satarsaniz ilerde caniniz sikilirsa falan talibim soyleyeyim : ))
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

Bu kart Evga GTX 260 Core 216 SSC ayarinda bir kart bana da forumdan siz tavsiye etmistiniz sanirim. Bu arada i7 uzerindeki sogutucu nedir oyle ? Araba motoru mu : )) Baya hosuma gitti bu kart. Satarsaniz ilerde caniniz sikilirsa falan talibim soyleyeyim : ))

KISMETSE ŞİMDİLİK SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. ANAKART İŞLEMCİ RAM EKRAN KARTI DERKEN BAYA AÇILDIM.
    I7 GİBİ İŞLEMCİYİ ANCAK ARABA RADYATÖRÜ SOĞUTABİLİR
    SOĞTUCU GEMİN II VE 2 ADET DELTA FAN
    DELTA FANI ADANADA TÜNEL ELETRONİKTEN ALDIM.2800 DEVİR . HEMDE ÇOK UCUZA TANESİNİ 12 TL YE ALDIM İSTEYEN OLURSA ALIP YOLLAYABİLİRİM. YARDIMCI OLMAK AMACIYLA.
    2000 DEVİRE KADARDA SESSİZ. SONRA SESİ ARTIYOR. DİĞER FANLAR SON DEVRİ 1800 E GELDİMİ ÇOK SES ÇIKARIYOR. ANAKARTTANDA AYARLADIM 2000 İ GEÇMİYOR GÜNLÜK.
    2800 DEVİRDE 100 CFM DEĞER VERİYORKİ BU FİYATA ÇOK İYİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 22 Temmuz 2009; 1:07:26 >

• Milletin ağzı sulandı resmen benimkinin sulandığı gibiİnsanın çok feci canı çekiyor böyle bir kartı.Hani o kadar GTX295 incelemesine baktım şu kart keşke benim olsun demedim.Ama şu Calibre lerde birşeyler var.Fiyatına göre bu seviyede alınabilecek en iyi kart.
  • O fanlar deli bir gurultuye sebebiyet veriyordur diye tahmin yurutuyorum su an. Akasa nero kadar sessiz degildir yani.. Arctic Cooling'in fanlari devir arttiginda deli gurultu yapiyorlar. Yan kasa kapagimdaki PWM fani 800RPM'in ustune cikardigim an uuuuuuuuuuuuooooooooooo yapmaya basliyor. 4ghz olayi cok klas ama 2.66ghz kullansan bile i7 kalitesini konustururdu yeterince. GTA benchine baktigimda gordum ki CPU usage fazla zorlanmamis. 4ghz etkisi yine kesin vardir ama genel yuk ekran kartina binmis ve senin karta uyguladigin oc sonrasi hali ile hayvanimsi bi performans ortaya cikmis : ) bu kartlar ile guzel gtx 260 SLI yapilir. dagilir ortalik. cok begendim hakikaten. GTX 285 fiyatina bu kartlar ile SLI yapmak mumkun. aptalligima doymayayim simdi =)
  • SLİ DE PROBLEM OLUYOR GTX SERİSİNDE ÇOK ISINIYOR. SLİ AMP 2 Yİ SATNADAN BİR GECE DENEDİM ISI 100C Yİ GEÇTİ ÜSTEKİ FANI KAPANAN KARTTA.
    YER DEĞİŞTİRDİM YİNE AYNI. ISI UÇUYOR.
    DELTA FANLA İLGİLİ BİR ÖNCEKİ MESAJIMI DEĞİŞTİRDİM YORUMA BAKARSAN FİYATI VE 2000 DEVİR ALTI PERFORMANSI ÇOK İYİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Milletin ağzı sulandı resmen benimkinin sulandığı gibiİnsanın çok feci canı çekiyor böyle bir kartı.Hani o kadar GTX295 incelemesine baktım şu kart keşke benim olsun demedim.Ama şu Calibre lerde birşeyler var.Fiyatına göre bu seviyede alınabilecek en iyi kart.

Kesinlikle.Calibre nin karizması diğer kartlara göre ayrı oluyor,insan şu görüntüyü görünce kendini zor tutuyor almamak için.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.