Şimdi Ara

DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek. (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.484
Cevap
58
Favori
809.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: markinos

Merhaba coldacise73,
    Bir süre önce sizden neotion conax modül almıştım. Modülden memnunum ancak 2 haftadan bu yana BBC HD kanalında altyazı senkronize değil. Daha önce bir sorun yoktu, BBC HD'yi açtıktan yaklaşık 8-10 saniye sonra senkronize bir şekilde alt yazı geliyordu. Ancak 2 haftadır bu senkron bozuldu, altyazı 30-45 saniye arası geliyor ve bir türlü senkron tutmuyor. Teledünya yetkililerine sorunu bildirdim, "bizden kaynaklanmıyor, kullandığınız modülden olabilir" dediler. Aynı senkronizasyon sorunu Sinema TV kanallarında da var. Ne yapmak gerek yardımcı olabilir misin? TV'min modeli LG 47LW5500...

ana nedeni yayınlar. LG'nin modellerinin bazısında benimkinde altyazı yok. En kolay çözümü yayını altyazı ile vermeleri bence. Sizde facebook sayfasına istek gönderin. Altyazı sorunu için çok istek olursa altyazıyla verip düzeltirler bence.

• Digitürkte ATV, Lig tv vs SD kanallarını açınca kanal otomatikmen HD moduna giriyor. Yani şöyle diyeyim SD yayını açıyorsunuz ama o sırada HD yayın oynuyorsa HD izliyorsunuz. Peki Teledünya'da conax modülle izlerken böyle bişe var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: onur01

Digitürkte ATV, Lig tv vs SD kanallarını açınca kanal otomatikmen HD moduna giriyor. Yani şöyle diyeyim SD yayını açıyorsunuz ama o sırada HD yayın oynuyorsa HD izliyorsunuz. Peki Teledünya'da conax modülle izlerken böyle bişe var mı?

bunun conax`la ilgisi yok digiturk`un yazilimi ile alakali teledunya`da boyle bir ozellik yok diye biliyorum
    Fakat kanal ayarlamalarını bir çok ülke denememe rağmen hiçbir kanal bulamadım.
    Televizyonum Philips 46PFL5007K/12, DVB C destekliyor.
    Set-box tan sorunsuz seyredebiliyordum, sizce sorun neden kaynaklanıyordur?

Orijinalden alıntı: leketr

Merhaba,
    Dark SMIT conax CI HD kartı aldım, forumda anlatıldığı gibi televizyona taktım. Televizyonda göründü Turksat vs.
    Fakat kanal ayarlamalarını bir çok ülke denememe rağmen hiçbir kanal bulamadım.
    Televizyonum Philips 46PFL5007K/12, DVB C destekliyor.
    Set-box tan sorunsuz seyredebiliyordum, sizce sorun neden kaynaklanıyordur?

Merhaba leketr,

Aldığınız firmadan veya ithalatçıdan destek isteyin.

Saygılar,
    coldasice73
  • merhaba arkadaşlar. Teledünya temel paket abonesiyim, sinema tv kanallarınıda izliyorum, ayda 20 tl fatura gelıyor. conax modulu aldım kurdum, sinema tv hd kanalları haric diğer hd kanalları izliyorum, acaba hd sinema kannaları için aboneliği değiştirmemmi gerekiyor.

Tşk

Televizyonunda conax modül taktığı halde kanal izleyemediğini ya da modülü taktığında televizyonu ile çalışıp çalışmayacağını bilmeyen arkadaşlara bilgi olması açısından yazıyorum.

Öncelikle bende LG 32LD350 televizyon mevcut. 2010 model. daha büyük tv almayı düşündüğüm için analog kablo yayından daha fazla kaliteli görüntüye ihtiyacım olduğunu düşündüm. bu neden ile uydu mu alsam teledünya mı kullansam diye incelemeye başladım.

apartmanımın çatısına uydu anteni koyunca kablonun geçeceği yer ile ilgili sıkıntı çıkınca teledünyaya yöneldim. incelemelerim sonucu conax kart alıp tv ye takılınca bunun izleyebildiğimizi öğrendim. böylece hd-box DVB-c receiver almamız gerekmediğini okuduğum forumlarda gördüm. maliyetininde 100 - 120 tl . hem de ikinci kumanda yayıntısı olmayacak.

bunu araştırırken kayınvalidemin evindeki televizyonda kumandadaki dijital düğmesine tıklayınca çıkmayan kanallar olduğunu farkettim. sonrasında anladım ki onların tvsiteledünyanın kanallarını ayarlamıştı. ancak kart olmadığından çözülmüyordu. Bu sefer içime kurt düştü. çünkü evimdeki televizyonda dijital kanal bulunmuyordu. sadece analog kanallar vardı. conax kart çalışıp çalışmayacağı konusunda tereddüte kapıldım. conax kartı sipariş te etmiş teledünyamı da aktive etmiş bulundum. birkaç gün sonra da teledünya görevlileri evime geleceklerdi. ya televizyonun nasıl göstereceğini çözmem gerekiyordu ya da yeni tv alacaktım. son alternatif te box istemekti.

LG nin 4446543 numaralı telefonunu arayıp onlara danıştım. oradaki yetkili televizyonumun conax modül ile çalışmayacağını söyledi. ağzından da ülke kısıtlaması var diye bişi kaçırdı. kısaca sonuca ulaşamadım ama bir kısıtlama olduğunu öğrenmiş oldum.

LG32ld350 model televizyonumda video oynatma özelliği yoktu ancak arıza yapmıştı ve servisten gelen arkadaşlara rica edince video oynatma özelliğini aktif yapmışlardı. bu neden ile ülke kısıtlaması kelimesi kafamı kurcaladı. acaba dvb-c özelliği var da türkiyedeki modellerde mi aktif değildi diye.

Daha sonra televizyoncu olan bir tanıdığa sordum. kısıtlama varmış hocam ne önerirsin dediğimde, conax kart ile kullanınca televizyon kilitlenebilir dedi. başka bir deyiş ile lg servisi olmadığı ve anlamadığı anlaşılmasın diye gözümü korkuttu ve bişi olmaz denemekten demek yerine televizyon kilitlenir programı çöker deyip bulaşmak istemedi.

bu sitenin yorumlarında da farklı ülke seçiminde kanalların bulunduğu yazıyordu. ben de denedim. Fransa seçtim (kazara) secam taraması yapmaya çalıştı kanal ararken. kanal bulamadı. türkiyeye geri dönmek istediğimde şifre istedi. şifre bilmeseydim (fransa dan döndürmek için 32ld350 de 1234 yazılması gerekiyor) başka ülke deneyemeyecektim. neyse fransa da secam ı iptal ettim bu sefer yine Dijital kanalları bulamadım.
    Fransadan kurtuldum rusyayı seçtim. orada da analog kanalları bulabildim. sonra isveç'i seçince muradıma erdim.

Almanya felan da oluyormuş ancak ben isveç te sonuca ulaşıncasorunum kalmadı. ülke ayarını menü > options> country seçeneğinden değiştirebilirsiniz.

ülkeyi değiştirince kanal aramaya geliyor iş. Kanal arama bölümünde iki seçenek çıkıyor. bu seçenekler anten ve kablo bağlantısı şeklindeydi. anten seçerseniz kablotv üzerindeki analog yayınları tarayp bulursunuz. kabloyu seçerseniz ilaveten DVB-c kanalları taramak için sorular çıkıyor. kablo seçimi yaptım. bana hızlı mı tüm tarama mı dedi. Hızlı demek ilgili ülkenin kanalları arasında bilindik kanal aralıklarında bulunan kanallara bakmak demektir. isveç seçili olduğu için ben tüm kanalları tara dedim. yaklaşık tüm işlem 30 dakika kadar sürdü. ilk 10 dakika hiç kanal bulamadan taramayla geçti. sonra önce dijital kanallar sonrasında kablo tv üzerindeki radyo kanalları sonra da analog kanallar bulundu ve hafızaya alındı.

Tabi bu durum beni çok memnun etti.

Ertesi gün de conax kartım geldi. biberli diye tabir edilen karttan aldım. sonra da teledünya görevlileri kart getirdiler. taktılar ve sonuç hd kanallar dahil hepsi çalışıyor. ben temel paket aldığım için bazı sinema ve belgesel kanalları çıkmıyor ama ulusal kanalların bile hd olanlarını izleyebilince çok muylu oldum. LG servisi bile çalıştıramayacağımı beyan edince üzülmüştüm hatta internet sitelerinde DVB-C değil sadece DVB-T yazsa bile diğer sitelerden aldığım bilgiler ile durumun üzerine gitmem sonuca ulaşmamı sağladı.

Sonuç olarak;

evinizdeki tv niz full hd 1920*1080 değil ise teledünya almanız size çok bir şey katmayacaktır. var olan tvnizi kullanacaksanız aşağıdaki önerileri okuyunuz. yeni tv alacaksanız satıcınız ile konuşup dvb-c destekli ve conax girişli tv alın. en azından 100 hz olsun.3d tv ise minimum 200 hz. sonrasında aşağıdaki sonuçları okuyabilirsiniz.

Öncelikle televizyonunuzun kapasitesini iyi öğrenmeli ve araştırmalısınız. LG gibi bölge kısıtlaması var ise, dijital yayın alınabilecek başka bir uygun ülke seçerseniz yayınları tarayıp bulabilirsiniz.

TV nizde conax modül girişi yok ise ve dijital yayın hiçbir şekilde tarayıp bulamadıysanız üzgünüm tvnizde teledünya izlemek için set top box almak zorundasınız.

televizyonunuz mpeg 2 çözebiliyor ise SD, mpeg4 çözebiliyorsa da HD yayınları izleyebilirsiniz. önemli olan conax kartınızın işlemcisinin hızının hd video sinyalini işleyebilecek hızda olmasıdır. neticede şifresi açık veriyi televizyonunuz çözecek. televizyonunuz fullHD olsa bile hd dijital yayın çözme özelliği yok ise HD dijital kanalları izleyemezsiniz. Bu durumda hd set top box almanız gerekiyor. Bu durumda 2 yıl zorunlu abonelik gibi kısıtlara girmek istemiyorsanız önerim ikinci el bir hd set top box alabilirsiniz.

dijital yayında iki işlem vardır. dijital yayın gelir sinyal şifreli ise önce conax modüle giöderilir. conax modül şifreli sinyali şifresiz sinyale dönüştürüp tv ye geri verir. conax modül sadece bir aracıdır. teledünya ile uyumlu bir modülü aldığınızda conax modülün yaptığı sadece televizyona ulaşan şifreli dijital yayının sinyalinin anlık olarak şifresini çözüp televizyona vermektir. conax modül takmadan da izlenebilen birkaç kanal var teledünyada. mesela teledünya info. 1 numaralı kanal. şifresi yok. Conax modül olmasa da görebiliyorsunuz. numune olarak konulmuş. sonraki kanalları izlemek için gelen sinyal ise şifreli. conax kart bu şifreli gelen sinyali şifresini çözüp televizyona geri veriyor. temel olarak başka görevi yoktur. televizyonunuz sd ve hd çözebiliyor ise ve DVB-C sinyali aldığı sürece conax modül ve teledünya kart aracılığı ile teledünya izlenebiliyor.

forumda bir çok yorum yapılmış. Şu kart daha hızlı kanal çözüyo kanal geçişleri daha hızlı gibi yazılar gördüm. Açıkçası ben pek düşünmüyorum. 2-3 saniye arasında kanallar geçiş yapıyor. sinyal geçiş hızının televizyona gelen sinyalin hızı ile de ilişkisi olduğunu düşünüyorum. konunun uzmanı değilim ancak sonuçta istediğim gibi dijital yayınları izleyebildiğim için sorunum kalmadı.

Belki televizyonum hakikaten uyumlu olmayabilir ve bozulabilirdi. Bunu denemeseydim bilemezdim. Biraz da risk almak ta gerekti benim için. Ancak 32LD350 kullanan başkaları artık gönül rahatlığı ile bunu uygulayabilirler.

Umarım bu konuda yazmış olduklarım kafanızda soru işaretleri var ise bunları gidermiştir. okuduğunuz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akin70

merhaba arkadaşlar. Teledünya temel paket abonesiyim, sinema tv kanallarınıda izliyorum, ayda 20 tl fatura gelıyor. conax modulu aldım kurdum, sinema tv hd kanalları haric diğer hd kanalları izliyorum, acaba hd sinema kannaları için aboneliği değiştirmemmi gerekiyor.

Tşk

Merhaba,

20 TL aylık ödeme geliyor ise 12,5 TL Temel paket + SD Sinema Paketi 7,5 TL , toplam 20 TL.

Siz HD Sinema Paketi 11,5 TL veya FULL Sinema Paket 13 TL üye olmanız gerekiyor.

http://www.turksatkablo.com.tr/tv-tarifeler.aspx

Saygılar,
    coldasice73

• merhaba;

arkadaşımda samsung le 40b651t3 var conax modül kullanabilirmi?

Orijinalden alıntı: ekremus

merhaba;

arkadaşımda samsung le 40b651t3 var conax modül kullanabilirmi?

Merhaba,

Samsung B650 serisinde DVB-C mpeg4 tuner var. Conax modül + Teledünya abone kartı ile abone olduğunuz tüm SD ve HD yayınlarını izleyebilirsiniz.

Saygılar,
    coldasice73
    Samsung 51d550 plazma,Samsung 32d550 lcd,Panasonic 32c20e lcd
    herhangi birinden alıp ötekine takarsam sorun çıkar mı?
  • merhabalar lg lw5500 tv kullanıyorum tvmde dvb-c tuner ve modül girisi var bu teledünyanın ilk kurulum maliyeti ve aylık ödemesi ne kadardır

Orijinalden alıntı: GaMeLeCtROniCa

merhabalar lg lw5500 tv kullanıyorum tvmde dvb-c tuner ve modül girisi var bu teledünyanın ilk kurulum maliyeti ve aylık ödemesi ne kadardır

Merhaba,

Türksat analog kablo TV var ise kurulum ücreti yok. Kablo TV yok ise 43 TL dir. Teledünya abone aktivasyon ücreti 35 TL dir.

Abone olmak istediğiniz pakete göre aylık ödeme değişmekte.Buradan okuyabilirsiniz:

Saygılar,
    coldasice73

• quote:

Orijinalden alıntı: coldasice73

quote:

merhabalar lg lw5500 tv kullanıyorum tvmde dvb-c tuner ve modül girisi var bu teledünyanın ilk kurulum maliyeti ve aylık ödemesi ne kadardır

Merhaba,

Türksat analog kablo TV var ise kurulum ücreti yok. Kablo TV yok ise 43 TL dir. Teledünya abone aktivasyon ücreti 35 TL dir.

Abone olmak istediğiniz pakete göre aylık ödeme değişmekte.Buradan okuyabilirsiniz:

Saygılar,
    coldasice73

tesekkürler.peki modül fiyatları hakkında bilginiz varmı

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Saygılar,
    coldasice73

tesekkürler.peki modül fiyatları hakkında bilginiz varmı

Merhaba,

www.hepsidvb.com dan ürünleri inceleyebilirsiniz.

Saygılar,
    coldasice73

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Beetleguese

sony 46hx720 modelinde conax kullanabilir miyim?
    bir de tüm sayfaları okumadım, muhtemelen cavabı vardır ama, zamanım yok okumaya :(
    arkadaşım conax ile teledunya seyrediyor, kanal geçişleri çok kötü, bu ne ile alakalı?
    set top box alsak daha hızlı olur mu? yoksa conax ile aynı şey mi?

Merhaba,

46HX720 de Teledünya abone kartı + conax modül ile Teledünya SD ve HD izleyebilirsiniz. Size Neotion Conax modül tavsiye ederim.Şu an piyasanın en hızlı kanal geçişine sahip modüldür.

Saygılar,
    coldasice73

peki techniSat(orjinal) mı daha hızlı yoksa Neotion mu daha hızlıdır?

• quote:

quote:

quote:

bir de tüm sayfaları okumadım, muhtemelen cavabı vardır ama, zamanım yok okumaya :(
    arkadaşım conax ile teledunya seyrediyor, kanal geçişleri çok kötü, bu ne ile alakalı?

Merhaba,

46HX720 de Teledünya abone kartı + conax modül ile Teledünya SD ve HD izleyebilirsiniz. Size Neotion Conax modül tavsiye ederim.Şu an piyasanın en hızlı kanal geçişine sahip modüldür.

Saygılar,
    coldasice73

peki techniSat(orjinal) mı daha hızlı yoksa Neotion mu daha hızlıdır?

Merhaba,

Benim Sony 40W5500 de Neotion Conax daha hızlı çıktı (diğer rakiplerinden), yaklaşık 1 saniye kanal başı. TV marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

Saygılar,
    coldasice73

• quote:

quote:

Merhaba,

Saygılar,
    coldasice73

coldasice73 mrb,
    Samsung 51d550 plazma,Samsung 32d550 lcd,Panasonic 32c20e lcd
    evde 3 adet panelim var,hepsinde de DVB-C mpeg4 Tuner var mı?

• arkadaşlar elimde 42 lw 5400 var ama dvb-c mpg-4 tuner olup olmadıgını bilmiyorum nasıl anlıyacam yada siz biliyormusunuz varmı varsa hd yayını izlemek için ne yapmalıyım teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.