Şimdi Ara

Windows 7 7264 TR dil dosyasını 7600.16384 dil dosyasına çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
11.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen günlerde yayınlanan 7600.16384 sürüm numaralı windows 7 x64'u indirdim fakat türkçe dil paketi hala sizmadı yabancı bir forumda 7264 dil paketinin dönüştürülmesinden bahsedilmiş uğraştım ama başaramadım şu konuya bı bakıp bana yardım edebilirmisiniz?

İste bu mesajda anlatılmış...

http://forums.mydigitallife.info/showpost.php?p=75022&postcount=49

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 18 Temmuz 2009; 17:27:45 >

• hemen bakalım inşallah işe yarar. yaramazsada 1-2 güne çıkar
  • Teşşekkürler badboy39 inşallah yapabilirsin. Bana x64 dil dosyası lazım :)
  • iyi güzel ama ingilizcem yok ki metin Türkçe çeviri yaptım ama çok saçma çevirdi google. ingilizceden anlayan birisi yapabilir sadece bi kaç kod değişikliği lazım anladığım kadarıyla.
  • Bende de pek fazla ingilizce yok bende ondan yapamadım. İngilizce bilen biri çıksada yapsa şu işi keşke...
  • alıntıdır arkadaşlar.... örnek teşkil etsin diye.

Evet arkadaşlar windows 7 nin türkçe dil entegresi 32 ve 64 bit sürümleri var, ancak orjinal ingilizce sürümüne kendim entegre etmek istiyorum diyenler için
    http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=5189 sitesinde anlatım var, fakat türkçe değil, bazı sitelerde türkçe anlatım verilmiş, ancak iki bölümden oluşan entegre işleminin sadece birinci bölümü verilmiş, uzun uğraşlarımla her iki bölümü de aşağıda açıklıyorum, kendim hem 32 hem 64 bit sürümlerini yaptım çalıştı.

===============================================
    Bu işlem iki aşamalı bir uygulamadan sonra yapılabilir.

ÖNCE BİRİNCİ AŞAMA….:

Buradaki yapılacak işlemlerden ötürü kaybedeceğiniz verilerinizden beni sorumlu tutamazsınız..

I- Neler gerekli:

- Bir adet win 7 rc 7100 iso yada dvd si
    - Sürümünüze uygun dil paketi (lp.cab)
    - GImageX 2.0.15 Beta (yalnızca bu versiyonun kullanılması gerekir, Windows 7 ile bu versiyon uyumludur) Buradan indirebilirsiniz..
    -http://www.autoitscript.com/gimagex/archive/gimagex_v2.0.15.zip
    - ImageX_x86 yada ImageX_x64, hangi versiyonu entegre edecekseniz onu indirin (32 bit yada 64 bit)http://www.tipandtrick.net/2008/imagex-600118000-x86-and-x64-for-windows-server-2008-and-vista-sp1-standalone-download/
    - Ve 15 GB lik hard disk alanı.

II- Hazırlık

- Herhangi bir yerde bir klasör oluşturun, kolaylık açısından ismini kısa tutun, adını Türkçe karakter yapmayın, mesela ben F sürücüsünde 7WORK isimli bir klasör oluşturdum, siz kendi diskinizin adına dikkat edin, benimki F: \7WORK

- Şimdide 7WORK klasörünün içine "DVD", "WIM" ve "LP" adında 3 klasör daha oluşturun.
    - GImageX programını "F:\7Work" klasörünün içine çıkartın, adını install olarak değiştirin..
    - ImageX_x86 / ImageX_x64 programını "F:\7Work" klasörünün içine çıkartın.
    - Windows 7 DVD sinin tüm içeriğini "F:\7Work\DVD" içine kopyalayın.
    - Dil dosyanızı (lp.cab) F:\7Work\LP" klasörü içine atın.

Şimdi şu şekilde bir klasör yapımız olmuş olması gerekir..

F:\7Work
    ╠═══[DVD] --> Windows DVD’sindeki tüm dosyalar.
    ╠═══[install] --> GImageX programının içeriği, isterseniz klasör adını daha stabil olması açısından GImageX yapabilirsiniz.
    ╠═══[LP] --> dil dosyanız
    ╠═══[WIM] --> III. Kısımda anlatılacak olan install.wim içeriği
    ╠═══imagex.exe
    ╠═══intlcfg.exe
    ╠═══vsp1cln.exe
    ╠═══wimfltr.inf
    ╠═══wimfltr.sys
    ╚═══wimgapi.dll

Şimdi Windows 7’yi modifiye etmek için tüm gerekli şeylere sahibiz.

III- En zor bölümler (Bu kısımları dikkatlice okuyup uygulayın) 1. bölüm – install.wim içine dil paketi eklenmesi

- GImageX programını çalıştırın
    - Mount tabına tıklayın
    - "Mount point" kısmının karşısındaki Browse butonuna basıp "F:\7Work\WIM" klasörünü seçin.
    - Şimdide Source karşısındaki Browse butonuna tıklayıp "F:\7Work\DVD\sources\install.wim" dosyasını seçin.
    - Image ayarını 4 yapın.
    - "Read and write" ayarını işaretleyin.
    - Son olarak Mount butonuna basın. Bu işlem pc hızınıza bağlı olarak biraz uzun sürebilir, çünkü install.wim içindeki tüm dosyalar daha önce oluşturduğumuz “F:\7Work\WIM” klasörüne kopyalanacaklar. Hiçbirşey yapmadan bekleyin, işlem bitince Close butonuna tıklayıp GImageX programını kapatın, istemiyorsanız açık bırakabilirsiniz. Ben açık bırakıyorum..

- Sonraki adımlar

Dil dosyasını entegre edelim. Komut satırını yönetici olarak açın, "F:\7Work" klasörünün içine girerek aşağıdaki kodu yazın.

DISM.exe /Image:E:\7Work\WIM /Add-Package /PackagePath:E:\7Work\LP\lp.cab

Dism.exe windowsun bir parçasıdır ve "C:\Windows\system32" içinde bulunur, (x64 lerde "C:\Windows\SysWOW64" içinde bulunur)

Bu işlem oldukça uzun sürebilir, hiçbirşey yapmadan bekleyin..

İşlem bitince şu mesajı göreceksiniz

Deployment Image Servicing and Management tool
    Version: 6.1.7077.0

Image Version: 6.1.7077.0

Processing 1 of 1 - Adding package Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package
    ~31bf3856ad364e35~amd64~fr-FR~6.1.7077.0
    [==========================100.0%==========================]
    The operation completed successfully.

F:\7Work>

- Sonraki adım

Şimdi kendi dilimizi varsayılan yapacağız, komut satırına geri dönün ve şu komutu yazın.

intlcfg.exe -all:tr-TR -image:E:\7Work\WIM

sonuç aşağıdaki gibi olmalı

Input locale has been set to: tr-TR
    System locale has been set to: tr-TR
    User locale has been set to: tr-TR
    UI language has been set to: tr-TR

Şimdide yeni bir "lang.ini" dosyası oluşturacağız. Aşağıdaki kodu aynen yazıp enterlayın

intlcfg.exe -genlangini -dist:E:\7Work\DVD -image:E:\7Work\WIM

“Y” tuşuna basıp eski lang.ini dosyasının üstüne yazdırın. Yani çıktı şu şekilde olmalı

Are you sure you want to overwrite the existing Lang.ini file? (Y/N): Y

A new Lang.ini file has been generated

Ve final, şimdi varsayılan olarak kurulacak kur dilini ayarlayalım. Komut satırına şunu yazıp enterleyin…

intlcfg.exe -defaultlang:tr-TR -dist:E:\7Work\DVD

Ve aşağıdaki gibi varsayılan dili “Y” tuşu ile onaylayın..

Are you sure you want to overwrite the existing Lang.ini file? (Y/N): Y

The default language in Lang.ini file has been updated to: tr-TR

Ve sona geldik…

GImageX programına geri dönün ve "Commit Changes" yazan yeri işaretleyin (eğer işaretlemezseniz yaptığınız hiçbir işlem kaydolmaz)

Son olarak "R/W F:\7Work\WIM F:\7Work\DVD\sources\install.wim 4" üstüne bir kere tıklayıp mavi olmasını sağlayın, daha sonra "Unmount" butonuna tıklayın, işlemin bitmesini bekleyin, bitince, Close ve gimagex de kapatıp bitirin…

Artık elimizde yepyeni bir install.wim dosyası var, WIM klasöründeki tüm dosya ve klasörler silinmiştir.

GELELİM İKİNCİ AŞAMAYA

Yukarda install.wim dosyasını hallettik, sırada boot.wim dosyası var. Ama öncelikle LP klasöründeki LP.cab dosyasını winrar yardımı ile sağ klik ve buraya çıkart diyelim. Epeyce fazla dosya ve klasör çıkartacaktır.

Gimagex dosyasını tekrar çalıştırın
    Mount sekmesine geçin
    - "Mount Point" alanında, "E:\7Work\WIM" olarak girin veya WIM klasörünü gösterin
    - Source Alanına ise " E:\7Work\DVD\sources\boot.wim " girin veya DVD klasöründeki sources\boot.wim dosyasını gösterin
    - Set " Image " değerini 2 yapın
    - " Read and write " kutucuğunu işaretleyin
    - Son olarakta " Mount "butonuna tıklayın. İşlem biraz uzun sürebilir.
    - İşlem bitince " Close " butonuna tıklayın ve Gimagex programı açık kalsın

Daha sonra komut sisteminde Yönetici olarak çalıştırıp E:\7WORK klasörüne gidiniz.

Sonra sıra ile aşağıdaki komutları orada çalıştırınız.

(Bu kopyalamaları bu komutlar ile otomatik yapmaz ise ki bende 64 Bit denememde yapmadı, o zaman siz kendiniz MS_DOS kopyalaması hakkında bilginiz varsa yapabilirsiniz, yani aşağıdaki kopyalama kodunda ney, nereden nereye kopyalanmak istiyor, çözebilirseniz kopyalamaları el ile de “Kopyala, yapıştır” ile yapabilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım çalıştı.)

xcopy DVD\sources\lang.ini WIM\sources\ /cheryki

mkdir WIM\sources\tr-TR

xcopy LP\setup\sources\tr-TR\*.* WIM\sources\tr-TR /cheryki

xcopy LP\sources\license\*.* WIM\sources\license /cheryki

- Son olarak, geri GImageX programına git
    - Commit Changes " kutucuğunu işaretle-
    " R/WF:\7Work\WIM F:\7Work\DVD\sources\boot.wim 2 " yazısının üzerine bir kez tık yap ve mavi olmasını sağla
    - " Unmount " butonuna tıkla, işlem bitince programları kapat.

artık elimizde Türkçe olarak değiştirdiğimiz bir " boot.wim " dosyası var. WIM klasöründeki tüm dosyalarda zaten silinmiş olacaktır.
    Şimdi bu yaptığımız DVD klasörünü boot olarak imaj almaya geldi sıra.
    Benim tercihim UltraIso programıdır. Eski İngilizce olan dosyamızı bu UltraIso ile açıyoruz, sonra içindeki tüm klasörleri ve dosyaları siliyoruz. Sonra yeni oluşturduğumuz DVD klasörünü açıyoruz ve buradaki tüm dosya ve klasörleri UltraIso içine sürükleyip bırakıyoruz. Farklı kaydet ile de dosyamıza bir isim verip iso imaj olarak kaydediyoruz. Daha sonra bunu düşük hız ile dvd ye yazdırıp Türkçe kurulum dvd miz hazır.
    Hayırlı olsun
    Vmware ile sanal işletim sistemlerinde denedim iso dosyası çalıştı, kurulum için dil seçeneği sundu ve kurulumu başarı ile yaptı.

• Tamam güzel anlatmışlarda ben şuan 7600 numaralı versiyonu kullanıyorum ve bu versiyona uyğun lp dosyasını bulamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlattıkların için 7600 dil paketi olması lazım 72644 ile denedim bir işe yaramadı.
    şu yabancı siteye bi daha göz atayım
  • denendi ve sonuç olumlu!

• quote:

Orjinalden alıntı: alicans35

denendi ve sonuç olumlu!

yani 7600 Türkçeye çevirdin mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: badboy39

yani 7600 Türkçeye çevirdin mi ?

ISO'suna entegre ettim.Birazdan kurarım sanal makinaya
  • ayrı bir dil paketi olarak yapabiliyomusun yapabilirsen upload edermisin bi siteye ?
  • quote:

ayrı bir dil paketi olarak yapabiliyomusun yapabilirsen upload edermisin bi siteye ?

Dil paketi olarak yapamam :)

Orjinal dil paketlerinin düşmesini bekleyin bence
  • hadi ya peki ingilizce dil paketi lazım heralde onu nerden indircem bende Türkçe yapayım. acil lazım lütfen :)
    Edit: ISO' ya entegre ettiğine göre windows 7 yeniden kurmak gerek sanırsam şimdi jeton düştü açılamadım daha

bence de orjinalini bekleyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Durmaz_ -- 19 Temmuz 2009; 13:01:26 >
  • quote:

quote:

ayrı bir dil paketi olarak yapabiliyomusun yapabilirsen upload edermisin bi siteye ?

Dil paketi olarak yapamam :)

Orjinal dil paketlerinin düşmesini bekleyin bence

Slm alicans35 sen bu forumdaki "forums.mydigitallife.info" alicans'sin galiba yaniliyormuyum :)

Birde bir sorum olucak sana ben şuan 7600.16384 versiyonu kullanıyorum. Güncellemelerle dil dosyaları yayınlanırsa bu versiyona yükleyebilirmiyim yoksa 16385 numaralı versiyonumu yüklemem lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 19 Temmuz 2009; 13:16:25 >
  • öncelikle evet o sitedeki alicans benim.
    soruna gelince,

eğer RTM sürümü 16385 ise; güncellemelerle dil dosyası 16385 için görünür.
    16384 e yükleyemezsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 19 Temmuz 2009; 13:53:29 >
  • quote:

öncelikle evet o sitedeki alicans benim.
    soruna gelince,

eğer RTM sürümü 16385 ise; güncellemelerle dil dosyası 16385 için görünür.
    16384 e yükleyemezsin :)

Yandık desene ya 16385 numaralı versiyonu indirmem gerekicek. :(

16384 numaralı versiyon için türkçe dil dosyasını sızdıramazmısın? x64 için olanı lazım. Bu arada cevap verdiğin için tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 19 Temmuz 2009; 14:37:02 >
  • 16384 için tr dil paketi şuan elimize geçmedi.

16385 e 7264'ün türkçe dil paketini entegre ettim.Buyrun VMware'den 1 kare:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 19 Temmuz 2009; 15:22:44 >
  • nasıl entegre ettin. yeniden mi kurdun windowsu. açarmısın konuyu biraz
  • quote:

16384 için tr dil paketi şuan elimize geçmedi.

16385 e 7264'ün türkçe dil paketini entegre ettim.Buyrun VMware'den 1 kare:

Hocam bende 7100.0 yüklü. Siz nasıl 7600.16385 yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 19 Temmuz 2009; 15:49:39 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.