Bildirim
SKODA OCTAVIA 1.6 TDI
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bu bilginin kaynağı nedir? -
Doğrudan Skoda yetkili satıcısı. Ben gitmeden 10 dakika önce Yüce Auto ile görüşmüşler, taze bilgiydi. Benim gibi çok soran olduğun için sürekli görüşüyorlarmış merkezle.quote:
Orijinalden alıntı: isikayhan
bu bilginin kaynağı nedir? -
teşekkürlerquote:
Orijinalden alıntı: firsttrue
Doğrudan Skoda yetkili satıcısı. Ben gitmeden 10 dakika önce Yüce Auto ile görüşmüşler, taze bilgiydi. Benim gibi çok soran olduğun için sürekli görüşüyorlarmış merkezle.
Alıntıları Göster -
Golf'e konulmuş olması yakın zamanda Octavia'ya da konacağını gösterir, genellikle paralel gidiyorlar.quote:
teşekkürler
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: kemanci06
Golf'e konulmuş olması yakın zamanda Octavia'ya da konacağını gösterir, genellikle paralel gidiyorlar.
konmasına konuyor da hemen türkiye'ye getirilmiyor, vw satışlarını etkilemesin diye
şu an hala tsi motorlı octavia satılımıyor, 2010 modellerle gelecekmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 21 Temmuz 2009; 19:57:41 > -
Orası öyle Doğuş sağolsun. Superb 1.4 tsi DSG olsa 50.000 fiyatı olsa kim bakar Passat'a. Yayla gibi araba. Herhalde şunu bir getirelim zaten insanlar bekliyordu alırlar talep azalınca da Octavia'yla getiririz diye düşünüyorlar.quote:
Orijinalden alıntı: isikayhanquote:
Golf'e konulmuş olması yakın zamanda Octavia'ya da konacağını gösterir, genellikle paralel gidiyorlar.
konmasına konuyor da hemen türkiye'ye getirilmiyor, vw satışlarını etkilemesin diye
şu an hala tsi motorlı octavia satılımıyor, 2010 modellerle gelecekmiş
Alıntıları Göster
-
Başlıktaki haber doğru çıkamadı :(quote:
Orası öyle Doğuş sağolsun. Superb 1.4 tsi DSG olsa 50.000 fiyatı olsa kim bakar Passat'a. Yayla gibi araba. Herhalde şunu bir getirelim zaten insanlar bekliyordu alırlar talep azalınca da Octavia'yla getiririz diye düşünüyorlar.
Alıntıları Göster
Aşağıdaki başlıkta bir Skoda bayisi çalışanının yazdıklarına göre; 1.6 TDI ve Yeti'nin Mart'ta Türkiye'ye gelmesi bekleniyormuş :)
http://forum.donanimhaber.com/m_37016944/tm.htm
-
SKODA OCTAVİA 1.6 TDI OLARAK BEKLEDİĞİMİZ İLK ARAÇLAR 1.6 105 HP OLACAK VE HEM MANUEL VİTES HEMDE OTOMATİK VİTES OLARAK GELİCEK TAHMİNİ RAKAMLARDA 40000 TL CİVARINDA BAŞLIYACAKquote:
Başlıktaki haber doğru çıkamadı :(
Aşağıdaki başlıkta bir Skoda bayisi çalışanının yazdıklarına göre; 1.6 TDI ve Yeti'nin Mart'ta Türkiye'ye gelmesi bekleniyormuş :)
http://forum.donanimhaber.com/m_37016944/tm.htm
Alıntıları Göster
-
1.6 tdı 105 bygir ise ben kendi adıma konuşayım hayal kırıklığı yaşadım.çünkü bu heybetli kasaya en az 115-125 beygir arası bir şey koymaları gerekirdi.ben anlam veremiyorum açıkçası.güzel bir arac yapıyosun konforlu ve güvenli ama iş motora gelince niye daha güçlü bir şey koymazlar anlam veremiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: sinancelik1980
SKODA OCTAVİA 1.6 TDI OLARAK BEKLEDİĞİMİZ İLK ARAÇLAR 1.6 105 HP OLACAK VE HEM MANUEL VİTES HEMDE OTOMATİK VİTES OLARAK GELİCEK TAHMİNİ RAKAMLARDA 40000 TL CİVARINDA BAŞLIYACAK
Alıntıları Göster
-
105 HP ortalama kullanıcıyı fazlasıyla memnun eder. Performans çok önemliyse 1.4 tsi tercihi yapılabilir. İllede dizel diyene 2.0 170 HP bile var.quote:
Orijinalden alıntı: drangelman
1.6 tdı 105 bygir ise ben kendi adıma konuşayım hayal kırıklığı yaşadım.çünkü bu heybetli kasaya en az 115-125 beygir arası bir şey koymaları gerekirdi.ben anlam veremiyorum açıkçası.güzel bir arac yapıyosun konforlu ve güvenli ama iş motora gelince niye daha güçlü bir şey koymazlar anlam veremiyorum.
Alıntıları Göster -
ileride 1.6 TDI 140 HP çıkacakmış ama octavia'ya konur mu, konursa da Türkiye'ye gelir mi, gelirse ne zaman gelir ...quote:
Orijinalden alıntı: NateHuffman
105 HP ortalama kullanıcıyı fazlasıyla memnun eder. Performans çok önemliyse 1.4 tsi tercihi yapılabilir. İllede dizel diyene 2.0 170 HP bile var.
Alıntıları Göster -
işte sayın ışıkayhan tam benim dediğim yere deyinmiş.bu araca böyle bir motor lazım.siz 1.4 tsı hele birde dsg şanzıman olduğunda şehir içinde kaç yaktığınızdan haberiniz varmı?su gibi çekiyor biraz gaza dokunduğunuza.sanıldığı gibide çok masum değiller 1.4 122 beygirlik tsı motor.uzunca bir süre kullandığım için ordan biliyorum.ayrıca dgs şanzımanda çok ciddi sıkıntılar var.vites kutusundan her vites değişiminde sanki aracın altında bir şeyler kırılıyor gibi seslerin gelmesi gibi şeyler.audi forumuna girin okuyunca görürsünüz.aynı olay ve gürültülşü vites değişimi benim daha önce kullandığım vw dede vardı.(şu anki aracım kia cerato 2008 kasa full 1.6 115 beygir 260 nm torch sağlayan bir crd dizel)quote:
ileride 1.6 TDI 140 HP çıkacakmış ama octavia'ya konur mu, konursa da Türkiye'ye gelir mi, gelirse ne zaman gelir ...
Alıntıları Göster
e bu skodayıda az yaksın diye 60-70 le gitmek için almayacaksınız herhalde. 2.0 170 beygir alacak insanların parası alsa herhalde burda daha iyiye nasıl gider skoda diye tartışılmaz.önemli olan orta bütçeli bir fiyata 1.6 litre motorda nasıl daha iyi bir performans dizelden alınabilir onu konuşmamız gerekiyor.
örnek vereyim seğer skoda bizim kia ceratodaki dizel 1.6 115 beygir olan motoru koysa (cerato ile octavi ağırlığı aynı sayılır) ve fiyatta 45-50 milyar filan olsa siz görün bakalım kia mı fazla skodamı fazla satar.elbetteki skoda satar.çünkü skodanın çok sevdiğim bir özelliği var.diğer firmalar gibi üçkağıtçılık yapıp 2.0 daki elegance ile 1.4 deki elegance arasına hiç bir fark koymuyor.eleganceın içeriği neyse diyor 2.0 dada 1.4 dede aynısıdır diyor.dolayısı ile bu firma türkiyedeki müşteri ön yargısını kia da olduğu gibi biraz kırmayı başarabilirse vw nin bile önüne geçer diyorum.çünkü hakediyor bunu.
benim aklıma takılan bir şey var bu skodalarda.pek bilgi sahibi olmadığım için soruyorum.1 sene önce bir skoda octavia taksiye binmiştim.temmuz ve çok sıcak bir gündü.octavianın galiba orta donanım sahibiydi araç.şöför aracın klimasını açtı ancak orta seviyede çalıştırmasına rağmen hem gürültülü hemde performansı düşük gelmişti bana.yani içeriyi adam gibi soğutmamıştı bile.eğer daha yüksek üfleme seviyesine çıkarsdaydı demekki dahada gürültülü çalışacaktı.belkide bu taksideki klima sorunluydu.
kullanan arkadaşların klima sesi ve performansı yanında kaloriferini aracın nasıl buluyorlar acaba merak ediyorum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 4 Şubat 2010; 14:02:44 >
-
herhalde o klima yarı otomatik olanlardandıquote:
işte sayın ışıkayhan tam benim dediğim yere deyinmiş.bu araca böyle bir motor lazım.siz 1.4 tsı hele birde dsg şanzıman olduğunda şehir içinde kaç yaktığınızdan haberiniz varmı?su gibi çekiyor biraz gaza dokunduğunuza.sanıldığı gibide çok masum değiller 1.4 122 beygirlik tsı motor.uzunca bir süre kullandığım için ordan biliyorum.ayrıca dgs şanzımanda çok ciddi sıkıntılar var.vites kutusundan her vites değişiminde sanki aracın altında bir şeyler kırılıyor gibi seslerin gelmesi gibi şeyler.audi forumuna girin okuyunca görürsünüz.aynı olay ve gürültülşü vites değişimi benim daha önce kullandığım vw dede vardı.(şu anki aracım kia cerato 2008 kasa full 1.6 115 beygir 260 nm torch sağlayan bir crd dizel)
e bu skodayıda az yaksın diye 60-70 le gitmek için almayacaksınız herhalde. 2.0 170 beygir alacak insanların parası alsa herhalde burda daha iyiye nasıl gider skoda diye tartışılmaz.önemli olan orta bütçeli bir fiyata 1.6 litre motorda nasıl daha iyi bir performans dizelden alınabilir onu konuşmamız gerekiyor.
örnek vereyim seğer skoda bizim kia ceratodaki dizel 1.6 115 beygir olan motoru koysa (cerato ile octavi ağırlığı aynı sayılır) ve fiyatta 45-50 milyar filan olsa siz görün bakalım kia mı fazla skodamı fazla satar.elbetteki skoda satar.çünkü skodanın çok sevdiğim bir özelliği var.diğer firmalar gibi üçkağıtçılık yapıp 2.0 daki elegance ile 1.4 deki elegance arasına hiç bir fark koymuyor.eleganceın içeriği neyse diyor 2.0 dada 1.4 dede aynısıdır diyor.dolayısı ile bu firma türkiyedeki müşteri ön yargısını kia da olduğu gibi biraz kırmayı başarabilirse vw nin bile önüne geçer diyorum.çünkü hakediyor bunu.
benim aklıma takılan bir şey var bu skodalarda.pek bilgi sahibi olmadığım için soruyorum.1 sene önce bir skoda octavia taksiye binmiştim.temmuz ve çok sıcak bir gündü.octavianın galiba orta donanım sahibiydi araç.şöför aracın klimasını açtı ancak orta seviyede çalıştırmasına rağmen hem gürültülü hemde performansı düşük gelmişti bana.yani içeriyi adam gibi soğutmamıştı bile.eğer daha yüksek üfleme seviyesine çıkarsdaydı demekki dahada gürültülü çalışacaktı.belkide bu taksideki klima sorunluydu.
kullanan arkadaşların klima sesi ve performansı yanında kaloriferini aracın nasıl buluyorlar acaba merak ediyorum?
Alıntıları Göster
bene tam otomatik çift bölgeli klima var çıkardığı ses normal
-
Octavia'yı Cetta'dan hoş buluyorum. Bi de niyi Golf ayarı hb bir model çıkartmıyorlar?quote:
herhalde o klima yarı otomatik olanlardandı
bene tam otomatik çift bölgeli klima var çıkardığı ses normal
Alıntıları Göster -
Valla yazdiklarini okudum, ilgimi cekti. Bende de 2007 model Octavia var. Aractan konfor, yol tutus ve dizayn bakimindan cok memnunum. 30.000 bakimindan sonra karsilastigim problem senin asagida yazdiklarinla ayni. Sogutmama konusunda birsey diyemeyecegim, baska araclarda markalarda nasildir bilmiyorum onceki aracim da skoda idi.. Ama klima'da sanki bi performans dusuklugu var gibi ...
quote:
-
Merhaba;quote:
Orijinalden alıntı: Elguug
Valla yazdiklarini okudum, ilgimi cekti. Bende de 2007 model Octavia var. Aractan konfor, yol tutus ve dizayn bakimindan cok memnunum. 30.000 bakimindan sonra karsilastigim problem senin asagida yazdiklarinla ayni. Sogutmama konusunda birsey diyemeyecegim, baska araclarda markalarda nasildir bilmiyorum onceki aracim da skoda idi.. Ama klima'da sanki bi performans dusuklugu var gibi ...
quote:
Alıntıları Göster
Şuanda Ford Focus TDCI kullanıyorum; genel oalrak aracımdan memnunum.Şuanda bir sıkıntım yok, ancak kafamın bir köşesinde bu araç için merak uyanmıyor değil.Octavia elegance 1.6 TDI 105 + chip ile keyifli olacağını düşünüyorum, hem ağır hem sportif bir yapısı var skoda'nın ve hoşuma gidiyor.Bu makyajlı octavia ise oldukça güzel olmuş.Daha öncede arkadaşımın sw 4x4 1.9 TDI octaviasını kullandım ve araçtaki kalite hissinide beğendim.
Şimdi bu 1.6 TDI aracın nezaman geleceği ve fiyatlarının ne civarda olacağı konusunda net bir bilgisi olan var mı?
Birde skodanın bakım masrafları ile Ford'un bakım masrafları arasında fark olurmu?
Teşekkürler.
-
üstte yazanlara göre Octavia 1.6 TDI martta gelecekmişquote:
Orijinalden alıntı: monomu
Merhaba;
Şuanda Ford Focus TDCI kullanıyorum; genel oalrak aracımdan memnunum.Şuanda bir sıkıntım yok, ancak kafamın bir köşesinde bu araç için merak uyanmıyor değil.Octavia elegance 1.6 TDI 105 + chip ile keyifli olacağını düşünüyorum, hem ağır hem sportif bir yapısı var skoda'nın ve hoşuma gidiyor.Bu makyajlı octavia ise oldukça güzel olmuş.Daha öncede arkadaşımın sw 4x4 1.9 TDI octaviasını kullandım ve araçtaki kalite hissinide beğendim.
Şimdi bu 1.6 TDI aracın nezaman geleceği ve fiyatlarının ne civarda olacağı konusunda net bir bilgisi olan var mı?
Birde skodanın bakım masrafları ile Ford'un bakım masrafları arasında fark olurmu?
Teşekkürler.
Alıntıları Göster
-
1,6 tdi Baz modelim fiyatı 40bin tl,ambiante düz 45bintl, ambiante dsg 49bin tl olacak diye duydum.quote:
üstte yazanlara göre Octavia 1.6 TDI martta gelecekmiş
Alıntıları Göster -
1.6 TDI'nın Türkiye'ye hâla gelmemiş olmasında en büyük pay Doğuş Oto'nun. Her ne kadar ana Distribütör hala Yüce Auto gibi görünse de Doğuş işi VW'den bitiriyor sanırım. Jetta'lar ile pazara girdiler dizelde fakat çok başarılı olamadılar. Octavia'da biraz akıllı bir fiyat politikası ile ciddi araç satarlar fakat öyle bir dertleri yok galiba.quote:
Orijinalden alıntı: dogmatik
1,6 tdi Baz modelim fiyatı 40bin tl,ambiante düz 45bintl, ambiante dsg 49bin tl olacak diye duydum.
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- octavia hangi segment
- skoda superb paket sıralaması
- araba rölantide stop ediyor
- skoda octavia 1.0 e-tec alınır mi
- safe cp ne demek
- skoda yeni kodiaq
- skoda slavia
- skoda hangi ülkenin
- skoda kodiaq 2024
- superb fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X