Şimdi Ara

Nokia Image Album PD-1 ile cep telefonlarınızla çektiğiniz görüntü ve videoları TV ye aktarın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gün geçtikçe dijital fotoğraf makinaları gelişsede bir gerçek var ki günümüzde çekilen dijital fotoğrafların %70 den fazlası dijital fotoğraf makinasına sahip telefonlar tarafından çekiliyorlar. Dijital fotoğraf makinaları ile çekilenlere nazaran çok daha kalitesiz olsalarda sürekli yanımızda olmaları, kullanım kolaylıkları gibi nedenlerden dolayı telefon kameraları daha fazla tercih edilmekteler.

    Dijital fotoğraf makinasına sahip telefon modasında önder firmalardan biri olan Nokia'nın üretmiş olduğu Nokia Image Album PD-1, kullanıcıların telefon ile çektikleri görüntüleri ev ortamında veya tatillerinde TV üzerinden sevdikleri ile paylaşmalarını ve depolamalarını kolaylaştırıyor.

    222 x 150,2 x 45,5 mm boyutlarında ve 300 gram ağırlığında olan PD-1, 20GB hafızaya, SD/MMC kart okuyucuya ve USB 1.1, IRDA, Bluetooth bağlantı yeteneklerine sahip. Cihaz küçük ve hafif yapısı sayesinde yolculuklarda size sorun yaratmayacaktır. Televizyona bağlandıktan sonra bütün fonksiyonları kumanda üzerinden kontrol edilebilen PD-1, beraberinde gelen Symbian işletim sistemi uyumlu yazılım ile Nokia 6600 veya 7610 gibi telefonlarla Bluetooth üzerinden de kontrol edilebilmekte.

    PD-1 telefonlarla çekilen görüntülerin gösterilmesi amacı ile tasarlandığından Symbian işletim sistemine sahip telefonlarda genel olarak desteklenen bütün formatları tanıyıp gösterebiliyor. Cihaz resim formatları olarak JPEG, GIF, ses formatları olarak AMR, WAV ve video formatları olarak MPEG4, MPEG1, H.263, MJPEG'i görüntüleyebilmekte. MP3, Divx ve MOV formatları destek dışında bırakılmışlar aslında popüler olan bu formatlarda desteklenenler arasında eklenselerdi komple bir çözüm sunulabilirdi. PD-1 ayrıca MMS ve SMS dosyarınıda tanıyıp açabilmekte. Böylece arkadaşlarınızdan gelen animasyonlu veya video içerikli mesajları saklayabilir ve istediğiniz an görüntüleyebilirsiniz.

    PD-1'in diğer bir etkileyici özelliğide Bluetooth destekli yazıcılardan baskı alabilmesi. Kullanıcılar için telefonları ile çektikleri resimleri bilgisayar bağımsız görüntüleme, saklama ve baskı alma yetenekleri sunması ve bunları taşınabilir hafif bir kasada birleştirmesi ürünü etkileyici kılan özellikler arasında. Ayrıca PD-1 USB Host özelliği ile USB depolama cihazları ve dijital fotoğraf makinaları gibi ürünlerin içeriklerini sabit diskine kopyalayabilmekte. Böylece sadece telefondaki dosyaların görüntülenmesi amacıyla değil yedekleme ve bilgi taşıma ünitesi olarakta kullanılabilir. Ürünün USB Host olarak kullanılmasında kullanıcıların canını sıkabilecek en büyük eksik USB 1.1'in düşük veri aktarım hızı olacaktır. 20GB sabit diski olan bir ürün için USB 2.0 desteği olmaması gerçekten büyük eksik. Özellikle bilgisayardan ürüne bilgi aktarırken uzun süren yükeleme süreleri kullanıcıların canını sıkabilir.

    PD-1, daha çok telefonlar için düşünüldüğünden yüksek çözünürlükteki resimlerde sorun çıkarmasada yüksek çözünürlüğe sahip filmlerde başarı gösterememekte. Aslında kablosuz bağlantı yeteneklerine ve yüksek kapasiteli bir diske sahip olan bir ürünün video dosyalarında başarısız olması üzücü. Eğer video ve resim gösterme özellikleri arasına yüksek çözünürlükteki filmleride gösterme yeteneğini ekleseydi telefon ve dijital fotoğraf makinaları ile kullanım dışında multimedya oynatıcıların yerine de geçebilirdi.

    Nokia, daha çok dijital fotoğraf makinasına sahip telefonları için bir aksesuar olarak ürettiği PD-1'de fiyatı düşük tutabilmek adına yüksek çözünürlükteki video seçeneğinden vazgeçmiş olabilir fakat 250$ yurtdışı satış fiyatı ile Nokia Image Album PD-1, telefonu ile fotoğraf çekmeye meraklı bir çok kişinini ilgisini çekebilecek bir ürün.


    Sayfanın Linki : Nokia Image Album PD-1 ile cep telefonlarınızla çektiğiniz görüntü ve videoları TV ye aktarın




  • Bir ara Microsoft JPEG Viewer vardı bunun için. Aynı zamanda MPEG de oynatıyordu.

    Hoş sınırlı sayıdaki kesim için de üretmiş olsa pc kullanıcıları ve divx playercılar için pek cazip geleceğini sanmıyorum o fiyatla yine de..
  • gereksiz birşey. zaten yeni çıkan playerlerin yanında kart okuyucuda var.
  • bence çok güzel fiyatıda düşer sanırım
  • 20 gb haa super o zaman ama almak isteyenlerin fiyatının dusmesini beklemesi daha karlı olur
  • güzel ama fiyatı hmmm fazla sanki biraz degermi sizce
  • çok da gerekli değil hani
  • hhhmmmm guzeeeelll!bu arada biri bana yardım edermi?site hakkında
  • bana yardım edermisiniz?
  • http://forum.donanimhaber.com/faq.asp

    Bu linkte aradığınız çoğu şeye ulaşabileceksiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.