Ben yurtdışından bugüne kadar 1 fotoğraf makinesi 1 video kamera ve 2 adet laptop getirttim. Hepsi de gümrük üzerinden geldi
Gümrük ücretini etkileyen tek bir faktör var. Ürünün ülkeye geliş biçimi yani hangi kargo ile geldiği.
İlk seçenek UPS Fedex gibi nispeten daha güvenilir kargo şirketleri. Eğer ürünü bunlar ile gönderirlerse ürün belki 2 gün içerisinde TR'ye gelir ama sizin almanız 2 haftayı 600-1000 TL'yi bulabilir. Ki noterden almanız gereken vekalet gibi şeyler için harcadığınız emeği saymıyorum. Bu sebeple kesinlikle bu seçenekten uzak durun.
İkinci seçenek ise normal posta yoludur. Bu seçenek USPS, Hong Kong post, EMS gibi şirketlerle gönderiniz TR'ye gelir. Bu yöntem biraz daha uzun zaman alır 1-2 hafta gibi. Sonrasıında ya siz posta gümrüğünü ararsınız ürünüm geldi mi diye veya onlar size bir bildiri gönderirler. Siz de topkapı'daki posta gümrüğüne gidersiniz. Yanınızda ürünün kargo dahil tutarının %10'u ile nüfus cüzdanı fotokopisini götürürsünüz. 20 dk içinde ürünü alıp çıkmış olursunuz.
Ben şu ana kadar rahat 10 adet elektronik eşya almışımdır bu yolla ve daha %10'un üzerinde vergi ödemedim.