Şimdi Ara

şanzuman yağı kaç km değişmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
196.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • düz vites araçların şanzuman yağı kaç km değişmeli arkadaşlar.teşekkürler.aisin marka depriyaj setini nerden temin edebilirim yetkili servis harici.toyota yaris 2004 1.3 düz vites için...teşekkürler.bursa.



  • Bilmeyenler için...

    Vites Kutularının içerisinde bir mıknatıs bulunur, kibrit kutusunun yarısı kadar, tapanın karşı köşesinde, normalde göremezsiniz ama önemli bir özelliği var. Dişlilerden kopan maden tozu, çapak, parçacık ve diğer küçük demir, çelik, bakır ve sarı zerreciklerini vites kutusu yağının içerisinden süzer. Özellikle işini araç durduktan sonra, yağ ısınmışken ve aşağıya doğru akarken yapıyor. Genelde aracın ömrü kadar bir ömrü var ama hatalı vites geçişleri ve arızalar nedeni ile vites kutusu söküldüğünde tüm parçalarla birlikte bu da yıkanıyor ve görevini yeniymiş gibi yapmaya devam ediyor.

    Vites kutusu yağı daha kalın ve özel bir evsaftadır. Özellikle senkromeçler arasında görev yapar, vites dişlilerinin birbirine sürterken aşınmayı asgariye indirir, gacırt sesi ile sizi uyaran hatalı vites geçişlerinde dişlilerden kopan çapakları yağ haznesine taşır, yumuşak ve sessiz çalışma sağlar. Şahsen şimdiye kadar hiç değiştirmedim ama pek pahalı bir ürün olmadığı gibi kontrolü ve tamamlanması da basittir.

    Taner Göde


    quote:

    Orijinalden alıntı: D_G_N

    En son ne zaman değişip değişmediğini bilmiyorsak anlamanın bir yolu varmıdır?
  • aisin debriyajwww.ilkerlerotomotiv.com istanbuldan kargoyla geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one man one engine

    Şanzumanlara tam sentetik değil de dişli yağı oluyor onunda belirli şartları taşıması gerek.Üretici firma hangi yağı tavsiye ediyorsa o yağı kullanmak daha sağlıklı olur.Bunun yanında şanzuman yağı düz vitesli araçlarda değişmesine gerek yok bir sorun eksiltme filan yoksa.Değiştirilirse ses yaptığını duymuştum.
    Arkadaşınızın aracı için debriyaj balatasına baktıırmasını tavsiye ederim.Geztlerin vites dişlilerinde sorun var mı onu bilemiyorum.Bunun yanında geri vitese takmadan önce aracın tam olarak durdurmasını 1 saniye sonra yavaşça vitese takmasını söyleyin....

    www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/KullanimKlavuzlari.aspx

    isteyenler buradan kitapçık indirip değişim periyotlarini öğrenebilir.
    şanzıman yagimi degistirdim vites gecisleri rahatladı. cikan yag kapkaraydi. orijinali limon sarisi .onden cekislilerde vites kutusuyla sanziman ikisi bir diye biliyorum.
    ayni yag ile degistirin ses niye yapsın.

     şanzuman yağı kaç km değişmeli




  • Kendi aracımda 90 binde değiştirdim baya fark etti, vites değişimlerinde arabayla kavga ediyordum.
    https://www.arabahaberim.com/sanziman-yagi-degismeli-mi-degisim-fiyati-10090.html burada da 60 bin demişler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.